Σπιτικό τσίπουρο προκαλεί τον θάνατο δώδεκα ατόμων στην Κωνσταντινούπολη
Σίγουρα δώδεκα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο τις τελευταίες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη μετά την καταναλώση σπιτικού τσίπουρου.
Δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης όπως η τύφλωση και οι στομαχικές διαταραχές.
Τα θύματα αρρώστησαν μετά την πόση σπιτικού τσίπουρου, που είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής, η αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα για την παραγωγή και την πώληση του παράνομου αλκοόλ.
Η σπιτική παραγωγή αλκοόλ έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, λόγο των πανύψηλων φόρων κατανάλωσης για το αλκοόλ που έχει εισαγάγει η ισλαμιστική κυβέρνηση.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
μα καλα τι χωσαν μεσα ???διλιτιρια ???τι κακο μπορει να κανει το τσιπουρο ???απ το να μεθισεις τι αλο ???κατι χωασαν μεσα που οταν το ειπιαν οι αλλοι τους εστειλε …………..
Χώσανε φορολογία, γι αυτό κινδυνολογεί το κατοχικό.
Για΄να είναι ασφαλές το τσίπουρο (ως προς τηυν μεθανόλη ή αλλοιώς ξυλόπνευμα) θα πρέπει τα κοτσάνια από τα σταφύλια πριν από την ζύμωση να έχουν αφαιρεθεί. Επίσης κατα την απόσταξη πρέπει να απορρίπτεται το πρώτο 1%΄και να σταματάει η απόσταξη όταν φθάσει ο αλκοολικός βαθμός στο 16-17. Με αυτό τον τρόπο παίρνουμε την καρδιά του αποστάγματος και ρυθμίζουμε τον αλκοολικό βαθμό με νερό απαλλαγμένο χλωρίου. Η παρουσία μεγάλης συγκέντρωσης μεθανόλης στο τσίπουρο, είναι υπεύθυνη για δηλητηριάσεις και τύφλωση.
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ….
ΕΠΕΙΔΗ μεθανόλη = ξυλό-πνευμα…. ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ, θα πρέπει τα κοτσάνια (= ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΞΥΛΟΥ) από τα σταφύλια πριν από την ζύμωση να έχουν αφαιρεθεί.
ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΓΈΛΑΣΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ. ΧΑΧΑΧΑΧΑ
χαχααχ…..προπαγανδα για μην φτιαχνουν σπιτικο τσιπουρο και να κερδιζουν οι εταιρειες και το κρατος…ελεος…