Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Σήμερα όπως υποσχέθηκα στην εαυτό μου, στους ιντερνετικούς φίλους και στους αναγνώστες μας, ήμουν στο δρόμο.

Μέχρι της 1 το μεσήμερι ήμουν και εγώ όπως και χιλιάδες συμπολίτες μας στο κέντρο της Αθήνας. Έμεινα ακόμα και μετά την εφόρμηση των ταγμάτων των αναρχικών καθοδηγούμενων αλητών, έτσι για να τους την σπάσω.

Και ειλικρινά είχα σκοπό να στρατοπεδεύσω έξω από την Βουλή, αν δεν δεχόμουν τηλεφώνημα απο το σπίτι ότι καίγονται απο τον πυρετό ομαδικώς.

Εντελώς τυχαία οι μισοί μου φίλοι (ιντερνετικοί και κανονικοί) σήμερα ήταν τάβλα.

Όλοι με πυρετό και πόνο στο λαιμό.

Φυσικά τα γαμήδια τα ψεκαστήρια τις δύο προηγούμενες μέρες είχαν κάνει αμέτρητα περάσματα… Ναι τυχαίο… πάλι…

Από το μέτωπο της πορεία μπορώ να σας πω ότι ήταν η μεγαλύτερη πορεία από το 2012.

Ένα πολύ θετικό – που δεν υπήρχε ποτέ τα 18 χρόνια που πάω σε πορείες – ήταν ότι στο δρόμο το 70% των καταστημάτων ήταν κλειστά. Ακόμα και τα πεθαμενατζίδικα στη Λιοσίων κλειστά ήταν…

Δεν ξέρω τι είπαν τα κανάλια και τα άλλα site, ειλικρινά δεν πρόλαβα να διαβάσω.

Με το που επέστρεψα από τους γιατρούς έκατσα και σας γράφω.

Για τους φίλους που ρωτάνε για την πρόβλεψη Τσιάπα για το σεισμό, σας λέω ότι το θέμα το παρακολουθούμε και αν μέχρι αύριο δεν έχουμε σημαντική δραστηριότητα στις γνωστές μας άμυνας, τότε μπαίνουμε σε φάση “αναμμένα κάρβουνα”. Μέχρι στιγμής τα ηφαίστεια είναι ήσυχα.

Ως προς τα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα, θα τα δούμε αύριο, να επικοινωνήσουμε και με τις πηγές μας. Μην ξεχνάμε η συνεδρίαση που συμμετέχει ο Τσίπρας  και οι ςυναντήσεις των Υπουργών με τους Θεσμούς  στο Χίλτον δεν έχουν ολοκληρωθεί..

Οπότε αναμονή…

Φυσικά πληροφορίες συνεχίζουν να έρχονται…

Αλλά είπαμε πολλές φορές αυτές έρχονται επίτηδες και ελεγχόμενα ώστε να μας αποδομήσουν, να μας ρεζιλέψουν και γι΄αυτό κρατάμε μικρό καλάθι.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο…

 

«Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

19 σχόλια στο “Χιλιάδες κόσμος στο δρόμο… Όμως ο πόλεμος είναι σε όλα τα πεδία… «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»”
  1. δε ξερω αν ολοι οι γνωστοι σου αρρωστησαν αλλά ολοι οι δικοι μου εβλεπαν τρελα ονειρα 2 μερες τωρα…κηδειες κ αρρωστιες
    για τον ουρανο μπαμπακι νοτιοτερα τι να πουμε….
    για τις μπαλλες φωτος τι….

  2. ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ…ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…

    ΟΙ 5Ο.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΜΩΣ ΚΟΣΜΟΥ-ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΕΔΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ…ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1.000.ΟΟΟ ΚΟΣΜΟΥ…

    ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ…ΤΟ ΕΝΟΙΩΘΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ.

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ

    ΜΑΡΙΛΕΝΑ

    1. ΜΑΡΙΛΕΝΑ, ΚΑΤΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
      ΚΙ ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΑ ΕΠΑΝΩ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ.
      ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΚΑΤΙ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ”ΘΕΣΜΟΥΣ” ΓΡΑΨΕ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ”ΤΡΟΙΚΑ” Η ”ΑΛΗΤΕΣ” Η ”ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ”. ΜΗΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΞΙΑ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.
      ΕΙΣΑΙ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΨΥΧΗΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ, ΑΛΛΑ…
      ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ, ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΩΣ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΛΗΤΕΣ. ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΗΜΑ ΤΙΘΗΜΙ, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.
      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

      1. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…ΟΧΙ ΚΑΚΟΚΕΦΙΑ.ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΙΣ ΦΙΛΟΣΟΦΩ….
        ΣΤΟΥΣ ΄΄ ΘΕΣΜΟΥΣ ΄΄ ΕΔΩΣΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΛΕΞΗ…
        ΠΑΡΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ..ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΣΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ…ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ…

        ΦΙΛΑΚΑ

        ΜΑΡΙΛΕΝΑ

    1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ λέει:

      ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΜΕ 1.500.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΑΦΙΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΤΕ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΣΩΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΤΑ ΡΑΜΜΑΤΑ.
      ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΗΣΥΧΑ ΗΡΕΜΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΣΕ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΔΩ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΗΣΟΥ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΤΖΑΡΕΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΛΕΜΕ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ ΣΦΑΞΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ,
      Ο ΛΑΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗ ΕΛΕΩ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟ.
      ΕΤΣΙ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΕΥΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

      1. δεν μας φταιει η παναγια και ο χριστος για αυτα που τραβαμε τωρα φιλε μου!!!! αλλα ο ιδιος μας ο εαυτος, εμεις φταιμε!!! οταν τοσα χρονια ψηφιζουμε ΑΘΕΟΥΣ,ΜΑΣΟΝΟΥΣ,ΚΙΝΑΙΔΟΥΣ,ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ δεν μας φταιει η παναγια μας για αυτα που τραβαμε τωρα αλλα εμεις και το κακο μας το κεφαλι!!! ολοι προτιμησαμε τον χρυσον και οχι τον ΧΡΙΣΤΟ καταλαβες φιλε μου,ο χριστος μας εδωσε την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ εμεις τα καναμε μπουρδελο με τις πραξεις μας!!! αλλα οπως μια μανα ποτε δεν εγκαταλειπει τα παιδια της οσο και να την πονεσανε αυτα ετσι και η παναγια μας ειναι εδω ακομα και τωρα και προσπαθει με νυχια και με δοντια να μας προστατευσει στα χερια μας ειναι το μελλον μας!!!!

      2. Δωδεκαθεϊστακι μου εσυ…

        Ο λόγος σου, δυστυχώς, αντανακλά το αφελές της νεότητας σου. Ευτυχώς, δεν ειναι αντιπροσωπευτικο όλων των νέων ανθρώπων. Προσβάλλεις, την νοημοσύνη πολλών νέων, με την θέση σου και την λανθασμένη υποκειμενικότητα σου. Πίστευε ότι θέλεις, αλλά, κράτα το για σένα, ειδικά όταν χρησιμοποιεις τόσο χυδαίο τρόπο έκφρασης.

        Η «σκανδαλώδης εύνοια» την Παναγίας θα είναι η φυλαξη μας απο τα δεινα του Γ’ΠΠ ο οποιος θα φερει τετοια καταστροφή που όμοια της ουδεποτε καταγραφτηκε στην Ιστορία. (Οι Α’ και Β’ ΠΠ θα φανταζουν απλες συρράξεις μπροστα σε αυτο που ερχεται)

        Κανεις άστοχες συγκρισεις…
        Το 1453 και το 1922 ήταν απλα πόλεμοι τοπικοί, μεγαλης κλίμακας (για τις εποχες τους) και ουχί παγκόσμιο μακελειό, και δεν κινδύνευε ο Ελληνισμός με αφανισμό, παραμόνο με συρρίκνωση!

        Οι εποχες των ηρώων περασαν ανεπιστρεπτι (αν σου διαφευγει και αν ξερεις στοιχειώδη ιστορία). Αν εσυ δεν θεωρείς τον εαυτό σου «προβατο επι σφαγη» αλλα «ήρωα», τοτε αρπαξε ενα καλασνικωφ και τραβα να πολεμήσεις για να μας σώσεις όλους και μην περιμενεις απο τους άλλους να το κανουν για σενα, ΄η τουλαχιστον μην προτρεπεις τον κόσμο σε τετοιεες ενεργεις αν δεν πας πρωτα εσύ ο ίδιος μπροσταρης ωστε να δωσεις το παραδειγμα και να σε ακολουθήσουν και οι άλλοι!!!! Απο την «ασφάλεια του πληκτρολογίου» όλοι γινόμαστε «πατριωταράδες» και «πολεμισταραδες» και… «ανταξιοι των προγώνων» μας!!!

        Είμαι σίγουρος οτι όταν ερθει εκεινη η ώρα, εσυ πρωτος θα… «υποταχθείς στις ανώτερες εξουσίες» και θα ζητας να επέμβουν! Πρωτος εσυ με το ψαλτήρι και το Ευαγγέλιο ανα χειρας!!!

        Βάλε τώρα χλαμύδα κι άντε να θυσιάσεις κανένα αρνάκι στο Δία να μας σώσει αυτός κι άσε την Ορθοδοξία ήσυχη. Και ίσως σε φωτίσει η Αθηνά και ξεπεράσεις την ημιμάθεια που σου έχει προσφέρει η «εύκολη» διαδικτυακή σου ενημέρωση.

        Κλείνοντας να σου πω οτι σε λυπαμαι, εσενα και την γενιά σου, την γενια του facebook, του φραπόγαλου, του smartphone, της Barcha, του «στοιχήματος» και του…. «πώς θα γ@μήσουμε κανα μ@νί το βράδυ»….

        Νεολέρα!!!

  3. Και εδω κοζανη ζαχο μεγαλειωδες το μαζεμα.πρ τη φορα βλεπω και εμεις εδω δεν κουνιομαστε ευκολα.ακομα και τα καφε ολα ηταν κλειστα.εμεις οπως παντα το κανουμε το χρεος μας.οι πολιτικοι μας μια φορα θα κανουν το δικο τους?:να υπερασπιστουν τον πολιτη και το εθνος?

  4. ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ 11:00 Η ΩΡΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΕΜΕΙΝΑ ΕΚΕΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΟ ΓΕΡΟ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΘΛΙΨΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΚΑΤΗΦΟΡΗΣΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΕΦΤΑΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ ,ΚΑΘΗΣΑ ΚΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ. ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ Η ΘΛΙΨΗ KAI H ΟΡΓΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ. ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΜΟΥ, ΠΕΡΑΣΕ ΦΕΥΓΑΛΕΑ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ , ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ;
    ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ , ΕΠΡΕΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.
    ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΓΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΞΙΑ Ο ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΩ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

    ΠΗΓΗ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.
    Ο ιερέας που όρκισε τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τον Διονύσιο Σολωμό, τυφλώθηκε στα μπουντρούμια του Αλή Πασά. Η ιστορία του θρυλικού πίνακα…

    Ο πίνακας του επτανήσιου Διονύσιου Τσόκου (1849) που έχει θέμα τη μύηση αγωνιστών στη Φιλική Εταιρεία είναι από τους πιο γνωστούς που σχετίζονται με τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην Ελληνική Επανάσταση κατά των Τούρκων και χρησιμοποιείται ευρέως από εκπαιδευτικούς και ιστορικούς για να περιγράψουν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Το ερώτημα, ποιοι «πρωταγωνιστούν» στο διάσημο πίνακα έχει ενδιαφέρον να απαντηθεί. Ο αγωνιστής που έχει γονατίσει είναι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο ιερέας που τον ορκίζει στο Ευαγγέλιο είναι ο Άνθιμος Αργυρόπουλος, ιερομόναχος, ηγούμενος του μοναστηριού στα Θεοδώριανα Άρτας. Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα γίνεται η μύηση του γέρου του Μωριά παρουσία του θρυλικού Αναγνωσταρά (Αναγνώστης Παπαγεωργίου), στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου της Ζακύνθου, την 1η Δεκεμβρίου 1818….

    Ο ηρωικός και μαρτυρικός βίος του ιερα.

    Το 1793, ο Άνθιμος Αργυρόπουλος ιδρύει στο ορεινό, δύσβατο και απροσπέλαστο χωριό των Θεοδώριανων ένα μοναστήρι και σχολείο για να μορφώνονται τα παιδιά του χωριού. Όταν ο Αλή Πασάς κατάφερε μετά από αλλεπάλληλες πολιορκίες, αλλά και με προδοσία να υποτάξει το ηρωικό Σούλι, πολλοί αγωνιστές έφυγαν κυνηγημένοι στα γύρω χωριά. Τότε οι Μποτσαραίοι βρήκαν καταφύγιο στην Μονή του Αργυρόπουλου ο οποίος τους περιέθαλψε. Όταν ο Αλή Πασάς έμαθε τις δραστηριότητες του ιερομόναχου, τον συνέλαβε, τον αλυσόδεσε και τον έκλεισε για 18 χρόνια όπως λέγεται, σε σκοτεινό μπουντρούμι με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του. Μετά από θερμές παρακλήσεις ισχυρών οπλαρχηγών, ο Αργυρόπουλος απελευθερώθηκε και πήγε στην Κέρκυρα όπου γνώρισε και συνδέθηκε φιλικά με τον Ιωάννη Καποδίστρια. Στη συνέχεια πήγε στη Ζάκυνθο ως εφημέριος στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Εκεί ορκίστηκε στη Φιλική Εταιρεία από τον Αναγνωσταρά, τον υπεύθυνο της Αόρατης Αρχής. Από τότε αρχίζει συστηματικά να στρατολογεί και να ορκίζει τους οπλαρχηγούς της επανάστασης μεταξύ των οποίων και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος είχε καταφύγει στην Ζάκυνθο κυνηγημένος από τους Τούρκους. Ορκισε ακόμη τον Διονύσιο Σολωμό, καθώς επίσης και άλλους αγωνιστές της επανάστασης, όπως τον Νικηταρά και τον Πετμεζά. Στο βιβλίο, «Μνήμη του Σουλίου», ο Βασίλης Κραψίτης γράφει: » ο Διονύσιος Σολωμός έδωκε τον όρκο του φιλικού μπροστά στον θρυλικό μονόφθαλμο Ηπειρώτη Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Αργυρόπουλο, εφημέριο τότε του ναού που είχε ορκίσει όλους σχεδόν τους φιλικούς που μυήθηκαν στη Ζάκυνθο, ντόπιους και ξένους, που ζούσαν τότε εκεί …». Ο Αργυρόπουλος πέθανε τυφλός στη Ζάκυνθο στις 20 Ιανουαρίου 1847, χωρίς να προλάβει να δει την ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα ελεύθερη, καθώς απελευθερώθηκε το 1881….

    1. Αυτή την ιστορία, όπως και τόσες άλλες, να τις πεις σε κείνους που λεν ότι οι παπάδες τα είχαν “βρεί” με τους τούρκους και ότι το Κρυφό Σχολειό είναι παραμύθια.Αυτές οι διηγήσεις (που είναι πάρα πολλές) αποστομώνουν αυτούς που προσπαθούν να αλλοιώσουν την Ιστορία της Επανάστασης.

      ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ

      1. Τώρα που θα δεις την εκκλησιά μέσα στην πανθρησκεία, μην απορείς τι δουλειά έχει εκεί, απλά κατάλαβε, ότι σου έχει πει η εκκλησιά στα λόγια, στην πράξει κάνουν πισώπλατα άλλα… Το τι ρόλο παίξανε οι παπάδες μαζί με τους τούρκους, κ το ύπουλο σχέδιο ήταν εννοείτε των εβραίων, αύτα δεν θα τα μάθεις από την εκκλησία… Έτσι όπως βλέπεις σήμερα κ αφαιρούν τα ολοκαυτώματα κατά Ελλήνων γιατί παριστάνουν ότι δεν τα αναγνωρίζουν, κ η εκκλησία κάνει τα στραβά μάτια, έτσι δεν σου μάθανε κ την αλήθεια για τότε…

  5. Εξω απ την αθηνα παντως υπαρχει αυτη η “ιωση”απο τη περασμενη εβδομαδα.περαστικα!καλο αγωνα !

  6. Αφιερωμένο στους ΤσιπροΠαππάδες, Σκουρλέτηδες, Κατρούγκαλους, Τζάκρηδες, Σταθάκηδες , Πολάκηδες και τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΟ εσμό, το τραγούδι του Σφακιανάκη…

    Δε θα σε δικαιολογήσω
    στην καρδιά δεν θα κρυφτώ,
    και το δρόμο θα σου δείξω
    που δε θα ‘χει γυρισμό

    Κι αφού βάλω σε μια τάξη τ’ ασυμμάζευτα
    θα σου πω αν είσ’ εντάξει τώρα μάζευ’ τα,
    κι αν κρατάς το χαρακτήρα τον αλύγιστο
    παρ’ το δρόμο που σου πρέπει τον αγύριστο

  7. Καλημέρα θελω να πω και εγω ενα ονειρο μαλλον εφιαλτη που είδα πριν περιπου 2 εβδομαδες. Ειδα οτι ηταν μια ηλιολουστη μερα απο το σπιτι του ονειρου αλλα κ το δικο μας βλέπουμε στο βαθος πειραια ξαφνικα φωναζω τον αντρα μου και του λεω “δες τι ωραια φαίνεται σημερα η θάλασσα ” και μετα απο λιγο βλεπω να σηκωνεται κυμα και να ερχεται προς το σπιτι “στη κυψελη το σπιτι” καθομασταν στη τζαμαρια εντρομοι να βλεπουμε το κύμα που οταν πλησιασε ηταν λασποι με παρα πολλους πνιγμένος νεκρούς. Μετα ξυπνησα προβληματισμενη. Η Παναγία μαζι μας

  8. Καλημέρα και απο τον Βόλο.Και εδώ οι πορείες μεγαλειώδες,τεράστιες και θαυμαστές,Χάρηκα πολύ και μου δημιουργήθηκε ένα αίσθημα ελπίδας και ευφορίας…..αυτά απλά ως ρητορική.Στην πραγματικότητα τώρα…σήμερα είναι λες και δεν έχει γίνει τίποτα…όλα όπως ήταν πρίν…αυτή είναι η κατάντια μας,Οι μόνοι κατά την άποψη μου που μπαίνουν σε “ελικόπτερα” είμαστε εμείς για να δραπετεύσουμε από την πραγματικότητα…είμαστε πλέον εθισμένοι στην ταπείνωση και αναμένουμε τον “υποβολέα” μας,τον “σωτήρα” που θα μας τα δώσει όλα πίσω δίχως να μας ξεβολέψει από την χειραγωγημένη μας πραγματικότητα.

  9. Ζαχαρία,

    Εγώ πάλι λυπάμαι πολύ γιατί…όταν θα μας πούνε :
    ‘Εντάξει, αφού δεν το θέλετε και δεν μπορείτε, δεν θα σας φέρουμε ούτε το ασφαλιστικό, ούτε το φορολογικό, και θα σας δώσουμε κι άλλα με αντάλλαγμα να ‘φιλοξενήσετε’ καμιά 4-5 εκατομμύρια κεφάλια στη Θράκη από τους γνωστούς ‘ξυρισμένους πρόσφυγες”… Πόσοι άραγε θα κατέβουν να διαμαρτυρυθούνε υπό τον φόβο να τους πούνε ρατσιστές και απολίτιστους ???
    Δυστυχώς, μας έχουνε μάθει πια πως αντιδρούμε και πάει το προπέτασμα καπνού το ένα πίσω απ’τ’άλλο…….τη μία βαφτίζεται ασφαλιστικό, την άλλη φορολογικό….
    Ας μη μας διαφεύγει και η σημειολογία της χτεσινής ημέρας : Την ώρα που ο λαός ξεσηκωνότανε κατά του ‘καπνού’, ο αλέξης έκλεινε deal με ‘πρόσφυγες’ !!!

  10. ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΤΕ,ΚΛΑΥΣΑΤΕ,ΘΡΗΝΗΣΑΤΕ,ΠΕΝΘΗΣΑΤΕ,ΝΗΣΤΕΥΣΑΤΕ,ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΤΕ.

    ΕΡΧΕΤΑΙ,ΕΡΧΕΤΑΙ,ΕΡΧΕΤΑΙ….ΣΦΑΓΗ.
    ΚΑΚΟ,ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ ΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek