Διαφημίσεις

kafeteriaΧθες βράδυ αποφασίσαμε με φίλους να κάνουμε μια βραδινή βόλτα.  Καφές, σινεμά, σουβλάκια. Δηλαδή όπως  τον παλιό “καλό” καιρό.

Η διαπίστωση απ’ αρχής μέχρι τέλους θλιβερή.

ΟΛΕΣ οι καφετέριες ο ένας πάνω στον άλλον και η  μόνη “συζήτηση” που γινόταν ήταν μέσω Skype ή Facebook. Πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να πάνε να πληρώσουν καφέ…

Στο σινεμά τα ίδια ακριβώς… Και εκεί ο κακός χαμός…

Στο σουβλατζιδικο….  λαϊκό συλλαλητήριο…

Στην παρέα είχαμε και έναν φίλο από αυτούς που η ζωή τους τα φέρνει δύσκολα αυτόν τον καιρό και η βραδινή έξοδος αποτελεί είδος υπερπολυτελείας.

Η μεγαλύτερη έκπληξη για αυτόν, που βιώνει την κρίση στο πετσί του κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, ήταν οι συζητήσεις που έγιναν με μια παλιοπαρεα της αρχαίας εποχής, με την οποία έτυχε να συναντηθούμε.  Η παρέα αυτή ήταν άτομα  που για αυτούς κρίση = κονόμα και μάλιστα χοντρή.

Και κονόμα =καλοζωία… έστω και με λάθος πρότυπα!

Στην επιστροφή βγήκε το συμπέρασμα, αφού η κοινωνία έχει φανερά διαχωρισθεί σε αυτούς που κερδίζουν από την κρίση και σε αυτούς που υποφέρουν από αυτήν, η λύση είναι μια: ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ.

 

ΥΓ Στο σινεμά  είδαμε το MAZE RUNNER 2. Ωραία ταινία και με χιλιάδες υπονοούμενα και ένα σενάριο καταστροφολογίας από αυτά που πολλάκις έχουμε περιγράψει στα Κατοχικά Νέα.

 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

9 σχόλια στο “Η Ελλάδα πονάει… στις καφετέριες”
  1. Ας γίνει κάτι επιτέλους, οτιδήποτε!
    Τα αρπακτικά δεν χαμπαριάζουν από τίποτα.
    Η ανθρωπιά έχει χαθεί, όχι τώρα, από παλιά.
    Αυτό το είδος, με προγραμματισμό ή χωρίς, αποτελεί αποτυχία.
    Απόσυρση και σύντομα.

  2. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑ…. “Στην επιστροφή βγήκε το συμπέρασμα, αφού η κοινωνία έχει φανερά διαχωρισθεί σε αυτούς που κερδίζουν από την κρίση και σε αυτούς που υποφέρουν από αυτήν, η λύση είναι μια: ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ.”

    ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.. ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ….

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΗΔΕΝΙΣΤΡΙΑ… ΕΙΜΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΣΤΡΙΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΟΜΕΣ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ / ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

    ΙΩ

  3. παντα θα υπαρχουν στην Αθηνα 100.000 ανθρωποι για να γεμισουν τα νυχτερινα μαγαζια, Αυτό δε σημαινει ότι δεν υπαρχει κριση. Οι υπολοιποι 4.000.000 και βαλε δεν φαινονται γιατι κάθονται σπιτι τους και μετρανε πως θα τη βγαλουν αυριο…..συμφωνω παντως πως οι περισσοτεροι είναι στην κοσμαρα τους αλλα συντομα θα προσγειωθουν απότομα…..

  4. Σαν να περιγραφεις ένα “τυχαίο” βράδυ μου στην ξεσσαλονικη. Μακάρι να μπορούσα να περιγράψω. απο φασαρίες με μπράβους που με την βραδινή εξουσία τους σε σοβαρά θέματα αποθουν την αστυνομία για να μην λερωσουν το όνομα της πιάτσας μέχρι την απόλυτη χαλυναγωγηση του υποσυνειδητου μέσο μουσικής και αμερικανικής μόδας που πρώτα πασαρουν σε ταινίες.
    Το ΚΑΛΟ ΟΜΩΣ μέσα σε ΟΛΑ αυτα τα ψεύτικα μαγαζάκια που πουλάνε μια ξενη μόδα βρηκα για μια ακομη φορα το κάτι παραδοσιακό.
    Με μουσική ελληνικη. Απο τα μαγαζια που σκας μύτη στο μπαρ αφήνοντας ΟΛΑ σου τα προβλήματα στο ποτήρι με το ποτό και ξεχνώντας στο πρώτο κιόλας ποτό. Το μαγαζι λέγεται sarothron. Το συνιστώ σε όλους όσους πριν βγουν σε κάποιο γνωστο κλαμπ γκλαμουρ η μη για να περάσουν καλα μέσα στην μόδα. ΟΛΑ ωραία ΟΛΑ καλα αλλα το κλείσιμο ήταν για μια αιώνια ανάμνηση.

    Τα λοιπα μόλις ξυπνησω 🙂

  5. για να γινουμε ανθρωποι πρεπει να διαλυθουμε !!!!!επειδη καποιοι κονομανε απο την κριση και καποιοι αλλοι ,δηλαδη εμεις ,δεν κονομανε πρεπει να διαλυθουμε .και επειδη οι καφετεριες ειναι γεματες ,κλασικη ατακα των ελληναραδων, ας διαλυθουμε .
    ελληναρα. εισαι απλα επικινδυνος .και ο μονος λογος που θα διαλυθουμε ισως ειναι ο τροπος που σκεφτεσαι .

    1. Αν διαβάσεις το άρθρο σαν αυτοτελές είναι λογικά να βγάλεις ότι συμπέρασμα θέλεις.
      Όμως είναι η συνέχεια μιας σειράς άρθρων που μιλά για την κρίση – σοκ των λίγων που καλοπερνούν σε βάρος των “αθλιών” που υποφέρουν.
      Και οι “άθλιοι” μια φορά ξεσηκώνονται…

  6. Η εικονα που περιεγραψες Ζαχαρια,ειναι και η απαντηση στο αποτελεσμα των εκλογων.ειναι η απαντηση γιατι προτιμηθηκαν να μπουν στην βουλη πλειοψηφικα,τα μνημονιακα κομματα.γιατι πολυ απλα,ολοι αυτοι που ειδες στις καφετεριες,οι ξεγνοιαστοι δηλαδη,ειναι ολοι αυτοι που ψηφισαν μνημονιο.και το ψηφισαν με μονο γνωμονα την καλοπεραση και την καλοζωια.γιατι φοβουνται πως αν ψηφιστει αντιμνημονιο,θα παμε στη δραχμη και θα αναγκαστουν να σηκωθουν απο την καρεκλα για να δουλεψουν λιγο περισσοτερο.θα αναγκαστουν να περιορισουν τις βραδινες εξοδους απο 7 την εβδομαδα σε 1το μηνα.θα αναγκαστουν να ιδρωσουν και στο τραπεζι του σπιτιου τους να φανε το ιδιο φαγητο και την επομενη μερα.θα αναγκαστουν να λερωσουν τα χερια τους δουλευοντας στα χωραφια και στα περιβολια,ξυπνωντας απο τα χαραματα.προσωπικα δεν φοβαμαι ουτε το ευρω ουτε τη δραχμη.εμαθα να ιδρωνω,καθως ειμαι αγροτης.εμαθα να ηλιοκαιγομαι.εμαθα να τρωω τον παγο του χειμωνα στις πλατες μου.το πολυ,πολυ να κοπιασω λιγο ακομα αν η πατριδα μας γονατισει και πτωχευσει επισημα.χρηματα δεν εχω κανει στην ζωη μου.προλαβα να φτιαξω μια καποια χωραφια και αυτα με χρεη.δεν μου φταιει κανεις για τα χρεη.μονος μου τα επελεξα.αλλα ομως λιωνω και αγωνιζομαι για να ανταπεξελθω στις υποχρεωσεις μου οπως και πολλοι αλλοι συμπολιτες συννελληνες.δεν γουσταρω ομως να μου κατευθυνει την ζωη με την ψηφο του,το ρεμπελο των καφετεριων και των ξενυχταδηκων,που τρεχουν τα σαλια και τα φραγκα κατω απο την φουστα και το στρινγκ(αν φοραει) της καθε βιτσιοζας.ο καθε ενας θα κοιμηθει οπως εστρωσε.τερμα οι διαμαρτυριες απο οσους ψηφισαν μνημονια.ας μην δεχτουμε αλλο να γινουμε δουλοι των τεμπεληδων.καλη ελευθερια στην πατριδα μας και στις ψυχες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *