Διαφημίσεις

Η Έριδα (αρχ. Έρις) ήταν θεότητα της αρχαιότητας.

Ήταν κόρη της Νυκτός και θεά της ζήλιας, της διχόνοιας, του τσακωμού και του καυγά.

Κατά άλλους ήταν αδερφή του Άρη.

Παριστάνεται συνήθως να κουτσαίνει ή να καμπουριάζει, εκτός όταν σπέρνει τα ζιζάνια, οπότε ομορφαίνει και παίρνει καλό παρουσιαστικό, όπως μας λέει ο Όμηρος στην Ιλιάδα.

Ο Ησίοδος γράφει στα «Έργα και Ημέραι», ότι όταν είναι καλή, μας παροτρύνει να είμαστε εργατικοί.

Ως παιδιά της Έριδος θεωρούνται

  • Πόνος
  • Λήθη
  • Λοιμός
  •  Όρκος
  •  Άτη
  •  Μάχες
  •  Φόνος
  •  Δυσνομία

πηγή :https://el.wikipedia.org/wiki/Έρις

 

ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ : Προσοχή στην κυρία και τα παιδιά της…



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

6 σχόλια στο “Ερις”
  1. ΖΑΧΑΡΙΑ 23OO Η ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΘΟΡΥΒΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΠΤΗΣΗ ΜΕ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΕΦΥΓΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΗΡΕ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ . ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ DRONE ΔΙΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ DRONES . ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑ ΑΣΥΛΛΥΠΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΗΛΙΑ, ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ .
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΗΛΙΑΣ.

  2. “Μήλον της Έριδος” στην Ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής η Συρία και το μεταναστευτικό.
    «Το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να εξαρτάται από τον Μπασάρ αλ-Άσαντ» τόνισε σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό, ο Φρανσουά Ολάντ.
    Ο πρόεδρος της Γαλλίας πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει μια επιτυχημένη μετάβαση εκεί, αν δεν αποχωρήσει ο Άσαντ».
    Η θέση του αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει πει η Άνγκελα Μέρκελ, ο οποία δεν απέκλεισε την έναρξη συνομιλιών με τη Δαμασκό για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης στη Συρία, μια θέση που ενισχύεται από τη δεδομένη αποδοχή από πλευράς Γερμανίας της Ρωσικής συμμετοχής στην εξεύρεση πολιτικής λύσης (φάε μία VW έτσι για να μη ξεχνιόμαστε…. Who is the boss?)
    στη Σύνοδο Κορυφής, οι ισορροπίες παραμένουν εξαιρετικά λεπτές, καθώς ήδη αρκετές χώρες (όπως π.χ. η Σλοβακία και η Ουγγαρία) έχουν διαφοροποιηθεί πλήρως από το «ευρωπαϊκό άρμα» ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που σοβεί στην ΕΕ.
    Σύνοδος Κορυφής: Σε δύο άξονες η αντιμετώπιση του προσφυγικού
    tvxs.gr/news/eyropi-eop/synodos-koryfis-se-dyo-aksones-i-antimetopisi-toy-prosfygikoy
    Βομβαρδίζουμε τη Συρία ή μιλάμε με τον τον Μπασάρ αλ-Άσαντ;
    politico.eu/article/bomb-assad-news-merkel-hollande-syria/
    Τώρα περιμένουμε την Σύνοδο Κορυφής Οκτωβρίου και η Έρις καλά κρατεί…….
    Αλλά και …………….
    Η Έριδα,η Διχόνοια και ο Εθνικός Διχασμός….
    Στην αρχαιότητα ήταν η Έριδα…..Κατά την Επανάσταση βαφτίστηκε Διχόνοια, που βαστάει ένα σκήπτρο και είναι δολερή….Μετά το 1900 πήρε τη μορφή που έχει και…. σήμερα και μετονομάστηκε σε Εθνικό Διχασμό…….
    Είναι η βασική αιτία που όποτε την εκμεταλλεύτηκαν εξωγενείς παράγοντες δημιούργησαν ανεπανόρθωτα προβλήματα στον Ελληνικό λαό προς όφελος τους.….
    Το πανάρχαιο Διαίρει και Βασίλευε είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι με μέσο την Διχόνοια για να επιβάλλουν τους σκοπούς τους….
    eglimatikotita.gr/2011/01/blog-post_585.html

  3. η ερις………………..με ενα μηλο,εβαλε τις θεες να τσακωνονται…κι ο καλομαθημενος κουτος Παρις δεν διαλεξε ουτε τη σοφια,ουτε τη δυναμη,επελεξε την ομορφια της Ελενης…κι ετσι ξεκινησε ο τρωικος πολεμος,αλληλοσπαραγμος………
    κορη χωρις πατερα,οπως και ολα της τα γεννηματα,που φερανε την πτωση του ανθρωπου…………!
    μαζι κι οι ερινυες,τα βρωμερα φιδια που τρωνε τις σκεψεις μας και δεν κοιμομαστε το βραδυ,απο τυψεις….
    μια στιγμη!μηλο?γυναικες?πτωση?φιδια? σας θυμιζει τιποτα…..? ε, ολο και καποια σχεση θα εχει,με τον παραδεισο που θα μπορουσε να ειναι η ζωη μας……
    principia discordia,,,,,,,,,,,,ψαξτε το
    η ερις ακουγεται οπως ιερεις………..(μετα τις 12 με πιανει η χαζομαρα)!
    οι ιερεις ειναι καλοι,οταν ειναι κοντα στον κοσμο,οταν εχουν ειλικρινεια και σθενος και πιστη…………
    γνωρισα ομως και μερικους,στο Αγιον Ορος,που ειχαν τρια κινητα στο ρασο,ακριβα τζιπακια,τσουλες αρσενικες,και κανανε real estate business….oi “ευσεβεις δασκαλοι” που εκ-βιαζαν τους μαθητες τους να αλλαξοπιστησουν,να αλλαξουν φυλλο δηλαδη!τα λεω πιο πολυ για τις κυριες που δεν ειχαν ευκαιρια,,,,,εχει και παπαδες αληθινους και αγιους ανθρωπους στο ορος,αλιμονο………….

    σκιστε τις εριδες,συγχωρεστε οποιον μπορειτε,και πριν απο ολα τον εαυτο σας!δεν χρειαζεται συγχωροχαρτι απο τον παπα,μπορειτε μονοι σας….αναγνωριστε τα λαθη σας ομως,και πραξτε το σωστο!
    αν απλα τα ξεχναμε και αδιαφορουμε μας τρωει η ερις και οι ερινυες της……
    σκιστε τα φιδια!δεν τους αξιζει καλυτερη μοιρα.

  4. Τὰ μάτια μας τὰ βγάζουμε μόνοι μας.
    Δηλαδή:
    Διαβάζουμε εἰς τὸ κείμενον: “Η Έριδα (αρχ. Έρις) ήταν θεότητα της αρχαιότητας”. Αὐτὸ τὸ (ἀρχ. ἔρις) τὶ εἰς τὴν εὐχὴν σημαίνει;; Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα εἶναι ἡ αὐτὴ διαχρονικῶς καὶ ἄν κάποιοι ἀμόρφωτοι ἤ βλᾶκες θέλουν νὰ παραποιοῦν τὴν ὀρθὴν ἐκφορὰν τῶν ὀνομάτων τοῦτο δὲν ἀλλάζει τὴν πραγματικότητά.Ἡ λέξις ‘ἔρις-δος) ἦταν, εἶναι καὶ θὰ εἶναι ‘ἔρις’!
    Ἐπιπλέον, πόθεν προκπυπτει ὅτι ἡ Ἔρις ΗΤΑΝ κόρη τῆς Νυκτός ἀντὶ τοῦ ὀρθοῦ ΕΙΝΑΙ κόρη τῆς Νυκτός;
    Καὶ αὐτὰ δὲν τὰ λέγει κάποιος ‘βαρεμένος’ ἤ ‘ψώνιο’ ὅπως κάποιοι αὐτοαποκαλούμενοι ‘δωδεκαθεϊσταί’ ἤ ὁμοίως πως. Εἶναι ἕνας πιστὸς Ὀρθόδοξος ὁ ὁποῖος δὲν παραγνωρίζει ὅτι ἡ Ἔρις, ὅπως καὶ ἡ Δίκη, ἡ Νέμεσις κλπ. δὲν εἶναι παρὰ προσωποποιήσεις τῶν παθῶν ἀπὸ τὰ ὁποῖα βασανίζεται ἡ ἀνθρωπότης ἀπὸ καταβολῆς της, ἤ ἀγαθῶν αἰσθήσεων ἀντιστοίχως.

    1. Αχ,βρε Νικολαε!τιποτα δεν καταλαβες?Κανε τις παρατηρησεις σου,γραμματικα σωστες ειναι,αλλα τους χαρακτηρισμους τι τους ηθελες?……….Το γραμμα του νομου θα μας σωσει παλι,οπως τους Φαρισαιους?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *