A fuel rod is inserted into a reactor vessel inside the No. 1 reactor building at Kyushu Electric Power's Sendai nuclear power station in Satsumasendai, Kagoshima prefecture, Japan, July 8, 2015. Kyushu Electric Power Co started loading uranium fuel rods into a reactor on Tuesday, marking the first attempt to reboot Japan's nuclear industry in nearly two years after the sector was shutdown following the 2011 Fukushima disaster. REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1JHOP
Διαφημίσεις

Ένα “απρόσμενα” μεγάλο κοίτασμα ουρανίου ανακαλύφθηκε χθες στο Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου εκμετάλλευσης εθνικών πόρων του Ιράν.

Ο Υπουργός δήλωσε ότι άμεσα – και εντός του έτους- θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανάκτηση της πολύτιμης πρώτης ύλης, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι εξαιρετικής καθαρότητας και δεν απαιτείται χρονοβόρα και κοστοβόρα επεξεργασία, προκειμένου να καταστεί αξιοποιήσιμη.

Η ανακάλυψη αυτή έρχεται σε μια φάση που το ουράνιο αποτελούσε πολύτιμη πρώτη ύλη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και δυσεύρετη λόγω του εμπάργκο, που τους έχει επιβληθεί από τις δυτικές χώρες.

 

Πάντως η ανακάλυψη ήρθε σε μια στιγμή που η Αμερική διερευνούσε ύποπτες συναλλαγές αγοροπωλησίας ουρανίου με χώρες όπως η Ζιμπάμπουε και το Καζακστάν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

Μια σκέψη στο “Τεράστιο κοίτασμα ουρανίου ανακαλύφθηκε στο Ιράν”
  1. Ε ΝΑΙ ΡΕ ΜΑΑΑΑΑΑ…..
    ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ?

    “ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝΕ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ” !!!

    ΗΠΕΙΡΟΣ = ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ = ΧΡΥΣΑΦΙ
    ΙΜΙΑ = ΟΣΜΙΟ
    ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ = ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
    ΚΥΠΡΟΣ = ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
    ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΟ ΙΔΙΟ
    ΣΙΕΡΡΑ ΛΕΟΝΕ = ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek