Διαφημίσεις

Νέα διάσταση παίρνει η αποκάλυψη του defencenet.gr στις 14 Οκτωβρίου 2012 για την έκτακτη άσκηση-ενημέρωση των εφέδρων καταδρομέων που εκτελέστηκε στην ΣΕΑΠ της Κρήτης, μετά τις επίμονες διαρροές για επικείμενη – έστω άτυπη – ανακήρυξη ΑΟΖ με την κοινοποίηση των συντεταγμένων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας τον ΟΗΕ.

Αξίζει να δούμε τι είχε συμβεί τότε, αλλά και τι ακολούθησε μετά, που σε συνδυασμό με την μεγάλη διακλαδική άσκηση που ετοιμάζεται για τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου δείχνει ότι στην κυβέρνηση θέλουν να είναι έτοιμοι για τυχόν “απότομες” αντιδράσεις της Άγκυρας.

Κατ’αυτό τον τρόπο κλήθηκαν για επιχειρησιακή ενημέρωση 135 έφεδροι των οποίων χώρος ανάπτυξης σε περίπτωση κρίσης προβλέπεται να είναι το Καστελόριζο, η Κάρπαθος και η Σαρία που ελέγχει τον δίαυλο με την Ρόδο.

Η Σαρία καλύπτει την δεύτερη έξοδο, μετά τον δυτικό δίαυλο Κρήτης-Κυθήρων, από την Μαύρη Θάλασσα και το Αιγαίο προς την Μεσόγειο .

Οι έφεδροι συγκεντρώθηκαν στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, στο χώρο όπου γίνονται και οι συγκεντρώσεις των Δοκίμων Αξιωματικών Πεζικού και ενημερώθηκαν από αξιωματικούς της Ανωτέρας Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) και της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ.

Σκοπός της άσκσηης ήταν η ψυχολογική προετοιμασία τους για προσπάσπιση της ΑΟΖ! Για την ακρίβεια “Τι σημαίνει ΑΟΖ” και “Πώς θα υπερασπιστούν συγκεκριμένες περιοχές μετά την ανακήρυξή της” και “Γιατί η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα σε περίπτωση που ανακηρυχθεί ΑΟΖ”!

Συγκεκριμένα το περιεχόμενο της ενημέρωσης ήταν “Να ενημερωθούν όλες οι έφεδρες δυνάμεις πυρός και ταχείας επέμβασης για το τι σημαίνει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη-ΑΟΖ”.

Προς τι τέτοια ενημέρωση εφέδρων; Γιατί “Ο καλός καταδρομέας εκτός από εκπαιδευμένος πρέπει να είναι και σωστά ενημερωμένος γι’ αυτό που θα κληθεί να προασπίσει” σημειώνουν οι αξιωματικοί που κάνουν την ενημέρωση.

Εξήγησαν προς τους καταδρομείς την αναγκαιότητα για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, ποιες είναι οι επιδιώξεις των Τούρκων που αμφισβητούν την ΑΟΖ που συνιστά το Καστελόριζο και τι θα σημάνει η απόφαση ανακήρυξης της ΑΟΖ από ελληνικής πλευράς.

Μετά την γενική ενημέρωση για την σκοπιμότητα ανακήρυξης ΑΟΖ και τα ελληνικά δικαιώματα, ακολούθησε η επιχειρησιακή ενημερωση, για την αποστολή:
Πως θα συγκεντρωθούν, που θα συγκεντρωθούν, από που θα αναχωρήσουν για Καστελόριζο και Κάρπαθο, ποια η αποστολή τους και οι κανόνες εμπλοκής.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την επίδειξη επιθετικού τυφεκίου FN, με το οποίο θα εξοπλιστούν αφού δεν προβλέπεται στην εφεδρεία η διάθεση M16A2. Και καλύτερα, αφού το FN είναι ανώτερο σε όλα, πλην ίσως του μεγέθουςκαι της μεταφορικής ικανότητας πυρομαχικών του στρατιώτη, αλλά για αμυντική αποστολή είναι ιδανικό: Με διπλάσιο δραστικό βεληνεκές και διπλάσια φονικότητα από το βλήμα των 5,56 χλστ. του Μ16, το 7,62 χλστ. του FN είναι ιδανικό για αντιαποβατικο αγώνα, αντιμετώπιση αεραποβάσεων και για αγώνα σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους, όπως η Κάρπαθος και το Καστελόριζο.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Aπό τότε έχουν κληθεί έφεδροι καταδρομείς για ανάλογες ενημερώσεις την Κρήτη, τουλάχιστον άλλες δύο φορές. Η Κρήτη, άλλωστα θα αποτελέσει και την πλέον προωθημένη βάση συντονιμσού της όλης ελληνικής προσπάθειας.

Να συμπληρώσουμε ότι απ’ότι φαίνεται, όλα θα κριθούν γύρω, αλλά και επί του συμπλέγματος των νησιών και νησίδων της Μεγίστης. Και αυτό το ξέρουν και οι δύο πλευρές. Και ετοιμάζονται κατάλληλα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “ΖΥΓΩΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ; Κλήσεις εφέδρων καταδρομέων για πολιτική και επιχειρησιακή ενημέρωση επί της ΑΟΖ…”
  1. Η μεγαλη ωρα ηρθε και περασε ,χωρις να πεσει σφαιρα γιναμε σκλαβοι των τραπεζων και μας πηρανε και τα σωβρακα(φυσικο αεριο και πετρελαια υποθηκευμενα).
    Η Ελλαδα υποδουλωθηκε χωρις το γνωστο ειδος πολεμου αλλα με οικονομικες δολοπλοκιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *