Διαφημίσεις

Θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός και συγκεκριμένα ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα ΖωστΘήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης).

Και αυτό το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς – που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα – έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών!

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος
-Να απαλλοτριωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.

Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927.
Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές.

Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο! – Πουλάνε και αρχαίο ναό του Απόλλωνα!!!!”
  1. ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ . ΜΕΤΑ , ΟΛΑ ΚΟΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥς . ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΙς ΕΛΛΗΝΙΚΕς ΣΗΜΑΙΕς ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ , ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ 3-4 ΣΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΛΕΝΕ ΠΩς ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΙ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ , ΚΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ , ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΝΑΟ…Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗς ΟΘΩΝΗς .

  2. ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ…..
    ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΖΗΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ…
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ.. ΑΛΛΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΙΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ,,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *