Διαφημίσεις

Αυτή η εικόνα δείχνει έναν προτεινόμενο μηχανισμό της δημιουργίας ενός αρχαίου μαγνητικού πεδίου στο φεγγάρι. Σε αυτό το σενάριο, η σύγκρουση διαστημικών βράχων στο φεγγάρι θα μπορούσε να δημιουργήσει σε αστάθεια του πυρήνα της Σελήνης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα δυναμό που να είναι ικανός να δημιουργήσει ένα μαγνητικό πεδίο.
CREDIT: M.-H. Deproost, ORB, Belgique

Το φεγγάρι δημιούργησε ένα εκπληκτικά έντονο μαγνητικό πεδίο τουλάχιστον 3560 εκατομμύρια χρόνια πριν, 160 εκατομμύρια χρόνια περισσότερο από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αναφέρει μια νέα μελέτη.
Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να ρίξουν φως όχι μόνο για το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης, το οποίο είναι πλέον εξαιρετικά αδύναμο, αλλά και σε εκείνο των αστεροειδών και άλλων μακρινών κόσμων, ερευνητές πρόσθεσαν.

Το γήινο μαγνητικό πεδίο δημιουργείται από τον εσωτερικό του δυναμό , ο οποίος παράγεται από το αναδειώμενο λιωμένο μεταλλικό πυρήνα του πλανήτη. Η έρευνα δείχνει ολοένα και περισσότερο ότι το φεγγάρι κάποτε είχε ένα δυναμό, καθώς αποδεικτικά στοιχεία του μαγνητισμού βρίσκονται στα σεληνιακά πετρώματα που επέστρεψαν οι αστροναύτες του Απόλλων.
Αυτό βράχος από τη Σελήνη που συλλέγονται από αστροναύτες του Απόλλων ήταν ένας από αυτούς που μελετήθηκαν από Suavet Clément γεωφυσικός και οι συνεργάτες του για την έρευνα μαγνητικό πεδίο του φεγγαριού. CREDIT: Suavet Clément

Αυτός ο βράχος από τη Σελήνη που συλλέχθηκε από αστροναύτες του Απόλλων ήταν ένας από αυτούς που μελετήθηκαν από τον γεωφυσικό Suavet Clément και τους συνεργάτες του για την έρευνα του μαγνητικού πεδίου του φεγγαριού.
CREDIT: Suavet Clément

Μοντέλα του πυρήνα του φεγγαριού δείχνουν ότι το δυναμό του θα πρέπει να διήρκεσε μόνο μέχρι περίπου 4,1 δισεκατομμύρια χρόνια πριν. Ωστόσο, το περασμένο έτος, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι το φεγγάρι διέθετε ένα μαγνητικό πεδίο για πολύ περισσότερο καιρό από όσο προηγουμένως νομίζαμε, με ένα ισχυρό δυναμό στον πυρήνα του από 4,2 δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι τουλάχιστον 3.720.000.000 χρόνια πριν.

Οι ερευνητές έχουν προτείνει δύο πιθανότητες για να εξηγήσουν γιατί το δυναμό του φεγγαριού κράτησε τόσο πολύ. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι οι γιγάντιες κοσμικές συγκρούσεις που το φεγγάρι δέχθηκε ήταν αρκετές για να δημιουργήσουν τον δυναμό του. Μια άλλη εξήγηση έχει να κάνει με το ότι ο πυρήνας του φεγγαριού περιστρέφεται γύρω από έναν ελαφρώς διαφορετικό άξονα από το περιβάλλον στρώμα του μανδύα του, δημιουργώντας δονήσεις – γνωστές ως μετάπτωση – που μπορούν να ανακατεύουν δραματικά τον πυρήνα του.
Η ιδέα αυτή των κοσμικών συγκρούσεων υποστηρίζεται από το γεγονός ότι το φεγγάρι έχει βιώσει τεράστιες συγκρούσεις μέχρι περίπου 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, όπως αυτήν που δημιούργησε τον 715 μιλίων κρατήρα (1.150 χιλιόμετρα) Imbrium Mare, μεταξύ άλλων κρατήρων.

Ωστόσο, το δυναμό που παράγεται από κάθε κρούση θα διαρκούσε για μόνο 10.000 περίπου χρόνια, λένε οι επιστήμονες. Αντίθετα, εάν η μετάπτωση δημιούργησε ένα σεληνιακό δυναμό, το φεγγάρι θα μπορούσε να κατείχε συνεχώς ένα μαγνητικό πεδίο μέχρι και 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
Τώρα, μια νέα ανάλυση από τον μεγαλύτερο σεληνιακό βράχο που έφεραν πίσω στη Γη οι αστροναύτες από τον Απόλλωνα 11 το 1969, αποκαλύπτει ότι το δυναμό του φεγγαριού διήρκεσε περίπου 160.000.000 χρόνια περισσότερο από ό, τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αλλά και μετά την τελευταία από τις μεγαλύτερες συγκρούσεις σχηματισμού κρατήρα που χτύπησε το φεγγάρι.
Οι επιστήμονες διερεύνησαν 5 γραμμάρια (0,18 ουγκιές) δείγμα που λήφθηκε από 3,56 δισ. ετών σεληνιακό ηφαιστειακό βράχο από τη Θάλασσα της Ηρεμίας.

“Όταν οι βράχοι στερεοποιούνται από λάβα , συλλαμβάνουν μία καταγραφή του μαγνητικού πεδίου στο περιβάλλον τους », είπε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Clément Suavet, γεωφυσικός στο MIT. “Με τη μελέτη πετρωμάτων διαφόρων ηλικιών, μπορούμε να ανασυνθέσουμε την ιστορία των μαγνητικών πεδίων της σεληνιακής επιφάνειας.”
Η ανάλυση αποκάλυψε ότι η ένταση του σεληνιακού μαγνητικού πεδίου ήταν εξαιρετικά ισχυρή 3.560 εκατομμύρια χρόνια πριν, “σχεδόν πανομοιότυπη με το πεδίο που μετρήθηκε σε προηγούμενη μελέτη βράχων 3,7 δισ. ετών ,” είπε ο Suavet στο SPACE.com. “Αυτό δείχνει ότι το σεληνιακό μαγνητικό πεδίο ήταν εξαιρετικά σταθερό.”

Το αρχαίο μαγνητικό πεδίο της σελήνης ήταν περίπου τόσο έντονο όσο το τρέχον μαγνητικό πεδίο της επιφάνειας της Γης. Το γεγονός αυτό το καθιστά περίπου 1.000 φορές ισχυρότερο από το σημερινό μαγνητικό πεδίο της επιφάνειας του φεγγαριού, είπαν οι ερευνητές.
Μαθαίνοντας περισσότερα για το πώς δουλεύει το δυναμό του φεγγαριού, από που προήλθε και αναπτύχθηκε θα μπορούσε να δώσει γνώσεις σχετικά με τις κινητήριες δυνάμεις των μικρότερων αντικειμένων, όπως των αστεροειδών, και μεγαλύτερων σωμάτων, όπως οι πλανήτες.

“Το φεγγάρι είναι σαν ένα τεράστιο εργαστήριο όπου μπορούμε να ελέγξουμε τις θεωρίες μας σχετικά με το πώς οι πλανήτες σχηματίζονται και εξελίσσονται,” είπε ο Suavet .
Πολλά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το μαγνητικό πεδίο της Σελήνης, όπως γιατί ήταν τόσο έντονο παλαιότερα στην σεληνιακή ιστορία και πώς εξαφανίστηκε με το χρόνο.

«Το ερώτημα είναι, πότε και πώς αποσυνθέθηκε το δυναμό;” είπε ο Suavet.
Οι επιστήμονες παρουσίασαν λεπτομερώς τα ευρήματά τους σε απευθείας σύνδεση στις 6 Μαΐου στο περιοδικό Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.
Από ancient-code

Απόδοση Κειμένου dorieas



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Το Μυστήριο Του Μαγνητικού Πεδίου Της Σελήνης Μεγαλώνει!!!”
  1. pos ipologizoune ayta ta noumera;;;;

    Ωστόσο, το δυναμό που παράγεται από κάθε κρούση θα διαρκούσε για μόνο 10.000 περίπου χρόνια, λένε οι επιστήμονες. Αντίθετα, εάν η μετάπτωση δημιούργησε ένα σεληνιακό δυναμό, το φεγγάρι θα μπορούσε να κατείχε συνεχώς ένα μαγνητικό πεδίο μέχρι και 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
    Τώρα, μια νέα ανάλυση από τον μεγαλύτερο σεληνιακό βράχο που έφεραν πίσω στη Γη οι αστροναύτες από τον Απόλλωνα 11 το 1969, αποκαλύπτει ότι το δυναμό του φεγγαριού διήρκεσε περίπου 160.000.000 χρόνια περισσότερο

  2. η σεληνη ειναι το ντεθ σταρ απο τον πολεμο των αστρων, και ειναι καλα κρυμμενο σε κοινη θεα. Aυτες ειναι πληροφοριες απο το πεδιο.

  3. Ελα ντε. Δεν πάει καθόλου ο νούς τους, οτι ή σελήνη ήταν καποτε ένας πανομοιότυπος πλανήτης, όπως ακριβώς είναι τώρα η γη; Με νερό, ωκεανούς, ποτάμια; Με ανθρώπους να κατοίκους εκεί;
    Και μόλις έχασε την μαγνητική ασπίδα και την ατμόσφαιρα ήρθαν στην γη, που εκείνη τη στιγμή είχε γίνει πια κατοικήσιμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *