ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Γιατί; Ο τουρκικός στρατός έδωσε στην δημοσιότητα νέο αδημοσίευτο βίντεο από την εισβολή στην Κύπρο.

· Κατοχικά Νέα

toyrkoi-video

Μόνο ερωτηματικά προκαλεί η νέα πρόκληση των Τούρκων, οι οποίοι εν μέσω ανασκαφών για την ανεύρεση των οστών των Ελλήνων..…καταδρομέων στην Κύπρο , έδωσαν στην δημοσιότητα νέο βίντεο το οποίο δεν έχει παιχθεί στο παρελθόν.

Το Γενικό Επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κυκλοφόρησε κρυφό οπτικοακουστικό υλικό από το 1974 και την στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρος για να σηματοδοτήσει την 41η επέτειο της «δράσης αυτής», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Στις 20 του Ιουλίου 1974 η τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στο νησί ήρθε ο αποτέλεσμα του πραξικοπήματος από την δικτατορική κυβέρνηση των Αθηνών που είχε στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τούρκοι στρατιώτες που έλαβαν μέρος στις εναέριες και θαλάσσιες επιχειρήσεις καθώς και άμαχοι Τουρκοκύπριοι πρωταγωνιστούν στο νέο αυτό βίντεο.

Σε ανάλυση από το pentapostagma.gr, στις 20 Ιουλίου 1974, 40.000 Τούρκοι στρατιώτες, με την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν και κατά παράβαση του καταστατικού χάρτη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στις βόρειες ακτές της Κύπρου.

Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε σαν αποτέλεσμα την παράνομη κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200,000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4,000 νεκροί, και 1619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης , το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων .

Όπως τεκμηριώνεται από τις αρχειακές πηγές, η Τουρκία ευνοούσε τα σχέδια των Ελληνοκυπρίων, διότι της έδιναν το τέλειο πρόσχημα για να εισβάλει στην Κύπρο.

Η Τουρκία υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εισβολή αλλά για «ειρηνική επέμβαση» με σκοπό την επαναφορά του συνταγματικού σκηνικού στη πριν του πραξικοπήματος κατάσταση.

Αυτό πιστεύουν μέχρι σήμερα οι Τούρκοι. Για αυτό και «ετοιμάζονται» να κάνουν τα ίδια και σήμερα οι ίδιοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στην μαρτυρική Κύπρο μας. Θα τους «αφήσουμε»;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

http://paradrasi.gr/2015/09/19/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%82-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4/#sthash.m1xWYOG3.u4V1N2Dh.dpuf

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γαλαξίας που σχεδόν δεν υπάρχει: Ανακάλυψαν τυχαία έναν «σκοτεινό κόσμο» στην Παρθένο

ΔΙΕΘΝΗ

Φορούσαν τους νεκρούς πάνω τους; Το ανθρώπινο δόντι-φυλαχτό 6.500 ετών που μπέρδεψε τους αρχαιολόγους

Επιβατικό τρένο στη Βρετανία, φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι ερευνητές εντόπισαν ανωμαλία στη γραμμή πριν από το ατύχημα – Υπήρχαν προηγούμενες εργασίες στο σημείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά