Διαφημίσεις

Έχουμε μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Έχουμε μια τεράστια τραπεζική φούσκα παγκοσμίως η οποία δημιουργήθηκε «νόμιμα» από την υπερπαραγωγή χρήματος μέσω δανεισμού. Δηλαδή χρήμα του αέρα με λογιστικές εγγραφές. Αυτή η πρακτική δημιούργησε μεν υπερκαταναλωτισμό και φυσικά ζήτηση και παραγωγή, αλλά το χρήμα που…
χρησιμοποιήθηκε για όλα αυτά ήταν αέρας χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.

Από το άλλο μέρος έχουμε καταθέσεις ανθρώπων που σημαίνουν πραγματικές απαιτήσεις προς τις τράπεζες από προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά παρήγαγαν και το αντίτιμο αυτών το κατέθεσαν στις τράπεζες.

Δηλαδή από το ένα μέρος οι τράπεζες δεν μπορούν να εισπράξουν υπεραπαιτήσεις τους που δημιούργησαν με λογιστικές εγγραφές, από το άλλο πρέπει να αποδώσουν τις καταθέσεις των ανθρώπων τις οποίες όμως δεν τις έχουν. Πως θα ξεφουσκώσει όλο αυτό το πράγμα;

1) Είτε θα καταρρεύσουν (πεθάνουν) και θα εκκαθαριστούν οι τράπεζες,
2) είτε θα τις χρηματοδοτήσουν οι φορολογούμενοι,
3) είτε θα κουρευτούν οι καταθέσεις,
4) είτε θα πεθάνουν οι καταθέτες. Βλέπουμε δηλαδή πως στην πραγματικότητα το χρήμα δεν έχει πλέον ως αντίκρισμα κάποιον «χρυσό κανόνα» που εγγυάται την ύπαρξή του, αλλά τις ίδιες τις ζωές μας. Εμείς οι ίδιοι είμαστε πλέον οι εγγυητές της κυκλοφορίας του χρήματος. Μας έχουν μπλέξει όλους σε ένα πελώριο παγκόσμιο δίχτυ αλληλοερξάρτησης.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν αντί να κουρευτεί ένα ποσοστό καταθέσεων, πεθάνει έναν αντίστοιχο ποσοστό καταθετών; Τότε το σύστημα θα ξεφουσκώσει και μάλιστα όσο πιο πολλοί καταθέτες πεθάνουν τόσο πιο πολύ στα ίσα θα έρθουν οι τράπεζες.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι βρισκόμαστε σε μια ευθύγραμμη συσχέτιση ξεφουσκώματος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος με έναν πόλεμο-ανθρωποσφαγείο, αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί να αποκλειστεί. Προς το παρόν έχουμε οικονομικό πόλεμο, τίποτα όμως δεν αποκλείει αυτό να εξελιχτεί σε πραγματικό πόλεμο.

Εξάλλου εκείνοι που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις δεν είναι οι λαοί με κάποιες δημοκρατικές διαδικασίες, για να προλάβουν το κακό, αλλά τα ολιγαρχικά συμφέροντα και κύρια τα συμφέροντα των τραπεζών. Οπότε…..
Πέτρος Χασσάπη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΛΕΜΟ ;‏”
  1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ "ΚΑΝΟΝΙΚΟ" ΠΟΛΕΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΛΥΤΕΡΟ" , ΝΑ ΣΚΗΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΣ ΣΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΟΥ ΚΙ ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΜΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ , ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ . ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ . ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ . ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΟΣΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΙΡΗΝΗΣ". ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ?

  2. Απλή και λογική η σκέψη του αρθρογράφου χωρίς πολύπλοκες αναλύσεις, 1+1 κάνουν 2. Τα πράγματα προς τα εκεί πάνε … το θέμα είναι πόσο γρήγορα και πόσο χρόνο έχουμε τελικά….
    Χρόνο για τί πράγμα; ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, για όλα όσα ζούμε τώρα.

  3. Ειμαστε πιο κοντα σε πολεμο παρα ποτε.
    Για οσους παρακολουθουν στενα την ειδησεογραφια
    στις 22/3(α ρε stranger) συνεβηκε κατι απροσδοκητο Γερμανια/Τουρκια/Ισραηλ/Ρωσια και στο background
    Αμερικα φαινεται οτι με αφορμη την Κυπρο και την
    γενικοτερη κριση τα βρηκαν κατω απο το τραπεζι.
    Αυτο πολυ απλα σημαινει οτι ηρθαν σε μια Ισοροπια
    στις μεταξυ τους κοντρες , αυτο αν διατηρηθει θα παμε
    για Ευρω-Αμερικανικο πραξικοπημα(επισημα).Εαν τωρα αυτη η πολυ ευθραυστη ισοροπια κλονιστει – ας πουμε γιατι καποιος απο αυτους θα διεκδικησει παραπανω απο αυτο που αρχικα συμφωνηθηκε ειτε γεωπολιτικα ειτε οικονομικα – τοτε να περιμενουμε να βγουν τα κουμπουρια γιατι οι διπλωματια θα εχει εξαντληθει. Οπως και να χει το 2013 θα ναι φωτια

  4. Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΦΑΓΩΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΑΤΙ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

    ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.

    ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΑΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek