Διαφημίσεις

massale-betoging-in-barcelona-onafhankelijk-catalonie
Μαζική διαδήλωση στη Βαρκελώνη για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Οι διαδηλωτές για την ανεξάρτητη Καταλονία στη Βαρκελώνη κατέβηκαν μαζικά την Παρασκευή στους δρόμους.
Η αστυνομία δήλωσε στην εφημερίδα El País ότι περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν στην πορεία. Άλλες πηγές αναφέρουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές.

Η οδος Avinguda Meridiana, που οδηγεί στο κοινοβούλιο της Καταλονίας, είναι γεμάτη με διαδηλωτές. Η διαδήλωση πεφτει σημερα που ειναι και η Εθνική εορτή της Καταλονίας (La diada). Σε περίπου 2 εβδομάδες πριν από τις εκλογές για να διαλέξουν το κοινοβούλιο της Καταλονίας, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Αύριο 11 Σεπτεμβρίου, τα καταστήματα και τα σχολεία είναι κλειστά στην Καταλονία. Οι Καταλανοί εορτάζουν την ημέρα αυτή του 1714 όταν ηταν υπο το βασιλιά Felipe V του Bourbon και έχασαν την ανεξάρτησία τους.

ΟΗ ισπανική κυβέρνηση του κεντροδεξιού Πρωθυπουργού Mariano Rajoy έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Η διάσπαση της χώρας θα ήταν αντίθετη προς το Ισπανικό Σύνταγμα, σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek