Διαφημίσεις

731Αύριο συμπληρώνονται 74 χρόνια από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ήχησαν οι σειρήνες και οι καμπάνες του πολέμου. Όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμιά άλλη σκέψη, υπάκουσαν στο εθνικό προσκλητήριο, πήραν το όπλο και έτρεξαν στις χιονισμένες κορφές της Πίνδου για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και να πεθάνουν με τιμή.

Σ’ αυτή την προσπάθεια, όπως λέει στο Αθηναικό Πρακτορείο ο δρ Ιστορίας και πρόεδρος του Φιλολογικού Ιστορικού Λογοτεχνικού Συνδέσμου Τρικάλων Θεόδωρος Νημάς, μεγάλη ήταν και η συμβολή των Θεσσαλών και ιδιαίτερα των στρατευμένων παιδιών της περιοχής Τρικάλων, τα οποία, μέσα από τις γραμμές του 5ου και του 51ου Συνταγμάτων Πεζικού, αντιμετώπισαν από τους πρώτους τον εισβολέα και εν συνεχεία, στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας, έγραψαν μοναδικές σελίδες δόξας.4

Πρέπει να γνωρίζουν οι νεότεροι, εξηγεί ο κ. Νημάς, ότι το Απόσπασμα Δαβάκη αρχικά και Κετσέα αργότερα, το οποίο ανέκοψε την ιταλική προέλαση στα βουνά της Πίνδου, αποτελείτο -κατά βάση- από το 51ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων, ενώ το 5ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων μπήκε πρώτο στην Αλβανία και ελευθέρωσε το χωριό Λεσκοβίκι. Αργότερα, δε, έγραψε λαμπρές σελίδες δόξας.

Μία από αυτές τις λαμπρές σελίδες είναι και η “Τιτανομαχία του Υψώματος 731”, κατά την οποία οι Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες μαχητές του 5ου Συντάγματος Πεζικού Τρικάλων απέκρουσαν την σφοδρή Εαρινή Ιταλική Επίθεση (9-13 Μαρτίου 1941) και ταπείνωσαν τον Μουσολίνι, που παρακολουθούσε από κοντά την πολυήμερη μάχη. “Δυστυχώς, αυτή η μάχη δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα όπως θα έπρεπε, και η επίσημη Πολιτεία μέχρι σήμερα δεν την έχει προβάλει με αποτέλεσμα όλοι σχεδόν να την αγνοούμε” λέει ο κ. Νημάς.

Τι έγινε στο Ύψωμα 731; Σύμφωνα με τον κ. Νημά, οι Έλληνες, από τον χειμώνα, κατείχαν το ύψωμα αυτό που δέσποζε στα στενά της Κλεισούρας και έφραζε τον δρόμο των Ιταλών για την Ελλάδα. Ο Μουσολίνι, που ήθελε να νικήσει χωρίς τη βοήθεια των Γερμανών, επί έναν μήνα ετοίμαζε μια φοβερή επίθεση εναντίον των Ελλήνων. Είναι η γνωστή Εαρινή Επίθεση, η οποία άρχισε στις 6 το πρωί της 9ης Μαρτίου 1941 και το κύριο βάρος της εκδηλώθηκε στο Ύψωμα 731 και τα διπλανά 717 και Μπρέγκου Ράπιτ, τα οποία υπεράσπιζε κυρίως το 5ο Σύνταγμα Πεζικού Τρικάλων.

Ξαφνικά, όπως αναφέρει ο κ. Νημάς, όλος ο τομέας της Ι Μεραρχίας συγκλονίστηκε από ορυμαγδό εκρήξεων βλημάτων πυροβολικού παντός διαμετρήματος και βαρέων όλμων. Τετρακόσια κανόνια έβαλαν επί 2,5 ώρες στο κεντρικό μέτωπο. Πάνω στις ελληνικές θέσεις έπεσαν κάπου 100.000 βλήματα. Με το ξημέρωμα προστέθηκαν και 190 βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Το έδαφος ανασκάφτηκε και όλα τα δέντρα του υψώματος κατακόπηκαν. Στις 9 ακριβώς, ο διοικητής του ΙΙ/5 τάγματος Δημήτριος Κασλάς εξέδωσε προς τους διοικητές των λόχων του της εξής διαταγή:
“Επί των κατεχομένων θέσεων θα αμυνθώμεν μέχρι εσχάτων. Ουδείς θα κινηθή προς τα οπίσω. Εμψυχώσατε άνδρας σας και τονώσατε το ηθικόν των. Προμηνύεται λυσσώδης επίθεσις του εχθρού, η οποία όπως δήποτε θα αποκρουσθή και θα συντριβή. Τηρήσατέ με ενήμερον τακτικής καταστάσεως. Επαναλαμβάνω, τότε μόνον θα διέλθη ο εχθρός εκ της τοποθεσίας μας, όταν αποθάνωμεν άπαντες επί των θέσεών μας”.

Και πράγματι, την ίδια στιγμή -συνεχίζει ο ερευνητής- άρχισε η κανονική επίθεση του Ιταλικού Πεζικού κατά του υψώματος, με τη βεβαιότητα ότι πάνω σ’ αυτό δεν έμεινε ψυχή. Γελάστηκαν, όμως, οικτρά. Με την άρση των ιταλικών πυρών πυροβολικού, τους επιτιθέμενους Ιταλούς περιέβαλε το Ελληνικό Πυροβολικό και τους αποδεκάτισε.

Όμως, παρά τις μεγάλες απώλειες, οι Ιταλοί διέρχονται τον φραγμό και προχωρούν. Και τότε έγινε κάτι το συγκλονιστικό. Μέσα από τα χώματα, τις πέτρες, τα διαλυμένα συρματοπλέγματα, τους ξεκοιλιασμένους γαιόσακους, αναδεύτηκαν ανθρώπινα όντα. Ήταν οι Τρικαλινοί υπερασπιστές του υψώματος, οι οποίοι, όσοι επέζησαν από τον ανηλεή βομβαρδισμό -εξηγεί ο κ. Νημάς- ανασηκώθηκαν, έσφιξαν το όπλο, σημάδεψαν και έριξαν στο ψαχνό.

“Τα ελληνικά πολυβόλα γάζωσαν τις πλαγιές. Οι Ιταλοί αιφνιδιάστηκαν και καθηλώθηκαν. Τότε οι Έλληνες βγήκαν απ’ τα χαρακώματα και με εφ’ όπλου λόγχη και την κραυγή «αέρα» αντεπιτέθηκαν και καταδίωξαν τον εχθρό προκαλώντας του πολλές απώλειες. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε άλλες δυο φορές την ίδια ημέρα και 4-5 φορές ημερησίως για δυο εβδομάδες με νικητές πάντα τους Έλληνες. Ως τις 13 Μαρτίου το Ύψωμα 731 υπεράσπιζαν οι Τρικαλινοί. Μετά αντικαταστάθηκαν από το 19ο Σ.Π. Σερρών, το οποίο έδειξε τον ίδιο ηρωισμό και κράτησε απόρθητα τα στενά. Ο Μουσολίνι ταπεινωμένος γύρισε στην Ιταλία. Το τίμημα όμως ήταν βαρύ για το 5ο Σύνταγμα: Αξιωματικοί: νεκροί 6, τραυματίες 8, εξαφανισθέντες 1. Οπλίτες: νεκροί 119, τραυματίες 425, εξαφανισθέντες 27. Συνολικά στον Πόλεμο του 1940-41 οι Τρικαλινοί αξιωματικοί και οπλίτες νεκροί είναι περίπου 450 και λίγο περισσότεροι οι Καρδιτσιώτες” σημειώνει ο ερευνητής.

Αξίζει να σημειώσουμε, επισημαίνει ο κ. Νημάς, ότι όταν κάποια ημέρα οι Ιταλοί ζήτησαν εκεχειρία για να θάψουν τους πολυάριθμους νεκρούς του, οι Έλληνες αξίωσαν να γραφεί στο σχετικό πρωτόκολλο πως αυτή συμφωνείται κατόπιν αιτήσεως της Ιταλίας, πράγμα βεβαίως που εκείνοι δεν δέχτηκαν.

“Την Τιτανομαχία στο Ύψωμα 731, οι στρατιωτικοί ηγήτορες την χαρακτήρισαν ισάξια ή και ανώτερη του Μαραθώνα και των Θερμοπυλών, γιατί στον Μαραθώνα έγινε μία μάχη, ενώ εδώ πολλές* στις Θερμοπύλες ο εχθρός πέρασε, ενώ εδώ όχι” επισημαίνει ο ερευνητής και προσθέτει:

“Το έπος αυτό δεν το δημιούργησαν υπεράνθρωποι, αλλά απλοί άνθρωποι σαν κι εμάς, άνθρωποι που αγαπούσαν τη ζωή και την ειρήνη. Ήταν οι πατεράδες και οι παππούδες μας και πολλοί ίσως βρίσκονται ανάμεσά μας χωρίς να τυγχάνουν του οφειλόμενου σεβασμού και των αναλόγων τιμών. Οι ίδιοι, αργότερα, έγραψαν το νέο έπος της Εθνικής Αντιστάσεως. Κάποιοι από αυτούς, όμως, λόγω των μετέπειτα γεγονότων παραμερίστηκαν, αγνοήθηκαν ή ακόμα και διώχτηκαν άδικα. Η δικαίωσή τους όμως, έστω και αργά, ήρθε”.

onalert.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

29 σχόλια στο “28η Οκτωβρίου: Η Τιτανομαχία του Υψώματος 731”
  1. Πιστεύω απολύτως ότι αν και σήμερα χρειασθεί, θα έχουμε τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Κι ας λένε για τους νέους οτιδήποτε. Έχουμε αυτό που δεν έχει κανείς. Αρ@$*$α! !!!!! N. D

    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω !

      Το μεγαλύτερο τμήμα της νεολαίας μας είναι πραγματικά διαμάντια….. όταν τους δοθεί η ευκαιρία θα γράψουν ιστορία……

      Κι εμείς μέσα βέβαια….. οι 45αριδες….. !!! Τραβαει ακόμα το εργαλείο δυνατά….. !!

        1. Αν όμως είναι Τούρκος ή Βούλγαρος ή Σκοπιανός ή ότι άλλο, αλλά χριστιανός, θα ψήσεις μαζί του παϊδάκια και θα πιείτε ρετσίνες φαντάζομαι!
          ΤΙ ΛΕΣ ΡΕΕΕΕΕ; Μόνο τον ΜΟΥΣΛΙ θα κοπανήσεις αν μπουκάρει στη Ελλαδάρα μας!
          Καταλαβαίνετε τώρα ρε θρησκόκαυλοι τι πάτε να κάνετε! Στους βαλκανικούς πολέμους οι Βούλγαροι που έμπαιναν, αλώνιζαν και έσφαζαν στη Βόρεια Ελλάδα, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΗΤΑΝ ΡΕΕΕΕΕ!!!!
          Κι εμείς τους σφάζαμε στο γόνατο γιατί εμπαιναν στην πατρίδα μας, ανεξάρτητα τι πίστευαν θρησκευτικά!
          ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

          1. Αν έχεις διαβάσει τις προφητείες θα ξέρεις ήδη με ποιους θα τα βάλεις. Αλλά φυσικά όλοι …..αδιάβαστοι! N. D

          2. Πω πω, καλά που μου το θύμισες κι εχω να διαβάσω καμιά διακοσαριά προφητείες για το Σ/Κ! Εξάλλου ότι γίνεται είναι με βάση τις προφητείες (και τις πωλήσεις βιβλίων που μιλούν για προφητείες).
            Λοιπόν κλείνω εδώ γιατί έχω να διαβάσω δύο προφητείες για την Πέμπτη, για να ξέρω από ποιους δρόμους θα παω στη δουλειά!

          3. Είσαι μεγάλος μαλακας !!!! τρεις λαλουν και οχτώ χορεύουν…. κλασικός νεοέλληνας….. και φυσικά φανατικός αντίχριστος………

            εσάς πρεπει να πυροβολούμε λαμόγια…..

          4. Εσένα μωρή κότα σε στόλισα καλά εδώ άλλα δεν μου το πέρασαν! Πάνε διάβασε κάτω από τη μαλακία σου στο άρθρο για το ΚΤΕΟ!
            Μέρα εθνικής εορτής ρε καριόλη και γράφεις ότι σε πόλεμο θα σκότωνες πρώτα ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ επειδή δεν πιστεύει σε προφητείες και γεροντάδες, ενώ λέει ότι για το καλό όλων και του βρωμοκωλού σου βέβαια, αυτός θα έσφαζε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ;
            Γιατί θα πολεμούσες ρε πεταμένε πρώτα, για τη ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
            ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙ!!! ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΔΕΡΦΟ Η ΛΟΥΓΚΡΑ!!!

      1. O συγχωρεμένος ο παππούς μου, όταν είμασταν μικρά μας έλεγε για μικρή ιστορία για την Ήπειρο. Ήτανε λέει ένας 40άρης, “βολεμένος” με μια κοιλιά τεράστια. Τις πρώτες μέρες από τη Μυτιλήνη για Πειραιά, εν συνεχεία το Φρουραρχείο του Πειραιά και το τρένο για Καλαμπάκα, ο “χοντρούλης” κύριος με τα γυαλάκια ήταν πολύ αγχωμένος και πιο αγχωμένος ο υπολογοχαγός του, που φοβάταν πως θα αντέξει στα βουνά. Σήμερα το άγαλμα του κοσμεί το χωριό, σκότωσε 46 Ιταλούς, άγνωστο πόσους Γερμανούς, έγινε αστέρι στην αντικατασκοπεία, πολέμησε μέχρι και στην Αίγυπτο και τον εκτέλεσαν μερικούς μήνες πριν φύγουν.
        Τα λεω αυτά γιατί η ιστορία δεν γράφεται ούτε από τους σφύχτιδες, ούτε από τους παρλαπίπες. Αλλά από τους ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους, βάζουν την πατρίδα πάνω από τη ζωή τους.
        Οι άνθρωποι με ιδανικά και πατριωτισμό ΝΑΙ μπορεί και να περνάνε όλη τη μέρα τους στην καφετέρια.
        Και εγώ λοιπόν κλείνοντας θα συμφωνήσω και με τους δυο σας, γιατί στη χώρα μας υπάρχει μαγιά!

  2. Μια από τις συγκλονιστικότερες και ηρωικότερες μάχες του ελληνοιταλικού πολέμου…..

    Δυστυχώς και εδώ , φρόντισαν οι μασόνοι και οι οβραιοπροσκυνημένοι ελληνόφωνοι πολιτικοί που ανέλαβαν ακριβώς μετα τον πόλεμο , να απαξιώσουν κυριολεκτικά ηθικά αλλά και οικονομικά έναν από τους βασικότερους συντελεστές αυτής της ηρωικής μάχης…. τον Ταγματάρχη (τότε) Δημήτρη Κασλά, από το Πουρί Ζαγοράς, Διοικητή του ΙΙ (2ου) Τάγματος του 5ου Συντάγματος Τρικάλων, που με τους στρατιώτες του υπερασπίστηκε το ύψωμα 731

    Αναθεματισμένοι ελληνόφωνοι πολιτικοί θα πληρώσετε αναδρομικά και μαζεμένα τα εγκλήματα σας ……. Κοντοζυγώνει η άγια μέρα……. Σε λίγο θα καταρρεύσουν όλα και τότε να δεις τι έχει να γίνει…….
    Μην ξεχνάτε ότι στη βουλή . από τη μεριά που είναι η τσολιάδες , υπάρχει στο μάρμαρο χαραγμένη η μάχη ‘’ύψωμα 731’’….. φαίνεται κάποιος από δαύτους ήταν λίγο πατριώτης και φρόντισε να τιμήσει αυτούς τους μαχητές….

    Δημήτρης Κασλάς και οι γενναίοι πολεμιστές του.. ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!

    1. Και που τον υποβίβασαν σε στρατιωτη γιατί συνεχισε να πολεμά τους Γερμανους πρωτα στο ΕΔΕΣ και μετα τους Αγγλους στο ΕΑΜ.Ενδιαφερόταν μονο για το σωσιμο της πατριδας του και οχι για τα κομματα γιαυτό κυνηγήθηκε απο την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία.
      Ξεχαστηκε αγνοημενος να πεθανει σαν απλος στρατιώτης το 66

      1. Αφού απαντάς σε αυτόν τον ΑΝΑΝΔΡΟ κατά βάθος ανθέλληνα μαλάκα ρε Μητσάρα, ρίξε μια ματιά στα σχόλια πιο πάνω που λέει ότι θα προτιμούσε να σκοτώσει πρώτα ΕΛΛΗΝΑ ΑΔΕΡΦΟ του στον πόλεμο αν αυτός δεν πίστευε σε προφητείες και γέροντες και μετά ξανακοίτα τι μεγαλείο βγάζουν τα δικά σου λόγια!
        Έγραψες: “Ενδιαφερόταν μόνο για το σώσιμο της πατρίδας του και όχι για κομματα”
        Το σκουπίδι στο οποίο απάντησες, βλέπεις από το σχόλιο που σου υπέδειξα να ενδιαφέρεται μόνο για το σώσιμο της πατρίδας του; Όταν χωρίς να του απευθύνει το λόγο ο ΣΥΝΕΛΛΗΝΑΣ του τον αποκαλεί μαλάκα και όταν βάζει πάνω από… “ΤΟ ΣΩΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ” τις προφητείες και τους “γέροντες”;
        ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ!!!

        1. Αυτός είναι έλληνας ……. όλοι οι άλλοι είναι εβραίικιες πούστρες σαν εσένα……

          Ο Λόγος του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα:

          …………………………………
          Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ’ απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.
          Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη.
          ……………………………………
          όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.

          ……………………………………….
          ……………………………………….

          +++

          Γι’ αυτό λοιπόν αντίχριστο εβραϊκό ‘’ανώνυμο’’ σκουπίδι δε λογαριάζεσαι ούτε έλληνας αλλά ούτε και ‘’αδελφός’’ όπως αυτοχαρακτηρίστηκες….. αδελφή σίγουρα…..!

          Αρκετά ανεχτήκαμε τον πόλεμο σας το Χριστό και όλες τις άλλες ‘’πολύχρωμες’’ διαφορετικότητες σας που άλωσαν την κοινωνία μας και διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό….. είστε εχθροί του έθνους και θα σας φερθούμε αναλογα…… πολύ σύντομα…..

        2. Μάλλον εσένα προστατεύουν μωρη λούγκρα γιατί οι δικες απαντήσεις δεν ανεβαίνουν…..

          Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν ‘’άνανδρο κωλο’’ σαν εσένα!!!! Τουλάχιστον έχεις αυτογνωσία !!!!!! Χαίρε βάθος αμέτρητο !!!!!

          Αρκετά τώρα…… βγαίνεις πίστα……

          https://www.youtube.com/watch?v=MVZCmm3RBu0

          1. Εγώ να δεις τι ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ θα έκανα στα “υψώματα” του πάτου σου, αν με αφήναν οι διαχειριστές Αβραμάκο!

            (Δεν έβρισα, γιατί να μην περάσει;)

          2. Η μόνη τιτανομαχία που μπορείς να κάνεις είναι είναι να γλωττοδεψεις τον ποσθων μου ρωποπερπερηθρα αβροβατη ……..

            Τρέχα τώρα στο εβραίικιο φροντιστήριο να βρεις τι σου είπα…..

          3. Έλα κοφτα τα σάλια κουραδάκο. Στο εγραψα και στην άλλη ανάρτηση ότι ήδη σε ψάχνω! Βόηθα και συ να βρεθούμε σαν αρσενικά να τελειώνουμε! Να μην δημιουργούμε και πρόβλημα στα παιδιά στο site.
            Σου υποσχέθηκα στο άλλο σχόλιο ότι δεν θα μπορείς να καθήσεις για κανένα δεκαήμερο και ότι δεν θα σε αναγνωρισει μόλις σε δει ούτε η μάνα σου!
            Πες κι εσύ τα σάλια σου και ψάξε το στίγμα μου και τα άλλα από κοντά μάγκα του πληκτρολογίου! Σκούπισε τη διάρροια και φύγαμε ευρύπρωκτε και τα λέμε εκεί.

          4. Σε περιμένω με ανοιχτές αγκάλες…… για να δούμε ποσό μάγκας είσαι !!!

          5. ΧΑΧΑΧΑ. ΠΩ ΠΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΜΥΡΙΣΕ Η ΜΠΟΧΑ ΡΕ ΠΑΝΑΝΔΡΕ. ΤΑ ΛΕΡΩΣΕΣ ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ. ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ. Σ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΕΣ ΒΛΕΠΩ Ο ΤΥΠΟΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΒΡΗΚΕΣ ΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑ ΣΟΥ ΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΜΑΖΕΨΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΙ ΓΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΓΚΙΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΠΑ ΚΑΜΙΑ ΚΑΝΤΗΛΑΝΑΥΤΙΣΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΝ “ΝΟΝΟ” ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.
            ΑΣΤΟ ΡΕ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΣΟΥΜΕ. ΚΑΛΟ ΓΕΛΙΟ ΜΑΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΠΟΥ ΧΩΝΕΣΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗ ΛΕΣ. ΑΣΤΟ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ “ΒΡΩΜΑΕΙ” Η ΔΟΥΛΕΙΑ (ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΣΟΥ ΠΑΡΕΠΙΜΠΤΌΝΤΩΣ) ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΠΕΛΑΔΕΣ;
            ΤΟΝ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΑ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΘΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

  3. Άγγελος Σικελιανός, Ο Όρθιος σκοπός από τα Χωρικά της Σίβυλλας

    Το γένος βουλιαγμένο μες στον αιώνα
    να λυτρωθεί μονάχο του μπορεί
    μα να ξυπνήσει πρέπει η πλέρια Μνήμη
    βαθειά του, αδάμαστη και τρομερή

    Κανείς δε θα ξεφύγει τη γενιά του!
    το βάρος της θα σπάσει ως τη στιγμή
    που βγαίνοντας από τη λησμονιά του
    στο φως που πια δεν στέκουν δισταγμοί,
    ……………..
    Της ζωής θε να ντυθεί την πανοπλία,
    και μ’ ακέριο τον άγιο σκελετό
    των περασμένων, θα στηθεί στη γη του
    με το κεφάλι αλύγιστο κι ορτό!

    Ελέγαμε: ένα Μαραθώνα ακόμα!
    Ελέγαμε: Μια Σαλαμίνα ακόμα!
    Ελέγαμε: Ακόμα ένα εικοσιένα!
    Κι ήρτες τέλος συ, Μητέρα-Μέρα,
    οπού αγκάλιασες κι ανύψωσες
    ολόκληρα τα περασμένα
    στον ανώτατο λυτρωτικό σκοπό τους,
    στον υπέρτατο τους ηθικόν Ιστορικό Ρυθμό!

    Ω δικαίωση όλων των ελληνικών αγώνων!
    Ω ύψιστη ηθική στροφή μέσα στο χάος ολόκληρου του Κόσμου!
    Και μαζί, ω γιγάντια, πλέρια ιστορική καταβολή, από την οποία,
    Ν ι κ η τ έ ς, οι Έλληνες, θα ξεκινήσουμε αύριο,
    πρωτοπόροι της πνευματικής ανάπλασης ολόκληρης της γης!

    Ω Μέρα-Μάννα, που μας έσπασες ακέρια κι ως το ύστατο,
    όλα τα κρυφά εσωτερικά δεσμά μας!
    Ω κοσμοϊστορική Ελευθερία, τόσο βαθειά λαχταρισμένη!
    Να Σε! Σε κατέχουμε! Σε νιώθουμε! Σε θέλουμε!

    Και θε να Σε κρατήσουμε όλοι,
    στο τεράστιο ύψος που μας φανερώθηκες απ’ τα χαράματα
    των Εικοσιοχτώ του Οχτώβρη του 1940,
    κι ως με τη συντέλεια των αιώνων, είτε ζήσουμε,
    είτε, αύριο που θα φέγγεις πάνω απ’ όλο τον πλανήτη το γιγάντιο φως Σου,
    θα βρισκόμαστε στα σπλάχνα Σου, ω Μητέρα, αθάνατοι νεκροί!

    (Δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1940 στο περιοδικό Νέα Εστία, τεύχος 334)

  4. ο τύπος με στραβο κρανος,μουσι,που χαμογελάει τι ρόλο παίζει…
    ειδα φωτο και μπηκα…

    1. Καλά θα κάνεις να είχες περισσότερο σεβασμό στον ‘’τύπο’’ μιας και πολέμησε για να μπορείς εσύ να γράφεις ότι μαλακια θέλεις…..

    2. ΕΙΝ΄ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΣΤΡΑΒΟ ΚΡΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΄ΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.

  5. ας μου πει κάποιος ότι δεν ειναι φωτοσοπ γιατι ο τύπος που λεγαμε αρχίζει και μου την βαραει ασχημα

    1. Βάρα καλύτερα μια από αυτή που ξέρεις…… έχεις ταλέντο εκεί…… η καθημερινή και πολύωρη προπόνηση σε έχει κάνει πρωταθλητή !!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *