Διαφημίσεις

Νέα τροπή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις σηματοδοτεί η ηχηρή παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη, με την οποία, ουσιαστικά, ζητάει την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον όσων παρακωλύουν τις συγκοινωνίες και αποκλείουν τις εθνικές οδούς.

Μάλιστα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας, στη σχετική παραγγελία της προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, ζητεί τη συνδρομή των αστυνομικών Αρχών για την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών.
AdTech Ad

Ειδικότερα, η κ. Κουτζαμάνη εφιστά την προσοχή στους εισαγγελείς ως προς το ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων, επισημαίνοντας ότι «Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει)» και τονίζει πως πρόκειται για ποινικό αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Και επισημαίνει: ​«Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους».

Ακολουθεί παρακάτω αυτούσια η εισαγγελική παραγγελία της κ. Κουτζαμάνη:

«Προς:

τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας και

δι’ αυτών στους κ.κ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών της περιφερείας τους

​Το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται το φαινόμενο του αποκλεισμού της κυκλοφορίας σε δημόσιες οδούς από τους συμμετέχοντες κλπ. στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η συμπεριφορά αυτή, όπως γνωρίζετε, συνιστά κατ’ αρχάς την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών (άρθρο 292 ΠΚ, όπως ισχύει). Η πρόβλεψη του εγκλήματος αυτού, το οποίο διώκεται αυτεπαγγέλτως, έγινε για την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας των κάθε είδους συγκοινωνιακών εγκαταστάσεων, που προορίζονται για κοινή χρήση, ενδιαφέρουν το κοινωνικό σύνολο και θεωρούνται κοινωνικά αγαθά σημαντικής αξίας.

​Θεωρώ υποχρέωσή μου, να υπομνήσω σε εσάς το αυτονόητο καθήκον σας για παρέμβασή σας, με τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, με σκοπό, αφενός τη βεβαίωση του πιο πάνω εγκλήματος, ενδεχομένως δε και άλλων εγκλημάτων, και αφετέρου την εξακρίβωση των στοιχείων των δραστών και τη δίωξή τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

newsbomb



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Εισαγγελική παραγγελία του Αρείου Πάγου για να διαλυθούν τα αγροτικά μπλόκα”
  1. Η υποκρισία και το θράσος σε όλο τους το μεγαλείο! ! ! Εδώ και τόσον καιρό έχουν καταντίσει το Ελληνικό Σύνταγμα ένα κοινό κουρελόχαρτο ξετινάζωντας το με τις παραβιάσεις και τις προδοσίες τους εις βάρος τους Ελληνικού λαού και δεν κουνήθηκε φύλλο ούτε ίδρωσε το αυτί κανενός “εισαγγελέα” τώρα τους έπιασε ο πόνος ; Τελικά φαίνεται πως και οι “Έλληνες” εισαγγελείς έχουν την “τιμή” τους .

  2. ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ ΜΕΓΑΛΟΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΛΑΚΩΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΙΜΩΡΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΟΥΜΕΡΟ!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Καλα ξυπνητουρια στον αρειο παγκο!παγκος για υπνο ειπαμε;μονο ενα μηνα καθυστερησε.ενα μηνα και,μπλοκα και θυμηθηκε τωρα.,..μετα πως να γλιτωσεις το κραξιμο??ο κοσμος τι να πει?αντανακλαστικα ,0!!αληθεια ποιος νομος ειναι αυτος για παρακωληση κυκλοφοριας κλπ κλπ κλπ?ισχυει απο την αρχη η κατα το δοκουν????και αν ειναι νομος κλπκλπκλπ γιατι χρειαζετε ΕΝΤΟΛΗ για να εφαρμοστει ,απο τους κατα τοπους μαλιστα υποτελεις?ΚΡΙΜΑ…..

  4. Η γνωστη κυρια κουτζαμανη ……
    Ειναι γνωστη η επιλεκτικη ευαισθησια της…..διωξη ΧΑ.
    Ειναι γνωστη η επιλεκτικη τυφλωση της……μνημονια,μιζες πολιτικων,αντισυνταγματικοι νομοι ,λιστα λαγκαρντ,δανεια κομματων ,λαθρομεταναστευση,ενφια,και αλλα πολλα…….
    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

    1. …και τα τρακτέρ πατρίδα,τανκς είναι!-Το πρόβλημα μας είναι,ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΛΛΟΙ” ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!…Επομένως ας κοιτάξουμε να βρούμε τι φταίει στις ΔΟΜΕΣ ,και όπου πρέπει να τις καταργήσουμε ή να τις διορθώσουμε!…Αλλιώς και αύριο και μεθαύριο τα ίδια πράγματα θα συζητάμε!-Θυμίσου τι έγινε στην “μεταπολίτευση”όταν ξεκινήσαμε με όνειρα για μιά “νέα ΕΛΛΆΔΑ”ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΆ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΚΑΠΑΚΩΜΈΝΟΙ από τα ΪΔΙΑ πολιτικά σχήματα,και δυστυχώς και τα ΙΔΙΑ πρόσωπα(οικογένειες)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *