Διαφημίσεις

manipulatieΔείτε το 1ο μέρος από το άρθρο Η ψυχολογία πίσω από την χειραγώγηση εδώ

 
4. Επιλεκτική απροσεξία
Αυτή εδώ η τακτική είναι παρόμοια με την παραπάνω (Άρνηση). Με αυτόν το τρόπο χειραγώγησης ο χειραγωγός αρνείται να δώσει προσοχή σε κάθε τι που μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή από τις προθέσεις του. Συχνά ένας επαγγελματίας χειραγωγός ξέρει πολύ καλά τι σκέφτεστε για αυτόν…σε περίπτωση που προδοθεί η στάση του και αδιαφορία του την στιγμή που δεν θέλει να ακούσει τι λένε οι άλλοι”. Χρησιμοποιώντας αυτή την τακτική αντιστέκεται με την συμπεριφορά του στις αλλαγές που οι άλλοι θα προτιμούσαν να δουν. Ο επαγγελματίας χειραγωγός αισθάνεται πάντα πιο έξυπνος και πιο ισχυρός από τους άλλους και δεν θα παραδώσει ποτέ την εξουσία και τον έλεγχο από μόνος του.

5. Η τακτική του πειρασμού
Σε αυτή την περίπτωση του πειρασμού έχουμε να κάνουμε με μια εικονική συμφωνία μεταξύ του χειραγωγού και των θυμάτων του. Ο χειραγωγός δεν έχει ποτέ τον ίδιο σκοπό με τα θύματά του και δεν κάνει ποτέ αυτά που πρωταρχικά υποσχέθηκε ή δεν θα εκπληρώσει ούτε ένα μικρό μέρος της συμφωνίας ή της υπόσχεσης που έχει δώσει. Όταν ήδη έχει φέρει σε πειρασμό γνωστούς και άγνωστους… τάζοντας τους το αδύνατο. Όταν του ζητηθεί να πράξει τις υποσχέσεις που έχει δώσει, αντιδράει λέγοντας…τα περιμένετε όλα από έμενα και θέλετε να δείτε το αδύνατο να γίνει δυνατό.

6. Σου κάνω την χάρη να σε βοηθήσω..
Υπο το πρόσχημα “για την χάρη σας” ο αυτόκλητος χειραγωγός αρχίζει να δίνει συμβουλές και να σας κάνει κριτική. Με αυτήν την τεχνική ο χειραγωγός τοποθετεί τον εαυτό του στους “δίκαιους” και το κάνει «για χάρη σας». Είναι ένα φοβερά αποτελεσματικό τέχνασμα, επειδή το θύμα θα δυσκολευτεί να προσβάλει κάποιον με τόσες καλές προθέσεις.

7. Η τακτική της Ντροπής
Με αυτή την τακτική ο χειραγωγός χρησιμοποιεί τον σαρκασμό και την ενοχοποίηση του θύματος οδηγώντας το στο συναίσθημα της ντροπής και της αμφιβολίας για τις πράξεις του. Είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος στα μάτια τους, δίνοντας φόβο και αμφιβολία στα θύματα του ώστε να μπορούν να εξασκήσουν εξουσία και έλεγχο. Η τακτική της ντροπής είναι λεπτή και δεν διακρίνεται τόσο εύκολα, μπορεί να ξεκινήσει μ’ ένα θυμωμένο βλέμμα ή με μια ξαφνική παρατήρηση για κάτι που κάνατε “βλάπτοντας” τον χειραγωγό. Ή και με ένα άσχημο τόνο κατά τον τρόπο ομιλίας του ο χειραγωγός είναι ικανός να ενοχοποιήσει τους άλλους. Χρησιμοποιεί έντεχνα την λεπτή ειρωνεία, την ρητορική και τις παρατηρήσεις. Ο χειραγωγός είναι ικανός να σας κάνει να νιώσετε ντροπή μόνο από το γεγονός του τρόπου σκέψεως σας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *