Διαφημίσεις

Η αφίσα κολλήθηκε σε 2000 κομμάτια στην Αττική και στην Πάτρα. Ο λόγος που βγήκε αυτή η αφίσα ήταν ο θάνατος της Ράντκα Νικόλοβα εν ώρα εργασίας σε πιτσαρία στην Πάτρα στην οδό Αγίας Σοφίας. Στην αφίσα, επίσης, περιγράφονται οι συνθήκες εργασίας της πρωινή βάρδιας, (δηλαδή τη βάρδια που η Ράντκα πέθανε).

Ακολουθεί το κείμενο της αφίσας:

Ή ΘΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ή ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ

Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε απόκαρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.

Ως γνωστό, η καρδιοπάθεια δεν είναι αρκετός σαν λόγος για να πεθάνει κάποιος/α. Αλλά ναι, η καρδιά μας στην pizza fan δε φαίνεται να φτάνει.

Σαν εργάτες/εργάτριες στα εν λόγω καταστήματα έχουμε βιώσει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να δουλεύει κανείς στην κουζίνα. Όσοι και όσες έχουμε δουλέψει το πρωινό Δευτέρας στην pizza fan ξέρουμε ότι ένα άτομο επωμίζεται απίστευτο φόρτο εργασίας. Ασήκωτες παραλαβές που πρέπει να τοποθετηθούν στην κατάψυξη/ψυγεία -πολλές φορές φτάνουν μισό τόνο.

Το μαγαζί χρήζει μεγάλης προετοιμασίας γιατί έχει αδειάσει λόγω π/σ/κ, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να γίνει καθαριότητα σε όλους τους χώρους. Παράλληλα ο εργαζόμενος έχει φορτωθεί όλες τις δουλειές του υπευθύνου (παραλαβές, τσεκάρισμα, υπογραφές, πληρωμές, καταθέσεις, τηλέφωνα που χτυπάνε ακατάπαυστα για διάφορες δουλειές).

Όλα αυτά τα κάνει ΕΝΑ άτομο.

Η πίεση από τους εργοδότες είναι επίσης ανυπόφορη. Όλα αυτά συχνά υπό το βλέμμα του αφεντικού που μέσω καμερών παρακολουθεί από το σπίτι του όλο το μαγαζί και παρεμβαίνει τηλεφωνικά για παρατηρήσεις on the spot.

Η Ράντκα μάλλον ήταν αδήλωτη την ώρα που πέθανε, όπως και πολλοί εργαζόμενοι στην pizza fan.

Η pizza fan δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά τον κανόνα στα μαγαζιά εστίασης όπως και σε πολλά κάτεργα, που στηρίζουν τα κέρδη τους στην ολοένα σκληρότερη εκμετάλλευσή μας.

thebest.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΓΝΩΣΤΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΤΟΙΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΕΝ ΩΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΗΤΑΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ….)ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ”
  1. Ολες οι δουλειες που εχουν σχεση με καφε και εστιαση καπως ετσι λειτουργουν.
    Δεν σημαινει πως φταιει η φυση της εργασιας για τον θανατο της κυριας.

  2. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΕΚΕΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΜΙΚΡΕΣΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΟ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΠΕΛΑΤΝΩΝΤΑΙ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΗΓΑΝ ΑΛΛΑ ΕΚΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΑΝΩΝΤΑΙ…..ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΟΙ ΨΗΨΗΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ

  3. ναι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα πλέον σε όλες τις δουλειές και ειδικά σε αυτούς τους χώρους και όποιος έχει ευαίσθητη υγεία σαν την κυρία αυτή έχει αυξημένη επικινδυνότητα δυστυχώς……

  4. Εγω θα λεγα να σταματησεται την παραπληροφορηση και να εξετασεται τα πραγματα σε βαθος που νομιζεται οτι η εκμεταλευση αρχισε απο τοτε που ξεκινησε η κριση στην Ελλαδα.
    Η εκεμταλευση υπηρχε απο παντα πριν ακομα βγει το ευρω και πριν ακομα μπει αυτος ο αιωνας οι αδηλωτοι ηταν παλι απο παντα οι εργασιες οι εποχιακες κυριως γινονται χωρις ενσημα και μ αδηλωτους εργατες.
    Απορω που ζειται τελικα η μαλλον που ζουσατε τοσα χρονια..

  5. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ 90 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ-ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΞΕΝΩΝ , Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ , ΣΑΡΩΝΕΙ . ΟΤΑΝ ΠΑΣ Η ΠΗΓΑΙΝΕΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ , ΤΟΣΑ ΔΙΝΩ ΚΙ ΑΜΑ ΘΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΞΕΝΟ . ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ . ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ Ι.Κ.Α ΜΗΚΑ , ΣΗΚΑ , ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ . Η Ο ΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ , Η …ΒΑΛΤΕΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , Ι.Κ.Α ΚΛΠ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΞΑΝΑ . ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥΣ . ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ . ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek