Διαφημίσεις

germany-turkeyΓράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Για να μπορέσεις να καταλάβεις τις κινήσεις της Γερμανίας, αλλά και τις υπερβολικές απαιτήσεις της Τουρκίας – που ειρήσθω εν παρόδω θα ικανοποιηθούν όλες – πρέπει να καταλάβεις το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας…

Η Τουρκική μειονότητα είναι η ισχυρότερη και η πολυπληθέστερη στη Γερμανία. Έχουν μέχρι και ολόκληρη πόλη όπου οι κάτοικοι αποτελούν το 97% του πληθυσμού.

Στη σειρά, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή, η σειρά των μειονοτήτων στη Γερμανία έχει ως ακολούθως:

Τούρκοι : 1,5 εκατ. πρώτης γενιάς, συνολικά 3 εκατ.

Πολωνοί : 675 χιλιάδες.

Ιταλοί: 575 εκατ.

Ρουμάνοι : 350 χιλιάδες

Έλληνες : 330 χιλιάδες.

Οι Τούρκοι για την ακρίβεια αποτελούν την κυρίαρχη μειονότητα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας!

Οπότε από τα στοιχεία που σας παρέθεσα μπορείτε να καταλάβετε ότι το θέμα της “βοηθειας” της Ε.Ε. (δλδ της Γερμανίας) προς την Τουρκία είναι καθαρά ψηφοθηρικό και δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμία σχέση με το δράμα των προσφύγων…  

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός 

Τα στοιχεία τα βρήκα εδω:

https://en.wikipedia.org/wiki/Turks_in_Germany

https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Germany



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

17 σχόλια στο “Γιατί η Γερμανία έχει τόσο ισχυρούς δεσμούς με την Τουρκία;”
  1. κωλος και βρακι αυτα τα δυο μια ζωη ……………… η τουρκια ειναι το αδερφακι της γερμανιας κι η αμερικη η ΜΑΝΑ !!!!!!

  2. Μα ειναι ίδια ράτσα. Ειναι και οι δυο Μογγόλοι, απλώς οι Γερμανοί ειναι οι λευκοί Μογγόλοι ( Ούννοι )!!!

  3. Εξαιρετικά πρόχειρη και κοντόφθαλμη ανάλυση, κρίνεις απο τη συγκυρία και μόνο. Η Τουρκία δεν θα μπει ποτε στην ΕΕ και αυτό κυριως λόγω της Γερμανίας και κατα δευτερο λόγο της Γαλλίας. Αν ηταν τόσο στενοί οι δεσμοί θα είχε ήδη μπει, ενώ εχει παγώσει η διάβασμα 2-3 φορές. Η στάση της Γερμανίας τωρα εχει να κάνει αποκλειστικά με τους πρόσφυγες, που αν εισρεύσουν στις Γερμανικές πόλεις η Μερκελ τελειώνει οριστικά. Να βλέπουμε πίσω απο τα γεγονότα ναι, αρκεί όσα δεν ξέρουμε να μην τα πλάθουμε.

  4. αμα ψαξετε λιγο το πολιτικο-οικονομικο υποβαθρο της μικρασιατικης καταστροφης,θα δειτε οτι ειναι απο τοτε αυτη η ιστορια,100χρονων και περισσοτερο….οι τραπεζες στην τουρκια ηταν σε ελληνικα χερια και περασαν τοτε σε γερμανικα…
    και παρα πολλες επενδυσεις στην τουρκια σημερα ειναι σε γερμανικα χερια….οι ψηφοι ειναι μαλλον η κορφη του παγοβουνου,για την αμαρτωλη σχεση τους,που ηταν παντα εναντιον των Ελληνων…..τιποτα δεν γινεται τυχαια…ουτε το φπα στα νησια,ουτε η “προστασια” στο αιγαιο,ειχαμε και γερμανους βασιλιαδες και τους διωξαμε…..!
    αν θυμαμαι καλα ο Τραιανου το εχει αναλυσει πολυ ευστοχα…..
    το θεμα ειναι οτι με μαναδες αδερφες και ξαδερφες,η τουρκια εχει γινει υπερδυναμη…..αμερικη,γερμανια,σ.αραβια ολοι τη βοηθησαν….αυτο δεν νομιζω να συνεχισει,σπειρανε το μυθο της αναβιωσης της οθωμανικης αυτοκρατοριας οσο τους συνεφερε….τωρα συμμαχοντας με τον πουτιν,η τουρκια εχει ηδη βρεθει στη μεση….και δεν θα την αφησουνε να δυναμωσει κι αλλο…..θα πνιξουνε τους τζιχαντιστες και μαζι τους θα την πληρωσει αναποφευκτα και η τουρκια……..!
    αν αποφασιζε η γερμανια θα ειμασταν σε πολυ δεινη θεση τωρα!αλλα η γερμανια βαραει προσοχες,στα μεγαλα αφεντικα που της δινουν χρημα και ενεργεια,και την ευνοια της σιων ( :

  5. Η Γερμανία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Τουρκία….. σήμερα έχουν κοινά συμφεροντα περισσότερο από ποτέ….. το διακύβευα , αγωγοί – αέριο – πετρέλαιο καθως και η συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή ένωση για γεωπολιτικούς λόγους κάνουν αυτή την ‘’παραδοσιακή’’ συμμαχία περισσότερο έντονη από ποτέ…… η Τουρκία καταλαβαίνει τα προβλήματα που έχει με τους αμερικανούς που θέλουν να τη διαμελίσουν και να προωθήσουν το κουρδικό κράτος….

    Από την άλλη η Γερμανία θέλει να παίξει ηγεμονικό ρόλο και να διεκδικήσει μεγάλο μερίδιο από τη μοιρασιά του ορυκτού πλούτου της ανατολικής μεσογείου καθως χωρίς πρώτες ύλες απειλείται η βιομηχανική παραγωγή της και άρα η επιβίωση της…… μη ξεχνάτε ότι η επικείμενη σύγκρουση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία θα αφήσει τη Γερμανία ουσιαστικά χωρίς πρώτες ύλες….

    Σε λίγο καιρό οι τούρκοι θα είναι μειονότητα και στην Τουρκία οπότε δεν παίζει άγχος….. και όσοι απομείνουν θα τους κυνηγούν οι κυνηγοί ‘’θηραμάτων’’…..

  6. ίδια ράτσα είναι, καλά τι άρθρο είναι αυτό, ιστορία δεν γνωρίζει αυτός που το έγραψε? Αφού βιάστηκαν ανατολικοί πελασγικοί λαοί (Ίωνες, κτλ).. βγήκαν σαν πορδες λογής λογής μογγολακια, άλλα πιο ξανθά, άλλα πιο σκούρα, άλλα μαύρα, κτλ. Το 400 περίπου μχ. Οι Ούννοι μέρος της ορδής μογγολον, μεταφέρθηκαν στην σημερινή Γερμανία. Απο αυτούς ξεπήδησαν και οι εξ-αιματος εβραίοι (ΑΒ ομάδα αίματος). Γιαυτό αφου είχαν καταληστέψει με της επιδρομές τον χρυσό απο λαούς (μαζι και η Κωνσταντινούπολη που ηταν ενα ρωμαϊκό μόρφωμα, οχι ελληνικό), η οικογένεια Bowers (σημερινοί rotchilds) εξαγόρασαν τον βασιλιά Χαζάρων (*ιαπετιδες) με το όνομα ΚΑΝ στο να υποταθούν στο βρομερό τους θρήσκευμα (ιουδαϊσμό), το οποίο έχει ρίζες απο Κίνα. Σήμερα δα αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην Κινα και βωμούς του πρώιμου Ιουδαϊσμού. Πάρτε και μερικές πληροφορίες στο κινέζικο θεό που στην ουσία είναι ο ιουδαϊκός και περεταίρω ο σημερινός χριστιανικός… answersingenesis.org/genesis/the-original-unknown-god-of-china/
    μετά το 500μχ σκαρφίστηκαν όλες της ψευδόβιβλικές συμφορές και συμβάντα που και καλα έπαθαν οι “εβραίοι”. Διοτι δεν υφίστανται ως γεγονότα…

    1. Πολυ σωστα τα λες αδελφε….εχω την εντυπωση πως οι αιμοσταγεις Τευτονες ιπποτες ηταν ουνοι και αυτοι,
      αργοτερα εγιναν επιμειξιες με τους γοτθους και δεν ξερω με τι αλλους ασπρουλιαριδες του βορρα και βγηκε μια ΛΕΥΚΗ φυλη χωρις λοβο αυτιου!!!! βασικο χαρακτηριστικο των μογγολων ….

      το αιμα τραβαει αδελφε,,πως να το κανουμε….. Γιαυτο και υποστηριζουν τους τουρκομογγολους ,οπως και εμεις υποστηριζουμε τους αδελφους κυπριους

      Σημαντικο ειναι και το γεγονος πως οι Τευτονες ειχαν στενες σχεσεις ηδη απο τις σταυροφοριες με τους μασονους και αρχιτοκογλυφους Ναιτες ιπποτες ,οποτε δεν θα με εξεπλητε αν μαθαινα οτι και αυτοι θα εκαναν τα ιδια σκατα με τους αρχισατανιστες του κερατα,,,,

      παμε παλι στα δικα μας τι δουλεια εχει ο σταυρος των τευτονων στα χερια της ζΑΡΟΥΛΙΑ εχουν σχεσεις οι χρυσαυγιτες με τους μογγολους ?

      δειτε το

      content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20120517/low/newego_LARGE_t_1101_54064999.JPG

      1. αντεστραμμένα τα λες λίγο.. ο λοβός δεν παίζει μεγάλο ρόλο, πάρε όλα τα βρομιάρικα Μογγολα 2ης γενιάς και οχι μόνο, rotchilds, κτλ οικογένειες, έχουν λοβό μέχρι το μάγουλο ΧΑΧΑΧΑ… δεν ισχύει αυτό το πράγμα, επίσης τα αγάλματα Απόλλωνα, Ποσειδώνα είναι με πολύ μικρό η ανύπαρκτο λοβό.
        Απλά η Αθήνα επι εποχή 2000 χρόνια πχ, ήταν ήδη εβραιοκρατουμενη και ελεγχόμενη. Μαλιστα υπάρχουν έγγραφα ντοκουμέντα στο νησί μου, που έστελναν τοτε οι αθηναίοι καράβια για να μαζεύουν φόρους και οσοι δεν πίστευαν στην θεα τους, τους έσφαζαν. Δεν θυμίζει κατι το ελληνικό απο άποψη συμπεριφοράς (τα τότε χρόνια). Οπος πχ και ο Κέκροπας μισος φιδι και μισός άνθρωπος, γιος της “Αθηνάς” μιας φιδους που υποκρινόταν την πραγματική Αθηνά. Γιαυτο κόβουν τα οπίσθια τους να επιστρέψουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, υπάρχει λόγος. Ο λοβός του αυτιου και στο σύνολο του αυτιού μαζί, μοιάζει με έμβρυο, προσκολλημένο στην ΓΑ.. Ενω αυτών που δεν εχουν μοιάζει περισσότερο σαν δίσκος (οπος πχ τα δαχτυλίδια του Κρόνου). Πιο πολύ αστρικό σου βγάζει.
        Όμως εγω πιστεύω οτι δεν ειναι μέτρο σύγκρισης. Τα πόδια ναι, πρόσωπο ναι, μύτη ναι… Όσο για τα αφτιά οσο και να υποστηρίζετε αυτο, εγω όσες φωτογραφίες προσπαθώ να βρω για να επικυρώσω οτι ισχύει, τοσο πιο πολυ το απορρίπτω. Δεν εχεις παρα να ψάχνεις φωτογραφίες πολιτικών, μογγολον, νεοταξιτες, κινέζους, κτλ… Έχουν ΟΛΛΟΙ λοβό… Απλα τα μογγολα όπως πάντα για να μπερδέψουν, έβαλαν δικο τους χαρακτηριστικό, στο πως να ξεχωρίζεις έλληνες. Και για να κόβουν τον ποπό τους για τα μάρμαρα (όλοι εβραιοι είναι), μάλλον αυτοι τα έκτισαν και για συγκεκριμένη θεότητα, οχι την πραγματική Αθηνά (προ Ατλαντίδος).

        1. εκτός βέβαια εαν η Αθηνά συγκαταλέγετε στους αποστάτες και δεν το γνωρίζουμε (διότι έχουν καταστρέψει την γνώση), 6 με 7 απο τους 12 είναι αποστάτες. Γενικότερα προωθούσαν θρησκείες για να πασάρουν τον βρωμιάρη Κρόνο και τους αποστάτες ως θεότητες. Πάντως η Αθηνά του Περσέα με την Αθηνά που ζήλευε και γεννούσε φίδια, δεν έχουν κινά χαρακτηριστικά.

        2. τι είναι αυτά που λες άνθρωπε μου?ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙ ΛΕΣ?????Η Αθήνα είναι Εβραίοι?Δηλαδή ο κλασικός πολιτισμός δεν είναι Ελληνικός αλλά Εβραικός.ε …….δηλαδή αυτό λες !ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ…ότι όλα τα Αθηναικά αριστουργήματα είναι Εβραικά αφού οι πρόγονοι των Αθηναίων ΙΩΝΕΣ είναι Εβραίοι….. …Πλάτωνας,Ακρόπολη,Δημοκρατία,Θέατρα,Αισχύλος,Σωκράτης,φιλοσοφικές σχολές,Ακαδημίες,Λύκειο Αριστοτέλους,ρητορική,γλυπτική,Ιφικράτης,…….

          οι εβραίοι original είναι Σεφαρδιμ…τουτέστιν Σημίτες κι όχι Μογγόλοι.Θέλω να προσθέσω ότι οι Τούρκοι Άριοι έχουν κάποιο πρόβλημα με τους Σημίτες,κάτι που φένεται από την προπαγάνδα των Φασιστών Άριων Τούρκων ….και το έχω εντοπίση τι είναι αυτό…τελικά….
          Στην Σουμεριακή κοσμοθέαση αλλά και την Ινδική υπάρχουν οι Άριοι και οι σκλάβοι(μάλλον οι Σημίτες)
          Στην Σουμεριακή μυθολογία υπήρχαν οι ανώτεροι θεοί και οι κατώτεροι θεοί…κάποια στιμγη οι κατωτεροι θεοι αποστάτησαν-επαναστάτησαν μαζί με τους ανθρώπους εναντιών των ανώτερων θεών τους.έχω λοιπόν την εντύπωση πως μιλάμε ακριβώς για αυτό το πράγμα.Οι Άριοι Σουμέριοι και οι Ινδοί Άριοι είχαν σαν κάστες σκλάβους τους άλλους λαούς…το ίδιο βλέπουμε από την αντιμετώπησει των ΑΡΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟ 1940 με τους υπόλοιπους λαούς να δουλευουν για αυτούς σαν σκλαβους…..ΑΡΙΟΙ και ΣΚΛΑΒΟΙ(ΣΛΑΒΟΙ???).ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΟΙ-ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΝ ΣΥΝΓΚΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ….

          Η ΜΟΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΑ ….ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ,ΡΩΜΗ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΑΙΩΝ-ΓΡΑΙΚΩΝ……ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΤΩΝ ΣΕΛΛΛΩΝ ΔΩΔΩΝΑΙΩΝ……

      2. έτσι ακριβώς είναι για τον λοβό…και μάλλον και για το αίμα(ΑΒ όχι εβραίοι,αλλά Άριοι Τούρκοι.) ..κάποια στιγμή που θα έχω όρεξη και θα γράψω και ενα κείμενο χωρίς ορθογραφικά και ορνιθοσκαλίσματα και θα μαζέψω αρκετές παραπομπές με πράγματα που έχω στο μυαλό συνδιαστικά και άλλα που ξέρω Ιστορικά … έχει και άλλα.
        Πάντως και εμείς οι Έλληνες έχουμε Άριους,τον 9-8 αιώνα π.χ. οι Κιμμέριοι-κίμβριοι(σημερινή βόρειοι γερμανοί επέδραμαν στην Μικρά Ασία και Πόντο και έφτασαν μέχρι την Ασσυρία και ιερουσαλύμα.το ορμητήριο τους ήταν στον Πόντο,Καυκασό και Κιμμέριο βόσπορο ..προτού οι Ελληνικές αποικίες δημιουργηθούν και φέρουν τον Ελληνικό πολιτισμό.τουτέστιν οι Πόντιοι αλλά και μικρασιάτες κατα το 1/2 για να μην πω 2/3 είμαστε Άριοι απόγονοι εκείνων των Κιμμέριων…αλλά και με τις προσμίξεις των μοντέρνων τουρκομογγολλων οθωμανών …όμως στην πορεία έχουμε εξ-Ελληνιστή πλήρως εδώ και 3000 χρόνια!Αλλά και εκτός αυτού ..αν μπεις στην Ελληνική κοσμοθεωρία και την κατανοείς …..απλά δεν φεύγεις ….έχεις αλλάξει σαν άνθρωπος.

        1. Όταν κάποιος αναστατώνετε τονίζει ορθογραφικά, ξέχασα να γράψω οτι είμαι δυσλεκτικός. Άρα μικρό το κακό.
          Δεν υφίσταται λέξη αριος, μογγολα ειναι όλα, ουνα φάτσα ουνα ράτσα… όλα πάνε για αφανισμό απο τον Πατέρα οταν έρθει η ώρα, μιας και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν. Όπως αναφέρουν τα κείμενα, η υλη τους / ουσία δημιουργίας, ειναι η λάσπη.
          Τώρα εαν τους λυπηθούν και κάνουν διαχωρισμό (δηλαδή μεταφέρουν σε άλλες γες), αλλάζει το πραμα. Η γνώμη μου δεν αντιπροσωπεύει την άποψη/ενεργειες του Πατέρα. Αλλά τα εγκλήματα τους μεγάλα και αμέτρητα.
          Οσο για το ΑΒ, ειναι μογγολα με επιμιξίες ατλαντιων φυλών που επέζησαν της καταστροφής. Να μην τα ξαναγράφω.
          Α(τλαντες), (Ο)υρανος, Β(IXI) το bixi αντιπροσωπεύει της αρχικές ορδές μογγολον (δράκος, τίγρης, πίθηκος που ειναι οι ταταροι στην ουσία, οι τούρκοι ειναι πίθηκοι… Και χελωνιτσα.
          Τωρα εαν εσυ θες να τους λες Αρίους, να τους χαίρεσαι χαχαχα.

          1. κακά τα ψέματα, έτσι όπως είναι οι μογγολιαριδες, όπου και να τους βάλουν, μετά από λίγα χρόνια θα καταστραφεί όποιος πλανήτης είναι αυτός.
            Για τοση κατάντια μιλάμε.

        2. Μην νομίζεις ότι δεν σε θυμάμαι από της πολύ έντονες συζητήσεις μας σε διάφορα θέματα του κατοχικά, γνωρίζω οτι έχεις ΑΒ.
          Εμεις οι δυσλεκτικοί έχουμε μνήμες ελέφαντα. Αλλα είμαστε πάντα ειλικρινείς, δεν μπορώ να κάνω κάτι.

  7. Ο Σπύρος Κουζινόπουλος εξηγεί πώς τα αποθέματα χρυσού 27 τόνων στις αρχές του Β” Παγκοσμίου Πολέμου έφθασαν στο τέλος τους 216 τόνους
    Η Αγκυρα, το χρώμιο και ο χρυσός των Εβραίων
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/1998 00:00
    9
    emailεκτύπωση

    Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τμήμα Ιστορίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφορικά με τον εφοδιασμό της χιτλερικής Γερμανίας από την Τουρκία κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με χρώμιο και άλλα μέταλλα, γεγονός που συνέβαλε στην ενίσχυση της πολεμικής μηχανής των ναζιστών, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επιφάνεια την τουρκική στάση στον πόλεμο, αλλά και τη συμπεριφορά της γειτονικής μας χώρας έναντι των Εβραίων.
    Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, που συντάχθηκε υπό την εποπτεία του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Στούαρτ Αϊζενστάτ και με βάση στοιχεία που δόθηκαν από τη CIA και τα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εμπορίου, τα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα οι Γερμανοί τα πλήρωναν στην Τουρκία με χρυσό που έκλεβαν από τις κατακτημένες χώρες. Ενα μέρος δε του χρυσού αυτού προερχόταν από τα θύματα ­ κυρίως Εβραίους ­ της ναζιστικής βαρβαρότητας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

    Στις καταγγελίες αντέδρασε η τουρκική κυβέρνηση. Και ο υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου Σουκρού Γκιουρέλ ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο η χώρα του δεν συμμετείχε στη ρευστοποίηση του χρυσού που άρπαξαν οι ναζιστές από τους Εβραίους, αλλά και ότι η Τουρκία «συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιπαρατάχθηκαν στη ναζιστική Γερμανία».

    Οι κυβερνώντες στην Αγκυρα φαίνεται να «ξεχνούν» ποια ήταν η στάση της επίσημης Τουρκίας έναντι των χιτλερικών καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Την ώρα δηλαδή που ο ελληνικός λαός μέσα από τις αντιστασιακές του οργανώσεις, όπως και οι λαοί των υπόλοιπων υπόδουλων ευρωπαϊκών λαών, πολεμούσαν με νύχια και με δόντια κατά των χιτλεροφασιστών κατακτητών. Ας θυμηθούμε σύντομα τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία του Χίτλερ:

    Οταν στις 6 Απριλίου 1941 τα χιτλερικά στρατεύματα εισέβαλαν στα Βαλκάνια και η Αγγλία ζήτησε από την Αγκυρα να διακόψει τουλάχιστον τις διπλωματικές της σχέσεις με τον Αξονα, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Ελληνες, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρουστού Σαράτσογλου όχι μόνο αρνήθηκε να προσχωρήσει η χώρα του στον πόλεμο, στο πλευρό των συμμάχων, αλλά απέρριψε ακόμη και μια απλή συμβολική διπλωματική αποδοκιμασία της επίθεσης κατά της Ελλάδος.

    Το σύμφωνο με τη Γερμανία

    Αθετώντας τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει τόσο με το Βαλκανικό Σύμφωνο και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών συμφωνιών όσο και από την αγγλογαλλοτουρκική συνθήκη συμμαχίας του 1939, η Τουρκία υπέγραψε σύμφωνο φιλίας με τη Γερμανία, τον Ιούλιο του 1941, σε μια εποχή δηλαδή που ολόκληρη η Ευρώπη αγωνιζόταν κατά των δυνάμεων του Αξονα.

    Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το διάστημα εκείνο, παρά τις περί «ουδετερότητας» διακηρύξεις της, η Τουρκία διαπραγματευόταν την έξοδό της στον πόλεμο στο πλευρό των ναζιστών έναντι εδαφικών ανταλλαγμάτων. Τα ίδια ανταλλάγματα η Αγκυρα ζητούσε κρυφά και από τη Βρετανία, παίζοντας ταυτόχρονα «σε δύο ταμπλό». Στις διαπραγματεύσεις οι Τούρκοι απαιτούσαν όχι μόνο εδάφη, όπως τη Θράκη, την Κριμαία, την Υπερκαυκασία, αλλά και δικαιώματα με το αναχρονιστικό σύστημα των «εντολών» στη Συρία, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο και στην Αλβανία. Επίσης, εξέφραζαν την επιθυμία να αποκτήσουν ελληνοκατοικημένες περιοχές, όπως τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κύπρο και επιπλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την ώρα ακριβώς που οι Ελληνες έδιναν ηρωικές μάχες κατά των χιτλεροφασιστικών δυνάμεων.

    Βλέποντας τις πρώτες επιτυχίες των στρατιών της Βέρμαχτ, οι τούρκοι ιθύνοντες αποφασίζουν να αγνοήσουν συμφωνίες και συμμαχίες που είχαν συνάψει, προσδοκώντας καιροσκοπικά οφέλη ανάλογα με την έκβαση του πολέμου. Η βρετανική κυβέρνηση, δυσαρεστημένη έντονα από την τουρκική στάση, στέλνει τον Φεβρουάριο του 1941 στην Αγκυρα τον υπουργό Εξωτερικών Αντονι Ιντεν. «Φυσικά, οι πιο ειλικρινείς συμπάθειές μας είναι με το μέρος της Αγγλίας, δυστυχώς όμως οι πρακτικές βάσεις της αγγλογαλλοτουρκικής συμφωνίας έχασαν την ισχύ τους. Η Γαλλία είναι κατεστραμμένη, ενώ η Βρετανία δεν είναι ισχυρή στον βαθμό που πρέπει για να μας προσφέρει βοήθεια, ακόμη και με την προμήθεια όπλων και άλλου εξοπλισμού» δηλώνει ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ρ. Σαράτσογλου.

    Οι σύμμαχοι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να ελπίζουν σε βοήθεια της Τουρκίας για αντίσταση στη γερμανική εισβολή στα Βαλκάνια. Αντίθετα, τέσσερις ημέρες πριν από την επίθεση της Γερμανίας κατά της Σοβιετικής Ενωσης, και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου 1941, υπογράφτηκε ­ μετά από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Φον Πάπεν και στην τουρκική κυβέρνηση ­ γερμανοτουρκική συμφωνία «μη επιθέσεως». Με βάση τη συμφωνία που ακυρώνει την αγγλοτουρκική συνθήκη του 1939, εξασφαλίζεται η νοτιοανατολική πτέρυγα της Γερμανίας, ενώ με το εμπορικό σύμφωνο, στις 9 Οκτωβρίου 1941, η Τουρκία μετατρέπεται σε πηγή πρώτων υλών για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία, καθώς αναλαμβάνει να εφοδιάσει τη Γερμανία με δεκάδες χιλιάδες τόνους χρωμίου και μερικές άλλες πρώτες ύλες την περίοδο 1943-44.

    Το φλερτ όμως Αγκυρας – Βερολίνου δεν σταματάει εκεί. Ετσι, κατά την επιδρομή των ναζιστικών ορδών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο Αδόλφος Χίτλερ και ο τούρκος πρόεδρος Ισμέτ Ινονού ανταλλάσσουν μηνύματα. Στην απάντησή του, με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου 1941, ο Ινονού τονίζει ότι «δεν υπάρχουν αιτίες για οποιαδήποτε σύγκρουση ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στα στρατεύματα του Ράιχ».

    Στις 15 Δεκεμβρίου 1941, κι ενώ ο ελληνικός λαός γνωρίζει το μαρτύριο της πείνας, λόγω της καταλήστευσης των ειδών διατροφής από τις αρχές κατοχής, καταφθάνει στο λιμάνι του Πειραιά το φορτηγό πλοίο «Κουρτουλούς», μεταφέροντας βοήθεια της τουρκικής «Ερυθράς Ημισελήνου», κυρίως σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Η ανθρωπιστική χειρονομία της Τουρκίας, που επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές και χαιρετίστηκε δεόντως από τους πεινασμένους Αθηναίους της εποχής, διακόπηκε ανεξήγητα από τις τουρκικές αρχές.

    Τελικά, μόνο το ένα τρίτο των ειδών που συγκεντρώθηκαν μεταφέρθηκε στην Ελλάδα. Σύμφωνα δε με την «Ελληνική Ενωση Κωνσταντινουπολιτών», από τους 50.000 τόνους της βοήθειας που είχε συγκεντρωθεί, χάρη κυρίως στην πρωτοβουλία των κοινοτικών, φιλανθρωπικών, πολιτικών και θρησκευτικών συλλόγων των Ελλήνων της Πόλης, μόνο οι 17.500 τόνοι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Τον Δεκέμβριο του 1941 το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο απαγόρευσε την περαιτέρω μεταφορά τροφίμων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να περιέλθουν στο τουρκικό κράτος σημαντικές ποσότητες σιταριού που είχαν συγκεντρωθεί στις αποθήκες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου και στο λιμάνι του Γαλατά.

    Το επόμενο διάστημα οι τουρκικές αρχές, υιοθετώντας την άποψη των πιο ακραίων σοβινιστικών κύκλων ότι οι υπαίτιοι της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας ήταν οι Ελληνες, οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι έμποροι, επέβαλαν στις 11 Φεβρουαρίου 1942, με πρόσχημα την πάταξη της κερδοσκοπίας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε ο πόλεμος, έκτακτο φόρο επί της περιουσίας, τον γνωστό φόρο «βαρλίκ βεργκισί».

    Ο φόρος υπολογιζόταν αυθαίρετα με τρόπο κατάφωρα άδικο για τους Εβραίους, τους Ελληνες και τους Αρμένιους, που κλήθηκαν να πληρώσουν ποσά πολλαπλάσια από όσα ζητήθηκαν από τους άλλους κατοίκους της χώρας. Στην πράξη, σύμφωνα με τον ανώτατο λειτουργό του τουρκικού υπουργείου Οικονομικών εκείνης της εποχής Faik Okte, ο φόρος αυτός έγινε όργανο φυλετικού κεφαλαίου, δεδομένου ότι καθοριστικό στοιχείο ήταν το θρήσκευμα και η εθνικότητα των φορολογουμένων. Οσοι δεν κατέβαλλαν μέσα σε 15 ημέρες τον φόρο, στέλνονταν στο εσωτερικό της Μ. Ασίας, στο Askale, όπου απασχολούνταν καταναγκαστικά σε έργα οδοποιίας και εκχιονισμού. Οι μισοί περίπου από τους εκτοπισμένους ήταν Εβραίοι, ενώ οι Ντονμέδες, οι εξισλαμισμένοι από τον ΙΖ’ αιώνα Εβραίοι, έτυχαν δυσμενέστερης μεταχείρισης από τους άλλους μουσουλμάνους.

    Η περίπτωση του «Στρούμα»

    Ακολουθώντας μια ρατσιστική πολιτική, οι τουρκικές αρχές δεν χορηγούσαν όπλα στους Εβραίους που επιστρατεύθηκαν στα χρόνια του πολέμου (όπως και στους Ελληνες άλλωστε), ενώ αφαιρέθηκε η τουρκική υπηκοότητα από τούρκους Εβραίους που ζούσαν εκτός της χώρας, με τραγικές συνέπειες για όσους κατοικούσαν σε χώρες υπό γερμανική κατοχή. Επίσης, απαγορεύθηκε η διαμονή σε Εβραίους με ξένη υπηκοότητα που προσπάθησαν να καταφύγουν στο τουρκικό έδαφος. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση του πλοίου «Στρούμα», που έφτασε από τη Ρουμανία στην Κωνσταντινούπολη τον Δεκέμβριο του 1941, μεταφέροντας πάνω από 760 Εβραίους. Οι αρχές απαγόρευσαν στους επιβάτες να αποβιβαστούν και τον Φεβρουάριο του 1942 η τουρκική κυβέρνηση διέταξε να ρυμουλκηθεί με τη βία το πλοίο έξω από τα χωρικά της ύδατα, στη Μαύρη Θάλασσα, όπου παρέμεινε ακυβέρνητο, για να βυθιστεί από έκρηξη, με συνέπεια μόνο ένας από τους 760 επιβάτες του «Στρούμα» να σωθεί.

    Μία από τις συνέπειες του νόμου «βαρλίκ» ήταν να υποστεί δεινό πλήγμα η ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης, δεδομένου ότι οι Ελληνες αναγκάστηκαν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, να πληρώσουν 80 εκατ. τουρκικές λίρες από το συνολικό ποσό των 435 εκατ. λιρών. Κι έτσι, ενώ οι 100.000 περίπου ομογενείς της Κωνσταντινούπολης αποτελούσαν το 0,5% του πληθυσμού της Τουρκίας, πλήρωσαν γύρω στα 20% του συνολικού φόρου βαρλίκ.

    Την 1η Ιουνίου 1942 υπογράφεται μία ακόμη εμπορική συμφωνία Βερολίνου – Αγκυρας: η Γερμανία παραλαμβάνει 45.000 τόνους χρωμίου και στέλνει σε αντάλλαγμα οπλισμό. Ενώ από το 1943 ως το 1944 θα εξαχθούν από την Τουρκία στη ναζιστική Γερμανία άλλοι 90.000 τόνοι χρωμίου. Ο Χίτλερ, από τον οποίο δεν διαφεύγει η φασιστική τάση της ηγεσίας της Αγκυρας, δηλώνει στον Μουσολίνι, στις 29 Απριλίου 1942 στο Σάλτζμπουργκ, ότι η Τουρκία πολύ γρήγορα θα γίνει σύμμαχος και συζητείται να της παραχωρήσουν τα ελληνικά νησιά.

    Ο εφοδιασμός των ναζιστών καθ’ όλη τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από την Τουρκία με χρώμιο και άλλα απαραίτητα για την κατασκευή όπλων μέταλλα, θα οδηγήσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει στη δημοσιότητα με καθυστέρηση μισού και πλέον αιώνα την έκθεση που προαναφέραμε. Στην έκθεση σημειώνεται ότι η Τουρκία και άλλες τρεις επίσης «ουδέτερες» εκείνη την εποχή χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία και Σουηδία) με τις εξαγωγές μετάλλων διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στη συντήρηση της πολεμικής μηχανής του Χίτλερ. Παρατίθεται δε ένα μνημόνιο του υπευθύνου του εξοπλιστικού προγράμματος των ναζιστών, Αλμπερτ Σπίερ, ο οποίος τον Νοέμβριο του 1943 ενημέρωνε τον Χίτλερ ότι αν τερματιζόταν η παροχή χρωμίου από την Τουρκία, ο πόλεμος θα τελείωνε σε δέκα μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο του 1944. Σχετικά δε με τον χρυσό, με τον οποίο πλήρωναν οι Γερμανοί τους Τούρκους για τις υπηρεσίες τους, στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι τα αποθέματα χρυσού της Τουρκίας από 27 τόνοι που ήταν στην αρχή του πολέμου έφτασαν στο τέλος του σε περισσότερους από 216 τόνους.

    Η πρόταση του φον Πάπεν

    Ακολουθώντας πιστή φιλογερμανική πολιτική κατά το μεγαλύτερο μέρος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Τουρκία επιτρέπει στα γερμανικά πολεμικά σκάφη να εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα, σε αντίθεση με τη Συνθήκη του Μοντρέ για το καθεστώς των Δαρδανελίων, που υπογράφτηκε στις 30 Ιουλίου 1935, απαγορεύοντας τη διέλευση από τα Στενά πλοίων των εμπολέμων χωρών.

    Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 1942 η τουρκική κυβέρνηση, κάτω από την επίδραση της γερμανικής επίθεσης στον Καύκασο, συμφωνεί με την πρόταση του Φον Πάπεν να συγκεντρώσει τουρκικά στρατεύματα στα νότια σύνορα της Ρωσίας. «Καμία πίεση από την πλευρά των Αγγλοαμερικανών δεν θα είναι σε θέση να υποκινήσει την Τουρκία να κάνει ακόμη και το πιο ασήμαντο βήμα προς ζημία των γερμανικών συμφερόντων» διαβεβαιώνει επίσημα ο πρόεδρος Ινονού τον φον Πάπεν.

    Παρά τις βρετανικές και αμερικανικές πιέσεις για εγκατάλειψη της φιλογερμανικής «ουδετερότητας» και έξοδο της Τουρκίας στο πλευρό των συμμάχων, η Αγκυρα κωλυσιεργεί επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο, αν και βλέπει ότι η Γερμανία χάνει τον πόλεμο. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Λονδίνο αναγκάζεται να διακόψει στις 4 Φεβρουαρίου 1944 τις σχετικές αγγλοτουρκικές διαπραγματεύσεις, ενώ τον Μάιο του ίδιου έτους ο Τσόρτσιλ δηλώνει: «… Διακόψαμε τη βοήθεια αφού δώσαμε 20 εκατ. λίρες στερλίνες σε αγγλικά και αμερικανικά όπλα μόνο για το έτος 1943. Δεν ενθαρρύνουμε πλέον την Τουρκία να βρίσκεται παρά τω πλευρώ των νικηφόρων εθνών».

    Τελικά η Τουρκία θα εγκαταλείψει τη γερμανόφιλη «ουδετερότητα» και θα κηρύξει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας και της Ιαπωνίας μόλις στις 23 Φεβρουαρίου 1945, όταν δηλαδή το βαριά λαβωμένο ναζιστικό θηρίο είναι έτοιμο να ξεψυχήσει. Ενώ στο τέλος του πολέμου ο τότε πρωθυπουργός Σουκρού Σαράκιογλου αποφαίνεται με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα: «Η Τουρκική Δημοκρατία από τις πρώτες στιγμές, με τις δηλώσεις της, τα όπλα της και την καρδιά της ήταν στο πλευρό των δημοκρατικών εθνών». Και όπως θα σχολιάσει μερικά χρόνια αργότερα ο διαπρεπής τούρκος εκδότης και συγγραφέας Καμουράν Μπεκίρ Χαρπουτλού, «αν ο φασισμός ήταν νικητής είναι φανερό ότι η ίδια φράση θα είχε λεχθεί υπέρ αυτού».

    Ο κ. Σπύρος Κουζινόπουλος είναι γενικός διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *