Διαφημίσεις

Η θάνατος του Χαγρί Κοζακτσίογλου που ενδέχεται να αυτοκτόνησε προκάλεσε σοκ. Κάποιοι τον χαρακτήριζαν «το μαύρο κουτί «του βαθέως κράτους» της Τουρκίας.

Στον τουρκικό Τύπο αναφέρεται πως αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, πυροβολώντας με το όπλο του την καρδιά του. Η σύζυγος του που βρίσκονταν στο σπίτι μαζί του δεν πρόλαβε να τον σταματήσει και ούτε άκουσε κάποιον ήχο πυροβολισμού.

Κυκλοφορούν και σενάρια δολοφονίας του από αγνώστους που θέλησαν να δώσουν παρουσιάσου την δολοφονία του ως αυτοκτονία. Ο εισαγγελέας ανέφερε πως «η νεκροψία θα δείξει όλη την αλήθεια» και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δολοφονίας του.
Ο Κοζακτσίογλου ήταν Διοικητής της Τουρκικής Αστυνομίας πριν από το πραξικόπημα του 1980. Ηταν η πιο αιματοβαμμένη περίοδο της Τουρκίας με συγκρούσεις ανάμεσα στις ακροαριστερές και ακροδεξιές οργανώσεις.

Το 1987 ανέλαβε διοικητής των περιοχών Εκτακτης Ανάγκης (ολη η νοτιοανατολική Τουρκία) και ουσιαστικά διοργάνωνε όλη την επιχείρηση εναντίων του PΚΚ και των Κούρδων.
Αργότερα έγινε νομάρχης της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια των αιματηρών επιθέσεων της οργάνωσης Dev Sol.
Mε το Κόμμα του Oρθού Δρόμου της Τανσού Τσιλέρ εξελέγη βουλευτής και συνέχιζε να συμμετέχει σε σχεδιασμούς δράσεων του βαθέως κράτους.

Ο Κοζακτσίογλου είχε κατηγορηθεί πως είχε μεταφέρει μεγάλα ποσά από τους λογαρiασμούς των μυστικών κονδυλίων του κράτους στους δικούς του προσωπικούς λογαριασμούς.
Ο ίδιος θεωρούνταν πως γνώριζε όλη τη δράση των μυστικών υπηρεσιών, παρακρατικών οργανώσεων του τουρκικού κράτους καθώς πολλές απο τις υπηρεσίες φέρεται να τις έχει δημιουργήσει ο ίδιος.
Η αυτοκτονία του ή η δολοφονία του ουσιαστικά εξαφανίζει ένα από «τα μαύρα κουτιά» της Τουρκίας.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Τουρκία: Aυτοκτόνησε “το μαύρο κουτί του βαθέως κράτους””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek