Διαφημίσεις

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση της ανάπτυξης επτά στρατηγικών βομβαρδιστικών B-1B από την Αεροπορική Βάση Andersen στο Guam. Τα αεροσκάφη είχαν απογειωθεί το βράδυ της…

4ης Απριλίου από την ΑΒ Dyess στο Τέξας όπου και η έδρα της 7ης Πτέρυγας Βομβαρδιστικών με κατεύθυνση προς το Guam όπου και αναμενόταν να προσγειωθούν ύστερα από πολύωρη πτήση.

Την αναχώρηση των αεροσκαφών την είχαν επιβεβαιώσει και πολλοί ραδιοερασιτέχνες οι όποιοι άκουσαν με των συχνοτήτων επαφής των αεροσκαφών και του πύργου ελέγχου στην Dyes τα πληρώματα των αεροσκαφών να ζητούν πληροφορίες για τον καιρό στην περιοχή του Ειρηνικού και πιο συγκεκριμένα στο Guam.

Τα αεροσκάφη συνοδεύονταν και από αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-135. Παρόλα αυτά κανένα από τα 7 αυτά στρατηγικά βομβαρδιστικά δεν προσγειώθηκαν στην αμερικανική αυτή βάση του Ειρηνικού.

Μιλώντας στο Foreign Policy εκπρόσωπος της αμερικανικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την αναχώρηση των αεροσκαφών για να πει μόνο όμως πως τα αεροσκάφη δεν προσγειώθηκαν στο Guam. «Σίγουρα δεν προσγειώθηκαν εκεί» πρόσθεσε.

Πηγές από την ΑΒ Dyes επιβεβαίωσαν πως 7 B-1B όντως απογειώθηκαν από την ΑΒ στο Τέξας αλλά πέραν τούτου ουδέν. Το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι τα δύο από τα επτά αεροσκάφη ήταν εφεδρικά και επέστρεψαν πίσω στην ΑΒ Dyes, την ώρα που τα υπόλοιπα συνέχισαν την πορεία τους προς τον τελικό προορισμό τους ο οποίος τελικά δεν ήταν η βάση στο Guam.

Ακόμη και έτσι όμως ο τελικός προορισμός των αεροσκαφών παραμένει άγνωστος.

Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι: Που πήγαν τελικά τα 5 B-1B; Οι προορισμοί είναι ελάχιστοι για τους παρακάτω λόγους:

Πρώτον τα μεγάλα βομβαρδιστικά αεροσκάφη (B-1B, B-52, B-2) συνήθως αναπτύσσονται σε ζεύγη. Όταν στρατηγικά βομβαρδιστικά αναπτύσσονται στο εξωτερικό συνήθως πετούν ανεξάρτητα. Πέντε αεροσκάφη τα οποία πετούν μαζί, ή τουλάχιστον κατευθύνονται προς ένα προορισμό είναι ένα γεγονός το οποίο είναι εντελώς ασύνηθες.

Δεύτερον: Η πορεία που φάνηκε ότι ακολούθησαν είναι περίεργη. Όταν στρατηγικά αναπτύσσονται σε βάσεις στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή (στη βάση της RAF στο Thumrait στο Ομάν ή στην Al Udeid στην Ντόχα του Κατάρ) ή στο Diego Garcia στον Ινδικό συνήθως πετούν με κατεύθυνση ανατολική πάνω από τον Ατλαντικό και συνέχεια πάνω από τη Μεσόγειο. Η πτήση με δυτική πορεία προς τον Ειρηνικό είναι ασυνήθιστη.

Τρίτον ο χρόνος της ανάπτυξης των βομβαρδιστικών. Η απογείωση των αεροσκαφών έγινε λίγες ώρες μετά από την διακήρυξη από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ότι θα εξαπέλυε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ.

Τέταρτον στις συνομιλίες των πληρωμάτων με τον πύργο ελέγχου στην βάση Dyes του Τέξας ακούστηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν για τη βάση Guam και αυτό ακριβώς βάζει σε υποψίες τους αναλυτές. Εάν επρόκειτο για αιφνιδιαστική ανάπτυξη των αεροσκαφών εκεί δεν υπήρχε λόγος οι συνομιλίες να γίνονται μέσω της ανοικτής ακρόασης χωρίς την χρησιμοποίηση ασυρμάτων ασφαλούς μετάδοσης/λήψης που διαθέτουν τα αεροσκάφη. Ήξεραν ότι υπάρχουν πάντα ραδιοερασιτέχνες οι οποίοι ακούν την βάση Dyes και την κίνηση των αεροσκαφών εκεί.

Έτσι πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως οι συνομιλίες αναφορικά με το Guam ήθελαν να καταγραφούν από πολίτες και το νέο να διοχετευθεί στη συνέχεια στα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων.

Από την άλλη υπάρχει πάντα η περίπτωση τα αεροσκάφη να κατευθύνονταν στο Guam αλλά την τελευταία στιγμή να πήραν εντολή να αλλάξουν πορεία για κάποια άλλη βάση στην Ιαπωνία την Ταϊλάνδη ή και τις Φιλιππίνες ή ακόμα και στην Ιαπωνία.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Κανείς δεν ξέρει που τελικά προσγειώθηκαν και που βρίσκονται τώρα τα 5 B-1B. Το πιθανότερο είναι να βρίσκονται πολύ εγγύτερα στην Βόρειο Κορέα απ’ότι πιστεύουν οι περισσότεροι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek