Διαφημίσεις

ekpaideutiko-programma-2Μετά την χθεσινοβραδινή μας ανάρτηση σχετικά με τις επιδόσεις Φύλων Ατομικών Προσκλήσεων, κυρίως σε γυναίκες, σήμερα το πρωί, έκανε τα τηλεφωνήματα μου, τόσο στα Αστυνομικά Τμήματα των δύο διαφορετικών περιπτώσεων που μου έστειλαν φίλοι των Κατοχικών τα ΦΑΠΕ τους, όσο και στο Τμήμα Πολιτικής Άμυνας της Αντιπεριφέρειας που υπάγομαι (δεν έχει σημασία ποια είναι).

Στο πλαίσιο αυτό  με ενημέρωσαν για τα παρακάτω τα οποία σας μεταφέρω αυτούσια :

α)όντως στη διαδικασία ένταξης στο μητρώο πολιτικής άμυνας από πέρυσι (2014) περιλαμβάνονται ΚΑΙ πολλές  ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Το προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ μικρότερο βαθμό.

β)οι γυναίκες αυτές δεν επιλέγονται τυχαία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά μετά από λίστες, στις οποίες τους ενέγραψαν – χωρίς να το γνωρίζουν- οι  εργοδότες τους (στο παρόν ή στο παρελθόν) που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ιδρυμάτων (δλδ επιχειρήσεις που σε περίπτωση ανάγκης το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις τους θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του κράτους). Επιπλέον στις λίστες αυτές έχουν εγγραφεί – χωρίς να το γνωρίζουν – άνδρες και γυναίκες, που έχουν ειδικές δεξιότητες και γνώσεις (ιατροι, νοσηλευτικό προσωπικό, μάγειροι μέχρι και βιβλιοθηκάριοι).

γ)στην ερώτηση μου εάν η εφαρμογή της πολιτικής άμυνας έχει ενταθεί μου απάντησαν ότι από το 2013 τρέχει ένα πρόγραμμα όπου συνεχώς αυξάνονται τα άτομα που έχει περάσει εκπαιδεύσεις, τα οποία στη συνέχεια λαμβάνουν τα ΦΑΠΕ, ώστε και τυπικά να  τίθενται σε μόνιμη ετοιμότητα.

Αν αυτό είναι τυχαίο ή όχι δεν μου απάντησαν!

Παρακάτω θα σας παραθέσω τι ορίζει ο Νόμος για την Πολιτική Άμυνα, όπως έχει αναρτηθεί στο σχετικό site   της Περιφέρειας Αττικής:

 

diasosi-pa-3

Η Τεχνολογία έχει καταστήσει τα συμβατικά όπλα ικανά να προκαλούν φοβερές καταστροφές και πολλές ανθρώπινες απώλειες.
Πολιτικές Δυνάμεις
Στις Πολιτικές Δυνάμεις εντάσσονται:
α. Κρατικές Αρχές και Υπηρεσίες.
β. Σώματα Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ – Π.Σ.).
γ. Λιμενικό Σώμα.
δ. ΝΠΔΔ – ΝΠΙΔ.
ε. Κοινωφελείς Οργανισμοί.
στ. Επιχειρήσεις πάσης φύσεως Δημόσιες και Ιδιωτικές και γενικώς,
ζ. Όλο το Έμψυχο μη ένοπλο και Άψυχο Δυναμικό της Χώρας.
(ΝΔ 17/74 Άρθρο 2 παρ. 1)
Πολιτική Άμυνα
Η Πολιτική Άμυνα είναι η οργάνωση, η καθοδήγηση και κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων με σκοπό την προστασία της Χώρας από κάθε εχθρική προσβολή, και η αντιμετώπιση καταστροφών ειδικά στον Πολιτικό Τομέα.
Η Πολιτική Άμυνα οργανώνεται με σκοπό:
Την Προστασία και Οργάνωση του Πληθυσμού
Την Συνέχιση της Λειτουργίας του Κράτους
Η Πολιτική Άμυνα γενικά έχει ως αποστολή, σε περίπτωση πολέμου, να προλάβει ή να μειώσει τις απώλειες του πληθυσμού και τις καταστροφές των υλικών αγαθών και ακόμη έχει ως στόχο, σε περίπτωση πολέμου, ή φυσικών καταστροφών και τεχνολογικών ατυχημάτων, να εξυψώσει το ηθικό του Λαού, να τον προετοιμάσει και να τον βοηθήσει, για να αγωνιστεί μαζί με τις Κρατικές Αρχές για το σκοπό αυτό.
Αναλυτικά, Αποστολή της Π.Α. είναι:
  • Η προστασία του Πληθυσμού και των αγαθών από τις κάθε είδους εχθρικές προσβολές
  • Η Διάσωση, Περίθαλψη και Παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πληγέντες
  • Η διατήρηση του Ηθικού του πληθυσμού σε υψηλό επίπεδο
  • Η αποκατάσταση, κατά το δυνατόν, των ζημιών που τυχόν θα γίνουν
  • Η υποστήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων
  • Η Εκπαίδευση – ενημέρωση του αμάχου Πληθυσμού, για τους κινδύνους και τους τρόπους αυτοπροστασίας
  • Η αντιμετώπιση των φυσικών συμφορών, ως και των εκτάκτων γενικώς σοβαρών αναγκών, προκαλουμένων από οποιαδήποτε αιτία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών, ζημιών και καταστροφών ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Χώρας
Υπεύθυνος για την οργάνωση της Π.Α.
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του ΝΔ 17/74, υπεύθυνος για την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Πολιτικής Άμυνας σε κάθε Νομό είναι ο Νομάρχης.
Στην Πολιτική Άμυνα συμμετέχουν
Άπαντες οι Έλληνες πολίτες αμφοτέρων των φύλων.
Άπαντες οι Έλληνες πολίτες αμφοτέρων των φύλων ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να συμβάλλουν εις την ικανοποίηση των αναγκών της ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΜΥΝΑΣ στην ειρήνη και στον πόλεμο βάσει αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ
(ΝΔ 17/74 Άρθρο 13 παρ. 4)


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

15 σχόλια στο “Πολιτική Άμυνα και υποχρεώσεις των πολιτών όταν κληθούν”
  1. ρε μπας και ψαχνουν τιποτα δουλους για να υπηρετουν τους λαθρομεταναστες;;; γιατι καλες οι μκο καλοι και οι ψηφοφοροι του συριζα αλλα στα δυσκολα ολοι γινοντε χειροτεροι απο γκεσταμπιτες των ςς εστι ειναι μακρια απο εμας και οπου θελουν ας πανε γαι να δω τους γαλατσιωτες και τους αλλους στο ελληνικο ποσο θα τους ανεχονται ακομα

    1. Δούλους να υπηρετούν το κράτος ψάχνουν. Το κάνεις ήδη μα πλέον θα είσαι και συνειδητοποιημένος δούλος.

  2. απο τις ειδικοτητες που αναφερεις ακουγεται σαν ενισχυση στο μεταναστευτικο,και οχι πολεμικο καλεσμα….οποτε το βλεπω με καλο ματι…..ας κανουν τωρα εστω αυτα που επρεπε να γινουν δυο μηνες πριν……!
    παιδια μην τα θελετε ολα δικα σας,οταν δεν λειτουργει το κρατος ολα διαλυονται και γκρινιαζουμε,,,,,οταν λειτουργει μου λετε για υπηρετες στους μεταναστες….αυτη ειναι η κατασταση η τη λειτουργουμε η τα διαλυουμε ολα αποφασιστε,,,,,
    τελικα τεινω να πιστεψω οτι η υπηρεσιακη κυβερνηση εβαλε ταξη σε καποια θεματα…και δρομολογησε εξελιξεις….
    οσο και να μην μας αρεσει η αναφορα τους και ο διορισμος…..ας ψηφιζαμε καλυτερους να τα κανουν καλυτερα(που να τους βρεις ομως!)

    1. ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΩ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ..ΧΥΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΛΑΔΙ Κ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,ΩΣΤΕ
      Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Κ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
      ΣΚΟΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ,ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΛΠ.
      ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!……..

  3. Kαι αν δεν ειναι για δικη μας προετοιμασια η δικη μας προστασια ???
    Αν λεω….?
    Εχουν αρρωστα μυαλα και δεν τους εχω καμια εμπιστοσυνη.

  4. Κατι ακομα
    Ποιος πιστευει οτι αν γινει οτιδηποτε κακο, δεν θα τρεξουν να βοηθησουν αυτοι που μπορουν και εχουν γνωσεις?????
    Εχουμε αποδηξει στο παρελθον οτι οι Ελληνες ειναι οι πρωτοι,που οταν συμβαινει κατι δυσαρεστο τρεχουν να βοηθησουν.

  5. οι ειδικότητες που αναφέρει το άρθρο είναι σωστές αλλά δεν είναι οι μοναδικές που καλούντα.Όλοι οι άνδρες πάνω από 45 όσους δεν τους έχει σε εφεδρεία ο στρατος τους δινει στην Αστυνομια και τους καλει στην Πολιτικη Αμυνα και ο καθε Δημος δινει τις γυναικες πάνω από 18 χρόνων και ολοι καλούνται υποχρεωτικά βάση νόμου και οποιος αρνηθεί να παραλαβει το χαρτι να συμετεχει στην εκπαιδευση η να συμμετεχει οταν εφαρμοστουν τα σχεδια τρώει χρηματική ποινή και φυλάκιση 6 μηνών .Αυτοί θα είναι μέλη συνεργείων διάσωσης,συνεργείων τραυματιοφορέων συνεργείων που θα φυλάνε τις συνοικίες αν αναγκαστούν σε εκκένωση λόγω σεισμων πλημμυρών βομβαρδισμών κατολισθήσεων κλπ.Και ο κάθε ένας και καθε μια πηγαίνει στην ανάλογη ομάδα ανάλογα την ειδικότητα του στο στρατό το επάγγελμα του τις γραμματικές του γνωσεις.Οι γυναίκες πηγαίνουν όλες στις ομάδες πρόνοιας και μοιράζουν κουβέρτες και φαγητό στον άμαχο πληθυσμό στους χώρους που μετακινείται να μεινει προσωρινα πχ σε κλειστα σχολεια κλπ επιταγμενα κτηρια σε περίπτωση που υπάρχουν άστεγοι από σεισμούς,πλημμυρες,βομβαρδισμούς κλπ καταστροφές. Δεν έχουν όπλα. Και τα σχέδια αυτα δεν εφαρμόζονται για λαθρομετανάστες αλλά μόνο όταν κυρηχθει η χωρα σε κατάσταση έκτακτης αναγκης πχ πολέμου κλπ μεγάλων φυσικών καταστροφών με απόφαση του Πρωθυπουργού αφού συνεδριάσει και αποφασίζει το ΚΥΣΥΜ ή το ΚΥΣΕΑ ανάλογα σε περίπτωση ειρηνικής ή πολεμικής περιόδου .Προς το παρόν από τότε που έχει βγει αυτός ο νόμος το 1974 δεν έχουν ενεργοποιηθεί ποτέ αυτά τα σχεδια αλλά πρέπει να είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να εφαρμοστούν. Και φυσικά τα σχέδια θα πρεπει να ανανεώνονται γιατί πχ αυτοί που πήραν τέτοιο χαρτί το 1974 τωρα ειτε είναι υπερήλικες είτε μας έχουν αφήσει χρόνους. Ή μοναδική υποχρέωση που έχουν όσοι έχουν πάρει τέτοιο χαρτί είναι να κληθούν να παρακολουθήσουν μια φορα το χρονο αν κληθουν για μια εως δυο ωρες μάθημα πρώτων βοηθειων και παρακολουθηση ντοκιμαντέρ σχετικά με τις συνέπειες των συμβατικών όπλων των όπλων μαζικής καταστροφής ,κλπ χημικών ραδιοβοιολογικων όπλων και τους τρόπους αντιμετωπισης.Σήμερα ή εκπαίδευση αυτή είναι τυπική γιατί ολο αυτό το εκπαιδευτικό υλικό είτε διδάσκεται στα σχολεία είναι είναι προσβάσιμο στο ίντερνετ στο γιου τιουμπ κλπ ανοιχτες βιβλιοθηκες και μπορεί ο καθ ένας να μελετήσει.

  6. ε οχι να ζητουν να παμε να νταντευουμε τους λαθρο ας στειλουν δικους τους να το κανουν τοσο που τους αγαπουν

  7. ειμαι γυναικα 42 χρονων και μου ηρθε σημερα χαρτι να παρακολουθησω την εκπαιδευση πολιτικης αμυνας…μηπως συμβαινει κατι?δεν το εχω ξαναακουσει να καλουν γυναικες….τυχαια η επιλογη??

    1. Είναι γενικευμένο, οι εκπαιδεύσεις απ΄ότι μας είπαν είναι πολύ καλές!
      Γυναίκες καλούνται εδώ και 5 χρόνια, αλλά φέτος με μεγαλύτερο ρυθμό και συχνότητα.

  8. ειναι υποχρεωτικο να παρεβρεθω ειναι δυο συνεχομενες μερες απο 3.30 ωρες!!….εργαζομαι και πρεπεινα αλλαξω το προγραμμα μου….εχω κυρωσεις αν δεν παω??

    1. ΝΑΙ, και ΝΑΙ!
      Δυστυχώς είναι υποχρεωτικό.
      Όμως ο εργοδότης σου – αν είσαι υπάλληλος – είναι υποχρεωμένος να σε αποδεσμεύσεις τις ημέρες αυτές – χωρίς να σου περικόψει το μισθό -.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek