Διαφημίσεις

Visit Jewish.TV for more Jewish videos.


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

36 σχόλια στο “Για να δούμε τι λέει η εβραίικη τηλεόραση για τους Έλληνες (Χωρίς Υπότιτλους)”
  1. Αν εξαιρεσουμε οτι αυτος εχει προβλημα με τα γενεια και τη μυτη του.
    Ειναι 26 λεπτα χαμενου χρονου.

  2. Source: The unedited full-text of the 1906 Jewish Encyclopedia

    "At sight of Simon the Just (the high priest of the Temple in Jerusalem), Alexander fell prostrate at his feet, and explained to his astonished companions that the image of the Jewish high priest was always with him in battle, fighting for him and leading him to victory."

    Μετά πλάκωσε ο Ξέρξης, η Εβραία Εσθήρ, ο Εβραίος Μαρδοχαίος (aka Μαρδόνιος) και οι … Θερμοπύλες!!! Πίσω από κάθε επίθεση εναντίον της Ελλάδος κατά περίεργο τρόπο βρίσκουμε πάντα Εβραίους!!!! Και μάλιστα στα δικά τους κείμενα!!!!!!
    Πηγή: http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2009/02/blog-post_26.html

    Λυπούμεθα, ἀλλὰ ψάχνετε γιὰ κάτι που δὲν εἶναι ἐδῶ…

  3. Ειναι εβραικη εκδοχη της αρχαιοελληνικης ιστοριας οπου η μομφη κατα των ελληνων εν κατακλειδι ειναι πως με τον πολιτισμο τους απειλησαν τους εβραιους γιατι ηταν τοσο θαυμαστος με αποτελεσμα να τους προσηλυτισουν πολιτιστικα και να κινδυνευσει ο καταπληκτικος,ανεπαναληπτος και κατα την χριστιανικη πιστη εκλεκτος λαος των εβραιων.
    Το καλυτερο που ακουσα ειναι πως το alexander ειναι εβραικο γιατι τελειωνει σε center(περιπου στο 12:00).

  4. "Μόλις είδε τον Σίμωνα τον Δίκαιον (δλδ τον Εβραίο Αρχιερέα του Ιερού Ναού στην Ιερουσαλήμ), ο Μέγας Αλέξανδρος έπεσε κάτω και προσκύνησε με το πρόσωπό του εστραμμένο – σας δείγμα υποτέλειας – στα πόδια του Αρχιερέα, εξηγώντας στους έκπληκτους Έλληνες συντρόφους του ότι την εικόνα του Εβραίου Αρχιερέα την είχε πάντα μαζί του στη μάχη, να αγωνίζεται γι’ αυτόν και να τον οδηγεί στη νίκη."

  5. δεν ξερω αγγλικα και δεν μπορω να καταλαβω τι λεει…..απο τα σχολια καταλαβα οτι μιλαει για τον μεγα αλεξανδρο και την ελλαδα…..αλλα εδω θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση……πως ειναι δυνατον εμεις οι ελληνες να ειμαστε κατα της παγκοσμιοποιησης και υπερ του μεγα αλεξανδρου?……αφου οτι εκανε τοτε ο μεγας αλεξανδρος κανουν τωρα οι παγκοσμιοποιητες…..και μη μου πεις δεν το ιδιο….γιατι ειναι το ιδιο…….θα ηθελα να πω και ενα μεγαλο λαθος που πιστευω οτι επιτιδες περνανε καποιοι κυκλοι για τους εβραιους……….οι εβραιοι χριστιανοι δεν εχουν καμια σχεση με τους σιωνιστες…..τα λαθη των σιωνιστων λοιπον μην τα ριχνουν στους χριστιανους εβραιους για λογους που ολοι ευκολα μπορουν να καταλαβουν

  6. "Εψαξα να βρω τους καρπους σας και δεν βρηκα τιποτα εις εσας "ποιος φροντιζει ενα "δεντρο" που δεν δινει καρπους? ,ματια εχετε και δεν βλεπετε, αυτια εχετε και δεν ακουτε ,αλλος λοιπον λαος θα κληρονομησει την βασιλεια, το γονιμο δεντρο που παραγει καρπους,αυτα ειπε και βαφτισε τους μαθητες του με ελληνικα ονοματα. –

  7. έχει δίκαιο ο δάσκαλος, να φθάσουν οι Εβραίοι της upper class να φτιάξουν γυμναστήρια και θέατρα, όπου η ελίτ γυμνάζονταν γυμνοί και σατίριζαν κατά τα Ελληνιστικά πρότυπα τους αρχιερείς και αξιωματούχους, δεν το άντεξαν και μας έστειλαν τον Σαούλ.

  8. it's not ALEXANDER but ALEXANDROS…not ALEX not ALEXIS not ………..Read some history sometimes not this one you have in front off you or go to another school.Best regards….

  9. Απ' όσο γνωρίζω όταν ο μέγας Αλέξανδρος έφτασε στα Ιεροσόλυμα οι Εβραίοι όπως ήταν φυσικό έσπευσαν να τον υποδεχτούν με τιμές για να τον καλοπιάσουν . Εφόσον λοιπόν δεν προέβαλαν αντίσταση δεν θέλησε να τους πειράξει . Τότε ακριβώς μαζί με τον Εβραϊκό λαό και τους επίσημους αντιπροσώπους του ήρθε και μία ομάδα από τους ιερείς του ναού του Σολομώντος με επικεφαλής κάποιον αρχιερέα . Βλέποντάς τους ο Αλέξανδρος ρώτησε ποιοι ήταν και όταν το έμαθε συζήτησε για λίγο μαζί τους με την βοήθεια διερμηνέα και αφού πληροφορήθηκε εν συντομία για το τι πιστεύουν,αμέσως προσκύνησε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επιτελών του και συμπολεμιστών του τον Εβραίο αρχιερέα . Όταν τον ρώτησαν αυτοί( θιγμένοι βέβαια )γιατί το έκανε τους είπε : Δεν προσκυνώ αυτόν( τον Εβραίο αρχιερέα δηλ.) αλλά τον Θεό που αυτός εκπροσωπεί . Κάποιοι βέβαια αμφισβητούν το συγκεκριμένο γεγονός επειδή αναφέρεται μόνο από τους Εβραίους . Όμως ο Μ. Αλέξανδρος εκτός από μεγάλη στρατηγική διάνοια ήταν βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος . Έτσι τον είχε μεγαλώσει η μητέρα του και αυτό αναφέρεται από τους σημαντικότερους Έλληνες ιστορικούς κάθε φορά που προσπαθούν να περιγράψουν τον χαρακτήρα του . Με λίγα λόγια είναι πολύ πιθανό να έγινε αυτό το συμβάν γιατί ήθελε να τα έχει καλά με όλους τους θεούς .

  10. 4:57 Έπρεπε να πέσεις για ύπνο τέτοια ώρα γιατί από την νύστα έγραψες πολλές βλακείες!
    Κοίταξε λίγο για τον σκοπό της εκστρατείας του Μέγιστου και μετά ξανάσκέψου το…

  11. Ο Μ.Αλέξανδρος δεν καταπίεζε και δεν πείραζε ποτέ κανέναν λαό (εφόσον βέβαια δεν προέβαλε αντίσταση )ούτε ανακατευόταν με την θρησκεία του . Άφηνε τους ανθρώπους να ζήσουν όπως ήταν πριν τους κατακτήσει εκτός βέβαια αν είχαν υπερβολικά βάρβαρα έθιμα π.χ. αιμομιξίες , κανιβαλισμό κ.λ.π. Γιαυτό και οι λαοί απ' όπου πέρασε τον αγάπησαν πολύ . Το ίδιο έγινε αρχικά και με το Ισραήλ . Οι Εβραίοι αγάπησαν υπερβολικά τον Ελληνικό πολιτισμό , σε σημείο που κάποιοι ακόμη και ιερείς να αλλάξουν ακόμη και τα ονόματα τους σε Ελληνικά ή να τα Εξελληνίσουν ενώ κάποιοι άλλοι ακόμη και να αφήσουν την θρησκεία τους για να τους βλέπουν με καλό μάτι οι Έλληνες . Ενώ η νεολαία τους μάθαινε την Ελληνική γλώσσα την φιλοσοφία πήγαινε στα γυμναστήρια και γενικά είχε επηρεαστεί σε τέτοιο βαθμό από τον Ελληνικό τρόπο ζωής που οι Εβραίοι πρεσβύτεροι φοβόντουσαν ότι ο λαός τους θα χάσει την ταυτότητα του . Δυστυχώς όμως όλα αυτά τα σταμάτησε ένας ανεγκέφαλος εγωϊστής ονόματι Αντίοχος ο << επιφανής >> ο οποίος προσπάθησε να επιβάλει σε αυτούς τους ανθρώπους με το ζόρι την ειδωλολατρεία βασανίζοντας και σκοτώνοντας τους . Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επαναστατήσουν εναντίον του και να μισήσουν ο,τιδήποτε Ελληνικό και να υποστεί Ελληνισμός της περιοχής ένα σωρό απώλειες εξ αιτίας αυτού του ανίκανου και πανηλήθιου εγωϊστή ενώ οι Έλληνες να γίνουν μισητοί στους Εβραίους .

  12. 12:32 καλα τα λες….αυτο που ξεφυγε της προσοχης σου ειναι το ποτε επεσε ο μεγας αλεξανδρος στα ποδια του ιερεα…..επεσε οταν εμαθε ποιον θεο πιστευαν οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ……αυτοι που σταυρωσαν το χριστο και την αληθεια…….οσο για τον πολιτισμο που προσφερε ηταν ο ηλιακος εωσφορικος πολιτισμος….της πλανης….ποιος πολιτισμος μπορει να σταθει αν δεν υπαρχει ως προτυπο ο αληθινος θεος?…..κοιτα την ιστορια και διδαξου λοιπον….και η νεα ταξη θα σου προσφερει ανεσεις ασφαλεια και καλη ζωη….αλλα αφου βαλεις το χαραγμα….και ξεχασεις τον αληθινο θεο….αυτο το ανταλλαγμα ζηταει….θα τους το δωσεις?…αν ναι τοτε θα καταστραφεις οπως και τα βασιλεια τους απο τον δικαιο κριτη

  13. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΟΤΙ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΜΑΣ, ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟΙ.

  14. 4:57 το να βριζεις ειναι ευκολο…..το να απαντησεις στην ερωτηση ειναι το δυσκολο….και σου ξαναλεω…..αμα εισαι κατα της νεας ταξης τοτε εισαι και κατα του μεγα αλεξανδρου και κατα του χιτλερ και πολλων αλλων που κατα καιρους προσπαθησαν να γινουν παγκοσμιοι ηγετες……τι δεν καταλαβαινεις?…….1+1=2 και οχι 11 οπως θελετε να μας λετε……κουνα λιγο το μυαλο σου να ξυπνησεις κοιμησμενε που το παιζετε και ξερολες

  15. για τον waterbee80 το εγραψα αυτο…..το να βριζεις ειναι ευκολο…..το να απαντησεις στην ερωτηση ειναι το δυσκολο….και σου ξαναλεω…..αμα εισαι κατα της νεας ταξης τοτε εισαι και κατα του μεγα αλεξανδρου και κατα του χιτλερ και πολλων αλλων που κατα καιρους προσπαθησαν να γινουν παγκοσμιοι ηγετες……τι δεν καταλαβαινεις?…….1+1=2 και οχι 11 οπως θελετε να μας λετε……κουνα λιγο το μυαλο σου να ξυπνησεις κοιμησμενε που το παιζετε και ξερολες

  16. Που βρίσκεται ο τάφος του; Ούτε αυτό δέν αφήνουν να βρεθεί τούς φοβίζει το μεγαλείο των Μακεδόνων και το κρατάνε καλά φυλαγμένο …..μπορεί και στα υπόγεια του βατικανού μιά και οι Ρωμαίοι….
    Ευτυχώς ο Ανδρόνικος του χάλασε τα σχέδια με τήν ανακάλυψη τής βεργίνας.
    Ποιός χρηματοδοτεί τα σκοπιανό;
    Αφήσαμε ανεξέλεγκτους τους σαράφηδες και θα καταστρέφουν σύντομα τόν κόσμο.
    ΓΑΠ:ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ..βιάζεται το αγόρι
    Ας προσέχαμε.

  17. Προς τον 4:57 αντί να βρίζεις απάντησε σαν Έλληνας με επειχηρίματα και ιστορικές αποδείξεις . Και όχι σαν αγράμματος κομπλεξικός αλλοτριωμένος δωδαικαθεϊστής ,ναζί , Εβραίος ή όποιο άλλο Σιωνιστικό κατασκεύασμα ,γιατί αυτοί οι 3 που αναφέρω έχουν την ίδια ρίζα τα ίδια αφεντικά και το ίδιο πιστεύω. Π.χ.Οι δωδαικαθεϊστές πιστεύουν ότι η Ελληνική φυλή είναι η ανώτερη σε όλο τον κόσμο , οι Εβραίοι το ίδιο (θεωρούν μάλιστα όλους τους άλλους ανθρώπους σκύλους – ζώα)οι Ναζί σχεδόν το ίδιο ( λογικό αφού και αυτοί είναι επίσης Εβραϊοσιονιστικό δημιούργημα ) Όσο για τον μέγα Αλέξανδρο λες να μην ξέρω τον σκοπό της εκστρατείας του ; Κύριος σκοπός του ήταν η εξάλειψη του Περσικού κινδύνου η εκδίκηση για τα όσα έκαναν στην Ελλάδα , η εξερεύνηση και κατάληψη όσο το δυνατόν περισσοτέρων εδαφών και η δημιουργία μιας τεράστιας Ελληνικής (στην διοίκηση κυρίως)αυτοκρατορίας . Αυτό το τελευταίο βέβαια το κατέκριναν πολλοί αριστεροί και μη , κατηγορώντας τον ως σφαγέα των λαών κ.λ.π. Πολλοί αφελείς για να μιλήσω ευγενικά , μάλιστα τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ και άλλους κατακτητές. Για κοιτάξτε όμως στην παγκόσμια ιστορία . Εγώ τουλάχιστον προσωπικά δεν έχω ξαναδεί πουθενά κανένα λαό κατακτημένο να αγαπάει τον κατακτητή του και μάλιστα με τόσο πάθος. όλοι τον θέλουν για δικό τους . Εξάλλου από όπου πέρασε μόνο καλό έκανε εκπολιτίζωντας τους ενώ σε καμιά περίπτωση δεν προέβη σε γενοκτονίες , ούτε προκάλεσε πείνα σε κανέναν λαό όπως οι Τούρκοι και οι Γερμανοί. Σε αντίθεση με τον Χίτλερ είχε φιλότιμο ήταν σπλαχνικός και εκτιμούσε πολλές φορές το θάρρος και την γενναιότητα και αυτών των εχθρών του ακόμη .

  18. 4:01…
    Οταν προσπαθεις με ορους μαθηματικων να εξετασεις την ιστορια δεν πιστευω να χρειαζεται να πω κατι περισσοτερο για την νοητικη σου κατασταση…
    Ακου εκει!!! 1+1=2 Αρα και ο Μεγιστος ειναι ιδιος με τον Χιτλερ!!!
    Ελεος!!!
    Μηδενικο που πιανεις και τον Θεο Μεγα Αλεξανδρο στο στομα σου!

  19. ρε συ waterbee80….δυο φορες στο εγραψα….και μου απαντας οτι να ναι…..δεν φταιω εγω που εισαι καθηστερημενο……θα απαντησω στον 10:15 και κοιτα να καταλαβεις και συ γιατι αλλη ευκαιρια δεν θα εχεις…….ο χιτλερ και ο μεγας αλεξανδρος μιας και λεμε για αυτους τι σκοπο ειχαν?…..να κατακτησουν τον κοσμο……ο αντιχριστος τι σκοπο εχει?….να κατακτησει τον κοσμο…..αυτοι οι 3 ποιον εχουν για θεο?…..τον ηλιακο θεο-εωσφορο….κοιτα τα συμβολα τους και την τεχνικη τους οπως καλα διακρινεις και λες περι ανωτερης φυλης……ακομα κοιτα και τον χαιρετισμο που ειχαν και οι δυο τους που ειναι ιδιος……και κατι ακομα για τον αλεξανδρο που υπαρχει γραμμενο……η μητερα του η ολυμπιαδα ηταν ιερια και σε μια τελετη(μαγειας) καλεσε τον (δια)-ολο και τον εταξε σε αυτον…..ο διας εδωσε την σφραγιδα του στο μεγα αλεξανδρο(αφου κυριαρχος στον κοσμο αυτο οπως μας ειπε ο χριστος ειναι ο διαβολος) ….ετσι λοιπον του εδωσε βασιλειο ο διας…..ο διας βεβαια δεν μοιραζει για πλακα τα βασιλεια…..τα δινει σε ανθρωπους ωστε να γινει κυριαρχος ο ιδιος ωστε να εξαφανισει της εκκλησιες και τον χριστο απο την γη ωστε να δοξαζουν μονο τον διαολο…..αυτο παλι το βλεπουμε και σημερα με την παγκοσμια ταξη που θελει να φερει τον αντιχριστο και να εξαφανισει καθε τι χριστιανικο….ο μεγας αλεξανδρος ο χιτλερ και αλλοι πολλοι που ηθελαν να γινουν παγκοσμιοι ηγετες αυτον τον σκοπο ειχαν αλλα δεν τα καταφερναν…..αυτος που θα ερθει τωρα ομως θα τα καταφερει….αυτη ειναι ολη η ιστορια και σε οποιον αρεσει

  20. Ρε 4:19
    Τι μπαρουφες γραφεις που συγκρινεις το μεγα αλεξανδρο με τον χιτλερ
    Εισαι ανιστορητος κοιμασαι και με τα τσαρουχια κανοντας τον εξυπνο
    Ο Μεγα αλεξανδρος ειχε σκοπο να πρωωθησει και να διαδωσει τον ελληνικο πολιτισμο στις απολιτιστες χωρες κι οχι να κατακτησει το κοσμο..
    Οσο για τον Χιτλερ και τη κατακτηση του κοσμου..
    Εαν βρεις ποιοι χρηματοδοτησαν τον β παγκοσμιο πολεμο θα πεσεις απ τα συννεφα και θα παψεις πλεον να πιστευεις οτι ο χιτλερ ηθελε να κτακτησει τον κοσμο..
    Φυσικα τετοιες πληροφοριες θελουν πολυ ψαξιμο και σε ελεγχομενα ΜΜε δε θα βρεις τιποτα παρα μονο οτι σου πασαρουν και τρως και νομιζεις οτι εγινες εξυπνος
    Αντε καληνυχτα μη σε ενοχλω κι ολας..

  21. Ασε 4:19 !!!
    Καταλαβα…
    Ο Διας ειναι ο Δια-βολος;
    Πραγματικα σε λυπαμαι!
    Τελικα πρεπει να πηρες μαθηματα απο τον εβραιο στο βιντεο…
    Ετσι για να σου φυγει και η απορια ο Δια-βολος ειναι αυτος που βαλει κατα του Διος…
    Κατι τετοιοι ανθρωποι δεν πρεπει να εχουν το δικαιωμα να τεκνοποιουν. Αμεσα στειρωση!!!
    Ακου εκει μαγισσα η Ολμπιαδα!!!
    Δεν θα απαντησω σε αλο σου ποστ γιατι πως να συννενοηθεις με καθυστερηνο ον;;;

  22. Το είδα ! Πραγματικά επώδυνο , όχι μόνο λόγο των ανιστόρητων πληροφοριών που παραθέτει , αλλά γιατί αφιέρωσα 28 λεπτά να βλέπω τον Άδωνη Γεωργιάδη του Ισραήλ να λέει μαλακίες . Το ανησυχητικό είναι ότι ο αντίστοιχος Άδωνης είναι βουλευτής , άρα αυτές τις βλακείες τις πιστεύουν ακόμα περισσότεροι . Η αλήθεια είναι ότι μισούν τον Αλέξανδρο γιατί απλά τους περιφρόνησε , και ότι πραγματικά ο ελληνικός τρόπος ζωής απείλησε την πραγματικότητα τους , για αυτό άλλωστε και δημιούργησαν θυγατρική εταιρία και εξαφανισαν την διανόηση . Για τον Επίκουρο , μόκο .

  23. Λέει ότι ενώ οι Ιουδαίοι έτρεχαν να πάρουν ελληνιστική παιδεία στο Γυμνάσιο γιατί ήθελαν να έχουν οικονομική επιτυχημένη ζωή, εντουτοις οι Ελληνες σκότωσαν τον Σωκράτη γιατί οι φιλόσοφοι ήταν υποταγμένοι στην Αριστοκρατία και ότι η ηθική των Ελλήνων ουσιαστικά επηρεάστηκε από τον Σολομὠντα ο οποίος ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που μίλησε για ηθική και έγραψε για την ηθική, σιγά σιγά εκλάπηκαν οι ιδέες του από τους ΄Ελληνες φιλόσοφους της εποχής. Κάτι λέει ότι ξεκίνησε η Ηανουκα αλλ δεν ξέρω τι είναι αυτό. Επίσης στην Αρχή αναφέρεται στην μετάφραση των εβδομήκοντα περί Δημιουργίας που με μια μικρή αλλαγή στην ελληνική γλώσσα αλλάζει το νόημα περί δημιουργίας. Αυτά νομίζω είναι τα βασικά.

  24. pouthena oi ellines istorikoi den anaferoun to gegonos oti o M.Alaxandros proskinise ton arxierea twn evriwn.diavaste ariano pou egrapse tin ekstrateia tou M.Alexandrou.Ola afta einai dimiourghmata twn evraiwn opos kai den paradexontai thn metafrasi twn 72 tis p.diathikis.ekapsan istera ola ta xeirografa tous kai meta ksanametafrasan tin p.diathiki sta evraika stin legomeni.masoura(paradosi)

  25. @30 Απριλίου 2013 – 8:16 μ.μ.

    "Κάτι λέει ότι ξεκίνησε η Ηανουκα αλλ δεν ξέρω τι είναι αυτό."

    Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάν δρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη).

    Πηγή: http://www.knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/297-2010-12-17-13-13-01.html

  26. 'there wasnt onslaught,there wasnt hostility,there want exile,..the kind of things that enemies were fighting israel for….'.Πραγματικά καθώς έχω μία τεράστια γνώση και οι ίδιες μου οι αρχές γινώθηκαν με την παλαιά διαθήκη,τους προφήτες,την αρχαιολογία της εποχής,τις αρχές σε κριτές,κτλ,υπάρχει μία βρωμερή υποψία.Είναι αγράμματος ή πλάθει το λόγο του για να παραπλανήσει,το ελάχιστο το ακροατηριό του και πιο πολύ ανθρώπους με άγνοια(π.χ. κανά νεαρό Εβραίο στις ΗΠΑ).Μάλλον το δεύτερο,αλλιώς δε θα γιορτάζανε το Πουρίμ(εκτός αν ο Άμμαν ήταν όντως Έλληνας κατάσκοπος στην εποχή του Δαρείου του Β,και όχι του Ξέρξη).Αλλά και πάλι,οι Αιγύπτιοι τους είχαν σκλάβους,και όλη η ιστορία με την έξοδο.Στους κριτές και ναυή,διαβάζεις πως βογγάνε από τα δεινά,κτλ.Οι Ασύρριοι και οι Βαβυλώνιοι(τους Ιουδαίους) κατώπιν δεν τους εξόρισαν σταδιακά(όχι όλους).Επίσης έντεχνα δε γίνεται λόγος για τις μακροχρόνιες διαμάχες ζωής και θανάτου με τους Σαμαρέιτες(μη ιουδαίους εβραίους του Ισραήλ).Τέλος από το 323 μέχρι το 168,δεν είχαν και πολλά με τους Έλληνες,άλλωστε οι μακκαβαικοί πόλεμοι ήταν στην ουσία εμφύλια διαμάχη,και ως τέτοια ξεκίνησε.Οι μεν και οι δε ανακατεύαν τους ξένους λαούς σε αυτήν.Και για την ακρίβεια οι μη ελληνικοί γειτονικοί σημιτικοί λαοί(Σαμαρέιτες,κτλ) τράβηξαν τα πάνδεινα από τις επιβουλές των Εβραίων με τους Χασμοναίους.Οι Έλληνες πάλι δεν ήρθαν για πρώτη φορά με το Μ.Αλέξανδρο,χώρια ότι υπάρχουν σημαντικές θεωρίες για τους Φιλισταίους και τη φυλή του Δαν,που από οτι φαίνεται μάλλον πρόκειται για Έλληνες του 11 αιώνα π.χ.Πάντως οι ίδιοι οι Ιουδαίοι πήγαν με τον Πτολεμαίο όταν αυτός εισέβαλλε στην Παλαιστίνη,και επομένως αν έπαθαν κάτι δε νομίζω ότι για τα δεδομένα της εποχής ήταν κατι το αποκλειστικό.

  27. στη π.διαθήκη διαβάζεις ότι λεβίτες έτρεχαν στην παλαίστρα και μία μερίδα τους ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι με τα ελληνικά έθιμα.Αυτό πρέπει να ήταν γύρω στο 200-170π.Χ.Μέχρι τότε τίποτε δεν έχει ακουστεί ότι τους απαγορεύτηκε η θρησκεία ή ο το ένα ή το άλλο,διώξεις,κτλ.Ζούσαν ήρεμα κατω από τους Σελευκίδες στη σημερινή Ιουδαία και ήταν η πλειοψηφία εκεί,γιατί οι Έλληνες,δεν εγκαταστάθηκαν εκεί όπως στην Αντιόχεια.Αλλά πιο πολλοί οι γείτονες ξένοι(Σύροι,Αιγύπτιοι,Άραβες,Σαμαρείτες,Φοίνικες,Ασύρριοι,Χετταίοι,κτλ).Στον Έσδρα αυτοί παρουσιάζονται ως πρόβλημα.Πρακτικά είχαν κανονικά ναό,ιερέα και ίσως και αυτονομία διοίκησης όταν οι Φοίνικες δεν είχαν κάτι τέτοιο.Βρέθηκαν μόνοι τους τον 3αιων(300-200),κανείς δεν τους απειλούσε,οι γείτονες λαοί ήταν πλέον ήρεμοι,και έτσι μία ολόκληρη γεννιά Εβραίων εντυπωσιαστηκε από τον ελληνισμό,για πρώτη φορά είδαν ξένους που δεν τους πολυενδίεφερε τι γίνεται στην Ιερουσαλήμ και στα περίχωρα.Έτσι η ιουδαική κοινωνία χωρίστηκε στα δύο χωρίς να υπάρχει εξωτερικός εχθρό ή πρόβλημα εντός.Υπάρχει βιβλίο του Grainger,που αναλύει τους μακκαβαίους.

  28. Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΝΙΕΤΕ Ο GAY ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,Ο ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ……..ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΑΜΩΦΑΡΑ

  29. Ωχ τώρα… ένας βλάκας της Χαμπάντ που δεν ξέρει την τύφλα του δίνει… σεμινάρια. Ατυχώς ή ευτυχώς, το ιντερνετ είναι για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek