Διαφημίσεις

parmeniwnΑρχίζει από 30/9 η διακλαδική άσκηση “Παρμενίων 2015”.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2015 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία “Παρμενίων 2015”, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.

Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι:
Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης “Παρμενίων 2015” θα πραγματοποιηθεί και δοκιμαστική λειτουργία των σειρήνων συναγερμού αεροπορικού βομβαρδισμού για περίπου 1 λεπτό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ STRANGER …Ερωτήσεις … Γιατί ενώ είχε σταματήσει ο Παρμενίων λόγο κρίσης τώρα εν ώρα μεγαλύτερης κρίσης ξανά ξεκινα; Και άντε καλώς να ξεκινήσει …γιατί ενώ πάντα ήταν μια άσκηση 5 ημερων ..τώρα εν μέσω χειρότερης κρίσης έγινε 10 ημερων ; ..και κάτι τελευταίο ..πάντα Δευτέρα άρχιζε …τώρα γιατί αρχίζει Τετάρτη….σαν ας πούμε …εσπευσμένα ένα πράγμα;



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

9 σχόλια στο “Αρχίζει ο “Παρμενίων 2015””
  1. ΤΟ ΟΝΟΜΑ… Η ΔΟΝΗΣΗ…. ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ … ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ… “Ο Παρμενίων (περίπου 400 π.Χ. – 330 π.Χ.) ήταν στρατηγός της Μακεδονίας, ένας από τους σημαντικότερους συνεργάτες του Φιλίππου Β’ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συμμετείχε σε πολλές μάχες συμβάλλοντας στην εξάπλωση του Μακεδονικού Κράτους, και στην εκστρατεία του Αλέξανδρου για την κατάκτηση της Περσίας………………… Ο Παρμενίων γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη του Φιλίππου και έγινε ο πιο σημαντικός στρατηγός του. Ο Φίλιππος συνήθιζε να λέει: Δεν καταλαβαίνω τους Αθηναίους. Αυτοί εκλέγουν δέκα στρατηγούς με κλήρωση. Εγώ έχω μόνο έναν, τον Παρμενίωνα. Ο Παρμενίων νίκησε πολλές φορές τους αντιπάλους της Μακεδονίας στην Ευρώπη.”

    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” … ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΡΑΝ, Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ…. ΚΑΤ΄ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ… ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ… ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ, ΠΟΛΕΜΩΝ, ΘΥΜΑΤΩΝ, ΝΙΚΗΣ Ή ΗΤΤΑΣ,ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ… ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ..

    ΙΩ

    1. ΙΩ
      Η άσκηση Παρμενίων γίνεται εδω και 15 χρονια τουλάχιστον και είναι πάντα με την ίδια ονομασία.

      ” ΚΑΤ΄ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ” Ναι είναι κωδική ονομασία αλλα δεν εχει καμία σχέση με τον πόλεμο στη Συρία.
      Και όσο για την ημερομηνία είχε απο πολύ καιρό πριν ανακοινωθεί .

  2. stranger κ Ζαχαρία ο Παρμενίων ξεκινά 5/10 κ τελειώνει 9/10. Σίγουρα…. επίσης δεν γίνεται ξαφνικά ούτε γρήγορα… είχε ανακοινωθεί έγκαιρα… (εννοώ στους στρατιωτικούς) τώρα γιατί ενώ είχε σταματήσει λόγω κρίσης και την επαναφέρουν τώρα αυτό δεν το ξέρω…. πάντως είναι πολύ σημαντική άσκηση και πρέπει να γίνεται… πότε σταμάτησε και για πόσα χρόνια μπορώ να μάθω. Γι άλλη μια φορά όμως σας “πιάνω” να μην έχετε σωστή πληροφορία…. μπορεί να σχολιάζω ως ανώνυμος αλλά σας διαβάζω κάθε μέρα… έχω ξεχωρίσει αυτό το site κ λυπάμαι που διακρίνω, όσο μπορώ βέβαια, ότι οι πληροφορίες το τελευταίο διάστημα δεν είναι κ τόσο σωστές… κι εσύ stranger τι έχεις πάθει? έχεις αγριέψει λίγο… χαλαρά… Επίσης θα ήθελα να πω στην ΙΩ ότι αυτή η άσκηση λεγόταν πάντα Παρμενίων και πάντα γινόταν πανω κάτω τέτοια εποχή. Δεν έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Συρία….. όσο για το γεγονός ότι την επανέφεραν νομίζω ότι, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει, τα πράγματα είναι σε κρίσιμο σημείο και καλό είναι να κάνουμε και καμιά άσκηση… όλοι έκαναν ασκήσεις αυτό το διάστημα…Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ κ.α.

    1. Το κείμενο με τη διάρκεια της άσκησης είναι copy past απο την επίσημη ανακοίνωση του γεεθα. Άμα αυτοί έκαναν λάθος εμείς τι φταίμε;
      Και πριν λίγο το διάβασα και σε όλες τις σελίδες που ασχολούνται αμιγώς με στρατιωτικά θέματα. Οπότε κάπου κάνεις λάθος.

      1. Σου απαντώ… Ζαχαρία: η άσκηση δεν σταμάτησε ποτέ… δεν έγινε ολοκληρωτικά μόνο το 2012. Την συγκεκριμένη χρονιά έγινε η άσκηση αλλά κράτησε λιγότερες ημέρες. Οι υπόλοιπες έγιναν επί χάρτου… Δέκα ημέρες διαρκεί για τον στρατό κ την αεροπορία κ πέντε για το πολεμικό ναυτικό… Η αεροπορία κι ο στρατός ήδη κάνουν την άσκηση. έπεται το πολεμικό ναυτικό.. σίγουρα πράματα… μου τα είπε εν ενεργεία στρατιωτικός που συμμετέχει… πόσο πιο έγκυρη πηγή θες?!!!! Το σχόλιο δεν ήταν τόσο για σένα όσο για τον Stranger….

  3. Το φθινόπωρο του 330 π.Χ., ενώ ο Αλέξανδρος βρισκόταν στη Δραγγιανή, στα ανατολικά του Ιράν, ο μεγαλύτερος και τελευταίος επιζών γιος του Παρμενίωνα, Φιλώτας -που ήταν μάλιστα και διοικητής του ιππικού των εταίρων- συνωμότησε με άλλους αξιωματικούς με σκοπό να δολοφονήσει τον Αλέξανδρο. Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε και οι περισσότεροι συνωμότες καταδικάστηκαν σε θάνατο. Ο Φιλώτας, ομολόγησε την ενοχή του. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι παλαιότερα αυτός και ο Παρμενίωνας είχαν σκεφθεί να δολοφονήσουν τον Αλέξανδρο, αλλά δεν το είχαν κάνει φοβούμενοι τον αντίκτυπο που θα είχε στο στρατό στην μέση της εκστρατείας.

  4. Οπως και να χει, τα πραγματα δεν ειναι καλα.
    Ξερουμε οτι το Νοτιο μερος εχει παρει φωτια.
    Δεν νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να κοιμαται ησυχα τα βραδια.
    Αλλωστε δεν ξερουμε τιποτα απο οσα εγιναν, ειπωθηκαν,ζητηθηκαν, συμφωνηθηκαν στο περιβοητο ταξιδι.
    Ας εχουμε στο πισω μερος του μυαλου μας ολα αυτα που εξελισσονται γυρω μας.
    Και ας εχουμε στο νου μας ολα αυτα που ειπαν οι Αγιοι Πατερες και οι Γραφες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *