Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:11 - 24/01/2016

Κάτι που θα χρειαστούμε σύντομα – Σακίδιο φυγής (update έκδοση)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Όπως έχουμε περιγράψει  σε πρώτη φάση θα προτείνουμε λύσεις για τον απλό κόσμο, που δεν μπορεί να διαθέσει τους αυξημένους πόρους (χρήματα) που απαιτούνται για ένα πλήρες σακίδιο επαγγελματικής διαβίωσης (που έχει κόστος περίπου 600 ευρώ), ενώ κατά 99,9% όχι μόνο δεν ξέρει τι είναι όλα αυτά που περιέχει, αλλά το χειρότερο δεν ξέρει τις δυνατότητές του και φυσικά μπορεί να προκαλέσει τον τραυματισμό το δικό του και των μελών της ομάδας του.

Έχω γράψει αρκετά άρθρα για το σακίδιο επιβίωσης, αλλά θεωρώ ότι μετά από 3 χρόνια εμπειρίας και εφαρμογής των μεθόδων από τα μέλη της οικογενείας μου, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας, που δεν έχουν στρατιωτική εκπαίδευση, η παρακάτω σύνθεση είναι η ιδανική και το κόστος δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ (μαζί με το σακίδιο):
1) Εμπλουτισμένες τροφές σε σκόνη (όπως οι Φρουτόκρεμες – 9 μερίδες ανά άτομο)

2) Εμπλουτισμένο γάλα σε σκόνη (προτείνεται το +6μ βρεφικό γάλα σε σκόνη, 6 μερίδες).

3) 3 λίτρο νερό ανά άτομο

4)Ένα πολυεργαλείο (με πριονάκι, μαχαίρι, κουτάλι κλπ) ανά άτομο.

5)Ένα φακό led κεφαλής ανά άτομο.

6)Δέκα μπαταρίες ανά άτομο.

7)Ένα κουτί μωρομάντηλα των 60 τμχ, ανά άτομο.

8) Ένα θερμό ή παγούρι με ισοθερμική θήκη και καπάκι ποτήρι – κούπα (θα χρησιμοποιείται και ως ποτήρι και ως βαθύ πιάτο .

9) Ένα φίλτρο νερού – παγουρίνο

10) Ένα μπουκαλάκι 60ml υγρή στέβια (αντί για Ζάχαρη)

11) Μια σοκολάτα ανά άτομο.

12)Αναπτήρας ή σπίρτα ή άλλος μηχανισμός πρόκλησης φωτιάς.

13) Ένα σετ πρώτων βοηθειών (που θα περιλαμβάνει γάζες, κρέμα για εγκαύματα, ψαλίδι, ράμματα, ιώδιο, φάρμακα για διάρροια και δυσπεψία, 12 δισκία καθαρισμού νερού, επίδεσμο, αντιυσταμινικά, γάντια, χάπια κορτιζόνης, αμπούλες καθαρού νερού και τυχόν φάρμακα ειδική θεραπευτικής αγωγής που λαμβάνεται).

14) Σετ αδιάβροχα (παντελόνι, χιτώνιο)

15) Αναδιπλούμενο πριονάκι

16) Σπάγγο
Φιλικές συμβουλές
1. : Το κόστος αγορά όλων των υλικών μπορεί να συρρικνωθεί δραστικά αν προμηθευθείτε μαζικά σακίδια σε ποσοστό μέχρι και 30-40% ή και ακόμα περισσότερο εφόσον μαζευτείτε πάνω από 15-20 άτομα κάνοντας απευθείας συμφωνία με ελληνική εταιρεία, χωρίς μεσάζοντες. Στην δική μου ομάδα, που αγοράσαμε μαζικά 18 σακίδια με όλα τα υλικά που περιγράφουμε παραπάνω, το μέσο κόστος αγοράς έφθασε τα 74 ευρώ για τα σακίδια ενηλίκων και 52 ευρώ για τα σακίδια ανηλίκων – παιδιών).

2.: Προσωπικά προτείνω σε όλους τους φίλους να έχουν ένα πλήρες σακίδιο ανά ενήλικα, με υπολογισμένες τις τροφές και για ένα βρέφος ή νήπιο ή έναν υπεργηρο. Τα παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν και πρέπει να έχουν δικά τους σακίδια, μόνο με τροφές για τον εαυτό τους, 1,5 λίτρο νερό σε δύο δοχεία των 0,75ML και κουτί πρώτων βοηθειών ανηλίκων. Με τον τρόπο αυτό το σακίδιο ενηλίκων και δεν ζυγίζει πάνω από 8-9 κιλά και των ανηλίκων 3,5-4 κιλά και όλη η οικογένεια είναι καλυμμένη σε περίπτωση ανάγκης.

3. Μην κάνετε το λάθος και πάρετε πχ Γάλα σε σκόνη ή βρεφικές κρέμες και τις χωρίσετε μόνοι σας σε μερίδες, χωρίς να έχετε την συσκευές αφαίρεσης αέρα και στεγανής συσκευασίας. Αν το κάνετε αυτό μετά την τρίτη ημέρα οι τροφές καθίστανται ΑΧΡΗΣΤΕΣ και αρχίζει η αλλοίωση τους. Προτιμότερο είναι να έχετε ολόκληρο κουτί τροφής.
ΠΡΟΣΟΧΗ:

Το άρθρο αυτό είναι μέρος μια συγκεκριμένης λογικής επιβίωσης και εν συνεχεία διαβίωσης ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.

Η λογική των υλικών του σακιδίου, που είναι σε συνέχεια των άρθρων που σας παρουσιάζουμε, μπορεί να εφαρμοσθεί σε τρία στάδια :
α)Κατά τη Διαδρομής φυγής (Το πρόβλημα των τριών πρώτων ημερών) προς τον ΒΧΔ.
β)Κατά τις κρίσιμες 3-4 ημέρες παραμονής στα Safecamps
γ)Κατά την παραμονή στο σπίτι μας, εφόσον η δυσμενής κατάσταση μας έπιασε στον ύπνο.

Τα άρθρα σχετικά με την Επιβίωση – Διαβίωση και τους Εναλλακτικούς Τρόπους ζωής, μπορείτε να τα βρείτε και

εδώ :

http://etoimotita-enallaktiki-diaviosi.blogspot.gr/

 

WOW : https://www.wowapp.com/w/zaxarias/Zaxarias-Mytilinios

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios
GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός
Η σειρά των προηγούμενων σχετικών άρθρων:

Βρείτε τρόπο επικοινωνίας και σημεία επαφής – Κινητά και σταθερά απλά να τα ξεχάσετε

Επιβίωση σε ορεινό καταφύγιο – Μέρος Πρώτο (Οι δυσκολίες που συναντήσαμε)

Επιβίωση σε ορεινό καταφύγιο – Μέρος 1 & 1/2 – Μερικές διευκρινήσεις

Επιβίωση σε ορεινό καταφύγιο- Μέρος 2ο Τι είναι τα SafeCamps



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ
O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

  1. ΒΑΣΙΛΗΣ 01/24/2016 @ 10:18 ΜΜ

    ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑ ,ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ

  2. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ – ΜΙΚΡΟ ΔΟΧΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΤΡΟΦΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΤΑΚΟΥΣ-ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥΑ)

  3. ΣΑΚΙΔΙΟ ΦΥΓΗΣ???? ΟΡΙΣΤΕ… ΟΛΗ Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ… ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΤΟ “ΦΕΥΓΩ” ΤΕΛΕΙΩΣΕ…ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟ ΠΙΣΩ,ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΩ,ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΗΡΕΜΗΣΕ…
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΑΚΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ… ΟΧΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ…ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΜΥΝΕΣΤΕ,ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΕΣΤΕ ΟΠΛΑ,ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΤΛ…ΤΟ ΣΑΚΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΤ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ…Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ…ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΦΑΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ… ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΤΕ…

    • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/24/2016 @ 11:24 ΜΜ

      Είδες φίλε το λάθος όταν διαβάζεις ένα μόνο άρθρο σαν μονάδα;
      Διάβασε και πιο κάτω, ρίξε και μια ματιά στα λινκ και στα σχόλια τους και θα καταλάβεις…

      Όπως έχω γράψει σε ΔΕΚΑΔΕΣ άρθρα μιλάω για την μετάβαση των προστατευόμενων μελών σε απομακρυσμένη τοποθεσία, ώστε μετά απερίσπαστοι να μπορούμε να δώσουμε τις μάχες.
      Οπότε το σχόλιο σου είναι τουλάχιστον άτοπο, όσον αφορά τις απόψεις του γράφοντος.

      ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΤΥΧΟΝ ΚΑΚΕΝΤΡΕΧΕΙΣ ότι σε κανένα άρθρο μου δεν προτρέπω να το βάλουμε στα πόδια. Αντίθετα… Λέω να εξασφαλίσουμε συνθήκες ομαλούς επιβίωσης, ώστε μετά ο μάχιμος πληθυσμός να είναι δυνατόν να υπερασπιστεί τον ενεργό άμαχο πληθυσμό.

      • Στο ιδιο στρατοπεδο ειμαστε,φυσικα δεν κατηγορω το “σακιδιο επιβιωσης” αλλα απο μονο του δεν κανει τιποτα…
        Πρεπει να μαθουμε να αμυνομαστε…εστω και με τα βιντεακια στο ΓιουΤουμπ.. να μαθουμε να αφοπλιζουμε καποιον που κραταει μαχαιρι,να μαθουμε τα εν δυναμει οπλα που εχουμε πανω μας (ζωνη παντελονιου,κλειδια..ακομη και η αστυνομικη ταυτοτητα μπορει να κοψει λαιμο!!!) Εγω προσωπικα μαθαινω CQC με μαχαιρι και κανω μαθηματα ελ.σκοπευτη,μαθαινω να μετραω αποστασεις με την διοπτρα κτλ…
        Σορυ που ημουν λιγο αποτομος,αλλα ολη αυτη η παθητικοτητα γυρω μου με εχει εξοργισει και οταν βλεπω τετοια γκαζωνω λιγο… Μαλλον σε πηρε η μπαλα μαζι με τους αλλους..
        Παντως ολοι αυτοι που θα φυγουν στα βουνα καλο θα ηταν να παρουν μαζι και ενα αεροβολο αν υπαρχει ευκαιρο..Με ενα σακουλακι βολιδες ταιζεις ανετα μια οικογενεια..

        • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/25/2016 @ 9:29 ΜΜ

          Γκέο σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να τα μάθει ο άμαχος πληθυσμός. Όχι αν δεν ζοριστεί. Οι υπόλοιποι πράττουμε σωστά μαθαίνοντας στρατιωτικές τακτικές.
          Όπως έχω σημειώσει η σειρά των άρθρων αυτών απευθύνεται σε άτομα του γενικού πληθυσμού (γνωστός και ως άμαχος).

  4. Τον συγκεκριμένο σάκο τον έχω δουλέψει. Χωράει ΑΚΡΙΒΏΣ ότι χρειάζεται, για πολύ πιο πάνω από εννέα με δέκα μέρες ένας πεζοπόρος ας τον πούμε, στα βουνά χωρίς να γυρίσει στο σημείο συγκέντρωσης ή βάσης ή κρησφύγετο. Αρκεί μια κονσέρβα 200gr τις δύο μέρες.
    Μόνο με μία διαφορά. Δεν πάμε στην έρημο φίλε μου ! Κάνε την Μαύρη γιατί την ημέρα δεν κυκλοφορούν τέτοιου είδους σάκοι.
    Μερικά απαραίτητα που δεν πρέπει με τίποτα να ξεχάσουμε πίσω για την περιβόητη στιγμή.

    Ψυχή Θράσος και Θάρρος.

  5. κατα τ αλλα εδω θα μεινουμε να σαν ελληναραδες να σωσουμε την ελλαδα παπαρια μεντολες οπου φυγει φυγει

  6. Βασίλης 01/25/2016 @ 12:01 ΠΜ

    Όπως πάντα πολύ ενδιαφέρον άρθρο όπως και η ιδέα της Χρύσας.

  7. Αγαπητε ζαχαρια,ειλικρινα δεν μπορω να πιστεψω οτι πραγματι το περας του οριοθετημενου μηνα με ληξη 14/2 ,θα φερει γεγον-ος ,-οτα,τετοια που να πρεπει να κανουμε χρηση ολων αυτων που κατα καιρους γραφεις.Ναι καποιοι εστω και χωρις να το πολυπιστευουμε εχουμε κανει καποιες προετοιμασιες,ομως τρεμω στην ιδεα πως ενας π.χ. οικογενοιαρχης θα παρει τα βουνα με τα κουτσουβελα παραμασχαλα.Τουλαχιστον οσοι δεν φυγουν ποσο ασφαλεις θα ειναι κλεισμενοι στα διαμερισματα τους;Και ξαναρωτω,ειναι πραγματι τοσο σοβαρα τα πραγματα;

    • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/25/2016 @ 1:16 ΠΜ

      Spyrogd δεν έχω συνδέσει ΠΟΥΘΕΝΑ αυτά που μας έχουν ενημερώσει ότι θα έρθουν με τα συγκεκριμένα αρθρα.
      Τα άρθρα για την επιβίωση είναι ΜΟΝΙΜΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.
      Ζούμε στην πιο περιεργη γειτονιά και πλέον έχουμε και πολλαπλές ασύμμετρες απειλές.
      Οποτε πρεπει πάντα να είμαστε έτοιμοι.

      • Εγω τα συνεδεσα βασει του ¨κατι που θα χρειαστουμε συντομα ¨.Και σαφως δεν εννοουσα οτι εσυ το εκανες…(να τα λεμε αυτα για να τα διαβαζουμε ολοι)

      • δημητρης 01/25/2016 @ 2:09 ΠΜ

        ναι βρε ζαχαρια…οντος δεν εχεις συνδεσει τα αναμενωμενα εντος μηνος γεγονος…… με το θεμα ¨¨επιβιωσης¨¨ αλλα τυχαιο! η εντατικοποιηση αυτου? δικαιως πονηρευωμαστε…

        • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ 01/25/2016 @ 2:27 ΠΜ

          Tα θέματα επιβίωσης είναι σε απόσταση τέτοια που κατά την άποψη μου προλαβαίνουμε έτσι και τώρα να προετοιμασθούμε. Επίσης 3 χρόνια – σχεδόν 4 οι παρατάσεις έρχονται η μια μετά την άλλη.
          Το θέμα της 14/2 (μέχρι τότε όχι ακριβώς τότε) έχει να κάνει με την οικονομία και το μεταναστευτικό και κάτι ακόμα που δεν μπορώ να πω. Αν γίνει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός τότε θα το δώσουμε. Αν όχι μιλαμε πάλι για παράταση μερικών μηνών.

          Η επιβίωση και η διαβίωση πρέπει κάποτε να πάψει να είναι θέμα συνωμοσίας, αλλά μέρος του τρόπου ζωής μας.
          Έτσι μας έμαθαν οι πρόγονοι μας, αλλά εμείς καλομάθαμε στους υπολογιστές και το καθισιό και ξεχάσαμε τις ρίζες μας.
          Ρωτήστε τους παππούδες σας και είσαι σίγουρος ότι θα σας πουν ότι μέχρι και τη 1980 οι άνθρωποι ήταν σαν τα μυρμίγκια.
          Μετα όλα αφέθηκαν στην τύχη τους…

          • δημητρης 01/25/2016 @ 8:46 ΠΜ

            Ζαχαρια καλη σου ημερα… ησουν απολυτα κατανοητος…
            και σε ευχαριστω…
            και εμενα στο οικονομικο τομεα πηγε το μυαλο μου… γιατι τα σεναρια φουντωνουν! αναμενουμε νεα σου…. καλη σου εβδομαδα

  8. Αγαπητε ζαχο ξεχασες πολλα βασικα.υποστρωμα ,υπνοσακο ,ισοθερμοκες.κουβερτες*,μαχαιρι μεγαλο επιβιωσης,μπαταριες αναλογως των συσκευων 20-30 ανα ατομο,αδιαβροχα σπιρτα,μικρα αυτοφωτιζομενα στικς,ραδιο παγκοσμιο και ζευγος ασυρματων,σφυρηχτρα οπωσδηποτε και απο οπλισμο οτι δυνατε(εχω τοξο και βαλιστρα).σταφιδες κορινθου οπωσδηποτε .στην κουβερτα 2,3 ο καθενας .ειναι μικρες ελαφριες και σωζουν ζωες .ΜΥΛΑΡ κατα πριτιμηση ,γινεσε αορατος και σε θερμικες καμερες!!!!

  9. Ανώνυμος 01/25/2016 @ 3:45 ΠΜ

    Μερεντα και κουταλι μην ξεχασουμε

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*