Διαφημίσεις

Του Γιώργου Στάμκου (stamkos@post.com)

Σε μια εποχή που μία μετά την άλλη οι Πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποιούν τη χρήση της Κάνναβης, τόσο για ιατρικούς, όσο και για ψυχαγωγικούς λόγους, η αμερικανική βιομηχανία ανακαλύπτει και πάλι τα πολλαπλά οφέλη αυτού του θαυματουργού φυτού. Παρά το γεγονός ότι η κάνναβη (Cannabis sativa) και η μαριχουάνα (Cannabis sativa var. Indica) προέρχονται από παρόμοιο φυτό, στην ουσία είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους σε σχέση με τη δραστική τους ιδιότητα και στο θέμα αυτό επικρατεί γενικώς σύγχυση και εσκεμμένη παραπληροφόρηση. Όπως και να ‘χει η κάνναβη παραμένει το πιο χρήσιμο φυτό που έχουμε στη διάθεσή μας.

IMG_1775

Στην ιστορία της ανθρωπότητας η χρήση της κάνναβης μπορεί να εντοπιστεί μεταξύ περίπου 5000-7000 π.Χ, πρόκειται δηλαδή για μια σχέση που χάνεται στις χιλιετίες. Σήμερα υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν πως η βιομηχανική αξιοποίηση του φυτού της κάνναβης και των σπόρων του, θα μπορούσε να μετασχηματίσει την οικονομία του κόσμου μ’ έναν θεαματικό τρόπο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως οι ιδιότητές της, ιδίως στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας.

hemp-based-batteries-600x416

Ο Δρ. David Mitlin έχει βρει ήδη τον τρόπο να το κάνει αυτό μέσω των supercapacitors κάνναβης, που είναι συσκευές αποθήκευσης ενέργειας που έχουν τεράστιες δυνατότητες να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας των μελλοντικών ηλεκτρονικών συσκευών.

hemp-basedd

Σε αντίθεση με τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που έχουμε σήμερα, που για να επανακτήσουν την ενέργεια τους χρειάζονται αρκετές ώρες, οι supercapacitors μπορούν να το κάνουν αυτό μέσα σε δευτερόλεπτα! Όμως οι supercapacitors δεν μπορούν ακόμη να αποθηκεύσουν την ποσότητα ενέργειας που μπορούν να αποθηκεύσουν οι μπαταρίες: μια σημαντική ιδιότητα είναι γνωστή ως ενεργειακή πυκνότητα. Κι εδώ έρχεται η ομάδα του Δρ. Mitlin, που προτείνει να σχεδιαστούν καλύτερα ηλεκτρόδια βασισμένα σε ορισμένες ίνες κάνναβης που μπορούν να διατηρήσουν την ίδια ποσότητα ενέργειας, όπως μπορεί το γραφένιο, που θεωρείται κορυφαίο υλικό γι’ αυτή τη δουλειά.

 

Σύμφωνα με τον Δρ. Mitlin: “Η ηλεκτροχημική απόδοση της συσκευής μας είναι στο ίδιο επίπεδο με ή καλύτερη από ό,τι οι συσκευές που βασίζονται στο γραφένιο. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι τα ηλεκτρόδια μας γίνονται από βιολογικά απόβλητα, χρησιμοποιώντας μια απλή διαδικασία, και, ως εκ τούτου, είναι πολύ φθηνότερα από ό,τι γραφενίου». Ο ίδιος επιμένει πως η χρήση ηλεκτροδίων κάνναβης θα άλλαζε τους τρόπους παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, δίνοντας λύση στο ενεργειακό πρόβλημα της ανθρωπότητας. Κάτι τέτοιο θα έφερνε πραγματική επανάσταση στην οικονομία, θέτοντας σε αχρηστία το πετρέλαιο και τη χημική βιομηχανία που καταστρέφουν το περιβάλλον. Τελικά ίσως η σωτηρία μας να βρίσκεται στο υπ’ αριθμόν ένα απαγορευμένο φυτό του πλανήτη μας, που όμως σε όλο και περισσότερες χώρες γίνεται πλέον νόμιμο…

 

zenithmag.wordpress.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Μια σκέψη στο “Μπαταρίες κάνναβης η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα”
  1. Το μόνο που φοβάμαι είναι το να μην αρχίσουν να “φτιάχνονται”οι ηλεκτρονικές συσκευές! …Για σκεφθείτε π.χ.ΤΟ ΚΙΝΗΤΌ ΣΑΣ με τέτοια μπαταρία, να αναμετάδιδε την φωνή του ανταποκριτή σας…φτιαγμένη!..Θα πληρώνατε τα μαλλιά της κεφαλής σας μέχρι να σας πει κάτι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *