Διαφημίσεις

Σε μια προσπάθεια να παρέχει βοήθεια σε κακοποιημένα παιδιά με έναν ασφαλή τρόπο, η ισπανική οργάνωση ANAR, δημιούργησε μια διαφήμιση ενάντια στην κακοποίηση παιδιών, με τη μορφή αφίσας, στην οποία εμφανίζεται ένα διαφορετικό μήνυμα για τα παιδιά και ένα διαφορετικό για τους ενήλικες, ταυτόχρονα.

Το μυστικό μήνυμα της αφίσας είναι ορατό μόνο από ένα ύψος γύρω στο 1,20 μ., με αποτέλεσμα να μη γίνεται αντιληπτό από τους ενήλικες περαστικούς.

Οι ενήλικες βλέπουν στην αφίσα το θλιμμένο πρόσωπο ενός παιδιού και το μήνυμα:
«Μερικές φορές η κακοποίηση παιδιών είναι ορατή μόνο το από το παιδί που πάσχει από αυτή», ενώ τα παιδιά, βλέπουν στην αφίσα μελανιές και τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού, με το μήνυμα:

«Αν κάποιος σας πονάει τηλεφωνήστε μας και θα σας βοηθήσουμε» και ακολουθεί ο αριθμός τηλεφώνου του εν λόγω ιδρύματος.
Η διαφήμιση έχει σχεδιαστεί προκειμένου το παιδί να έχει τη δυνατότητα να απευθύνει έκκληση για βοήθεια, ακόμη και αν ο «θύτης» εκείνη την ώρα στέκεται ακριβώς δίπλα του.

Ωστόσο, παρά την αξιέπαινη προσπάθεια της ισπανικής οργάνωσης, εκφράζεται και η εξής ανησυχία:
«Τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία διαφήμισης δεν θα αργήσουν να εκμεταλλευτούν οι εταιρίες προκειμένου να πλασάρουν τα προϊόντα τους απευθείας στα παιδιά…».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Μυστικό μήνυμα ορατό από παιδιά”
  1. Δεν κατάλαβα τίποτα από ότι θες τελικά να πεις αν και φαίνεται ότι κάτι θες να πεις στο τέλος…… τζίφος….
    αν κατάλαβε κανένας άλλος ας βοηθήσει…..

  2. Διαβαζοντας την εν λογω διαφημιση ενας ενηλικας διαβαζει το κειμενο στα πρωτα εισαγωγικα, στο κατω μερος της αφισας αυτης της διαφιμισης ενα παιδι διαβαζει ενα διαφορετικο κειμενο, μη ορατο στον ενηλικα λογω υψους, το οποιο αναγραφει ενα τηλεφωνο βοηθειας οπου το παιδι μπορει να παρει αν κακοποιειται. Ετσι ουσιαστικα τ παιδι μπορει να καλεσει εαν χρειαζεται χωρις να το ξερει ο θυτης του. Το προβλημα ειναι οτι απο την στιγμη που με αυτην την διαφημιστικη τεχνοτροπια τα παιδια μπορουν να λαβουν μηνυματα χωρις να το γνωριζουν οι γονεις τους, οι εταιρειες μπορουν να το εκμεταλευτουν και να το χρησιμοποιησουν για το συμφερον τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek