Διαφημίσεις

Σχόλιο: Πριν από μερικές εβδομάδες σας έγραψα ότι λόγω της σωστής στάσης μας (ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ) οι “απ΄έξω” ετοιμάζονται για μνημόνιο 4, το πολύ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Θεωρώ ότι το παρακάτω δημοσίευμα αποτελεί ένδειξη ότι τελικά οι πληροφορίες μας είναι στη σωστή κατεύθυνση.

1882376Με το… σακίδιο στο χέρι θα βρίσκεται για πολλές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να «χτίσει» στην Ευρώπη «κέντρα συμμαχίας» εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης κυβέρνησης και θεσμών για το ασφαλιστικό.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με Ευρωπαίους ομολόγους του, ο κ. Τσακαλώτος καλείται να πείσει για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των συμφωνηθέντων μέτρων, εντείνοντας παράλληλα τις προσπάθειες για αποφυγή ενός… τέταρτου μνημονίου την άνοιξη, όπως συζητείται εδώ και αρκετές εβδομάδες στα «πηγαδάκια» των Βρυξελλών. Οι δανειστές εμφανίζονται έτοιμοι να ζητήσουν νέες περικοπές και φόρους, που θα κυμαίνονται από 5 έως 7 δισ. ευρώ στην περίπτωση που τα… νούμερα του προϋπολογισμού δεν βγουν. Η εξέλιξη αυτή θα προκαλούσε κοινωνική έκρηξη από τη στιγμή που μεγάλος αριθμός πολιτών έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόστηκε από την πρώτη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οδήγησε στην υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης τον Αύγουστο και με τη χώρα ένα βήμα από το Grexit.

Οι θεσμοί έχουν διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά ότι η αξιολόγηση του προγράμματος -η οποία θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανοίξει τη συζήτηση για το ελληνικό χρέος και την αναδιάρθρωσή του- ολοκληρώνεται με επιτυχία μόνο αν υπάρχουν εναλλακτικές με κοστολογημένα μέτρα και όχι υπεραισιόδοξα σενάρια που αφήνουν «μετέωρες» τρύπες στον προϋπολογισμό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, συνεχίζουν να ζητούν επίμονα «ψαλίδι» στις συντάξεις, περιστολή δημοσίων δαπανών και επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα καχυποψίας και έντονης πίεσης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φορτώνεται το σακίδιο στην πλάτη και ταξιδεύει ανά την Ευρώπη, έχοντας στην κορυφή της ατζέντας το ασφαλιστικό, αλλά με διάθεση να εξηγήσει στους εταίρους το κυβερνητικό σχέδιο για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την ύφεση.

Η διπλωματική μάχη για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ξεκινά με πρώτο σταθμό τη Ρώμη, την Παρασκευή, και τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν. Θα ακολουθήσει το Σάββατο 9 Ιανουαρίου η Λισαβόνα και το τετ-α-τετ με τον υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο, ενώ στις 10 του μηνός ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στο Παρίσι για να δει τον Μισέλ Σαπέν. Τη Δευτέρα (11/1) ο υπουργός Οικονομικών μεταβαίνει στο Ελσίνκι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του Αλεξάντερ Στουμπ, ενώ μία ημέρα αργότερα θα βρεθεί στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, όπου θα τον δεχτεί ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου ο κ. Τσακαλώτος θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εκστρατεία του Μεγάρου Μαξίμου στοχεύει στην κάμψη των ενστάσεων των εταίρων για τον νέο χάρτη του ασφαλιστικού, την ώρα που στο εσωτερικό μαίνεται ο πόλεμος με την αντιπολίτευση και οι αντιμαχόμενες πλευρές ξεσκονίζουν τα κιτάπια για το ποιοι και πόσες φορές έκοψαν τις συντάξεις, οδηγώντας τους συνταξιούχους σε πλήρη εξαθλίωση.

Ο μοναχικός δρόμος της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση δηλώνει «μόνη» στον αγώνα της να μη μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, εντείνοντας τις προσπάθειες να περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο από τη Βουλή χωρίς να τεθεί κίνδυνος απώλειας της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, επιχειρεί μέσω συνεχόμενων ανακοινώσεων κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, επαναφέροντας στην επιφάνεια τα σενάρια για σχεδιαζόμενη ανατροπή της κυβέρνησης μέσω του ασφαλιστικού.

Το Μαξίμου θεωρεί δεδομένη την υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τους 153 βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού, επειδή όμως ο… φόβος φυλάει τα έρημα, διάλεξε τη στρατηγική της κατά μέτωπον επίθεσης προκειμένου να πείσει για το δίκαιο της πρότασής της και το άδικο των αντιπάλων της. «Στο όνομα της υπέρτατης μάχης που δίνεται, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για τις προοπτικές των αξιών της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλη την ήπειρό μας» φροντίζει να επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες ο Γ. Κατρούγκαλος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και το μπαράζ επαφών με βουλευτές του κυβερνητικού σχηματισμού, ώστε να καταρριφθεί κάθε αμφιβολία που διατυπώνεται σχετικά με την ορθότητα του νομοσχεδίου και να καταστεί σαφές -τουλάχιστον στα χαρτιά- ότι το νομοθετικό κείμενο δεν οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων αλλά δημιουργεί τις συνθήκες για αυξήσεις μετά το 2018.

Υπό αξιολόγηση η ελληνική πρόταση

Η κυβερνητική πρόταση αποκωδικοποιείται από τους δανειστές, οι οποίοι προς το παρόν δεν επιθυμούν να σηκώσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, ωστόσο εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για: α) την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, την οποία χαρακτηρίζουν «αντιπαραγωγική», β) τη διατήρηση του εφάπαξ και γ) το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν θα «πειραχτούν» οι μεγάλες συντάξεις των λεγόμενων ευγενών ταμείων.

Το ασφαλιστικό αναμένεται να βρεθεί εκ νέου σήμερα στο τραπέζι του EuroWorking Group, το οποίο θα συνεδριάσει με αντικείμενο την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Αν και δεν θα εξεταστεί αναλυτικά το κείμενο, δεν αποκλείεται ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Γιώργος Χουλιαράκης να κληθεί να δώσει κάποιες πρώτες εξηγήσεις για σημεία του νομοσχεδίου στα οποία υπάρχουν ενστάσεις. Θα ακολουθήσει το Eurogroup της 14ης Ιανουαρίου, όπου εταίροι και δανειστές θα ανοίξουν καθαρά τα χαρτιά τους για την κυβερνητική πρόταση.

Επαφές Κατρούγκαλου

Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο στο Βερολίνο και τέσσερις ημέρες μετά, από τις 14 έως και τις 16 Ιανουαρίου, θα βρεθεί στο Παρίσι, όπου θα λάβει μέρος σε συνάντηση κρατών-μελών του ΟΟΣΑ. Στο περιθώριο των εργασιών θα έχει σύντομο τετ-α-τετ με τη Γερμανίδα και τη Γαλλίδα ομόλογό του.

 

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

2 σχόλια στο “Αγώνας δρόμου για την αποφυγή νέου μνημονίου”
  1. Το ότι θα έχουμε ένα τέταρτο μνημόνιο, μας το είχε πει πρώτος ο πραγματικός υπουργός Οικονομικός τους κρατιδίου Ελλάς, ο Β. Σόιμπλε… τον Αύγουστο του 2015.

    …”Στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, στο δημόσιο χρέος, στη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά και στο ενδεχόμενο να υπάρξει τέταρτο μνημόνιο αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF”…
    18 Αυγούστου 2015…

    sofokleousin.gr/archives/249107.html

    Καλώς να έρθει!

    Αυτά.

  2. Βαρέθηκα……τι καθόμαστε και συζητάμε ρε παιδιά. Αφού είναι όλα μελετημένα και προσχεδιασμένα. Δεν έχει καμία σημασία ποιός είναι στην εξουσία και ποιές είναι οι απόψεις του, ή, η ιδεολογία του. Το κέντρο της εξουσίας είναι ένα και για να έρθει κάποιος στην εξουσία περνάει από αυτό το κέντρο με έναν και μοναδικό όρο. Εγώ σου δίνω εξουσία, εσύ εξυπηρετήσεις τα συμφαίροντά μου. Απλά τα πράγματα. Όλοι οι πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά την αντζέντα που θα ακολουθήσουν. Εξάλλου δεν γίνεσαι αρχηγός κόμματος αν δεν περάσεις από το κέντρο εξουσίας και αν δεν πάρεις το “manual”. Η μόνη δουλειά των πολιτικών είναι να μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε, δηλαδή ψέμματα, ψέμματα, ψέμματα. Είναι όλοι τους μάσκες που κρύβουν πίσω τους το ίδιο σύστημα και το ίδιο πρόσωπο. Και εμείς σαν τα χαζοπούλια, εξακολουθούμε να πιστεύουμε , περιμένουμε την αλλαγή και το χειρότερο ακόμη, σφαζόμαστε και μεταξύ μας….”η καλύτερη του συστήματος να σφαζόμαστε μεταξύ μας”. Και άντε θα μου πεις…..( για όσους ακόμη κοιμούνται )…. δεν υπάρχει “κέντρο” εξουσίας , τι χαζομάρες και συνομοσιολογίες είναι αυτές. Άντε δεν το δέχεσαι ότι όλα είναι σχεδιασμένα….αρνείσαι…σε ξεπερνάει, καταρρέει ο κόσμος που ζεις. Μα τι στο καλό, δεν βλέπεις? Πόσο πιο τρανταχτό να γίνει μπροστά στα μάτια σου? Έκανες την αλλαγή, κατέρρευσαν τα δυο μεγάλα κόμματα 40 χρόνια τώρα, έφερες κάτι νέο, διαφορετικό από τα προηγούμενα (έτσι στο πλάσαραν…ως διαφορετικό, ως νεο, ως καινούριο) και τελικά τι έγινε? Η ατζέντα συνεχίστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα! Δεν άλλαξε τίποτα. Και μάλιστα αυτή τη φορά το σύστημα σε ξεγέλασε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Και πως έγινε αυτό? Θα σου πω. Το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να ξεγελάσει άλλο. Να θυμηθούμε? Βουλιαγμένοι σε 2 μνημόνια με την αγορά να βουλιάζει μας έλεγαν ότι πάμε καλά. Ότι βγαίνουμε από την κρίση, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, δήθεν από το οποίο μάλιστα βγήκε και το κοινωνικό μέρισμα…το θυμάσαι? Μετά μιας και η οικονομία μας πήγαινε καλά, μας έταξαν και λάπτοπ ή τάμπλετ….θυμάσαι? Ότι ψέμα είχαν να πουν το είπαν. Πως θα έρχονταν τώρα το δίδυμο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά από τόσο “πλεόνασμα” και με μια οικονομία που κάλπαζε για έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια να σου πουν για τρίτο μνημόνιο και μάλιστα χειρότερο από τα δύο προηγούμενα. Δεν γινονταν με τίποτα. Άρα? Τι χρειάζονταν το σύστημα? Έναν νέο τρόπο για να σε ξεγελάσει ξανά. Έτσι πλασάρισαν το άλλο το μούργο. Νέος, ας πούμε αριστερός, έσκιζε και αυτός μνημόνια, αγαπούσε και νοιάζονταν για τον φτωχό λαό, θα φορολογούσε για πρώτη φορά κάποιος σε αυτή τη χώρα το κεφάλαιο, δεν θα έκοβε τις συντάξεις….μπλα μπλα μπλα μπλα…..ότι ακριβώς ήθελε να ακούσει ο φτωχός κοσμάκης, ο συνταξιούχος….κτλ κτλ. Εκλέχτηκε τελικά και γύρισε το δούλεμα από χοντρό γαζί σε ψιλό. Και να οι κακοί δανειστές και να οι δήθεν διαπραγματεύσεις και κόντρα διαπραγματεύσεις…..και δώστου και πάρε. Φουσκώσαμε περηφάνια σαν τις γαλοπούλες, “να λέγαμε και ένας που είπε ΟΧΙ”. Οι δε μεγαλύτεροι “κρίμα το παιδί, θέλει να κάνει πράγματα αλλά δεν το αφήνουν αυτοί οι κακούργοι”……..αλλά δε μας είπαν ότι μας φούσκωναν για να πιάσουμε μετά περισσότερα κιλά στο ζύγι. Επτά μήνες μας έκαναν τα @@, “ΝΑ”, με τις ψευτο-διαπραγματεύσεις. Άσε δηλαδή που όσο καιρό “διαπραγματεύονταν” η οικονομία “βούλιαζε” και έχασε πολλά λεφτά το κράτος και εκεί που ήταν καλά και ετοιμάζονταν να βγεί από την κρίση , γυρίσαμε λέει πάλι πίσω και δεν γίνονταν διαφορετικά πλέον και θα έπρεπε να πάμε αναγκαστικά σε τρίτο μνημόνιο. Και να το και το τρίτο μνημόνιο πως ήρθε στο παιχνίδι. Κατάλαβες ωραία μου κοιμωμένη? Δεν σου έλεγαν ψέματα οι προηγούμενοι, όχι βέβαια….χάσαμε πολυ χρόνο με τις διαπραγματεύσεις. Και ως πολύ ξύπνιος που ήταν ο πρωθυπουργός μας αφού είδε ότι δεν έβγαζε άκρη με του κακούς δανειστές ήρθε εδώ και μας έφερε δημοψήφισμα που νομίζω δεν χρειάζεται να συζητήσουμε το περιεχόμενο του δημοψηφίσματος…..άλλη πατάτα και αυτό. Λοιπόν τότε απορούσα πραγματικά πως θα έλυνε τις δήθεν διαφορές του με τους δήθεν κακούς δανειστές από το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος και μάλιστα με αυτό το θέμα που είχε το δημοψήφισμα. Ναι βρε αδερφέ….πήρες το ΟΧΙ και πας στη Μέρκελ. Λεφτά θέλεις να σου δώσει, γιατί είσαι τόσο ανίκανος που δεν μπορείς να εκμεταλλευτεις αυτά που έχει η χώρα σου, αλλά θες να ζητιανέυεις (βασικά έτσι σου είπαν να κάνεις, να μην αξιοποιείς εσύ την περιουσία σου, απλά να δανείζεσαι και να ζητιανεύεις)…..αν και αυτό είναι άλλο θέμα. Και σου λεει η Μέρκελ λοιπόν, “χέστηκα για το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμά του, εγώ για να σου δώσω λεφτά θα κάνεις αυτό και αυτό, θα υπογράψεις αυτά και αυτά.”…..και όχι ότι είναι έτσι τα πράγματα, απλά λέμε τώρα το παραμύθι για τις ωραίες κοιμωμένες. Τι πρόβλημα λοιπόν θα έλυνε το δημοψήφισμα? Γιατί το έκανε? Τώρα λοιπόν που βγαίνουν σιγά σιγά όλα στη φόρα, αυτό το καλό παιδί ο πρωθυπουργός μας, ήξερε λέει για τα capital controls, και μάλιστα παρακαλούσε τον Αλλάχ να βγεί ΝΑΙ, έτσι ώστε θα είχε τα μούτρα μετά να βγεί στον κόσμο και να πει “μα εσείς ψηφίσατε ΝΑΙ, έκανα ότι είπε ο λαός…ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ”…….αλλά δεν του έκατσε. Έτσι λοιπόν μετά το ΟΧΙ έπεσε σε βαθια κατάθλιψη, λέει, γιατί δεν του βγήκε η βιτρίνα να είναι το καλό παιδί του λαού από την μιά, να εξυπηρετεί την agenda από την άλλη και να κρατάει και την καρεκλίτσα του καλά δεμένη. Αποτέλεσμα πήγε έξω και χωρίς καμιά άλλη “διαπραγμάτευση” υπέγραψε τα πάντα, δηλαδή τα προσυμφωνημένα από την αρχή. Και τότε άκουγα πολλούς….”και ποιός ο λόγος που έκανε το δημοψήφισμα, αφού όλα ΝΑΙ τα έκανε”…….έλα μου ντε…για βάλτο το ρημάδι να δουλέψει? Τώρα αν όλο αυτό πραγματικά δεν σου ανοίγει τα μάτια ωραία μου κοιμωμένη (για όσους κοιμούνται) …. μάλλον δεν σώζεται η κατάσταση.
    Οπότε τι να λέμε ρε παιδία….είναι παντού σε όλα τα κράτη σχεδιασμένα και έρχεται κάτι πολύ χοντρό. Πάρτε για παράδειγμα τώρα την πολιτική της Μέρκελ να μπάσει στην Γερμανία περίπου 1.000.000 μετανάστες οι οποίοι έχουν μια κουλτούρα που δεν συνάδει πουθενά στην κουλτούρα της Ευρώπης. Που θα οδηγήσει αυτό την Γερμανία? Και μην μου πείτε ότι δεν το βλέπει? Τα ευτράπελα νομίζω άρχισαν και που είσαι ακόμη. Η Μέρκελ το κάνει αυτό από βούληση? Ξύπνησε ένα πρωί και είπε “δεν βαριέσαι ας το κάνω μπάτε σκύλοι αλέστε”……όχι. Αυτό το σχεδιασμό έχει η agenda, αυτόν εκτελεί και η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ. Ποιός είναι ο τελικός σκοπός….θα δούμε….αν και λίγο πολύ ξέρουμε που το πάνε το πράγμα. Είδομεν!

    Ευχαριστώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *