Διαφημίσεις

Τζωρτζ Σόρος: H Ελλάδα δεν έχει ενδιαφέρον για τους επενδυτές όσο παραμένει στο ευρώ

Με το ευρώ η Ελλάδα “είναι απίθανο να αναπτυχθεί γιατί η ισοτιμία είναι πολύ ψηλή για να την καταστήσει ανταγωνιστική”, σύμφωνα με τον George Soros.

Σε συνέντευξή του στον Gregor Peter Schmitz του περιοδικού WirtschaftsWoche που δημοσιεύεται στο New York Review of Books, ο μεγαλοεπενδυτής λέει ότι το ζήτημα της Ελλάδας υπέστη κακοδιαχείριση από την πρώτη στιγμή, με “τιμωρητικά” επιτόκια για τα δάνεια που της προσφέρθηκαν στην αρχή της κρίσης και πως αυτό οδήγησε το χρέος στο να είναι μη βιώσιμο. Συνέχισε μάλιστα, λέγοντας πως “το ίδιο λάθος επαναλήφθηκε στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις. Η ΕΕ ήθελε να τιμωρήσει τον Αλέξη Τσίπρα και κυρίως τον υπουργό Οικονομικών του, Γιάνη Βαρουφάκη, την ίδια στιγμή που δεν είχε άλλη επιλογή από το να μην επιτρέψει στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Συμπερασματικά, η ΕΕ επέβαλε όρους που θα σπρώξουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση.”

Λέει μάλιστα πως “η ελληνική κρίση δίδαξε τις ευρωπαϊκές αρχές την τέχνη του συρσίματος από τη μία κρίση στην άλλη. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή ως μεταθέτοντας το πρόβλημα στο μέλλον, αλλά μοιάζει περισσότερο σαν να κλωτσάς μια μπάλα στην ανηφόρα και αυτή κυλάει πάλι προς τα πίσω”. Και επισημαίνει πως η ΕΕ αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει όχι μία, αλλά πέντε ή έξι διαφορετικές κρίσεις ταυτόχρονα (για παράδειγμα το ζήτημα της Ουκρανίας, το προσφυγικό και το δημοψήφισμα της Βρετανίας.)

Από την άλλη, αναγνωρίζοντας ως αιχμή των προβλημάτων της Ευρώπης σήμερα το προσφυγικό, έπλεξε το εγκώμιο της Angela Merkel, λέγοντας πως “ήταν πολύ διορατική όταν αναγνώριζε πως η μεταναστευτική κρίση είχε τη δυναμική να καταστρέψει την Ε.Ε, διαλύοντας πρώτα τη συνθήκη Schengen και, τελικά, υποδαυλίζοντας την κοινή αγορά.” Προσθέτει πως η Merkel “πήρε μία γενναία πρωτοβουλία” αλλά πως “το σχέδιο δεν ήταν προετοιμασμένο ικανοποιητικά.” Προβλέπει πως “η κρίση κάθε άλλο παρά έχει περάσει”.

Ο Soros λέει πως η “ΕΕ χρειάζεται επειγόντως διορθώσεις” αλλά πως η ζημιά “είναι αναστρέψιμη.” Και αφού κάνει τη θεώρηση πως η αλλεπάλληλες κρίσεις και η ανάγκη για λήψη αποφάσεων από μεριάς Merkel – περισσότερο από ποτέ στο θέμα της Ουκρανίας και την αναχαίτιση της συμπεριφοράς του Putin – “έχει φέρει τους Γερμανούς σε μία θέση ηγεμονίας στην Ευρώπη”, προειδοποιεί πως “το πέτυχαν αυτό φτηνά. Συνήθως οι ηγεμόνες πρέπει να φροντίζουν όχι μόνο το δικό τους συμφέρον αλλά και αυτών που είναι υπό την προστασία τους.” Και καταλήγει πως “τώρα είναι η ώρα οι Γερμανοί να αποφασίσουν: Θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και του να είναι η μεγάλη δύναμη της Ευρώπης;”

capital.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Τζωρτζ Σόρος: H Ελλάδα δεν έχει ενδιαφέρον για τους επενδυτές όσο παραμένει στο ευρώ”
  1. Ωραίος τίτλος και σοβαρός από όλες τις απόψεις. Τώρα θα τρέχουν όλοι οι νεοταξητες να κλέγονται στα μ.μ.α.όλων των ειδών, λέγοντας πως ο φθηνός κώλος τους κατέστρεψε και ότι για να γίνουν μια ΝΕΑ χώρα με ανέσεις στην τροφική οικονομική αλυσίδα θα πρέπει να δηλώσουν πτώχευση ή παράλληλο νόμισμα. Κάτι που θα τους βόλευε πάρα πολύ αφού έτσι έτσι θα πάρουν το Όλα.Καλά οι πολυεθνικές μέσο τον μετοχών που χρόνια τώρα ελέγχουν στα σκιερά. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μόνο ένα. Εμείς εδώ να γίνουμε ακόμη χειρότερα από την Βουλγαρία και την κάθε τύπου Βουλγαρία και αυτοί να ψωνίζουν, ΛΆΘΟΣ το ψωνίζουν, είδη τα έχουν αγοράσει η δικαιολογία για να τα δουλέψουν τους λείπει. Με τελικό αποτέλεσμα να γίνουμε ένα τέλειο μπουρδέλο πολυτελείας για τους νεοταξήτες και τους αφεντάδες τους.

    Έτσι λοιπόν Ξερά και χωρίς σάλιο μας λέει η πληροφορία! Θέλετε να ανοίξουν οι δουλειές; Εντάξει κύριοι. Βγείτε από την Ευρώπη. Κάντε δικό σας νόμισμα ξανά, και τότε που το νόμισμα σας δεν θα έχει καμία αξία μπρος στο ευρωπαϊκό τότε εμείς [εξωτερικά υποχείρια-δουλικά] θα σας βάλουμε στο πρόγραμμα για να ΑΞΙΟΠΟΙΉΣΟΥΜΕ την χώρα σας με βάση την ΔΙΚΉ ΜΑΣ πορεία κτλ τκλ.

    Υπάρχουν πολλών ειδών πόλεμοι. Πάντα όμως πριν τον τελικό μεγάλο και πραγματικό πόλεμο Υπάρχει κάποιος που δείχνει το τέλος.

  2. Τα κοράκια αγοράζουν μόνο όταν το αίμα ρέει στους δρόμους. Μπορούν να περιμένουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *