Διαφημίσεις

Στο Καστελόριζο έφθασαν το τελευταίο τριήμερο (16-18/02) τουλάχιστον 600 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες (λ/μ) όπως αναφέρουν τοπικές και άλλες πηγές, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή στρατηγική της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί αυτοβούλως τις ροές ως εργαλείο άσκησης εξωτερικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τις ένοπλες δυνάμεις.

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής

Το ΓΕΕΘΑ επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της μεταναστευτικής κρίσης είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια αύξηση στην συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, γεγονός που εντάσσει το σύμπλεγμα νήσων και νησίδων στο επίκεντρο του προβλήματος.

Όπως αναφέραμε προ ημερών σε σχετική αρθρογραφία και προειδοποιήσαμε για τις εξελίξεις (http://www.defence-point.gr/news/?p=146623 και http://www.defence-point.gr/news/?p=146750), η Άγκυρα κλιμακώνει την πίεση κατά της χώρας μας, καθώς έχει βρει πρόσφορο έδαφος μετά δε και από την νατοϊκή εμπλοκή, δημιουργώντας τεχνητή αύξηση της ροής σε μια σειρά προεπιλεγμένων σημείων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η συμμαχική ναυτική δύναμη παραμένει αδρανής στο κέντρο του Αιγαίου, καθώς δεν έχει συνεδριάσει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, από την οποία θα δοθεί η εντολή για ενέργειες, καθώς – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες – η Τουρκία έχει εγείρει σειρά ζητημάτων, επιχειρώντας την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο σε όλα τα επίπεδα.

Σε επίπεδο καθορισμού π.χ. των κανόνων εμπλοκής η τουρκική στάση δείχνει ότι δεν συμμερίζεται την ελληνική βεβαιότητα όπως αυτή εκφράζεται μέσω του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι έχουν συμφωνηθεί εξ αρχής και προσδιοριστεί οι τομείς δράσης της συμμαχικής δύναμης.

Kastelorizo

Αντιθέτως προβάλλονται τα γνωστά αναθεωρητικά επιχειρήματα δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες της τουρκικής Διοίκησης Ασφάλειας Ακτών (εναέρια, πλωτά μέσα, ανθρώπινο δυναμικό, συστήματα υποστήριξης), μέσω της οποίας ζητείται επιμόνως η ανάθεση καθηκόντων έρευνας και διάσωσης σε βάρος των ελληνικών ορίων.

Ωστόσο, η επιλογή του Καστελορίζου και ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία για τον περιορισμό των ροών, αποκαλύπτει πως ΔΕΝ είναι σχέδιο των δουλεμπόρων, καθώς η περιοχή μπορεί να αστυνομευθεί πολύ πιο εύκολα.

Αντιθέτως προδιαγράφει την τουρκική τακτική εμπλοκής και διασύνδεσης του νησιωτικού συμπλέγματος στον ευρύτερο αναθεωρητικό σχεδιασμό της Άγκυρας, η οποία αναμένεται ότι μέσω του ΝΑΤΟ θα προωθήσει τις θέσεις της.

Η δυσμενής τροπή που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις στην βόρειο Συρία προς όφελος των Κούρδων (PYD/YPG) έχει προκαλέσει «στρατηγικό εκνευρισμό» στο παραϊσλαμιστικό νέο-οθωμανικό δίδυμο των Ερντογάν-Νταβούτογλου, οι οποίοι ζητούν ανταλλάγματα από την Δύση.

Η συνεχής άρνηση εκ μέρους των ΗΠΑ να εγκρίνουν την δημιουργία ζώνης ασφαλείας στην βόρειο Συρία, οδηγεί την ηγεσία της γείτονος στην έγερση απαιτήσεων και την ικανοποίησή τους σε άλλα γεωγραφικά πεδία.

Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η Γερμανία επιδιώκει σύντομα την τακτοποίηση εκ μέρους της Τουρκίας της υπόσχεσης ανάσχεσης των ροών – και ο χρόνος την πιέζει – το Βερολίνο ακούει με «συμπάθεια» τις αναθεωρητικές σκέψεις της Άγκυρας.

Το ζητούμενο είναι εάν η Αθήνα έχει αντιληφθεί ότι οδηγείται από τα γεγονότα και τις μεθοδευμένες εξελίξεις να επιλέξει μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας…

defence-point.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Άρχισαν τα «κόλπα» με μετανάστες στο Καστελόριζο…”
  1. Επείγον μήνυμα! η δολοφονία Παντελίδη θα χρησιμοποιηθεί από τα ανθελληνικά κέντρα ως μοχλός δημιουργίας μίσους Ελλήνων/ Κυπρίων -η γνωστή πανάρχαια τεχνική ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ εξού και η τρομακτική δημοσιότητα του θανάτου.Ήδη όλοι μας έχουμε φορτιστεί εξαιρετικά με τον άδικο χαμό του νεαρού τραγουδιστή ,το επόμενο βήμα είναι η <> ότι την δολοφονία έκαναν Κυπριακοί σκοτεινοι κύκλοι.Έτσι ενώ το Ελληνικό Έθνος θα είναι διαιρεμένο ,πιθανή επίθεση θα το βρεί αδύναμο και σε σύγχυση σχετικά μ ετο ποιός είναι πραγματικά φίλος του.
    Ο τελευταίος των ανθρώπων………….

  2. ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΧΕΡΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ.

  3. Μην ξεχνάμε ότι ο Παντελίδης ήταν στρατιωτικός (μάλιστα υπαξιωματικός του ναυτικού ,εγγύτερα στο μέσο λαικό παιδί που ενδεχομένως να χρειαστεί να πολεμήσει )

    ο τελευταίος των ανθρώπων………

  4. ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ 14 ΝΗΣΙΑ
    Η GOOGLE MAPS ONOMATIZEI MONO TA ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΝΟΜΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ GOOGLE ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Η ΑΛΙΜΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑΡΟΣ ΚΑΙ Η ΛΕΒΙΘΑ.
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΙΟΡΘΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΙΝΑΡΟ ΛΕΒΙΘΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΠΗΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΑΞΙΩΣΕΙΣ.

  5. ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ – ΘΕΟΣ ΣΧΩΡΕΣΤΟΝ ΒΕΒΑΙΑ -.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΛΛΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ Η ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΝΑΠΗΡΟΙ Η ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟΙ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ!
    ΕΔΩ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΚΕΙΝΩΝ;;;;

    1. Θεωρω οτι η εστιαση της προσοχης μας σε ενα κατα τα αλλα τραγικο συμβαν εξυπηρετει δολιους σκοπους.Πρεπει η μαζα να αποπροσανατολιστει προκειμενου να “περνανε”κατω απο την μυτη μας γεγονοτα και εμεις να μην δυναμεθα να τα παρακολουθησουμε και να δωσουμε την δεουσα προσοχη!!Σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΑΙ –ΞΥΠΝΗΣΤΕ οι εχθροι ειναι πολλοι
      Και θανασιμοι!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek