11:24 - 09/02/2016

Αποκρυφισμός: Τι είναι και πώς εμφανίζεται – Νέες Αιρέσεις

Διαφημίσεις

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ! Τι είναι και πως εμφανίζεται – Νέες αιρέσεις

Μεγάλη η έξαρση του αποκρυφιστικού φαινομένου στην εποχή μας. Απασχολεί όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά τον κόσμο και βέβαια ολόκληρη την Εκκλησία της Ελλάδος. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη στην Ελλάδα, όπου κατατέθηκαν σοβαρές και επίσημες τεκμηριωμένες θέσεις, για το τι είναι ο Αποκρυφισμός και πώς μπορεί κάποιος να προφυλαχθεί.

Αποκρυφισμός είναι η πίστη σε απόκρυφες πραγματικότητες, οντότητες και δυνάμεις, οι οποίες προσεγγίζονται με απόκρυφες τεχνικές. Ο σύγχρονος Αποκρυφισμός εμφανίζεται με τις μορφές του Νεοσατανισμού, της πολυειδούς Μαγείας, του Πνευματισμού, του Channelling, του Εσωτερισμού, της Καμπάλα, της Μαντικής (Νεκρομαντεία, Καφεμαντεία, Οιωνοσκοπία, Ονειρομαντεία, Κλυδωνισμός, Κάρτες Ταρώ), της Αστρολογίας, του Σαμανισμού, της Ψευδοαγγελολογίας, της Αγγελοθεραπείας, του Ρεiκι, του Νεοπαγανισμού, της Αριθμοσοφίας, του κινήματος Ντάνωφ, της Ψευδοπροφητείας, της Ουφολογίας και με πολλές άλλες μορφές Αποκρυφισμού, οι οποίες εντάσσονται στο γενικώτερο ρεύμα της «Νέας Εποχής».

Περισσότερο ευάλωτοι από την επίδραση του Αποκρυφισμού είναι οι νέοι. Οι κυριότεροι λόγοι επηρεασμού των νέων από τις διάφορες μορφές του Αποκρυφισμού είναι: τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νεανικής και κυρίως της εφηβικής ηλικίας, η ελλιπής Ορθόδοξη κατήχηση, η ανεπάρκεια και η κρίση της οικογένειας, η λανθασμένη στόχευση και αποχριστιανοποίηση της παιδείας, η απουσία νοήματος ζωής και η αναζήτησή του σε επικίνδυνους πνευματικά χώρους, η συστηματική πλύση εγκεφάλου από έντυπα, παιχνίδια και ηλεκτρονικά μέσα ενημερώσεως (τηλεόραση, διαδίκτυο κ.α.) και η ανησυχητική εξάρτηση από αυτά. Το φαινόμενο «Χάρυ Πότερ» αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση διείσδυσης του Αποκρυφισμού στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Μία ευρύτατα διαδεδομένη μορφή Αποκρυφισμού είναι η Αστρολογία, η οποία θέλει να προβάλλεται ως επιστήμη και ασκεί εντυπωσιακή γοητεία στον σύγχρονο εκκοσμικευμένο άνθρωπο. Τον αποκόπτει από την Πρόνοια του Θεού, τον προσδένει σε μοιρολατρικές αντιλήψεις με ψευδείς προβλέψεις, αιχμαλωτίζοντάς τον σε απατηλές «αστρικές δυνάμεις», στην πραγματικότητα δαιμονικές. Η σύγχρονη επιστήμη της Αστρονομίας έχει διαχωρίσει πλήρως την θέση της από την Αστρολογία και την θεωρεί ψευδοεπιστήμη.

astrology

Ο Νεοπαγανισμός είναι ένας από τους πιο εύρωστους διαύλους του νεοεποχίτικου Αποκρυφισμού, προβάλλοντας και εδραιώνοντας τις δοξασίες του με την την υποτιθέμενη επιστροφή στο κλέος της προχριστιανικής αρχαιότητας. Πρόκειται όμως για σύγχρονα θρησκευτικά σχήματα του νεοεποχίτικου αποκρυφιστικού πλεγματος, δομημένα με στοιχεία της αρχαίας ειδωλολατρίας. Η σύγχρονη Ψευδοαγγελολογία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εκκλησιαστική διδασκαλία περί των αγίων Αγγέλων. Τόσο ως προς τις προϋποθέσεις της, όσο και ως προς το περιεχόμενο της έχει σαφώς αντιχριστιανικό, συγκρητιστικό και αποκρυφιστικό περιεχόμενο. Συνδυάζει μία σειρά εξωχριστιανικών, χριστιανικών, εσωτεριστικών, ιουδαικών και ισλαμικών στοιχείων, που σε αρκετά σημεία θυμίζει έντονα χαρακτηριστικά του αρχαίου Γνωστικισμού, με έκδηλη την νεοεποχίτικη σφραγίδα.

Χαρακτηριστική μορφή του Αποκρυφισμού είναι το Channelling (Διαυλισμός), μία καθαρά νεοεποχίτικη πρακτική, η οποία μετατρέπει τον άνθρωπο που ασχολείται μ’ αυτή σε «κανάλι», το οποίο – κατά τα λεγόμενα των εκπροσώπων του – συντονίζεται «ενεργειακά» με πνεύματα, ώστε να δέχεται και να «διοχετεύει» μηνύματα και οδηγίες από υποτιθέμενες «φωτεινές οντότητες» (αγγέλους, δασκάλους, εξωγήινους κ.α.). Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται αυτή η τεχνική μας βεβαιώνει ότι πρόκειται περί επικίνδυνης αποκρυφιστικής πρακτικής, που «ανοίγει» επικοινωνία με ακάθαρτα πνεύματα. Άλλωστε, στην Ορθόδοξη Παράδοση δεν υπάρχουν «τεχνικές» για την επικοινωνία με τον Τριαδικό Θεό, τους Αγγέλους και τους Αγίους Του. Για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι απόκρυφες πραγματικότητες και δυνάμεις, στις οποίες αναφέρεται ο Αποκρυφισμός σε όλες τις μορφές του, είναι σαφώς δαιμονικές, όπως και οι τεχνικές του. Οι συνέπειες από την ενασχόληση με τον Αποκρυφισμό είναι απρόβλεπτες και πολύ σοβαρές, τόσο για την ψυχική και πνευματική υγεία των εμπλεκομένων, όσο και για την σωματική, καθόσον τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται σε «θεραπευτικές μεθόδους» των λεγομένων «εναλλακτικών-ενεργειακών θεραπειών», αλλά και προσπαθεί να διεισδύσει σε τομείς της κλασσικής ιατρικής και ψυχικής υγείας. Συνεπώς, όποιος σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τέτοιες απόκρυφες πραγματικότητες, δυνάμεις και τεχνικές, αποκόπτεται εθελούσια από το Σώμα της Εκκλησίας και υποδουλώνεται σε δαιμονικές δυνάμεις.

Παρόμοια φαινόμενα απαντώνται δυστυχώς και σε μεμονωμένα πρόσωπα και ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ορθοδοξίας, όπως οι λεγόμενες «φωτισμένες» και οι «οραματίστριες». Επίσης απαντώνται στις διάφορες παρατάξεις των σχισματικών Παλαιοημερολογιτών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, πρακτικές οι οποίες αποκλίνουν σοβαρά από την Ορθόδοξη Παράδοση.

Ως εκ τούτου, απαιτείται επαγρύπνηση και διαφώτιση του πιστού λαού με όλα τα μέσα που διαθέτει η Εκκλησία, καθότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία συντονισμένη προσπάθεια νοθεύσεως του Ορθοδόξου φρονήματος. Άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί, ο Αποκρυφισμός και οι νεοφανείς αιρέσεις δεν στοχεύουν τόσο στο να εξέρχονται οι πιστοί από την Εκκλησία, όσο στο να παραμένουν εντός Αυτής με αλλοιωμένο το Ορθόδοξο φρόνημα.
Με πληροφορίες από το γραφείο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων.

dogma.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

  1. ΝΕΜΕΣΙΚΟΣ 02/09/2016 @ 12:24 ΜΜ

    Εαν πραγματικά θελει η Εκκλησία του ορθόδοξου δογματος να κερδίσει το ονομα Ελληνική πρεπει να καλεσει την 8η οικουμενική σύνοδο (εχει να γινει απο το 1351) στην οποια συνοδο θα απεμπολήσει την παλαιά διαθήκη , πάσαν εβραίικη νοσον και μαλακιαν και να αγιοποιησει τους Έλληνες φιλόσοφους. τοτε ισως να αποκτησει καποια Ελληνικοτητα στα ματια των Ελληνων.

    • ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΠΟΧΗ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Κ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΛΟΓΟΥ,ΑΥΤΟ ΑΤΥΠΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΣΕ ΜΟΝΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΑΛΤΩΝ -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΣ -ΣΩΚΡΑΤΗΣ Κ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΑΓΙΟ ΓΡΑΦΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΜΟΝΟ ΑΛΛ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΗΣΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΥΓΚ ΤΗΝ ΘΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ..ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΠΑΠΑΓΑΛΙΑΚΙΑ…ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕΣ

    • Πρῶτον δὲν “ὑφίσταται ἐκκλησία τοῦ ὀρθοδόξου δόγματος. Ἐκκλησία Ἁγία Καθολικὴ καὶ Ἀποστολικὴ ὑπαρχει μόνον μία: Ἡ Ὀρθοδοξία. Καὶ ὡς τοιαύτη ἀναφέρεται.
      Δεύτερον, ὡς τὰ περὶ τὰ ἑβραϊκῆς νόσου καὶ μαλακίας ἔχει ἤδη φροντίσει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος κυρίως εἰς τὴν πρὸς Γαλάτας ἐπιστολήν του.
      Τρίτον, ἡ Ὀρθοδοξία ΔΕΝ ἁγιοποιεῖ. Ἁγιοκατατάσσει ἐκείνους οἱ ὁποῖοι μόνοι δείχνουν τὰ σημεῖα τῆς ἁγιότητός των ἤ ἐμαρτύρησαν ὑπὲρ τῆς πίστεως ὅπως ἐπὶ παραδείγματι ὁ Ἅγιος Ἀχμέτ (σωτὰ διαβάζεις). Παράδειγμα ὁ προσφάτως ἁγιοκαταταχθεὶς Παΐσιος.
      Τέλος νὰ σὲ πληροφορήσω ὅτι μεγάλοι πατέρες τῆς ἐκκλησίας προτρέπουν τοὺς πιστοὺς νὰ μελετοῦν τοὺς σπουδαίους Ἕλληνας φιλοσόφους ὅπως ὁ Ἅγιος Βασίλειος, ὁ Ἅγιος Εὐστάθιος Θεσσαλονίκης, ὁ ἀξεπέρασρος αὐτὸς σχολιαστὴς τοῦ Ὁμήρου, ὁ Ἅγιος Νικόδηος ὁ Ἁγιορείτης, Ὁ Ἅγιος Νεκτάριος καὶ ἄλλοι ὧν οὐκ ἔστι ἀριθμὸς.

      • Ανώνυμος 02/09/2016 @ 6:44 ΜΜ

        Μην έχεις εμπιστοσύνη στην εκκλησία, πίστευε μέσα σου…

        Έλληνας δεν είναι εκείνος που το νομίζει, η τον παριστάνει, η εκείνος που αγιοποιούν (καμία απολύτως σχέση), αλλά είναι εκείνος που το έχει καταλάβει μέσα του το σημαίνει Έλληνας, δεν διδάσκετε στο εμπόριο που έχει καταστρέψει κ προσανατολίσει ολόκληρη την ιστορία… Αν νομίζεις ότι υπερβάλω, θυμήσου πόσα ολοκαυτώματα αφαιρούν για να τα αλλάζουν όπως θέλουν, κ μην πιστεύεις τίποτα από εκείνα τα παρακλάδια που βρίσκονται στο εμπόριο για να διαστρεβλώνον την Αλήθεια που μας κρύβουν, όχι τώρα τελευταία, αλλά από πριν ξεκινήσει να μετράει ο χρόνος…

        • ΑΝΩΝΥΜΟΣ 9 Φεβρουαρίου 2016 @ 18:44 ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΣ ΜΑΣΤΟΡΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ Κ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΚΩΝΕΙΟ ΣΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ,ΠΟΥ ΒΓΑΛΩΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ Κ ΤΟΝ ΦΥΛΛΑΚΙΣΑΝ ,ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΦΙΛΑΤΗ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΝΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΔΟΣΕ ΤΟΥΣ 300,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΥΘΑΓΟΡΑ?ΘΕΣ Κ ΑΛΛΑ….ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ…ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΘΟΥΚΙΔΙΔΗ..ΓΙΑΤΟ ΚΗΝΗΓΥΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΥΡΑΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΤΡΟΥ?ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΣΟΥ Κ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΣΕ Κ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ

  2. Τον εχθρό για να τον πολεμήσεις πρέπει πρώτα να τον γνωρίζεις ..

  3. ανωνυμος 02/09/2016 @ 2:20 ΜΜ

    Ειν΄η ζωη μια φυλακη
    και γυρω γυρω τοιχοι
    ειναι του πονου η μουσικη
    της μοναξιας οι στιχοι

    Ξενυχτησα στην πορτα σου και σιγοτραγουδω
    εδω ειναι ο Παραδεισος και η Κολαση εδω
    ….
    Εδω ειναι πλουσιοι και φτωχοι
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ και Ανθρωπακια…
    ….
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ με ΩΡΑΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ειναι σπανιοι…αλλα τους αναγνωριζεις αμεσως μολις τους ΔΕΙΣΣ…..ΕΠΕΙΔΗ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ..

    Η ΓΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΗ ΕΙΤΕ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΗ ΄΄ ΤΡΟΦΗ ΄΄ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ..

    ΕΤΣΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΙΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΕΜΟΥΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ…

    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ …ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ..

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

  4. Το 2012 αφήσαμε την εποχη των Ιχθυων και μπήκαμε στην εποχή του Υδροχόου! Αυτό σημαινει οτι οι μυστικες καστες της προηγουμνενης εποχής και τα εργα τους γινονταν μυστικά, ενω τωρα όλοι θα αποκαλυφθούν και θα γίνονται όλα φανερά! Συντομα θα μας αποκαλυφθεί και η ΝΤΠ δια της παγκόσμιας κυβερνησης της «Νεας Εποχής»

  5. Ανώνυμος 02/09/2016 @ 2:37 ΜΜ

    Και μόνο που χρησιμοποιήται η λέξη “δόγμα” είναι ντροπή για την πνευματική υπόσταση του σύγχρονου ανθρώπου!

  6. Θα έλεγα:-Αποκρυφισμός είναι η αδυναμία του Ανθρώπου,που από υπέρμετρο ΕΓΩ ,καταλήγει στην βλακεία!

  7. Ακούστε το νέο τραγούδι του HAZE: “ΔΙΑΒΟΛΟΣ”

    Satan Has Won!

  8. Βαγγέλης 02/09/2016 @ 7:16 ΜΜ

    Κάποτε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά απο την σημερινή εποχή.Οι ανρωπότητα αρχίζει να νιώθει και να βιώνει διαφορετικές δονήσεις απο τις συνηθισμένες.Υπάρχει η ανάγκη την γνώσης για πολλά θέματα και την πνευματική ανάπτυξη.Όλο και περισσότεροι αναζητούν την αφύπνιση του νου με πολλούς τρόπους που φυσικά δεν μας παρουσιάζει η θρησκεία μας,αλλά δεν μας απαγορεύει την γνώση.
    Συνεχίζω να πιστεύω στον τριαδικό θεό και στους ολύμπιους αλλά έχω πολλά ερωτήματα αναπάντητα.
    Τα εξωγήινα είδη πιστεύουν σε κάποιον θεό ή επειδή έιναι σε ανώτερες διαστάσεις απο τις δικές μας έχουν διαφορετική προσέγγιση στο θέμα αυτό;
    Γιατί η μουσική παίζει τόσο σημαντικό ρόλο επικοινωνίας με κάποιον θεό;
    Ο διαλογιμσός πως καταφέρνει και κάνει έναν άνθρωπο να νιώσει πιο υγειής και να αγαπάει περισσότερο τους συνανθρώπους του;
    Πως γίνεται μέσω διαλογισμού να καταπραύνεις ή να εξαλείψεις έναν απλό πονοκέφαλο απο κάποιον που είναι πού μακριά σου;
    Πως με την τεχνική του υπνωτισμού μπορείς να κάνεις πράγματα όπως προηγούμενες ζωές,θεραπεία χρόνιων προβλημάτων,συνηδειτά όνειρα,και πολλά άλλα;
    Πως γίνεται να μπαίνεις σε μια εκκλησία και νιώθεις τέτοιον σεβασμό,ταπείνωση,αγαλίαση ψυχής,εισροή θετικής ενέργειας και πολλά άλλα;
    Πως ένας Ελληνικός αρχαιολογικός χώρος σου προκαλεί τέτοια δόνηση και τέτοια συναισθήματα που όλα σου φαίνονται τόσο μοναδικά;

    Και άν όντως όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με ψυχολογικά παιχνίδια του μυαλού μας,πως γίνεται όταν θέλουμε κάτι τόσο πολύ να τα φέρνει έτσι το σύμπαν για να συμβεί;
    Πως όταν φοβόμαστε κάτι τόσο πού να γίνεται τελικά πραγματικότητα κάποια στιγμή;
    Την δόνηση ή αλλιώς ενέργεια που έχουμε επάνω μας την μεταδίδουμε με διαφόρους τρόπους στον άλλον.Μπορεί να γίνει απο κοντά ή ακόμα και απο απόσταση.Νιώθουμε τι αισθάνετε κάποιος και το μεταδίδει σε εμάς όπου και εμείς με την σειρά μας στους υπόλοιπους.
    Ο πνευματικός μας κόσμος είναι χάρισμα θεού.Δεν επιλέχθηκε σε συγκεκριμένα άτομα.Καλιεργείτε μέρα με την μέρα μέσα απο τις γνώσεις μας.Δεν έχει όρια ούτε δείκτη μέτρησης.Δεν έιναι θέμα εξυπνάδας και χαζομάρας.Η αγάπη το Αλφα και το Ωμέγα στην ζωή μας.Οι γνώσεις είναι το κίνητρο για το επόμενο βήμα στην ζωή μας.Γιατί να μείνεις στάσιμος στην πνευματική σου εξέλιξη;
    Εξξάλου αν το πάμε και σε θέμα θρησκείας
    το πίστευε και μη ερεύνα δεν είναι θέλημα Κυρίου.
    Ο θεός μας έδωσε την ευλογία του και μας χάρισε ψυχή.Ο σκοπός μας στην γή δεν είναι να δουλεύουμε,να πληρώνουμε φόρους, ούτε και να κάνουμε παιδιά και να διαιωνίσουμε το είδος μας.
    Είναι η πνευματική μας ανάπτυξη κατα κύριο λόγο.
    Ο θεός μας έδωσε απλόχερα την αγάπη του και δεν μας περιόρισε πουθενά.Ο θεός δεν είναι ζηλιάρης και δεν απέτρεψε την ανθρώπινη ψυχή να μην θεοποιηθεί.Στο χέρι της είναι!!!Στο χέρι μας έιναι!!!

  9. Ο αποκρυφισμος εχει μια σχεση με την ορθοδοξια αλλα καιμα σχεση με το Χριστιανισμο.
    O χριστιανισμος ειναι η θρησκεια που τιμαται ο Χριστος ο Πατερας και το αγιο πνευμα.
    Θα μπορουσε κανεις ακομα να τιμησει και τους 11 μαθητες του Χριστου καλα τ ακουτε 11 γιατι ο ενας βγηκε σκαρτος.
    Απο εκει μας βγαινει και το 11.1 η αντιστροφα που βλεπεται τακτικα.

    Ο αποκρυφισμος λοιπον μοιαζει στην ορθοδοξια κι αυτο γιατι ο καθε ενας που υποτιθεται εκανε καποια καλα για την εκκλησια oιτδηποτε αλλες καλες υποτιθεται πραξεις γινεται αμεσος αγιος.

    Αγιος τον οποιο δε τον οριζει ο Χριστος αλλα η ορθοδοξια διλ η ορθοδοξια θεοποιει τον εαυτο της και βγαζει αγιους οι οποιοι αγιοι ειναι κατι σαν ειδωλα.

    Οποτε απο τη μια στον αποκρυφισμο πιστευουν τα ειδωλα απ οτην αλλη στην ορθοδοξια πιστευουν τα υπολοιπα ειδωλα τα οποια καποιος τα ορισε αγιους.

    Οποτε τα 2 αυτα συνδεονται οι ανθρωποι βεβαια ειναι δυσκολο να το κατανοησουν αυτο οπως και ο παισιος πριν λιγο καιρο εγινε κι αυτος οσιος η εκκλησια τον τιμησε δε ρωτησε κανεναν απλα τον τιμησε.

  10. Μια ΦΥΛΑΚΉ…
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ….
    ΦΥΛΑΚΈΣ….!
    Ο άρθρογραφος πρέπει να διαβάσει το προηγούμενο άρθρο του ΜΕΓΑ ΠΛΆΤΩΝ! Μετα να πάρει οοοοοολα αυτα τα δόγματα,τις μεγαλύτερες θρησκείες απο τις 1030 που υπήρξαν και να βγάλει ενα ζουμί και να μας πει τι βλέπει….. γιατί ο χριστιανός ορθόδοξος ή όχι, μπλε μαύρος κόκκινος κλπ θα έπρεπε να γνώριζε αφου ο μυστικισμός έγινε ΜΌΔΑ και απειλεί την εκκλησιά μας ότι οταν παντρεύεται Ελληνίδα με ΕΒΡΑΙΟ ΟΝΟΜΆΖΕΤΑΙ ΟΡΜΑΣΤΡΟ! ΟΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΎΕΤΑΙ ΕΒΡΑΊΑ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟ ΑΡΡΑΒΏΝ!Οταν κάνει τον σταυρό του σχηματίζει ενα τρίγωνο προς τα κάτω… Οταν προσκυνα να σηκώσει το κεφαλάκι του και να μελετήσει Τι ΒΛΈΠΕΙ ΑΝ ΒΛΈΠΕΙ,,, Τι ειναι το 666?? Που κακοποιειται στην παγκόσμια ιστορία ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ (Η ΟΠΟΊΑ ΕΊΝΑΙ ΥΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΝΕΟΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ!!!)Τι ειν τα Πλατωνικα στερεά και αλλα τέτοια! Δεν κρατιέμαι να σας γραψω 20 σελίδες! ξυπνάτεεεεε….λεκέδες στην Παγκόσμια Ιστορία του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*