Διαφημίσεις

Θα πείτε καλά αυτοί στα Κατοχικά Νέα έχουν χάσει το μυαλό τους.

Και όμως πριν από λίγο ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς είπε στη Βουλή ότι εξετάζεται ως ενδεχόμενο να αντικατασταθεί το 23% στην ιδιωτική παιδεία, αυξάνοντας τα εισιτήρια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Φυσικά δεν είναι 1000%.

Όμως το ποσό επί του ΑΕΠ που αντιστοιχεί στην αύξηση του 23% στην ιδιωτική παιδεία όντως οδηγεί σε αύξηση τουλάχιστoν κατά χίλια τις εκατό (1000%) στα εισιτήρια στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Τώρα θα μου πείτε μήπως απλά πέταξα καμια μακακία ο υπουργός; Πολύ πιθανόν ούτως ή άλλως έχουμε επισημάνει ότι εκτός από άσχετοι είναι και επικίνδυνοι.

Επί του ιδίου θέματος έχουν τοποθετηθεί και άλλα μέσα και σας παραθέτω ένα τμήμα από την efimerida:

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε παρουσιάσει στους δανειστές το υπουργείο Οικονομικών επί των ημερών του Γ. Βαρουφάκη, όντως υπήρχε πρόβλεψη αύξησης των εισιτηρίων στους χώρους πολιτισμού, ως μέρος των μέτρων που μπορούσε να λάβει τότε η κυβέρνηση. Ποια ήταν η πρόβλεψη εσόδων; Μόλις 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση!

Πόσα χρειάζονται για να καλυφθεί η άρση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση; Σύμφωνα με την Έκθεση του ΓΛΚ, που συνόδευσε το επίμαχο μέτρο, μόνο για τα σχολεία έχουν υπολογιστεί 264 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, ενώ από τα φροντιστήρια υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν άλλα 50- 60 εκατ. ευρώ. Άρα μιλάμε για ισοδύναμα που πρέπει να καλύψουν πάνω από 300 εκατ. ευρώ κι ως τούτου η τοποθέτηση του Α. Μπαλτά μόνο ως πυροτέχνημα μπορεί να χαρακτηριστεί.

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Μια σκέψη στο “Βρέθηκε το ισοδύναμο για να αντικαταστήσει το 23% στην ιδιωτική παιδεία: Αύξηση 1000% στα μουσεία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek