Διαφημίσεις

Τόσο εμείς στα Κατοχικά Νέα, όσο και δεκάδες ιστοσελίδες, ο τύπος, τα κανάλια, έχουν χύσει δεκάδες, χιλιάδες τόνους μελανιού, σχετικά με το Μεταναστευτικό ζήτημα.

Πριν λίγες μέρες ένας φίλος σχολιαστής έθεσε με το σχόλιο του μια συγκεκριμένη πρόταση. Την αξιοποίηση νησιών, νησίδων και βραχονησίδων που είναι ή τείνουν να γίνουν ακατοίκητες (με ενα ή δύο κατοίκους).

Η πρόταση για τη λύση του μεταναστευτικού ζητήματος αφού επεξεργάσθηκε περαιτέρω, σας την παρουσιάζουμε:

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Π Ρ Ο Τ Α Σ Η

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ 

Όπως είναι γνωστό στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες εισέρχονται περίπου 5 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες πολέμου. Ο μεγαλύτερος όγκος αυτών (το 70%) εισέρχεται από τα νησιά του Β.Α, Ανατολικού και Ν.Α. Αιγαίου.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε βάρος των υποδομών, του τουρισμού, της ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών, αλλά και για την αποτροπή ασύμμετρων απειλών σε βάρος της χώρας προτείνονται τα ακόλουθα :

– Η άμεση κατασκευή οικισμών, υπό τη μορφή των προκατασκευασμένων οικίσκων αντιμετώπισης γενικευμένων καταστροφών, στα μεγαλύτερα εκ των ακατοίκητων νήσων της χώρα μας, που θα λειτουργούν ΩΣ ΚΕΝΤΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Στους χώρους αυτούς θα πραγματοποιούνται οι καταγραφές, οι χορηγήσεις ταυτοποιήσεων προσφύγων, προκειμένου εν συνεχεία να μπορούν ελεύθερα να ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη, κατ΄εφαρμογή της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

– Μεταφορά ΟΛΩΝ των αλλοδαπών (μεταναστών και προσφύγων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί και δεν τους έχει χορηγηθεί άδεια ελεύθερης μετάβασης στην Ευρώπη) από ΟΛΗ την νησιωτική  Ελλάδα στα Κέντρα Μεταναστών Ακατοικήτων Νήσων (ΚΜΑΝ).

– Ανάληψη του κόστους κατασκευής, λειτουργίας και επάνδρωσης των ΚΜΑΝ από την ΕΕ, τα κονδύλια της οποία ΥΠΕΡεπαρκούν. Αυτή τη στιγμή απλά ρίχνονται σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.

– Διάθεση πλοίων – εκ των κατασχεμένων –  τα οποία με ελάχιστο κόστος και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μπορούν να ανακατασκευασθούν να χρησιμεύσουν ως πλωτές νοσηλευτικές μονάδες και ως χώροι διαμονής των υπαλλήλων (νοσηλευτών, αστυνομικών, τεχνικών κλπ).

– Ανάπτυξη δράσεων παραγωγής πρώτων υλών και γενικότερα ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα (αγροτική παραγωγή  – κτηνοτροφία – μεταλλεύματα) από τους μετανάστες, ώστε να απασχολούνται, να μην δημιουργούν εντάσεις, αλλά και να καλύπτουν μέρος του κόστους διαμονής και σίτισης  τους.

–Δημιουργία εκπαιδευτικών μονάδων, όπου θα διδάσκονται ευρωπαϊκή ιστορία, θέματα συνταγματικού και γενικού δικαίου.

Ως τέτοια νησιά (ακατοίκητα ή με κάτω από 10 κατοίκους) προτείνονται τα ακόλουθα, στα οποία υπάρχει ήδη δυνατότητα πρόσβασης, ενώ η επιλογή τους έγινε με το στοιχείο της διασποράς τους:

Σαρία, Καλόλιμνος, Γυαλί, Φαρμακονήσι (Δωδεκάνησα), Περιστέρα (Σποράδες), Δοκός (Αττική – Αργοσαρωνικός), Αντίπαξοι (Ιόνιο), Μακρόνησος (Αττική), Κάτω Αντικέρι, (Κυκλάδες), Σαμιοπούλα, Άγιος Μηνάς Φούρνων, (Βορειοανατολικό Αιγαίο), Μαράθι, Πλάτη Καλύμνου (Δωδεκάνησα), Χρυσή (Κρήτης), Πιπέρι και Κυρά Παναγιά (Σποράδες) Σαπιέντζα (Μεσσηνία) και Σταμφάνη (Επτάνησα)

Εάν στα ανωτέρω νησιά υπάρχουν προβλήματα (όπως πχ ένταση σε προστατευόμενες περιοχές Νατούρα ή έχουν ιστορική – αρχαιολογική) μπορούν να εξαιρεθούν.

ΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΤΑΣΗΣ: 

– Η δημιουργία αποκεντρωμένων θέσεων εργασίας σε περιοχές που η ανεργία είναι ήδη πολύ υψηλή.

– Η άντληση του συνόλου των κεφαλαίων της ΕΕ αφού πλέον δεν θα πηγαίνουν διάσπαρτα σε στα ΚΜΑΝ που ο έλεγχος τους θα είναι εύκολος.

– Έλαχιστο κόστος για την αστυνόμευση των προτεινόμενων χώρων, ενώ αυτή τη στιγμή απασχολούνται περί τους 6000 αστυνομικούς και πάνω από 1000 λιμενικούς.

– Δυνατότητα ανάληψη συγκεκριμένων  δράσεων από ΜΚΟ για την ανακούφιση των μεταναστών.

– Επιπλέον οι μετανάστες θα παραμένουν σε χώρους μη περιφραγμένους – που δεν θα θεωρούνται  κρατούμενοι – και με τον τρόπο αυτό μπορούν να διατηρηθούν περιορισμένοι για απεριόριστο διάστημα, ενώ η απασχόληση τους στον πρωτογενή τομέα θα αποτρέπει την εκδήλωση αντικοινωνικών συμπεριφορών.

– Μακροπρόθεσμα και αφού θα έχει δωθεί το μήνυμα της συντονισμένης αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, θα μειωθούν, έως και θα μηδενισθούν οι μεταναστευτικές ροές, αφού άδεια εισόδου στην ΕΕ θα δίδεται μόνον στους πρόσφυγες!

– Απορρόφηση των μεταναστών κατά περιόδους  από αγροτικές μονάδες της ηπειρωτικής – με συγκεκριμένη αμοιβή  (εποχική εργασία) και επιστροφή στα ΚΜΑΝ μετά τη λήξη της περιόδου αυτής.

– Υποχρέωση απορρόφηση μεταναστών εφόσον κλείνουν 3ετία και το επιθυμούν από τις χώρε τις Ευρώπης , εφόσον όμως έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς 3 ετές πρόγραμμα σπουδών.

 

ΥΓ : Τα μέτρα αφορούν μόνο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από Σαμοθράκη έως Καστελόριζο). Η πρόταση δεν αφορά στην μόνιμη εγκατάσταση μεταναστών, αλλά στην ουσιαστική εκκένωση των νησιών που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως η Μυτιλήνη και η Κως και η προσωρινή εγκατάσταση τους στα ακατοίκητα νησιά, όπου μπορούν να περιορισθούν και να ελεγχθούν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

60 σχόλια στο “Μεταναστευτικό! Μήπως αυτή είναι η λύση;”
  1. Με πολυ λίγα λόγια.
    Δηλαδη μου λες πως:

    Μάγκες [γερμανια και κατ’επεκταση ε.ε.] οκ. Καλα μου του φορτωσατε με τις αναλογες ύπουλες υποχθωνιες κινήσεις σας αλλα οχι ρε παιδια και στις πόλεις… Μην το παραμαμησουμε. Μη. Τα κατεδαφιζετε ΟΛΑ.

    Πάρτε λοιπόν τα νησια μας [φάνταζομαι με κάποιο χρηματικό αντίκτυπο-έπαθλο μακακιας] και βάλτε τους όλους εκει. Ετσι κι αλλιώς ακατοίκητα είναι αχρείαστα. Βάλτε τους λοιπόν εκει και δεν γαμιεται η γη μας.

    Και αυτοι έχουν καινουρια “πατρίδα” και μεις το κεφάλι μας ήσυχο.

    Ρε πατάτε καλα; Διαβάζεται τι γράφεται και πασαρεται; Και αν μπουν ρε “έξυπνοι” μάγκες, σε αυτα τα ότι πρεπει γι’αυτους νησια [δεν θα πω μας γιατι ΠΟΛΛΟΙ είναι αυτοι που δεν σέβονται την γη αυτη ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΛΌΓΟ Η ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ] και απο την επόμενη μέρα κιόλας τους πετάνε όπλα και φουσκωτες βάρκες τα αμερικλανικα αεροπλάνα η καλη [οντως καλη μετα απο αυτήν την μακακια που διαβασα] ωρα βαπόρια με καλασνικοφ και άλλο οπλικά συστηματα τι θα βγεις μετα να πειτε εσεις ρε που υποστηρίζεται αυτα εδω σήμερα;

    ΑΈΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΩΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ;

    Βάλτε λοιπόν τα χέρια σας και βγάλτε όσο ανώδυνα γίνετε τα ματια σας. Μόνο να θυμάστε πως τώρα είναι λύση και μετα θα είναι προδοσία.

    Και τότε η προδοσία πληρώνεται ΆΓΡΙΑ.

    1. Φώτη, μου φαίνεται ότι κατάλαβες ότι ήθελες, όχι ότι έγραψα!
      Δλδ εσύ συμφωνείς που αυτή τι στιγμή έχουμε 3 εκατ. μετανάστες σε όλη τη χώρα, χωρίς καν να ξέρουμε που είναι;
      Εγώ προτείνω με απλά λόγια να στους στιβάξουμε σε 10-12 νησιά.
      Και όσο για τα όπλα, τώρα τα πέρνουν πιο εύκολα μου φαίνεται…

      1. ΕΛΕΟΣ! Το πρόβλημα δεν είναι αν βρίσκονται σε κατοικημένα ή ακατοίκητα νησιά, αλλά ότι είναι ΛΑΘΡΑΙΟΙ και δεν τους θέλω έξω από το σπίτι μου γιατί δε θα αργήσουν να μπουν και μέσα! Αν άρχισες να αριστερίζεις να μας το πεις να μη σε παρακολουθούμε πια! Αυτά που λες είναι επικίνδυνα και βούτυρο στο ψωμί των Τούρκων!!!

        1. Δλδ είναι θέμα αριστερισμου το μεταναστευτικο; Γιατί εγώ πιστεύω ότι είναι πρόβλημα που υποδαβλιζει την εθνική μας ομοιογενεια, ακόμα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά όλες οι χώρες που έχουμε χερσαια σύνορα τα έκλεισαν και στηλωνουν φράχτες. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται εγκλωβισμενοι (ή έστω οι περισσότεροι). Λέει κάποιος άλλος να τους γυρίσουμε πίσω. Σωστό. Αλλά το πως; Η Τουρκία δεν τους δέχεται, λεφτά δεν έχουμε ούτε για τις συντάξεις για να βάλουμε αεροπλάνα να τους γυρίσουν στη χώρα τους. Οπότε μένει να αρχίσουμε να τους βουλιαζουμε. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι, οπότε προτείνω αυτά που έγραψα. Αυτό με κάνει αριστερό; Αυτό με κάνει προδότη; Τουλάχιστον εγώ προτείνω και περιμένω να μου προτείνετε και εσείς λύσεις, όχι απλά επικοινωνίακες πατριδοκαπηλευτικες ρουκετες και μεγαλοστομιες,
          Δεν αφορά τα ανωτέρω εσένα αλλά γενικότερα.

          1. Γιατί πρέπει να τους κρατήσουμε εδώ από τη στιγμή που (υποτίθεται) έχουν τελικό προορισμό τη βόρεια Ευρώπη; Και να τους ταίζουμε και να τους κοιμίζουμε; Έτσι όμορφα ήρθαν ως εδώ; Ταξιδιώτες; Να δοθούν τα κονδύλια για να γίνεται πιο γρήγορα η ταυτοποίηση και να φεύγουν. Κι αφού είμαστε ικανοί να στήσουμε οικισμούς σε 2 3 μήνες, να τους στήσουμε για τους Έλληνες άστεγους!!!!!

          2. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λέτε, ούτε ισχυρίζονται ότι η πρόταση μου είναι τέλεια.
            Λέτε να πάνε στη Ευρώπη και ερωτώ: Πως;
            Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια έκλεισαν το σύνορα.
            Δείτε τι έγινε στην Ειδομένη σήμερα.
            Άνοιξαν τα σύνορα στις μια το μεσημέρι και μέχρι της 5 είχαν περάσει μόνο 200 άτομα. Την ίδια ώρα στη Μυτιλήνη μπήκαν 1200… (ρεπορτάζ σκαι πριν λίγο).
            Δεν είπα ΠΟΥΘΕΝΑ να αναλάβει το κόστος η χώρα μας, αλλά η ΕΕ. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάτι ψέλισε ο αβραμο για 32 εκατ.
            32 εκατ. δεν φθάνουν ούτε για 10 μέρες με την κοστοβόρα διαδικασία και το χρήματα θα το πάρει πάλι η ΑΝΕΚ… (που ωστόσο ζητά να πληρώνετε κανονικά τα εισιτήρια…)

          3. Δεν με ενδιαφέρει από πού θα φύγουν. Πώς τρύπωσαν ώς εδώ έχοντας στο χέρι χιλιάδες δολλάρια; Να πάρουν το αεροπλάνο για όπου θέλουν. Μπράβο άννα, μαζι σου κορίτσι μου!

          4. Σε ξανα ρωτάω λοιπόν ζαχαρια επειδη μάλλον δεν καταλαβαινωμαστε.

            Το βλεπεις σωστο να παραχωρείται η γη σου σε κάποιους που ξεκάθαρα σου διώχνουν τις πεποιθήσεις τους ψάχνοντας ότι ευκαιρία ναναι για να ξέσπασουν τα άγρια ένστικτα τους;

            Και αφου τα σκουπίδια οι πολιτικαντηδες και τα “αόρατα” τσιρακια τους Γουρούνι να φέρνουν αβερτα αμερικλανικους νομους και κανονες γιατι δεν κάνουν ΑΥΤΟ που κάνουν και οι αμερικλανικοι πολιτικαντηδες; Επειδη μάλλον δεν ξέρεις να σου πω εγω που τους έζησα έστω έναν χρόνο τι κάνουν.

            Μαζεύουν λοιπόν οποίους τους ανεπιθύμητους γι’αυτούς και μόλις γαμησουν ένα αεροπλάνο, δρόμο στην χώρα σας. Τόσο δύσκολο τους είναι να το κάνουν;

            Και η Μυτιλήνη όσο η λεσβος και η Κω έχουν αεροδρόμια.
            Αντι να δείχνουμε λοιπόν ατελείωτα ανύπαρκτα φράγκα για να κάνουν οι πολιτΙκαντηδες σβουρες με τα αεροπλάνα και να υπνοτιζουν τον γαμω κόσμο που τους ακολουθεί ας δίνουν χαρτιά σε 200 παράνομους αφου θέλουν ντε και καλα να τους δώσουν χαρτιά να γεμίζουν το αεροπλάνο με 5 6 πτήσεις την ημέρα ανάλογα με τον προορισμό που θέλουν τα παιδια να πανε και ας ΠΑΝΕ. Αλλα βλεπεις αυτα δεν βολεύουν στα σχέδια τους. Είναι καλύτερο να δώσουμε τα νησια μας. Εγω είδη ζαχαρια μετα απο σε έβαλα στην λίστα με τους προδότες. Και για εμένα είσαι προδότης και εσυ και οποίος άλλος συμφωνεί με αυτήν την ιδέα [τι ιδέα δηλαδη!!!!] για τον εξης απλο λόγο. Παραδιδεις αμαχητος το έδαφος. Μέγιστη προδοσία και ασυγχωρητη απο εμένα.

          5. Δεν έχω διαφωνήσει με κανέναν και εγώ θα ήθελα να μπορούσαν να γίνουν αυτά. Αλλά για να φύγουν 30.000 άτομα από το Μυτιλήνη χρειάζονται 3000 πτήσεις.
            Είπα έστω και σε ένα σημείο ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ; ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΛΔ θα με κάνετε να ξεχάσω τα Ελληνικά που ξέρω;
            Γιατί τόσο μίσος;
            Με θεωρείς προδότη; ΟΚ κανένα πρόβλημα.
            Αφού σ΄αρέσει που αυτή τη στιγμή έχεις 3 εκατ. εν δυνάμεις δολοφόνους χωρίς να ξέρεις που είναι και σ΄αρέσει ΟΚ το δέχομαι.
            Επίσης μην ξεχνάς ότι τα αεροπλάνα πρέπει να προσγειωθούν κιόλας όχι μόνο να απογειωθούν… Και μην ξεχνάς ότι για το λόγο αυτό σταμάτησαν οι απελάσεις με αεροπλάνα, γιατί το Αφνανιστάν δεν είχε συμφωνία επανεισόδου με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να πηγαίνουν και να γυρίζουν ΑΠΡΑΚΤΑ.
            ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

            ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

            ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΤΟ ΜΗΝΑ, να τα δίνει η ΕΕ!

            ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!

          6. Ζαχαρια όταν λες να δώσουμε 10-12 νησια εαν ΑΥΤΟ δεν είναι το οριστε τι είναι ; Ουστ σε άλλο κομμάτι της χώρας μου αχριαστο;

            Δεν μπορω με τίποτα να καταλάβω κάτι καλοπροαιρετο σε ολο σου τον συνειρμο.

            Οπως και να χει αυτές ο υποχωρήσεις μας κάνανε ΚΟΤΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΟΧΙ ΜΑΣ ΠΟΔΟΠΑΤΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ.

          7. Πες μου που είδες τη λέξη “δώσουμε”; ΠΟΥ;
            Κότες γίναμε και μας ποδοπατάνε γιατί μας πηγαίνει πίσω το σύνδρομο της επταετίας, ο δημοσιουπαλληλισμός, ο ωχαδελφισμός, η αεργία και ο φραπές.
            Δεν φταίνε οι προτάσεις – που βέβαια μπορεί να είναι λάθος- αλλά οι ΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Το άστο και βλέπουμε.
            Έτσι την πάτησαν οι σφυριζαίοι γιατί οι προηγούμενοι οι νδούλες είχαν την πατάτα από πέρυσι, (δεν ξέρω αν θυμάσαι το άρθρο του STRANGER που έλεγε για τα αρματαγωγά με μετανάστες απο πέρυσι το καλοκαίρι) και δεν έκαναν τίποτα.
            Έφτιαξαν μια Αμυγδαλέζα, μια Κόρινθο και ένα Παρανέστι Δράμας, κατέστρεψαν δημόσια περιουσία, υπερσύγχρονες αστυνομικές εγκαταστάσεις που όμοιες δεν υπήρχαν στην Ευρώπη, και τελικά ούτε τα κονδύλια της ΕΕ δεν κατάφεραν να πάρουν και όλα αυτά τα πληρώνουμε τώρα ΟΛΟΙ εμείς οι ΜΑΛΑΚΕΣ από την τσέπη μας!!!
            Για να κλείσω το θέμα, φίλε Φώτη, διαφωνούμε και καλά κάνουμε όμως ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
            Να διαφωνούμε και όχι να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο για τα φρονήματα και τα πιστεύω του.
            Στο κάτω κάτω εάν ήμουν όπως με κατηγόρησαν μερικοί πιο πάνω θα μπορούσα απλά να πατήσω delete (όπως κάνω για πάνω από 1000 σχόλια με ατελείωτο υβρεολόγιο) και όχι να περάσω 4 ώρες να απαντάω, υπερασπιζόμενος τα πατριωτικά μου φρονήματα – που νομίζω ότι 2 χρόνια που αρθρογραφώ τα έχω αποδείξει – και τα επιχειρήματα της πρότασης μου.

          8. Το να στεγαζεις ατελειωτους “μεταναστες” σε νησια μας εαν δεν είναι δώσουμε τι στον… Είναι; Θα πας να τους διώξεις μετα ζαχαρια;

            Ναι έχεις δίκιο.αυτο είναι δημοκρατία. Ο κάθε μαλακας ξεπουλημενος που δεν θέλει κάτι κοντα του ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ να παραδίδει νησια και πόλεις οπως και οπότε του καυλωσει.

            Σε αυτήν λοιπόν την δημοκρατία σου ζαχαρια εγω δεν ζω. Και να σε ΣΙΓΟΥΡΟΣ πως αργα η γρήγορα ολες αυτές οι “δημοκρατικές” επιλογές σας θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ. Και τότε μεγαλε εγω προσωπικα ελπιζω ολοι ΕΣΕΙΣ που ΑΠΛΑ δωριζεται τα πάντα για την δικη σας ασφάλεια ΑΠΛΑ μετατοπιζοντας το μεγάλο πρόβλημα…

            Δεν συνεχίζω ζαχαρια γιατι εδω είμαστε. Και τώρα και τότε που ολες αυτές οι συστηματικές αντιλήψεις θα σας ακολουθανε για να μην πω πως θα έρχονται πριν απο εσάς.

            Και μάθε πως η οργη με το μίσος δεν είναι το ίδιο.

            Δεν έχεις καμια διάφορα απο τον σαμαρα. Είσαι το ίδιο με αυτόν όταν είπε πως καλη είναι οι Αλβανοί και φθηνά εργατικά χέρια. Κανε λοιπόν τους εχθρούς της Ελλάς και των Ελλην να χαρούν ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ και στο μέλλον εδω είμαστε. Δεν χανόμαστε.

    2. πεσταααα….ετσι ακριβως θα γινει εαν τουσ κανουμε και οριστε στα μικρα νησια…..ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑ

  2. Κατ’ αρχάς δεν νομίζω οι Ευρωπαίοι να θελήσουν να δώσουν τα χρήματα. Το να έχεις 3000 ανθρώπους σε ένα νησί χρειάζονται υποδομές. Ρεύμα, νερό, αποχετευτικό, κατοικίες, θέρμανση. Στην συνέχεια πρέπει να υπάρχουν και κάποια, ας τα πούμε καταστήματα, για είδη πρώτης ανάγκης εκτός και αν τους τα δίνουμε όλα δωρεάν. Από σερβιέτες, προφυλακτικά, σαπούνια, οδοντόβουρτσες μέχρι και είδη ένδυσης γιατί οι περισσότεροι έρχονται με μια τσάντα στον ώμο. Στην συνέχεια χρειάζονται τροφή, άρα κάποιος θα πρέπει να τους μαγειρεύει και να τα καθαρίζει όλα αυτά εκτός από την φύλαξη και τις ταυτοποιήσεις. Και δεν συζητάμε για το που θα μένουν οι μεταφραστές, οι γιατροί (προφανώς όλοι στο καράβι). Όσο για την εργασία πρέπει το ξερονήσι να προσφέρεται για καλιέργειες και κάτι τέτοιο πάλι είναι δύσκολο γιατί αυτοί οι άνθωποι μπορεί να μην έχουν ιδέα από σύγχρονες καλιέργειες, χώρια που δεν νομίζω να έχουν και όρεξη να σκάβουν στον ήλιο ή στην βροχή. Αν ήταν να το κάνουν θα έμεναν και στις πατρίδες τους. Όσο για τα μαθήματα ιστορίας απλά θα γελάσω. Και πόσο καιρό πιστεύεις ότι χρειαζόμαστε (αφού έρθουν και αν έρθουν αυτά τα χρήματα) για να γίνουν όλα αυτά; Εγώ λέω τουλάχιστον 6 μήνες. Μέχρι τότε θα έχουν έρθει πάνω από 400.000 οπότε πάλι δεν θα φτάνουν τα 10 ξερονήσια. Ενώ κλείνοντας τα σύνορα, όμορφα και ωραία τελειώνει το παραμύθι και ούτε δράκος υπάρχει ούτε τίποτα.

    1. Βασίλη, μόλις χθες ανακοίνωσε η Τουρκία ότι έχει 4 εκατ. μετανάστες στα εδάφη της και δεν μπορεί να τους κρατήσει πάνω από 6 μήνες.
      Οπότε οι 6 μήνες αρκούν.
      Βασικά εαν υπάρχει θέληση είναι θέμα μερικών εβδομάδων.
      Εδώ στο σεισμό του 1999 στήσαμε 1000 οικίσκους, με αποχετεύσεις – υδροδοτήσεις, ρεύμα, τηλέφωνο, σε 12 ημέρες. Γιατί όχι και τώρα;

      1. 1000 οικίσκους σε μέρη με υποδομές όχι σε ξερονήσια που ούτε καράβι δεν μπορεί να πλησιάσει (που θα μεταφέρει τους 1000 οικίσκους). Και τότε μιλάγαμε για άστεγους Έλληνες όχι για λαθραίους μετανάστες; Και με τους 1000 οικίσκους άντε να εξυπηρετήσεις 5000 άτομα. Η Λέσβος έχει 20.000 αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

  3. Κατ’ αρχην το να γεμισεις όπως λες 10-12 νησια, με λαθρο είναι και υπερβολικο και τρελο και επικινδυνο. Ο πολυμερισμος δεν ελεγχεται,και σε καιρο κρισης και ισως πολεμικης, φανταζεσαι ότι και τα μισα από τα νησια που προτείνεις μεταβάλλονται σε θυλακες και προγεφυροματα εχθρικα. Ένα νησι θα μπορουσε να παιξει αυτό το ρολο, μονο ένα το οποιο θα γινονταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αλκαντραζ. Οστοσο και αυτό θα ηταν επικινδυνο. Αν υποθεσουμε όμως, ότι αυτό θα ”δουλευε” καλα, η ανικανοτητα, η ηλιθιοτητα αλλα και οι παντως είδους ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ που μας ταλανιζουν σαν λαο ή μαλλον σαν καρατικη οντοτητα;-τι γραφω τωρα- γρηγορα ολο αυτό, ξενοι και εγχώριοι ”καλοθελητες” θα το μετετρεπαν σε φιασκο και σε βαρος μααααας ετσι;

  4. η λυση ειναι να στειλουμε ολους τους λαθρο σε σκοπια και αλβανια οχι επισημα αλλα οπως το κανει η τουρκια.

    1. Ελλην και ΠΑΟΚ για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η Τουρκία έχει “επιτρέψει” ή και “επιδοτήσει” να φύγουν 400.000 μετανάστες, τόσο προς τη χώρα μας, όσο και προς τη Βουλγαρία.
      Όμως έχει ακόμα 4 μύρια κόσμο πίσω.
      Και αυτά που κάνει λίγα είναι…
      Μην ξεχνάμε ότι δεν ανήκει στη ΕΕ και έχει και αυτή τα προβλήματα της (χωρίς να θέλω να την υπερασπιστώ)!

      1. Η πλάκα είναι ότι τα Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία έχουν τα σύνορά τους κλειστά και δεν θέλουν κανέναν από αυτούς. Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι κανένας δεν θέλει να πάει στην Αίγυπτο να κάνει τον αγρότη.

  5. Κύριε Ζαχαρία δεν μας τα λες καλά.Μάλλον και εσύ υπηρετείς το σύστημα.

    Άκου τώρα πως λύνετε το πρόβλημα.

    Ανακοινώνεις σε όλους τους λάθρο,οτι ερχόμενοι από τον έβρο και έχοντας στο χέρι 1000 ευρώ ο καθένας,του δίνουμε
    για ένα μήνα ελληνική υπηκόοτητα,άρα γίνονται αυτόματα ευρωπαίοι πολίτες.Τους βγάζουμε τα χαρτιά και μέσα σε δυο ημέρες
    από την έλευση τους στον έβρο θα βρίσκονται σε όποια ευρωπαική χώρα θελήσουν αυτοί.

    Ενημερώνεις όλες τις πρεσβείες των χωρών της Μέσης ανατολής και τα υπουργεία εξωτερικών για αυτό το γεγονός,ώστε όποιοι
    ενδιαφέρονται να δηλώνουν στις χώρες τους τα ονοματά τους και να έχουμε έτοιμη την λίστα αυτών που θα έρθουν.

    Επίσης,ανακοινώνεις οτι αυτό γίνεται μόνο για τον έβρο.Αντίθετα όποιος έρχεται από τα νησια θα βυθίζεται και θα τον τρώνε
    τα ψαράκια.

    Με αυτό τον τρόπο πεςτυχαίνεις δυο πράγματα.Από την μια δεν μπαίνει κανείς λάθρο στην Ελλάδα,παρά συνεχίζει τον δρόμο του
    για την ευρώπη και από την άλλη βγάζεις τρελά λεφτά.

    5000 λαθρο χ1000ευρώ =5 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως έσοδα από τα διόδια που θα στήσεις στον έβρο.

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡ ΖΑΧΑΡΙΑ;

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ,ΜΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑ 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ,ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ
    ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΖΑΜΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΤΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΓΙΑ ΨΑΡΟΤΡΟΦΗ.

    ΕΤΣΙ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ! ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ.

    1. Για εμένα που είμαι ενάντια στην ΕΕ θα ήταν η τέλεια λύση, γιατί με αυτό που προτείνεις σε λιγότερα από 10 λεπτά θα είμασταν εκτός ΕΕ και τότε οι ταυτότητες και τα διαβατηρια θα ήταν για κωλόχαρτα. Οπότε ΝΑΙ συμφωνώ μαζί σου.

      1. ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ,ΑΛΛΑ ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΘΑ ΑΝΑΤΙΝΑΖΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ.

  6. Δεν συμφωνω ,δεν τους θελω να φυγουν απο την χωρα μου.
    Ειμαι ρατσιστρια και οτι αλλο θελετε και δεν εχω κανενα προβλημα το πως θα με χαρακτηρισετε.
    Σε λιγο, δεν θα ξερουμε που να σταθουμε εμεις !!
    Οταν θα εχουμε πολεμο και δεν θα εχουμε φαει καθολου, θα μας εγκαταλειψουν οι δηθεν Σωτηρες για να σωσουν το τομαρι τους.
    Θα μας αφησουν να σκοτωθουμε με τους ΛΑΘΡΟ!!!! ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!!
    Που σκατα νομιζετε οτι θα πατε?
    Θα φυγετε σε αλλες χωρες?
    Ποιος νομιζετε οτι θα σας θελει?
    Θα εχουν τοσα δικα τους προβληματα που θα κλεισουν τα συνορα τους.
    Θα αφησετε την Πατριδα στους αθεους βρωμιαρηδες, παραχωροντας τους απο τωρα προνομια που ουτε εμεις εχουμε.
    ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ

  7. Λυπάμαι γιατί κανείς από τους σχολιαστές δεν έχει καταλάβει το νόημα του παρόντος άρθρου.
    ΔΕΝ ΕΙΠΑ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α να τους κρατήσουμε για πάντα.
    ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ότι είναι μόνιμη λύση, αλλά μια λύση για να αδειάσουν τα ακριτικά νησιά μας.

    Το να βυθίσεις την βάρκα με τα 40 άτομα, φίλε πήγαινε κάντο. Η δική μου ψυχή δυστυχώς δεν μπορεί.
    Άλλο να έχω πολεμο να πάρω το ντουφέκι πρώτος και να πεθάνω πρώτος για την πατρίδα.
    Αλλά να πυροβολήσω μια βάρκα με 15-20 παιδιά πάνω (έστω και βαλτά) λυπάμαι αλλά δεν το κάνω.
    Τώρα εαν κάποιος νομίζει ότι είμαστε του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τι να πω…

    Ωραία διαφωνείτε και καλά κάνετε
    ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ – ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ) .
    Γιατί εαν λέτε για να λέτε γίνεστε ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΔΕΣ που κάνει προεκλογική εκστρατεία με συνθηματολογία και όχι με προτάσεις…
    Αλλά μου πείτε τώρα αυτά θέλει να ακούει ο μαλάκας ο Έλληνας… ΣΩΣΤΟ και ΑΥΤΟ!

    ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΡΩΤΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ:
    Τώρα που έρχεται χειμώνας πιστεύεις ότι αντέχει η ελληνική κοινωνία το ψυχολογικό βάρος να βλέπει τον έναν μετά τον άλλο μετανάστη να πεθαίνει από κρύο και πνευμονία;
    Και στο λεω αυτό γιατί το 95% των Ελλήνων λύγισαν με τον μικρό πνιγμένο ΑΥΛΑΝ…

    1. Μα προτείνουμε λύσεις και δεν τις δέχεσαι. Αν αυτό δεν είναι αριστερίστικη χούντα τι είναι;

      1. Που είπα ότι δεν τις δέχομαι;
        Δεν δέχομαι το φόνο! Αυτό με κάνει άνθρωπο και να ξεχωρίζω από τα ζώα!

    2. “Άλλο να έχω πόλεμο να πάρω το ντουφέκι πρώτος και να πεθάνω πρώτος για την πατρίδα.”

      Και τώρα τι ακριβώς νομίζεις πως έχεις;

      1. εαν έχουμε πόλεμο, εσύ τι κάνεις; Γιατί είσαι στο πληκτρολόγιο και όχι στα χαρακώματα;

        1. Έπεσες έξω.
          Γυναίκα ετών 56.
          Εμένα ούτε σε πανστρατιά δεν με παίρνουν.

          Εν πάση περιπτώσει, αυτό το έγραψες εσύ, σήμερα:

          “Το πως έπρεπε και πρέπει να δράσει ο στρατός στην προκειμένη περίπτωση των ΛΑΘΡΟ το έχω γράψει αρκετές φορές …… πάμε μία ακόμα μπας και ξεκουνήσει το πράγμα και σωθεί η Πατρίς.

          Ανακοινώνει με απλό λιτό τρόπο :
          Κάθε παράνομη είσοδος από ξηράς ή θαλάσσης δεν θα γίνει δεκτή.
          Οι λάθρα εισερχόμενοι ή προσπαθούντες να εισέλθουν θα εκτελούνται επί τόπου ….
          Αιτήσεις, με πλήρη κατάθεση όλων των πρωτοτύπων εγγράφων, για είσοδο στην χώρα θα εξετάζονται είτε στα από ξηράς καθορισθέντα σημεία εισόδου, είτε στις κατά τόπους πρεσβείες της Ελλάδος.
          Τελεία και παύλα .

          Ζητά από τον πληθυσμό ιδίως των νήσων να συνεπικουρήσει το έργο των μονάδων επιφυλακής των νήσων διαμοιράζοντας και το ανάλογο οπλισμό και αυξάνοντας τα φυλάκια εποπτείας.
          Βάλει προειδοποιητικώς κατά παντός εισερχομένου πλεουμένου όταν τείνει στο όριο των συνόρων και το βυθίζει αν δεν ανακρούσει πρύμναν.
          Με παρόμοιο τρόπο δρα στην ξηρά.”

          http://katohika.gr/gn-blog/giati-o-stratos-einai-epiorkos/

          ΠΟΣΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΕΙΣ;
          ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ;

          1. Είναι άρθρο του Αυτά…
            Εγώ απλά το δημοσιευσα

          2. Ωραία. Άρα διαφωνείς με το άρθρο που ανέβασες. Καλό είναι, σε τέτοιες περιπτώσεις, να ξεκαθαρίζεις την θέση σου με σαφήνεια, αν όχι στην αρχή, τουλάχιστον στο τέλος του άρθρου. Όταν δεν το κάνεις αυτό, είναι απολύτως φυσικό ο αναγνώστης να βγάζει το συμπέρασμα πως είσαι της ιδίας γνώμης με το άρθρο και γι’ αυτό το προωθείς.

            Επειδή λυπάσαι τα παιδάκια των εισβολέων, θα σου θυμίσω μερικά πράγματα:

            1) Το τούρκικο λιμενικό βυθίζει τις βάρκες που δεν έχουν διαπίστευση απ’ το δουλεμπορικό κύκλωμα/ΜΙΤ. Όσοι τα έχουν σκάσει χοντρά κι όσοι είναι βαλτοί, περνάνε απέναντι ωραία και καλά, μέρα μεσημέρι. Οι μη έχοντες αγοράζουν βαρκάκια ρεφενέ και ξεγλυστράνε κρυφά, κυρίως νύχτα. Αυτούς τους τελευταίους βυθίζει το τούρκικο λιμενικό και πνίγονται τα παιδάκια.

            2) Οι ορδές των Μογγόλων, όταν έκαναν εισβολή, κουβαλούσαν μαζί και τις γυναίκες και τα παιδάκια τους. Εισέβαλε ολόκληρο το κλαν, διότι στις στέπες πεινούσαν. Απ’ όπου πέρναγαν δεν ξαναφύτρωνε χορτάρι, έγραψαν οι Ευρωπαίοι της εποχής. Οι Ευρωπαίοι, που φαίνεται ότι δεν ήσαν και τόσο πονόψυχοι εκείνα τα χρόνια, γλύτωσαν τελικά. Οι Κινέζοι όχι. Οι κατακτητές Μογγόλοι ίδρυσαν την περίφημη Μογγολική Δυναστεία και κυβέρνησαν την Κίνα για μερικούς αιώνες, κατά την διάρκεια των οποίων οι Κινέζοι ψόφαγαν σαν τις μυίγες, επειδή προφανώς οι Μογγόλοι δεν ενδιαφέρονταν για την ευημερία του κινέζικου λαού, αλλά για την μεγιστοποίηση του πλιάτσικου. Ακόμα δεν μπορούν να ησυχάσουν απ’ τούς απογόνους που άφησαν πίσω τους, βλέπε Ουιγούροι.

            Ας ελπίσουμε πως, όταν θα θυμηθείς να λυπηθείς και για τα παιδάκια του δικού σου γένους, να μην είναι πολύ αργά.

  8. Ζαχαρια με ολο το σεβασμο!
    Εσυ αν ειχες πολεμο στη χωρα σου, που θα πηγαινες ?
    Η μαναδες μας και η γιαγιαδες μας το 40-45 δεν εφυγαν απο την Ελλαδα για να σωθουν ?
    Οχι εκατσαν εδω και πολεμησαν με καθε τροπο..
    Ειχαν και εκεινες μικρα παιδια που εχασαν , σκοτωθηκαν, πεινασαν.
    Και ξερεις πιο ειναι το χειροτερο οτι κανεις δεν τις λυπηθηκε, κανεις δεν τις βοηθησε.
    Αλλες παλι πολεμησαν σαν αντρες.
    Θυμαμαι που ακουσα μια ιστορια ,μια απο τις πολλες εκεινων των χρονων.Ηταν μια οικογενεια με επτα παιδια, επειδη δεν ειχαν φαγητο ετρωγαν μια φορα την ημερα. Συγκεκρημενα,καθε απογευμα που χτυπουσε η καμπανα για τον εσπερινο. Ετρωγαν οτι εβρισκαν και τι εβρισκαν? ψωμι μιας εβδομαδας ισως και παραπανω. Μια μερα ομως δεν ειχαν ουτε αυτο .Ετσι συνενοηθηκαν οι μεγαλοι την ωρα του εσπερινου να κανουν φασαρια, ετσι ωστε τα δυο μικροτερα παιδια να μην ακουσουν την καμπανα να χτυπαει,γιατι θα επρεπε να τα ταισουν. Ετσι και εκαναν οταν πλησιαζε η ωρα εκαναν φασαρια και τα μικρα εμειναν νηστικα ,περιμενοντας την καμπανα να χτυπησει και που δεν χτυπησε ποτε.
    Τ θελω να πω! καλη η συμπονια, καλη η λυπηση αλλα μηπως τα αντιμετωπιζουμε με ενοχη που μας φορτωσαν ενω δεν μας αναλογη?
    Δεν φταιω σε τιποτα για την κατασταση τους.
    Και εγω ημουν στην ιδια μοιρα πολλες φορες αλλα παλεψα στον τοπο μου.

    1. Άννα συμφωνώ 100%. Δεν είναι θύμα συμπόνιας αλλά όπως λεω και στο άρθρο είναι ο μοναδικός νόμιμος τρόπος να τους πάμε σε ένα μέρος για να τους ελέγξουμε.

      1. Πολύ κακώς γιατί ουσιαστικά αυτό είναι και το βαθύτερο σχέδιο των τούρκων. Δημιουργία μουσουλμανικών μειονοτήτων που πολύ φοβάμαι θα γίνει πλειονοτήτων…..

        Αν το συνδυάσεις αυτό λοιπόν με την ιθαγένεια που ψήφισαν η ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ και το δικαίωμα ψήφου τότε σε μερικά χρονια θα ζητήσουν , και θα πετύχουν , ένωση με τη ‘’μαμά πατρίδα’’ την Τουρκία….. Προτεινόμενα ονόματα επαρχίας…. ‘’ΒΛΑΚΟΕΛΛΗΣΤΑΝ’’ …… ‘’ΚΟΡΟΙΔΙΣΤΑΝ’’ …. ΚΛΠ…..

        Ας αφήσουμε τέτοιου είδους προτάσεις σε ειδικούς όταν θα ‘ρθει μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση….. να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί ένας εύκολος τρόπος να τους στείλουμε ‘’πεσκέσι’’ από εκεί που ήρθαν……

  9. Ακατοίκητα τα λες τα νησιά που αναφέρεις; Ή είσαι ψυχοπαθής ή πράκτορας. Από σήμερα σταματάω να διαβάζω Κατοχικά και θα φροντίσω να μάθουν και αλλού για τα προκλητικά χάλια σας.

    1. Η πρόταση είναι του αρθρογράφου, το λέει κιόλας Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός.

      ΥΓ Εαν το “μεταφέρεις” δλδ τι θα με κάνουν ντα;
      Ζω στην Ελλάδα και ΕΛΛΑΔΑ=ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ =ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
      ΠΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΡΟΛΑΚΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.
      ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΟΛΗ ΜΟΥ Η ΖΩΗ
      ΠΑΡΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

  10. Τη λυση θα την δωσει ο Θεος γιατι δεν αντεχει τοση αδικια! Αλλα και εμεις δεν μπορουμε να καθομαστε με σταυρωμενα χερια. Σιχαθηκα να προσβαλουν τα τσουτσεκια οι πολιτικοι την νοημοσυνη μου. Και αν δεν τους διωξουμε εμεις, αυτοι δεν θα φυγουν. Εχουν πιστεψει οτι μας χειραγωγουν και δεν εχουν αδικο εν μερη!

  11. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ:
    1. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΕΒΡΑΙΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    2, ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΖΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

    3. ΙΣΟΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΙΝΗΤΗ.

    3. ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ, ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ Ή ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΜΙΚΡΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ..

    4. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣΥΛΟ, ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.

  12. ΛΥΣΗ……. να τους φορτωσουν σε πλοια και να τους αφησουν αγκυροβολημενους κατα μεσης του Πελαγους. Ας σκοτωθουν μεταξυ τους , μονο τα γυναικοπεδα να κρατησουν στο νησι.

  13. καλυτερη λυση να μενουν μεσα σε μερικα μεγαλα επιβατικα πλοια με λεφτα της ευρωπης ,ετσι θα τους ελενχουν πιο ευκολα και θα χουν και ολα τα κομφορτ .μετα απο καποιο καιρο καποιοι θα γυρναν πισω με το ζορι ,καποιοι θα μενουν ελλαδα να καλυψουν διαφορες δουλειες ειδικα ατομα που ενδεχομενος εχουν καποια μορφωση , και οι υπολοιποι θα φευγαν για ευρωπη . σχετικα με τα νησακια αυτο θα πρεπε να γινει μονο σε νησακια που ειναι κοντα στην ηπειρωτικηελλαδα η στο ιονιο ,σε καμια περιπτωση στα νησακια που ειναι στα συνορα με τουρκια. οι μουσουλμανοι δυσκολα αφομιωνονται σε δυτικες κοινωνιες απλα θελουν να εξισλαμισουν τους ντοπιους ….

  14. ΛΥΣΗ ¨ Γιατί δεν τους στέλνουμε με τα καράβια απευθείας στην Ιταλία μέσω Τεργέστης σε Αυστρία και Γερμανία και Ολλανδία και μεσω ποταμοπλοίων στους παραποτάμους του Δούναβη , όπως γινόταν το εμπόριο παραδουνάβια και έτσι οι Ελλήνες έφταναν μέχρι και τις Κασσέτιρίδες Νήσους , όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός τους ότι πάντα δέχονταν ” μετάναστες ” μόνο τέτοιοι δε΄ν είναι τουλάχιστον ετσι τρίζουμε και λίγο τα δόντια στους ΔΗΘΕΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

  15. Πολυ επικινδυνη προταση … μια συσσωρευση λαθρομεταναστων σε νησακια και βραχονησιδες μπορει ανα πασα στιγμη να “ενεργοποιηση” το αρθρο 2 του καταστατικου χαρτη του ΟΗΕ περι την αυτοδιαθεση των λαων. Δειτε τι εγινε στην Κριμαια, καθ’ολα νομιμα ενα κομματι γης ανεξαρτητοποιηθηκε (και εν συνεχεια προσαρτηστηκε στην Ρωσια)

    Η λυση ειναι μια και μοναδικη …. ή αλλαγη της συνθηκης Δουβλινο 2 ή αποχωρουμε απο τις συνθηκες Δουβλινο 2 και Σεγκεν τωρα.

    ολος αυτος ο λαθροπληθυσμος που δεν εχει σκοπο να προχωρησει στην Ευρωπη αλλα να παραμεινει στην Ελλαδα πολυ απλα θα φυλακιζεται σε στοιχειωδεις συνθηκες (χωρις AC και wi-fi) σε περιφραγμενες εκτασεις (σχετικα κοντα σε αστικες περιοχες) χωρις επικοινωνια, με υποθερμιδικη διατροφη και αυτοσυντηρουμενοι μεχρι να δωσει τα πραγματικα προσωπικα στοιχεια του ωστε να απελαθει.

    αμα μοιραζεις αδειες παραμονης ή υπηκοοτητες με τις ΜΚΟ να αλωνιζουν και σου επιβαλλουν την μεταναστευτικη σου πολιτικη δουλεια δεν κανεις.

  16. Απο το 1991 και μέχρι πριν λιγα χρονια ειχαμε να λεμε για Ρωσιδες και αλλες απο τα γυρω κρατη και τα μεγαλα προβληματα που δημιουργησαν σε παρα πολλες οικογενειες.ειχαμε και αλβανους και ρουμανους γεωργιανους και δεν συμμαζευεται.τι καναμε ΄΄τιποτα και τις δουλειες μας πηραν και τους ανδρες και κλεψιες και φονοι.Ουτε τοτε επεμβη ο Θεος και για ποιο λογο αλωστε.γιαυτο ετουτοι οι ταλαιπωροι ας βοηθηθουν απο το κρατος να πανε εκει που θελουν και οι εκλογες δεν θα κριθουν απο αυτους αλλα απο αλλα.

  17. ΖΑΧΑΡΙΑ ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ
    ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΔΑΦΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
    ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 17 ΩΣ 47 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΑΝΔΡΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΟ ΑΜΕΣΩΣ.
    ΤΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ?
    ΕΛΑΧΙΣΤΟ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΝΕΑΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΚΑΝΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ? ΜΙΛΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ‘Η ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ?
    ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΥΡΗΧΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.
    ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΝΑ ΜΙΣΘΩΘΟΥΝ ΚΑΡΑΒΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΜΑΧΟ ΠΛΥΘΗΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ. ΟΙ ΜΑΧΙΜΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ. ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΥΛΑΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΥΡΤΩ.

    1. ΓΔ Συμφωνώ, έλα όμως που από τα “κονδύλια” της ΕΕ δεν έχει πέσει ουτε σεντς. Όλα αυτά θα μπορούν να ισχύουν αν δεν ζούσαμε σε προτεκτοράτο και μάλιστα μπανανια!

  18. ζαχαρια η προταση σου ειναι επικινδυνη,λογω γκριζων ζωνων οπως ειπε ενας φιλος,,,,,οι τουρκοι θα μας εκαναν μια τετοια προταση…..ακυρο…..να τους φτιαξουμε και θεσεις εργασιας ενω εχουμε 30%ανεργια εμεις??για μας να φτιαξουν καμια θεση .ας ειναι και σε ξερονησι….!
    επιπλεον να δημιουργησουμε υποδομες σε ξερονησια,και οσα χρειαζονται θα ειχε 10πλασιο κοστος μαλλον,,,,απο το προφανες που μπορουμε,προχειρους καταυλισμους εξω απο την πολη,εκει που ειναι τωρα…….μονο ο στρατος μπορει τωρα με τα μεγεθη που εχουμε,και μαλλον ερχονται πολυ περισσοτεροι…………….απ’οτι καταλαβα ειμαστε η μονη χωρα που δεν εχει ενεργοποιησει το στρατο κι αυτο μου φαινεται τραγικα υποπτο! επρεπε να εχει γινει εδω και εβδομαδες,εκτος πολεων,ταισμα με καραβανα,ορυγματα για τουαλετες,υγειονομικο,και προσωπικο για την καταταξη,,,, απλο ηταν…..
    και δεν θα ανοιγε ρουθουνι,ουτε θα διαλυαμε τις πολεις και τα λιμανια μας….και επιταξη καθε ειδους μεταφορικα να φευγουνε στα γρηγορα αφου να φυγουν θελουνε,τι καθομαστε?
    οι φονιαδες του καναπε ειναι εκτος πραγματικοτητας τελειως,με την πρωτη βαρκα που θα βαρεσουμε,μπαινουμε σε πολεμο η σε κατοχη απο τον οηε,αυτο θελετε????
    οσοι λενε για δουβλινο 2,το καταργησε η γερμανια ηδη,εχουμε εκτακτη αναγκη δεν υπαρχουν αυτα που λετε,ουτε η επαναπροωθηση ουτε υπηκοοτητα ζητανε….απλα ειμαστε αχρηστοι και βαζουν τα λεφτα στην τσεπη,αντι να κανουν αυτα που πρεπει,,,,,η μας εχουν προδωσει τελειως και παμε για ατιλλα στο αιγαιο!
    ενας φιλος απο μυτιληνη μου ειπε οτι στη χιο δεν βγαινει κανενας,ενω ειναι πιο κοντα,γιατι εχουν κανει συμφωνια οι εφοπλιστες ετσι λενε…..
    επισης μου ειπε οτι αυτοι που βγαινουν αθηνα,απαγορευεται να μπουν σε τρενα και λεωφορεια!αυτο δεν το πιστευω,αλλα οποιος ξερει να μας πει……
    καταυλισμους επρεπε να εχουμε φτιαξει και στα συνορα με σκοπια,και βουλγαρια,,,,,και πατρα η ηγουμενιτσα να φευγουν κι απο εκει…..επισης στην αθηνα επρεπε να περνανε φρουρουμενοι με συνοπτικες διαδικασιες,να φευγουν στο δευτερολεπτο…….ολα απλα ηταν,αλλα κανεις δεν τα κανει!
    απο αυτο το κρατος μπουρδελο ποιος θα σωσει?ελεος………βλεπω πολιτες σε συγκεντρωσεις πολιτικων και με πιανει εμετος……………………………………..

    1. Ανώνυμε 01.10
      Ένα καταυλισμός σε ένα ξερονήσι – που δεν μπορεί να φύγει κανείς – δεν είναι προτιμότερος από έναν καταυλισμό δίπλα στην Μυτιλήνη ή χειρότερα κοντά στα σύνορα με τις βόρειες χώρες;
      Για τη Χίο δεν ισχύει, έχω φίλο στρατιωτικό εκεί, απλά ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος (περίπου 400 άτομα την ημέρα) και δεν κάνει μπαμ. Επίσης εκεί ο δήμαρχος παραχώρησε χώρους και δεν δημιουργείται πρόβλημα. Όσον αφορά την Αθήνα, για να καταλάβετε και σε τι μπουρδέλο ζούμε:
      α)Τα τρένο όντως δεν πέρνουν μετανάστες ΜΟΝΟ πρόσφυγες, όσοι δλδ έχουν πάρει προσφυγικό πάσο.
      β)Τα λεωφορεία – που είναι ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων – μετέφεραν μετανάστες μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα, που τα ΚΤΕΛ ΑΤΤΙΚΗΣ και κάποια άλλα υπέβαλαν μηνύσεις σε βάρος των τροχονόμων γιατί δεν εφάρμοζαν σε βάρος των ιδιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων τη νομοθεσία περί υποκλοπής μεταφορικού έργου. Οι τροχονόμοι προφανώς φοβούμενοι κηρώσεις βγήκαν και έσκισαν τα τουριστικά λεωφορεία με μετανάστες στο γράψιμο και έτσι τώρα φευγουν με τα τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ το οποίο με τη σειρά του δεν μπορεί να αυξήσει τα δρομολόγια γιατί απαγορευται από το νόμο. ΔΛΔ μπουρδελιστάν.
      γ)Τέλος ως προς το φρουρουμενοι, πολύ φοβάμαι ότι 2,5 εκατ. που έχει η Αθήνα και άλλοι 150.000 που ήρθαν μέσα στον Αύγουστο η αστυνομική δύναμη της Αθήνα δεν επαρκεί εμάς να φυλάξει όχι να φρουρεί μετανάστες.
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ

  19. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΚΕ.ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΠΟΥ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΜΕ ΤΑ Κ..ΛΟΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΝΩ ΣΩΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ή ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2.ΩΣ ΕΔΩ ΠΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ.

    1. Επετρεψε μου να σου πω ότι συμφωνω μαζι σου.Οπως σωστα ειπες, αυτή η Ε.Ε μονο ενωση δεν είναι αλλα και ”σωστη” να ηταν, δε ξερω κατά ποσο μας χρειαζεται…Ποιον ρωτησαν αραγε για τα κάθε είδους ”Δουβλινα” που υπεγραφαν; Ρωτάνε το λαο μονο όταν προκειται για τη ”κουταλα” ή όταν προκειται να αποποιηθουν ευθυνών………

  20. Ρε που μπλέξαμε. Ζαχαρία δεν θα σε πω προδότη ή οτι άλλο ,μια πρόταση κάνεις.
    Εάν όμως γινόταν κάτι τέτοιο τα νησάκια και οι βράχονησίδες θα έπαυαν να είναι Ελληνικά. Θα γινόταν μόνιμη αποίκηση.
    Θέλω τώρα να φανταστείς την συνέχεια.
    Καλύτερα με γλάρους λοιπόν παρά με σκατά. Δέν έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα όντα. Εγώ θα πρότεινα να τους σκοτώνουμε όλους. Πρίν μας σκοτώσουν αυτοί. Κι εγώ λυπάμαι. Οι ανάρχιδες όρχεις που Μάς ” κυβερνούν” όμως αυτό δέν θα το κάνουν. Προσοχή: η πολύ μαλθακότητα κάνει κακό στήν υγεία.

  21. i lysi einai apli.filtrarisma kratameena mikro pososto.tous ypohreonome ergasia ethelontiki h; kai strateusi me ton oro oti tha einai enantion tis tourkias kai meta kapoia nisia.auto gia kapoia hronia kai meta adeia paramonis.etsi linoume kapoia provlimata.

  22. Θα παρω οσο πηραν και οι αλλοι λαοι οταν μεταναστευσαν οι Ελληνες ανα τον κοσμο. Μονοι μας παλεψαμε και το βασικοτερο πηγαμε νομιμα και οχι παρανομα. Αντε γεια!!!!! Να τους παρει το ΒΑΤΙΚΑΝΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *