07:13 - 06/05/2013

Facebook. Βλέπουμε το τυρί, αλλά όχι τη φάκα της Νέας Τάξης…

Διαφημίσεις

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με το facebook. Τα είχαμε ξαναγράψει βέβαια. Αλλά όταν τα βλέπεις συνέχεια μπροστά σου δεν μπορείς να τα παραβλέπεις διαρκώς.

Του Στρατή Μαζίδη

Το FB ήταν μια πολύ καλή εφαρμογή στο ξεκίνημά του πριν από κάποια χρόνια. Έδωσε πράγματι τη δυνατότητα να ξαναβρεθούν παλιοί φίλοι και γνωστοί. Είδαν λοιπόν πολλοί μόνο το τυρί αλλά όχι τη φάκα. Το κακό είναι ότι πέρα από την αφορμή, το FB αποτελεί πλέον και τον τόπο της συνάντησης. Για πολλούς ακόμη και το σπίτι τους. Για άλλους πάλι είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο.

Καταπιάνομαι εκ νέου με το θέμα με αφορμή κάποια πράγματα που παρατήρησα σε φίλους.

Πιάνει ο άλλος το αρνί, του περνάει τη σούβλα και παράλληλα μέσα στα αίματα και τα σιδερικά θα πάρει μια πόζα στο i-phone ώστε να ανεβάσει παραχρήμα τις συγκλονιστικές στιγμές.

Γεννάει η άλλη στο μαιευτήριο κι αντί να αγκαλιάσει το παιδί της, ποζάρουν στο χαζοχαρούμενο που πατέρα που κι αυτός σε χρόνο μηδέν έχει ανεβάσει στο ίντερνετ τη φωτογραφία.

Άλλος πάει στη θάλασσα και αντί να κάνει μια βουτιά, ποζάρει κι ανεβάζει.

Ο τάδε μόλις έδωσε ριπόρτο αναφοράς ότι εισήλθε στην καφετέρια παρακολούθησης με την τάδε για να πιουν καφέ, το οποίο βλέπετε ως “ο χρήστης ΧΧΧ μόλις έκανε check in στο cafe ΧΧΧ με την ΧΧΧ”.

Δεν τους αδικώ κατά μια έννοια. Λίγοι γνωρίζουν το ίντερνετ από τα παλιά χρόνια και ελάχιστοι ξέρουν καλά τις σκοτεινές του πλευρές. Ιστορίες απείρου κάλλους οφείλουν την ύπαρξή τους ακριβώς λόγο του ίντερνετ και της αφέλειας ορισμένων και ίσως θα έπρεπε κάποια στιγμή να σας αφηγηθώ γεγονότα που συνέβη πριν από αρκετά χρόνια που έτυχε να μου μεταφέρουν και να διαβάσω. Τότε που ίντερνετ είχαν λίγοι και για να συνδεθείς άκουγες εκείνους τους περίεργους θορύβους του μόντεμ.

Δηλαδή σουβλίζεις το αρνί, ετοιμάζεσαι να βουτήξεις στη θάλασσα, ξύνεις το αυτί σου ή σκαλίζεις τη μύτη σου, γεννιέται το παιδί σου κι εσύ κοιτάς πως θα βγάλεις στα μανταλάκια την προσωπική σου ζωή. Κι όχι μόνο αλλά πληρώνεις κι όλας για αυτό. Μπήκε στο υποσυνείδητό σου δηλαδή πως πρέπει να εκθέτεις ότι κάνεις.

Μην βγάζετε την προσωπική σας ζωή στο ίντερνετ. Μην εκθέτετε τα παιδιά σας. Μη λέτε κάθε στιγμή και λεπτό που είστε. Μη ζείτε μέσα από μια ιστοσελίδα. Μη συνηθίζετε εκούσια στο φακέλωμα και την παρακολούθηση που θέλουν να επιβάλλουν κάποιοι.

Αυτό το μάντρωμα, αυτή η εξάρτηση κάποια στιγμή θα φανερώσει τον προορισμό της.

freepen



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (13)

  1. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 7:27 ΠΜ

    ΠΕΣ ΤΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟΝΙ ΤΟΥΣ!!!!!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΦΑΝΕΣ.ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΑΚΕΛΩΝΩΝΤΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

  2. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 8:06 ΠΜ

    Εσύ φίλε μου πολύ καλά τα λες, όμως κανείς δεν θα σε ακούσει. Μετά από μερικά ίσως χρόνια θα καταλάβουν τι εννοούσες και τότε θα θυμηθούν…..

    Τίποτα άλλο……

  3. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 9:24 ΠΜ

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΛΗΚΤΡΑ.ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΘΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΔΕΜΕΝΟΥΣ.ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ.ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΥΝ ΟΥΤΕ TWITTER,FACEBOOK,INSTAGRAM,E-MAIL ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.ΜΙΑ ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕ!!!!

  4. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 10:20 ΠΜ

    Όποιος ασχολείται με το fb είναι εκτεθειμένος σε κάθε περίπτωση. Παρακολουθούν ακόμα και τα Like για να ξέρουν που κατευθείνεστε στα πάντα. Απλώς όσο λιγότερο "φωτογραφίζεσε" και ενημερώνεις διαρκώς τόσα λιγότερα γνωρίζουν για σένα ….. το καλύτερο ήταν να κόβαμε όλοι αυτή την κακή "συνήθεια" !!

    Αλλά για σκεφτείτε το, για πολλούς είναι το "στέκι" τους, η καφετέρια της γειτονιάς που μπαίνουν και "βλέπουν" γνωστούς, για άλλους η τέλεια επαγγελματική διαφήμιση, για άλλους κάτι σαν τη τηλεόραση και ακόμα καλύτερα (απολαμβάνουν δημοσιότητα, μαζεύουν "φίλους" ) …. δείτε τη χαρά του Μητσοτάκη μόλις το ανακάλυψε! Άντε να του το κόψεις τώρα…..

  5. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 11:52 ΠΜ

    βρε 6 Μαΐου 2013 – 12:24 μ.μ. να καουν τα παντα, ή να βαλουν κατω το κεφαλι και να παιδευτουν να μαθουν ;
    Οχι να τα καψουμε επειδη υπαρχουν 80+% τενεκεδες.

    • Ανώνυμος 05/06/2013 @ 2:13 ΜΜ

      …αρχισε η αντιστροφη μετρηση.Το φακελωμα ολοκληρωθηκε και τα γεγονοτα τρεχουν!Οσοι εχουν τη δυναμη ΑΠΟΣΤΡΟΦΗΣ ισως και σωθουν!
      Οι υπολοιποι θα εξακολουθουν να ειναι
      μεσα στην εσωστρεφια,την "προβολη και την προσβολη"…παντα μεταφορικα.

  6. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 12:43 ΜΜ

    Όταν οι φίλοι σου είναι πραγματικοί φροντίζεις να μη χανεσαι ή και να χαθείς ξαναβρισκεσαι. Όλοι οι άλλοι δήθεν φίλοι θυμήθηκαν ότι σε ξέρουν όταν τους το πρότεινε η εφαρμογή και χεστηκαν αν ζεις ή όχι. Απλώς εμφανίζονται κοινωνικοτεροι και καμαρώνουν για τους πολλούς δήθεν φίλους τους. Μάλλον θα χρειαστεί κάποιος νεολογισμός για τις καινούργιου τύπου φίλιες. Get a life…

  7. Ανώνυμος 05/06/2013 @ 5:03 ΜΜ

    Καλα ταα λες αλλα στου κουφου την πορτα καποιοι πρεπει να ειναι οι χαζοι@@@@

  8. Ανώνυμος 05/07/2013 @ 11:23 ΠΜ

    Στρατή γεια σου και χρόνια πολλά! Παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου στο freepen και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι τουλάχιστον αξιόλογες. Από τις λίγες σταθερές φωνές στο ''σκοτεινό'' internet με σοβαρότητα και χωρίς ''κορώνες''.
    Μακάρι να σε ακούν όλο και περισσότεροι και να γράφεις όλο και συχνότερα…

  9. Ανώνυμος 05/08/2013 @ 3:35 ΠΜ

    FBi .-

  10. Ανώνυμος 05/09/2013 @ 8:34 ΠΜ

    Κοιταξτε θεωρω πως πλεον αυτο που γινεται στο fb εχει παρει μεγαλη εκταση αλλα απο την αλλη τα πραγματα ειναι απλα!Κανουν ολοι τα λεγομενα check in με ποιο σκοπο?Σκεφτηκατε?Και αυτοι που το κανουν ειναι σε ηλικιες απο 14 μεχρι οποιοι ειναι ελευθερη!Το να θελουν να δειξουν το που πανε και το οτι καποιος βγαινεις ειναι καθαρα προβολη του εαυτου τους και μπορει να θελει να δειξει σε καποιον "να δες ειμαι εδω" περιμενοντας καποιος να ερθει!Για τις φωτο καποτε ειχαμε στα σπιτια μας αλμπουμ και οποιος ερχοταν του το δειχναμε τωρα τα αλμπουμ ειναι ηλεκτρονικα και μπορει ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ εσυ να το δει!Μπορει να το θες δημοσια γιατι θεωρεις τον εαυτο σ ομορφο και μπορουν να σε δουν φιλοι και αγνωστοι μπορει να τ ανεβασεις αλλα να τ κανεις να φαινεται μονο σε εσενα Η μονο σε οποια ατομα θες δλδ 5-6 !Δεν εχω καταλαβει γιατι ειστε τοσο φανατισμενοι με αυτο!Και απο την αλλη δειτε το αλλιως ψαχνονται για γκομενο η γκομενα και για αυτο τα κανουν ολα αυτα!Δειτε ενα ατομο στο fb με σχεση και δειτε τι εκανε πριν ισως εκει καταλαβετε την διαφορα!Τωρα υπαρχει και η αποψη οτι καποιος μπορει να ανεβασει καποιο αρθρο απο αυτη την σελιδα που καθαρα δινεις προσωπικες αποψεις και σκεψεις εδω ΝΑΙ ειναι ελεγχος οταν θα δουνε οτι για αυτο το θεμα εχεις την ταδε αποψη ναι τοτε μπορουν να σε κανουν κατι!Οταν ομως βγαινεις μια φωτο στην θαλασσα ειτε εισαι με τον γκομενο η την γκομενα τοτε ειναι απλα εκανα κατι ηθελα να δειξω κτητικοτητα η την ομορφαδα μου και το εκανα!

  11. Ανώνυμος 05/09/2013 @ 8:36 ΠΜ

    Και αυτο που δεν μου αρεσε απο αποψη ιντερνετ ειναι οτι για παραδειγμα εγω εψαξα καποια αντικειμενα να παρω απο την amazon ηθελα να δω τιμες απλα ειδα βγηκα και μετα αυτα τα πραγματα που εβλεπα μου τα εμφανιζει ακομα σαν διαφημισεις.Και αυτο ΝΑΙ ειναι βομβαρδισμα!

  12. Ανώνυμος 05/13/2013 @ 9:02 ΠΜ

    Έχω λογαριασμό στο FB απτο 2005 δηλαδή πάνω-κάτω απο τότε που φτιάχτηκε το FB, τότε που οι μάζες δεν ήξεραν καν τι είναι.

    Κάθε πότε το χρεισιμοποιώ; μα φυσικά μια φορά το 6μηνό ή μια φορά τον χρόνο(όποτε δηλαδή μου στέλνει κανένας γνωστός μήνυμα)

    Υ.Γ. Φωτογραφίες; ..ναι έχω μια τις μηχανής μου χωρίς να φαίνεται βεβαίως η πινακίδα και χωρίς να φαίνεται τίποτα άλλο που να δείχνει το που ακριβώς είμαι.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*