Διαφημίσεις

Preparation-1Διαβάζεις εδώ και χρόνια ή έστω μέρες τα Κατοχικά Νέα και παρόλα αυτά η νεοελληνική κουτοπονηριά και δυσπιστία σου σε εμπόδισε να κάνεις το παραμικρό και την ώρα του μπαμ μένεις με το στόμα ανοιχτό…

Αφού περάσεις το πρώτο σοκ και την αποδοχή “πόσο μαλάκας είμαι τελικά” πρέπει να ζήσεις και εσύ και η οικογένεια σου, που πιθανόν την έχεις παρασύρει στο λήθαργο του ωχαδελφισμού.

Τα καλά νέα για εσένα είναι ότι και μόνο που διαβάζεις  αυτό το άρθρο σημαίνει ότι ψάχνεσαι και τουλάχιστον την ψυχρολουσία θα την ξεπεράσεις σχετικά γρήγορα. Καλού κακού όμως έχε καμιά βαλεριάνα σπίτι για εσένα και τους υπόλοιπους…

Και τώρα τι κάνω; 

Απλά τα πράγματα, παίρνεις πράγματα που υπάρχουν σπίτι, δεν έχουν μεγάλο βάρος ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να σου είναι χρήσιμα.

1)Χρήσιμα είναι λεγόμενα τιμαλφή (χρυσός, ασήμι) γιατί θα μπορείς να τα ανταλλάξεις στη διαδρομή με τρόφιμα και εργαλεία.

2)Μαχαίρια (τα πιο κοφτερά και αν γίνεται αυτά με τα δόντια που θα κόψουν έστω και με κόπο μικρά κλαδιά), πιρούνια, κουτάλια και πλαστικά ποτήρια (ένα ανά άνθρωπο που πήρες στο λαιμό σου).

3)ΟΛΑ τα τρόφιμα (όλοι έχουμε τρόφιμα για 3-4 μέρες σπίτι μας). Ακόμα και σου μοιάζουν άχρηστα (πχ ζελέ, κρέμες, κετσάπ, ζάχαρι, αλάτι, μπαχαρικά κλπ) θα σου είναι χρήσιμα ως μέσο ανταλλαγής.

4)Προφανώς είσαι από τους ανθρώπους της βόλεψης, άρα στο υπόγειο σου έχεις καύσιμα, δλδ πετρέλαιο, αυτό θα σε βοηθήσει. Θα μου πεις πως να το μαζέψεις. Απλό, εκεί που ενώνεται η σωλήνα παροχής με το λέβητα έχει μια βίδα (σαν παξιμάδι) που όταν το ξεβιδώσεις θα τρέχει πετρέλαιο μέχρι να φθάσει στην ισοσταθμία. Φυσικά η δεξαμενή έχει άλλα 70-75 λίτρα αλλά αυτά πρέπει να μπεις μέσα για να πάρεις, ποτήρι ποτήρι.

Μην ξεχνάς όμως είσαι σε έκτακτη κατάσταση και οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν μέτρα.

5)Πρόσεξε γενικός κανόνας είναι να μεταφέρεις με το αυτοκίνητο σου όσο βάρος αντέχει ισοκατανεμημένο (μη σου σπάσει κανένας άξονας και μείνεις 200 μέτρα από το σπίτι.

6)Για εσένα ΔΕΝ ισχύει ο απόλυτος κανόνας ΚΑΤΣΕ ΣΠΙΤΙ.  Εσύ δυστυχώς πρέπει να φύγεις πρώτος και ας κολλήσεις στην κίνηση. Εσύ δεν έχεις ΚΑΜΙΑ ελπίδα να επιζήσεις για 10-15 μέρες σε ένα αφιλόξενο περιβάλλον, σε μια εχθρική πόλη.

7) Αν είσαι τυχερός και δουλεύει το ίντερνετ μπορείς να επικοινωνήσεις με αυτούς που κορόιδευες τόσο καιρό. Μην ανησυχείς οι πρέπερς δεν μαζεύουν μόνο για τον εαυτό τους, όχι τουλάχιστον σε αυτή τη χώρα που έχει Θεό και ένδοξη ιστορία.

8)Αφού τελικά καταφέρεις να βγεις από την πόλη, κατευθύνσου έστω και χωρίς σχέδιο προς περιοχές που έχεις πάει έστω και μια φορά και ας μην γνωρίζεις κανένα. Μην πας μακρύτερα από το 1/2 του ντεπόζιτου καυσίμων του οχήματος σου. Γιατί μπορεί να απαιτηθεί να επαναπροσδιορίσεις τα σχέδια σου. Γενικά ο επαναπροσδιορισμός πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα σκέφτεσαι.

Πρέπει να έχεις PLan b, c, d, e, f, g, (κατάλαβες τι εννοώ φαντάζομαι). 

9)Όταν με το καλό φθάσεις κάπου κοίταξε να προσεγγίσεις ανθρώπους μεγάλους σε ηλικία. Τους χρειάζεσαι και σε χρειάζονται. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και αυτό οι μεγαλύτεροι το ξέρουν για το έχουν ζήσει στο πετσί τους.

10)Το ξέρω ότι είσαι ένας ceo αλλά τώρα είσαι τίποτα. Τέρμα οι διαταγές και τα αφεντιλίκια. Για να ζήσεις θέλει να είσαι προσγειωμένος, γιατί βλέπεις τώρα ισχύει ο νόμος της ζούγκλας.

11)Καλό το 20χρόνο μοντέλο-πουτανάκι  που πηδούσες – χρηματοδοτούσες αλλά εδώ το 20χρόνο θα πάει με τον ισχυρό… γι΄αυτό έσω έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο…

Τώρα που τα διάβασες αυτά, γύρνα πίσω άρθρο άρθρο και ψάξου, γιατί είμαι σίγουρος ότι τώρα σε έχει πιάσει το κεφάλι, εκτός και αν είσαι τόσο χαζός που παράτησες το διάβασμα σε μέση, οπότε είσαι άξιος της μοίρας σου… 

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

14 σχόλια στο “Έσκασε το μπαμ και με βρήκε απροετοίμαστο. Θα επιζήσω;”
  1. Για εμάς που έχουμε νερό τρόφιμα φάρμακα για 6 μήνες περίπου τι λες? Φεύγουμε ή όχι? Βλέπεις είναι και το χωριό μακριά. Καραμπίνα ήθελα μόνο αλλά. …..N.D

    1. η Χαρη του Κυριου προστατευει παντου !

      Γερων Παισιος “Εμεις ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ θα πουμ ετο ψωμι – ψωμακι” … αρα, θα ζει κοσμος στις πολεις, ασ μην γινομαστε 100 % Λιακοπουλικοι, τα σεναρια του λιακοπουλου εναι για ΗΠΑ, οπου θα απομεινουνε μονο 10 εκατομμυρια ανθρωποι….

  2. ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ ΓΑΊΑ

    ΕΤΟΙΜΟΤΗΣ ΜΌΝΟ

    ΕΣΥ ΘΑ ΣΩΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΛΕΑ

    ΟΠΛΙΣΜΟΣ

    ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ

    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΆΛΛΕΣ ΑΝΑΒΟΛΈΣ

    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΏΡΑ

    Η ΑΣΠΊΔΑ ΜΑΖΊ ΣΟΥ

    Φ

    έχεις χαιρετισμό και ασπασμό

    Είσαι ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ

  3. Ρε σεις το 20χρονο πουτανακι πρεπει απαραίτητα να χωρεσει στις αποσκευες…… δωρεάν ψύξη / θέρμανση , οικολογικό.. … και εύκολα ανταλλαξιμο…… οσο και να φωναζει η κυρά μη κάνετε μαλακιες……. ο σκοπός αγιαζει τα μεσα !

    ♥♥♥♥♥

  4. θα ηθελα την γνωμη σας…..
    σκαψιμο λαγουμι….και φυτεμα σε αυτο……. ενα κοντεινερ 6χ2,5χ2,5 με μονωση αλουμινιου και χαλκου…
    εννοειτε προμηθειες… ρευμα απο οσο καλυτερα κρυμενα φωτοβολταικα…. λεει????
    προσωπικα αυτο ειναι το σχεδιο μου…. οσο για οπλο εκρεμει η αδεια…..

    1. πολύ καλό αλλά θα σου βγει όσο να φτιάξεις ένα σπίτι ξυλινο, εκτός και αν μιλάς για υπόγειο, οπότε πρέπει να υπολογίσει και φίλτρα αέρα, τουρμπίνα, έξοδο κινδύνου κλππ

      1. ευχαριστω Ζαχαρια για την απαντηση σου….
        δεν εχω αλλες επιλογες… (βουνα,χωριο,κ.λ.π) για διαφορους λογους….
        το εθεσα και για τον λογο…του οτι ισως ενδιαφερετε να το κανει και καποιος αλλος αν θελει….

        1. ναι….υπογεια θα φυτευτει το κοντεινερ…. κοστιζει περιπου 1500 στις διαστασεις που ανεφερα… οσο για τα υπολοιπα….επειδη πιανουν τα χερια μου που λενε…. θα τα φτιαξω μονος μου… σωληνωσεις αερισμου…αποχετευση…. ηλεκτρικα…. και τα εχω σχεδον ολα ηδη…

  5. γατάκια
    εχω μαζεψει τροφη για 3-4 μηνες
    πλαστικα με χλωριο για νερο
    αναπτηρες φακους μπαταριες καραμπινες κλπ κλπ
    ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ ΜΕ Φ/Β
    οταν ερθει η ωρα που να μην ερθει
    να ερθετε προς Κίσσαβο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek