Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

08:56 - 17/02/2016

Ο Χάινς Ρίχτερ ξαναχτυπά μέσω Die Welt: Όχι δεν σας χρωστά η Γερμανία, μας χρωστάτε κιόλας!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Όσοι πίστεψαν ότι η υπόθεση Ρίχτερ , που τόσο ταλάνισε την Κρήτη, ήταν απλά μία υπόθεση ακαδημαϊκής ελευθερίας που κακώς έφτασε στα δικαστήρια, μάλλον θα πρέπει πολύ σύντομα να αναθεωρήσουν την άποψη τους. Ως φαίνεται το επίμαχο βιβλίο του Χάινς Ρίχτερ για την Μάχη της Κρήτης και η αρνητική του οπτική για την αντίσταση των Κρητικών (σ.σ. την χαρακτήρισε «βρώμικη» ) έναντι των «ευγενών αλεξιπτωτιστών» της Βέρμαχτ που κατά τον Ρίχτερ υποχρέωσε τους τελευταίους σε σκληρά αντίποινα (!), είναι μόνο η αρχή.

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt φιλοξένησε στο χθεσινό της φύλλο κύριο άρθρο στο οποίο ο συντάκτης της αναφέρεται στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.

Μόνο που ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία αλλά – υπό προϋποθέσεις – θα μπορούσε να ισχύει το αντίθετο.

Για να στηρίξει, αυτό του το επιχείρημα, ο συντάκτης της εφημερίδας στηρίζεται σε ένα 10σελιδο άρθρο – ανάλυση του Χάινς Ρίχτερ που θα δημοσιευτεί την επόμενη εβδομάδα στο περιοδικό THETIS (Themata Ellinika Technis kai Istorias) που εκδίδει ο ίδιος ο Ρίχτερ μαζί με τον Ράινχαρντ Στούπεριχτ από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα η Αθήνα αιτιολογεί τις απαιτήσεις προς τη Γερμανία με μία έκθεση της Τράπεζας του Ράιχ. Ωστόσο, όπως γράφει η Die Welt, ο φάκελος αποδεικνύει το αντίθετο.

Γράφει συγκεκριμένα: «διαφαίνεται ότι – καθαρά βάσει υπολογισμών – ενδέχεται να μην έχει η Γερμανία χρέη προς την Ελλάδα, αλλά είναι πιθανό μάλιστα να ισχύει το αντίθετο: Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα – ανάλογα με το αν συνυπολογίσει κανείς τον τόκο και τον ανατοκισμό – να εμβάσει στο Βερολίνο από σχεδόν ένα έως δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, επιπρόσθετα στα πολλά δισεκατομμύρια που έχει λάβει (σ.σ.: η Ελλάδα) στο πλαίσιο των διαφόρων πακέτων διάσωσης».

Τα παραπάνω συμπεράσματα, όπως αναφέρει η Die Welt: «Είναι το αποτέλεσμα λεπτομερούς μελέτης γερμανικών εγγράφων, κυρίως μιας έκθεσης της Τράπεζας του Ράιχ που διατηρείται στο αρχείο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, από τον ιστορικό από το Μανχάιμ, Χάινς Α. Ρίχτερ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ειδικός στη Σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας επιστήμονας δηλώνει έκπληκτος για τις, κατά τη γνώμη του, εκ βάθρων λανθασμένες απαιτήσεις της Ελλάδας απέναντι στη Γερμανία σε αυτό το ζήτημα.

neakriti.gr, tvxs.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Faros
Eίμαι ένας Έλληνας ορθόδοξος και κουζουλός που αρνούμαι ότι μου ταΐζουν τα ΜΜΕ, το σύστημα. Με παρατήρηση σφαιρική αντίληψη παίρνω κάθε απόφαση σε ότι κάνω. Με όραμα την λευτεριά του έθνους και της ανθρωπότητας από τα δεσμά της ΝΠΤ. Πιστεύω ότι όλα με την βοήθεια του θεού και με θέληση γίνονται αρκεί να προβλέψουμε κάθε κακό και με πίστη να διαβάζουμε κάθε εξέλιξη.

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. -Kαι όμως έχει δίκιο!…Τους χρωστάμε πολλά περισσότερα απ’ότι εκείνοι σε εμάς!-Στην ΟΥΣΙΑ τους καταστρέψαμε τα μεγαλεπίβολα σχέδια τους γιά παγκόσμια κυριαρχία,(τότε επί Χίτλερ)!-Η Χώρα μας όμως ΠΛΗΡΩΣΕ γι’αυτό ΤΟΤΕ,με την απίστευτης θηριωδίας τους κατοχή,που ΜΟΝΟ με εκείνη που έδειξαν στην τότε Σοβιετική ενωση,μπορεί να συγκριθεί!…Η Δική μας ΜΕΓΑΛΟΣΎΝΗ σε τίποτα δεν μποοεί να συγκριθεί με την δικιά τους μικρότητα,γιατί εμείς τους δώσαμε(βλακεία μας)τον χρόνο ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΜΑ να ανασυγκροτηθούν μεταπολεμικά,ώστε σήμερα να μπορούν και ΠΑΛΙ να μας το “παίζουν”ΑΦΕΝΤΙΚΆ ,..ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ,ΓΙΑΤΊ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ!

  2. Ανώνυμος 02/17/2016 @ 11:07 ΠΜ

    Όταν στην χώρα των Ελλήνων κατοικεί ένας λαός βλάκας, που δίνει κατά συρροή ισχύ σε προδότες… τότε τέτοια φαινόμενα όπως το άνωθεν, δεν πρέπει να παραξενεύει κανένα εχέφρων.

    Αυτά.

  3. ΒΑΣΙΛΗΣ 02/17/2016 @ 11:57 ΠΜ

    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΗΡΑΝΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΠ ΤΟ 40 ΚΑΙ ΔΕ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΔΟΣΙΛΟΓΕΣ; ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ

  4. Και καποια λουμπινα δημοσιογραφος,παραπληροφορηση δηλαδη,τον ειχε και στα παραπολιτικα.αλεξης και αυτος.πισω απο τις λεξεις ο αλεξης …..

  5. ΕΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ 🙂
    ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

  6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 02/17/2016 @ 10:10 ΜΜ

    AYTH H ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟ… ”ΕΜΑΘΑΝ ΠΟΥ ……., ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ”.
    ΟΠΟΥ ΝΑ ‘ΝΑΙ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ”ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ” ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ.
    ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ, ΒΑΛΑΜΕ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΣ.
    ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΣΕΛΙΔΑ 32.
    ”ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ… ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ, ΑΡΠΑΖΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΠΛΑ, ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ.”
    ΜΑΛΙΣΤΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ, [ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ], ΕΓΙΝΑΝ …. ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΟΙ ΔΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …. ΗΤΑΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ!!!!!
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ [ Η ΑΥΤΗ ] ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*