Διαφημίσεις

ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι εξελίξεις οδεύουν ολοταχώς προς μια γενική σύγκρουση μεταξύ κυρίως της Ρωσίας και της Τουρκίας μέσα στο συριακό έδαφος, καθώς οι μεν Τούρκοι ετοιμάζονται να εισβάλουν μαζικά στην Συρία, ενώ από την άλλη μεριά συγκεντρώνονται δυνάμεις με κύριο στόχο την συντριβή όποιων τολμήσουν να περάσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες που προβάλλονται στον τουρκικό τύπο, οι Ρώσοι έχουν χωρίσει τις δυνάμεις τους σε δυο τομείς. Ο ένας που διοικείται από Ρώσο στρατηγό, αποτελείται από πολεμικά αεροσκάφη και δυνάμεις κομάντος έχει συγκεντρωθεί στο Qamisli και ελέγχει το ανατολικό τμήμα του διαφαινόμενου μετώπου, ενώ ο άλλος τομέας συγκέντρωσης των ρωσικών δυνάμεων έχει το αρχηγείο με ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις στο Hmeimin, διπλά στη σύνορα με την Τουρκία στην περιοχή του Hatay.

Το κύριο μέτωπο διαφαινόμενης σύγκρουσης θα είναι ο διάδρομος 90 χιλιομέτρων δυτικά του Kobani που βρίσκεται στο έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, ενώ δεν αποκλείεται οι Τούρκοι να προσβάλουν και απ’ ευηθείας το Qamisli, καθώς οι πληροφορίες που φτάνουν στο κουρδικό στρατηγείο μιλούν για μεγάλη συγκέντρωση τουρκικών τεθωρακισμένων στην άλλη πλευρά των συνόρων. Παράλληλα και ισχυρή τουρκική αεροπορική δύναμη (βάσεις Αδάνων και δυτικότερα Μαλάτειας), από τα δυτικά είναι έτοιμη να προσβάλλει τον συριακό εναέριο χώρο.

Στα τουρκικά κανάλια αυτές τις μέρες μεταδίδονται συνεχώς εικόνες από χιλιάδες τουρκόφωνων που φτάνουν κυνηγημένοι στην Τουρκία από την προέλαση των συριακών δυνάμεων στο Χαλέπι. Η προέλαση αυτή και η επικείμενη πτώση όλης της ευρύτερης περιοχής πέριξ του Χαλεπιού, έχει θορυβήσει την Άγκυρα και έχει επισπεύσει σύμφωνα με τους στρατηγικούς παρατηρητές της προετοιμασίες της Τουρκίας για χερσαία εισβολή στο συριακό έδαφος, καθώς οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν μπορεί η Άγκυρα να παραμένει άλλο απαθής σε όλες αυτές τις εξελίξεις και να επιβαρύνεται συνεχώς από καινούργια κύματα προσφύγων. Οι Τουρκοι περιμένουν την άμεση βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί έχουν συγκεντρωθεί νοτιότερα στο αεροδρόμιο του Hasheki, (Hassakeh), που είναι υπό τον μεικτό έλεγχο συριακών δυνάμεων και Κούρδων και παρακολουθούν τις εξελίξεις προφανώς περιμένοντας το που θα κλείνει η πλάστιγγα, ενώ έχουν εκδηλωθεί φανερά υπέρ των Κούρδων.

Πάντως πολλοί Τούρκοι αρθογράφοι, όπως ο Ertuğrul Özkök της εφημερίδας Hürriyet, σε σημερινό του άρθρο προειδοποιεί την Άγκυρα ότι μια επιχείρηση χερσαίας εισβολής στην Συρία θα ανάψει πολύ μεγάλες φωτιές που πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τις σβήσει στην συνέχεια η Τουρκία.

Αλήθεια σε όλα αυτά, αναρωτηθήκατε εμείς που βρισκόμαστε ???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!”
  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ 15 Μαρτίου 2014 @ 18:03

    …”ΚΑΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ… ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

    Ω ΝΑΙ!

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ… ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ Η ΣΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!! ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ… ΤΟ ΠΌΤΕ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!”….

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ 16 Μαρτίου 2014 @ 00:13

    …”ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΙΪΤΙΚΟ ΙΣΛΑΜ… ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΗ. ΑΠΛΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ”…

    …”ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΙΜΕΝΩ… ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΡΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ”…

    http://katohika.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2/

    Αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *