Διαφημίσεις

maldives

Οι Ωκεανοί το 2050 θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό από ψάρια

Οι βιομηχανίες παραγωγής πλαστικών όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος έκαναν τους ωκεανούς χωματερές, που το 2050 θα περιέχουν ίσως περισσότερο πλαστικό από ότι ψάρια.

Αυτό αναφέρει το Ίδρυμα MacArthur Ellen σε μια έκθεση που παρουσιάστηκε στις αρχές του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Σε μισό αιώνα η παραγωγή πλαστικών σε όλο τον κόσμο έχει εικοσαπλασιαστεί. Ετησίως παράγονται περίπου 311 εκατομμύρια τόνοι σε πλαστικό.
plastic

Το Ίδρυμα αναμένει ότι η παραγωγή πλαστικών αντικειμένων τα επόμενα είκοσι χρόνια θα διπλασιαστεί ξανά.
Ένα 20 τοις εκατό της παραγωγής πετρελαίου το 2050 θα χρησιμοποιείται για την παραγωγή πλαστικών. Τώρα είναι μόνο 5 τοις εκατό τον χρόνο. Από αυτά τα πλαστικά μόνο το 5 τοις εκατό ανακυκλώνεται. Τα υπόλοιπα καίγονται ή θάβονται ή καταλήγουν στη θάλασσα.

Η ιδρύτρια του Ιδρύματος είναι η διάσημη βρετανίδα θαλασσοπόρος, η Ellen MacArthur. Και στοχεύει εδώ και πολλά χρόνια να σταματήσει την βιομηχανία παραγωγής πλαστικού που ρυπαίνει τους ωκεανούς στον πλανήτη μας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Μια σκέψη στο “Οι Ωκεανοί το 2050 θα περιέχουν περισσότερο πλαστικό από ψάρια”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *