ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ο Μεγάλος Αδελφός γνωρίζει τα πάντα…

· Κατοχικά Νέα

Είμαστε κατά της άρρωστης βίας και της κατάχρησης οπλισμού. Αλλά όχι και έτσι. Τοπική εφημερίδα της πολιτείας της Νέα Υόρκης δημοσίευσε τα ονόματα και τις διευθύνσεις των κατόχων όπλων σε τρεις κομητείες, προκαλώντας σάλο στο διαδίκτυο.

Το εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας «Journal News» είχε τίτλο «Ο κάτοχος όπλου της διπλανής πόρτας: Τι δεν ξέρετε για τα όπλα της γειτονιάς σας». Αφορμή για το ρεπορτάζ ήταν το μακελειό σε σχολείο του Νιούταουν στις 14 Δεκεμβρίου, όπου ο Άνταμ Λάνζα σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, πριν αυτοκτονήσει.

Έτσι, όμως στοχοποιούνται, άνθρωποι, οι οποίοι απλά έχουν όπλο στο σπίτι τους για ασφάλεια. Αυτό συμβαίνει σε χώρες, όπως π.χ. στην Ελβετία στα πλαίσια της παλλαϊκής άμυνας.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας υπήρχε χάρτης, πάνω στον οποίο μπορούσε κάποιος να κλικάρει με το ποντίκι του και να δει το όνομα, τη διεύθυνση και τα είδη όπλων που κατέχει κάθε κάτοχος άδειας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η λίστα είχε διαδοθεί στα social media και συγκεκριμένα στο Facebook ξέσπασε διαμάχη για το αν η εφημερίδα έπρεπε να δημοσιεύσει τα προσωπικά δεδομένα ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μεγάλος Αδελφός κάνει την εμφάνισή του, όπου πρέπει. Θέλουν να προνοήσουν για επόμενα μακελειά ή θέλουν ν’ αφοπλίσουν τους πολίτες; Που θα συγκεντρώσουν τα όπλα και ποιος θα τα χρησιμοποιεί; Κάποιες ερωτήσεις πρέπει να τεθούν.

Πηγή

ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Στρατιώτες σε ευρωπαϊκή στρατιωτική τελετή - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πολλαπλά εμπορικά πλοία χτυπήθηκαν στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν

ΔΙΕΘΝΗ

Βόρεια Κορέα: Νέα εγκατάσταση εμπλουτισμού ουρανίου στο Yongbyon – Συναγερμός από τον IAEA

ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησε στον Καναδά η διεξαγωγή 4ήμερης έρευνας στο Κοινοβούλιο για τους τραυματισμούς από το εμβόλιο κατά της COVID

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά