ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Δολοφονία-μυστήριο: Νεκρή η συνιδρύτρια του PKK στο Παρίσι

· Κατοχικά Νέα

Με μια σφαίρα στο κεφάλι βρέθηκαν νεκρές τρεις Κούρδισσες, μέλη του PKK, στο Παρίσι, σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία.
Δολοφονία-μυστήριο: Νεκρή η συνιδρύτρια του PKK στο Παρίσι

Νεκρή είναι η Sakine Cansız, ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του PKK το 1978, σύμφωνα με κουρδική ιστοσελίδα της Γαλλίας.

Οι άλλες δύο σοροί ανήκουν στην Fidan Dogan, αντιπρόσωπο του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου στο Παρίσι και η νεαρή Leyla Soylemez, επίσης μέλος του PKK.

Τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον Λεόν Εντάρ, υπεύθυνος της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στο χώρο του Ινστιτούτου χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτήριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύχτα, λίγο μετά τις 02.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε πως τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος δείχνουν εκτέλεση, ωστόσο από την έρευνα θα προκύψουν οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας. Μέχρι στιγμής πάντως τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρκικός Τύπος χθες έκανε λόγο για συμφωνία επί της αρχής μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του φυλακισμένου Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν, για τη λήξη των εχθροπραξιών, που διαρκούν από το 1984.

Δεκάδες μέλη της κουρδικής κοινότητας του Παρισιού έχουν συγκεντρωθεί έξω από το οίκημα, όπου παραμένουν τα τρία πτώματα.

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ο Alexander Lukashenko σε συνέντευξηΔΙΕΘΝΗ

Lukashenko: «Το Βατικανό και Ισραηλινοί μεσολαβητές έπεισαν τη Ρωσία να αποχωρήσει από το Κίεβο το 2022»

Χάρτης του στρατηγικού στενού Μπαμπ ελ ΜαντέμπΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Κατέλαβαν τη Μόκα – Συναγερμός για το Μπαμπ ελ Μαντέμπ και τη διεθνή ναυσιπλοΐα

ΔΙΕΘΝΗ

Τα Εδάφια του Τρόμου και της Βίας και η Ιστορική Αλήθεια

Μία απάντηση στο “Δολοφονία-μυστήριο: Νεκρή η συνιδρύτρια του PKK στο Παρίσι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά