Διαφημίσεις

Βίντεο και φωτογραφίες από τον Μαραθώνιο της Βοστώνης μελετούν Αμερικανοί ερευνητές με επικεφαλής το FBI, αναζητώντας στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπευθύνους των εκρήξεων.

Δεδομένου ότι στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τρέχουν κάθε χρόνο 27.000 άνθρωποι και τον παρακολουθούν περίπου 500.000, οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι θα έχουν άφθονα οπτικά στοιχεία για το τι συνέβη πριν και μετά την έκρηξη των δύο μηχανισμών, την ώρα που εκατοντάδες δρομείς έτρεχαν προς τη γραμμή του τερματισμού στην Κόπλεϊ Πλάζα της συνοικίας Μπακ Μπέι της Βοστώνης.

Τοπικό κανάλι μετέδωσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έρευνα σε ένα διαμέρισμα στο Ρεβίρ. Η αστυνομία της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκε ένα ένταλμα για έρευνα σε σχέση με την υπόθεση στο Ρεβίρ, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί κάποιος ύποπτος και η αστυνομία επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία πως τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Οι αμερικανικές Αρχές – όπως και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμά του που εκφώνησε μετά την τραγωδία – αποφεύγουν να μιλήσουν για τρομοκρατία. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αναφέρουν ανώνυμα ότι οι Αρχές χειρίζονται την υπόθεση ως πιθανή τρομοκρατική πράξη.

Το FBI ηγείται των ερευνών με τη βοήθεια αξιωματούχων του δήμου, της Πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντελοριέ του FBI σε συνέντευξη Τύπου. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρόκειται για μια «εγκληματολογική έρευνα», αλλά και μια «εν δυνάμει τρομοκρατική έρευνα», ενώ αρνήθηκε να επεκταθεί όσον αφορά στα πρώτα ευρήματα ή την κατεύθυνση των ερευνών.

Μέχρι στιγμής καμία υπηρεσία δεν έχει βρει στοιχεία ότι υπήρξε κάποια φανερή προειδοποίηση για την επίθεση ούτε έχει προκύψει κάποια ανάληψη ευθύνης. «Δεν υπήρξαν γνωστές απειλές» δήλωσε ο επίτροπος της αστυνομίας της Βοστώνης, Εντ Ντέιβις, ζητώντας από το κοινό να δώσει πληροφορίες. Η αστυνομία σαρώνει τη διαδρομή της κούρσας των 42 χιλιομέτρων, για να εντοπίσει ενδεχομένως στοιχεία, ενώ έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το σημείο όπου έγιναν οι εκρήξεις.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ μίλησε για την υπόθεση με τον διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μίλερ και τη γενική εισαγγελέα της Βοστώνης, Κάρμεν Ορτίζ. Έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της Εθνοφρουράς και τα τοπικά νοσοκομεία φρουρούνται από ένοπλους αστυνομικούς.

Στην έρευνα συμμετέχουν επίσης υπηρεσίες πληροφοριών, όπως η CIA και το Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας. Οι ερευνητές εξετάζουν τουλάχιστον δύο, ουσιαστικά αντιφατικές, θεωρίες για το ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Σύμφωνα με τη μία θεωρία, η οποία βασίζεται στη χρονική συγκυρία των βομβιστικών επιθέσεων – την ημέρα που κατατίθενται οι φορολογικές δηλώσεις και επίσης την ημέρα του Μαραθωνίου της Βοστώνης που διεξάγεται παραδοσιακά την Ημέρα των Πατριωτών – πίσω από τις επιθέσεις μπορεί να βρίσκονται εγχώριοι δεξιοί εξτρεμιστές, όπως ακτιβιστές κατά της κυβέρνησης και της φορολογίας.

Μία από τις κύριες εναλλακτικές θεωρίες είναι ότι μπορεί να υπάρχει κάποιου είδους σχέση, είτε άμεση είτε πολύ χαλαρή, με εξτρεμιστές ισλαμιστές.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Αρχική



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Βοστώνη: Στα χέρια των Αρχών το οπτικό υλικό”
  1. Την ίδια μέρα έγιναν κι' άλλες εκρήξεις με πολύ περισσότερα θύματα σε χώρες με ανθρώπους που για τα ΜΜΕ είναι κατώτερων φυλών, όπως στο Ιράκ, Αφγανιστάν και αλλού, ενώ οι σταυροφόροι ετοιμάζονται να δολοφονήσουν κι' άλλες μερικές χιλιάδες ανθρώπων μικρότερης αξίας κατ' αυτούς π.χ. στο Ιράν, λέω τώρα !

  2. Το πιθανοτερο ειναι να την πληρωσουν οι Συριοι και οι ΒορειοΚορεατες και λιγοτερο οι Ιρανοι. Ο νοων νοειτω….

  3. Οι 2 εκδοχες για το τι επεται μου φαινεται οτι ειναι
    ξεκαθαρες , α)ειτε θα κατηγορησουν εγχωριους εξτρεμιστες
    οποτε θα χρησιμοποιησουν το συμβαν για παναμερικανικη
    χουντα , β)ειτε θα βρεθει καποιος ισλαμοβλακας "υπευθυνος"
    και παμε για επεμβαση σε μεση ανατολη μαλλον Ιραν ,
    και στις 2 περιπτωσεις Πεδιο-Κοσμος 1-0

  4. ΑΣΧΕΤΟ…ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΑΖΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ ΜΠΛΕ ΑΣΠΡΟ ΜΠΛΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek