Διαφημίσεις

Στο στόχαστρο τους και η Ελλάδα….

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται καλύτερα νομικά μέσα για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό σε κράτη μέλη της, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε στην συνέλευση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Καθώς εντείνονται τα φαινόμενα ρατσισμού κατά των Εβραίων και των Ρομά στην Ουγγαρία, ο Γερμανός υπουργός σημείωσε ότι οι νομικές επιλογές που έχει η ΕΕ για την καταπολέμηση των παραβιάσεων των δημοκρατικών κανόνων κυμαίνονται μεταξύ πολύ αδύναμων μέτρων και πολύ ισχυρών μέτρων.

«Μεταξύ οδοντογλυφίδας και μεγάλου μπαζούκα, δεν υπάρχει ένα εργαλείο που να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αν αρχίσουν να υπάρχουν ανησυχητικές εξελίξεις σε μια κυβέρνηση ή σε μια χώρα», τόνισε.

«Η ανεκτικότητα είναι σοφή», αλλά «η ανεκτικότητα απέναντι στην μισαλλοδοξία είναι μια ιστορική ανοησία», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους μετέχοντες στη συνέλευση του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, οι οποίοι επέλεξαν φέτος την Ουγγαρία για την διεξαγωγή της συνέλευσής τους ώστε να υπογραμμιστεί η άνοδος του αντισημιτισμού στην χώρα αυτή.

Τέσσερα κράτη μέλη της ΕΕ, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορεί να αναλαμβάνει δράση όταν παραβιάζονται τα θεμελιώδη δικαιώματα, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσει τα περίπλοκα βήματα που ισχύουν τώρα για τις περιπτώσεις αυτού του είδους.

Όμως στην πρόταση αυτή, η οποία όπως δήλωσε ο Βέστερβελε υποστηρίζεται από περίπου τα τρία τέταρτα όλων των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, δεν κατονομάζονται χώρες που εγείρουν ανησυχία και δεν αναφέρονται κάποια συγκεκριμένα σχέδια.

Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση «στο Βερολίνο ή την Βουδαπέστη ή οποιοδήποτε άλλο μέρος στην Ευρώπη ή τον κόσμο», κατέληξε ο Βέστερβελε, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές την ώρα που στο Μόναχο είχε αρχίσει η ιστορική δίκη των νεοναζί στην Γερμανία, με βασική κατηγορούμενη την Μπεάτε Τσέπε, η οποία δικάζεται για συνέργεια στον φόνο δέκα ανθρώπων, 8 Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας Γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007.

Η τριήμερη σύνοδος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου σχεδιάζει να εκδώσει μία μελέτη που θα επικεντρώνεται στην άνοδο του ακροδεξιού εξτρεμισμού στην Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ουγγαρία, την Ελλάδα και την Γερμανία.

Πηγή



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Στο παγκόσμιο εβραϊκό συνέδριο αποφασίζουν πως θα πατάξουν τον ρατσισμό στις ευρωπαϊκές χώρες”
  1. Oταν καταλάβουν οι Ελληνες ότι αυτοί βρίσκονται πίσω από αντιρατσιτικά νομοσχέδια, ΜΜΕ και κόμματα οπως πχ ΣΥΡΙΑ ΔΗΜΑΡ και άλλα θα είναι πολύ αργά. Γιαυτούς θα είμαστε πάντα οι γκοιμ κάτι δηλαδή σαν τα πρόβατα του πάσχα. Καληνύχτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *