Διαφημίσεις

Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες; Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ενα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν;

Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι κάτοικοι αυτού του τόπου μπορεί να έχουν τόσες μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, ώστε να μην μπορούν να βρουν κοινές συνισταμένες αντίστασης, γιατί πολύ απλά δεν έχουν κοινές αντιλήψεις. Ένα μέρος των κατοίκων μπορεί να θεωρεί πρόοδο το να πάρει πίσω τους μισθούς που έχασε κι όλα καλά. Ένα άλλο μέρος μπορεί να θέλει να βρει ευκαιρίες να κάνει μπίζνες μέσα στα συντρίμμια.

Κάποιοι άλλοι μπορεί να οραματίζονται ανατροπές κι επαναστάσεις απέναντι στο υπάρχον σύστημα. Μια άλλη κατηγορία μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη στις κοινές συνισταμένες και να σκέφτεται μόνο το τομάρι της και πως θα επιβιώσει. Κάποιοι άλλοι μπορεί να ονειρεύονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα και κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου. Υπάρχει μια ατέλειωτη ποικιλία κατοίκων ενός τόπου που είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένες ιδεολογίες, θρησκευτικές αντιλήψεις, οικονομικά συμφέροντα, προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιαίτερα προβλήματα στις μικρές φωλίτσες ο καθένας.

Για να λειτουργήσει ένας λαός σαν σύνολο απέναντι σε ένα οποιονδήποτε εχθρόπου θέλει να σκλαβώσει τη πατρίδα του ή ακόμα και να την αφανίσει, πρέπει να έχει δημιουργήσει μέσα του κάτι σημαντικότερο από τα προσωπικά συμφέροντα των επί μέρους μονάδων. Να έχει ένα απόθεμα κοινών συνισταμένων που είναι ιερές αξίες, και τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει κανείς άσχετα σε τι προσωπική κατάσταση βρίσκεται. Για να αγαπάει ένας λαός τη πατρίδα του και να σέβεται την ιστορία του και τους προγόνους του, πρέπει να υπάρχουν διδάγματα, αγαθά που ξεφεύγουν από την σφαίρα της καθημερινότητας, παραδόσεις, χαρακτηριστικά και “συγγένειες” που τις έχει διαφυλάξει σαν “εθνική του ταυτότητα”.

Όμως υπάρχει κάτι τέτοιο; Η Ελλάδα που αναφέρουμε συνέχεια, και που έχει γίνει τόσο της μόδας τώρα τελευταία να την βάζουμε μπροστά στη προσωπική μιζέρια μας, τη πνευματική μας φτώχεια, την υποταγή μας σε όλο αυτό το παρανοϊκό σύστημα που βιώνουμε, είναι κάτι το αφηρημένο; Όχι. Είναι ένα κράτος με συγκεκριμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν λέμε Ελλάδα αυτό που φέρνουμε στην επιφάνεια να μας σώσει είναι το βαρύ παρελθόν μας, το βαρύ όνομά μας. Όμως το όνομα αυτό μπορεί να είναι βαρύ, αλλά οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι καταναλωτές ενός παγκόσμιου συστήματος αξιών, ζουν και λειτουργούν με τα πρότυπα αυτού του συστήματος, έχουν δημιουργήσει σαν αξίες και ανάγκες αυτά που προτείνει αυτό το σύστημα αξιών.

Ο Έλληνας καταναλωτής των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των ριάλιτυ της τηλεόρασης, ο συλλέκτης διαφόρων γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας, ο λάτρης της ρόδας, της μάσας, της μοδάτης ένδυσης, ο διψασμένος για χρήμα και καλοπέραση, ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ, σε τίποτα δεν διαφέρει από τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό καταναλωτή, παρά μόνο σε ότι αφορά το τρόπο που εφαρμόζει και υπακούει στα ερεθίσματα αυτά.

Ο μέσος Έλληνας δεν είναι με ένα βιβλίο στο χέρι να μελετάει αρχαίους φιλοσόφους, ούτε φοράει τη φουστανέλα του Κολοκοτρώνη, ούτε πολεμάει στα βουνά της Πίνδου με κρυοπαγήματα στα πόδια. Ο μέσος Έλληνας στο χέρι του κρατάει ένα τάμπλετ, φοράει κάποια ξένη επώνυμη φίρμα, και πολεμάει για μια πρόσληψη σε κάποιο πολυεθνικό κολοσσό ή για ένα διορισμό για να εξασφαλίσει χρήμα για να μπορεί να αγοράσει κι άλλα από αυτά τα “αγαθά” που είναι και η κεντρική ιδέα της ζωής του και της κοσμοαντίληψής του. Το αν χορεύει ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλια ενώ οι συγγενείς του Ευρωπαίοι χορεύουν ταραντέλες, βαλς και καντρίλιες δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το αν παρακολουθεί μετά μανίας ένα χαζοκούτι που έχει κι ελληνικούς υπότιτλους ακριβές καρμπόν με τα υπόλοιπα χαζοκούτια των εκτός συνόρων κατοίκων είναι η ουσία.

Γιατί όταν δεν έχεις να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό που να αλλάξει τα δεδομένα αλλά κυκλοφορείς μέσα στα ίδια σκ@τ@, με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, το να λες “εμείς είμαστε Έλληνες ρε” καταντάει γραφικό. Όταν οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να σε κυβερνούν είναι κλώνοι όλων των υπόλοιπων κυβερνώντων στα άλλα κράτη, όταν οι κατευθύνσεις που μεγαλώνεις τα παιδιά σου είναι κλωνοποιημένες κατευθύνσεις των υπόλοιπων γονιών εκτός συνόρων, όταν οι αξίες που έχεις στη ζωή σου και η αντίληψή σου για το κόσμο και για τον άνθρωπο είναι καρμπόν με τις αντιλήψεις ενός παγκόσμιου συστήματος, με τι τρόπο δηλαδή αποδεικνύειες την ιδιαίτερη ταυτότητα που υποτίθεται πως έχεις;

Οι Έλληνες λοιπόν δεν αντιδρούν γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να βρουν κάτι για το οποίο να πολεμήσουν, τόσο ισχυρό, τόσο σπουδαίο, ώστε να θυσιάσουν την προσωπική τους ασφάλεια ο καθένας, τη φωλίτσα του για ένα μεγάλο ιδανικό. Ένα κοινό όνειρο που θέλουν να γίνει πραγματικότητα. Και που θα μπορέσουν να το μεταδώσουν και πέρα από τα σύνορα. Ένα μήνυμα για όλη την ανθρωπότητα. Μια διαφορετική πρόταση απεγκλωβισμού των ανθρώπων από τη παγκόσμια φυλακή τους. Αυτό το μήνυμα έδωσαν οι πρόγονοι μας στην ανθρωπότητα και γι΄αυτό σε κάθε γωνιά της γης, ανεξάρτητα από χρώμα, ράτσα, τόπο, χρόνο, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη τους. Ένα μήνυμα που δεν έχει καμιά σχέση με ότι εμείς σήμερα δίνουμε στα παιδιά μας.

Γι΄αυτό και φοβόμαστε όλο και περισσότερο τα σύνορα. Τους κακούς που θα μας κατασπαράξουν. Εχθρούς από κάθε κατεύθυνση. Γιατί δεν έχουμε κάτι τόσο δυνατό ώστε να είναι από μόνο του όπλο που κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Δεν έχουμε κοινή αντίληψη μιας εθνικής ταυτότητας που είναι φτιαγμένη όχι από λόγια αλλά από έργα που οι άλλοι θα επιθυμήσουν να αντιγράψουν κι όχι να καταστρέψουν. Δεν έχουμε να παρουσιάσουμε ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά και να απειλήσουμε όποιος διαταράξει την ελληνικότητά μας, γιατί πολύ απλά δεν έχουμε ελληνικότητα.

Είμαστε πρόχειρα αντίγραφα των υπόλοιπων που θεωρούμε ξένους. Είμαστε όλοι προδότες των αξιών και των ιδανικών των προγόνων μας. Γι΄αυτό και εκλέγουμε ανάλογους με την αντίληψή μας ανθρώπους να μας εξουσιάζουν, γι΄αυτό φοβόμαστε τόσο ώστε να καταντήσουμε ζητιάνοι και απελπισμένοι. Γι΄αυτό προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα σε περίπτωση καταστροφής, άλλοι το σκάνε για να φτιάξουν τη ζωούλα τους αλλού, κι άλλοι ονειρεύονται αιματηρές εκκαθαρίσεις και νέα στρατόπεδα γιατί φοβούνται. Φοβούνται να διεκδικήσουν την αληθινή ελευθερία.

Αυτοί που δεν αντιδρούν λοιπόν δεν είναι οι Έλληνες αλλά οι κλώνοι του δυτικού μοντέλου ζωής, οι εγκλωβισμένοι στα ίδια αδιέξοδα, στους ίδιους εφιάλτες με τους κατακτητές τους. Και γι΄αυτό και όλος ο πόλεμος που γίνεται αυτή τη στιγμή γύρω μας ποντάρει ακριβώς σ΄αυτό. Να μην αποκτήσουμε με κανένα τρόπο συνείδηση του τρόπου που θα μπορούσαμε να γκρεμίσουμε αυτό το μοντέλο ζωής σε 24 ώρες.

Γιατί οι γνωρίζοντες ξέρουν πως μέσα μας υπάρχει ένα ανυπότακτο πνεύμα, μια ιερή τρέλα που λειτουργεί σε διαφορετικό επίπεδο, γνωρίζουν πως αν μας έπιανε το πείσμα μας και κατορθώναμε όπως έχουμε κάνει χιλιάδες φορές στην πανάρχαια ιστορία μας να βάλουμε πάνω από τους ατομικούς μας φόβους, τα συλλογικά μας όπλα, θα φέρναμε ανάποδα το ντουνιά όπως έλεγε κι ο ποιητής.

Γνωρίζουν πως έχουμε συγκεκριμένους δεσμούς που αν τους ενεργοποιήσουμε και τους ενισχύσουμε θα κατορθώσουμε να ξεθάψουμε από μέσα μας μεγαλείο, που τώρα έχει κρυφτεί κάτω από τόννους σκουπιδιών, ασύμβατων με τη πραγματική μας φύση, γι΄αυτό και φροντίζουν αργά και σταθερά να εξαφανίσουν όλους αυτούς τους δεσμούς. Και το κάνουν πολύ εύκολα γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων αυτού του τόπου έχει ξεχάσει ποιοι είναι αυτοί οι δεσμοί και τι δύναμη έχουν.

Είναι τυχαίο που οι Έλληνες διασκορπισμένοι σε όλη την ανθρωπότητα εκτός συνόρων, μπορούν και κάνουν θαύματα? Είναι τυχαίο που έχουν τέτοιους μηχανισμούς μέσα τους ώστε να είναι όποτε και όπου θελήσουν παγκόσμιοι πολίτες, χωρίς σύνορα, χωρίς κανένα εμπόδιο να προσαρμόζονται άμεσα ακόμα και στους πιο αφιλόξενους τόπους, και να διαπρέπουν ο καθένας στο δικό του χώρο? Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Απλά εμείς το έχουμε ξεχάσει κι έχουμε δεχτεί αδιαμαρτύρητα τη μετατροπή μας σε ανδρείκελα μιας παγκόσμιας παράνοιας. Κανένας κομματικός μηχανισμός δεν ήταν πατριωτικός στην Ελλάδα ποτέ, καμιά κυβέρνηση δεν λειτούργησε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του λαού. Οι ηγέτες μας και τα κόμματα μας ούτε μεγαλείο είχαν ούτε στελέχη που να ασπάζονται το ελληνικό μοντέλο αντίληψης. Όλα ξενόφερτα ήταν και είναι. Προσαρμοσμένα στα διεθνή πρότυπα με σκοπό να προσαρμόσουν και όλους τους κατοίκους σ΄αυτά.

Κατοίκους που τρέχουν στα σούπερ μάρκετ ν΄αγοράσουν λεμόνια από την Αργεντινή, φιστίκια αιγίνης από τη Τουρκία και λάδι από τη Γερμανία! Κατοίκους που διαβάζουν ένα σωρό αηδίες και τους δικούς τους συγγραφείς, ποιητές, φιλοσόφους, ζωγράφους, καλλιτέχνες τους θεωρούν κουραστικούς ή ντεμοντέ. Κατοίκους που κάνουν οικονομίες για να πάνε σ΄ενα μοδάτο θέρετρο και δεν έχουν μπει στο κόπο ν΄ανέβουν ούτε μέχρι το Παρθενώνα να τον δουν από κοντά. Κατοίκους που ο ζωτικός τους χώρος καταλαμβάνεται από ότι αηδία τους πουλήσει κάθε απατεώνας. Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι και Ιρλανδοί που πρέπει ντε και καλά να συμμορφωθούν στην εντέλεια στη νέο αποικιοκρατική μανία των αγγλοσαξώνων, της ενωμένης και τρανής Γερμανίας, της Αμερικής των οίκων αξιολόγησης, και τη παγκόσμια τραπεζική κυριαρχία των ψυχασθενών …. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Μη τυχόν και θυμηθούν τα μυστικά της συγγένειας… Μη πάρουμε χαμπάρι πως έχουμε βαπτιστεί με δικό μας όνομα, μήπως αναγνωρίσουμε εμπόρους της δυστυχίας μας. Βήμα βήμα και με πολύ μεθοδευμένες κινήσεις ο νότος της Ευρώπης αλώθηκε. Με βοήθεια από κάθε πιθανή πηγή της δύσης και της ανατολής. Κι οι λαοί μας πρέπει να νοιώσουν ένοχοι, τιποτένιοι, ανάξιοι να διεκδικήσουν πίσω την ιστορία τους.

Όπως οι λαοί της άλλης ανατολής, εκείνοι που πατάνε στα χώματα που άλλαξαν με τη σειρά τους την ιστορία της ανθρωπότητας σε πανάρχαιους χρόνους, και πάνω στα βομβαρδισμένα ερείπια των εκατομμυρίων χρόνων ιστορίας χτίζουν τους ουρανοξύστες του μίσους και του σκοταδισμού για να κρατήσουν τους ανθρώπους μαριονέτες.

Όλοι αυτοί οι λαοί αναφέρονται στα σημειωματάρια της κούφιας τάξης πραγμάτων σαν τιποτένιοι, ανάξιοι που έχουν ανάγκη από συμμόρφωση και βούρδουλα… τι μεγαλύτερο θράσος να περιγράψει κανείς.. Όλα μελετημένα στη παραμικρή λεπτομέρεια. Με ποιο τρόπο έγινε αυτή η άλωση; Με ποιους μηχανισμούς συμβαίνει τώρα και θα γίνει ακόμα πιο θλιβερή΄; Όποιος έχει την ικανότητα ακόμα ας κοιτάξει.

Με χαρά όμως πίσω από όλο αυτό το σκοτεινό τοπίο βλέπω, πως τα πράγματα δεν είναι τόσο βολικά για όσους τα έχουν σχεδιάσει. Ξεπετάγονται σιγά σιγά διάφοροι ναυαγοί και φτιάχνουν σχεδίες για την επιστροφή στη πατρίδα. Βλέπουμε ανάμεσα στους υπερβολικά κοιμισμένους πολίτες να ξεπετάγονται νέοι άνθρωποι που είναι υπερβολικά αφυπνισμένοι. Δεν έχει σημασία ο αριθμός. Το ότι συμβαίνει έχει σημασία.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

25 σχόλια στο “Γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν;”
  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ! Κ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑ.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  2. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΑΚΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ! (Λέει ένα blog). Μάλλον εννοεί το αποθηκευμένο λίπος του χειμώνα, αφού δεν είχες για πετρέλαιο… Το οποίο τώρα που τα λέμε, άσχετα με την κρίση, πρέπει να χαθεί! Πως θα βγεις παραλία ρε Καραμήτρο?! Φιλαράκι' Φέτες θα γίνω σε λέω! Φέτες! (Πάνω στις πρώτες 10 δεξιόστροφες), τι θα ρίξουμε σήμερα ρε φίλε, ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ 2πλό? Γκολ-γκολ φιλαράκι, σκέφτομαι και το over για single…

  3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΗΣ ΝΤΠ, ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Ο ΔΙΑΚΑΗΣ ΠΟΘΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ ΕΙΠΕ: "ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ." ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ (ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ), ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑ ΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΕΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΩΝ/ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΙΣΛΑΜ. Η ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΕΤΕΥΕΙ ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΙΓΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. "ΟΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΦΑΣΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ" (πατερ Πα'ι'σιος).

    Νικολας

  4. ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ.ΟΙ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΑΘΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ.ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΦΗΣΒΗΤΗΤΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΓΕΤΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ.ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.Ο ΗΓΕΤΗΣ ΟΜΩΣ ΕΠΩΜΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ.Ο ΗΓΕΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ………..

  5. Δεν αντιδρώ διότι: 1) Τον εμφύλιο πόλεμο τον πληρώνω ακόμα.
    2) Ξέρω ότι όλοι οι καλοί μας'γείτονες' καραδοκούν.
    3) Για να λύσω τις διαφορές μου με το γείτονα το συνάδελφο κλπ υπάρχουν τα δικαστήρια και δε σηκώνω χέρι σε Έλληνα για να περνάνε καλά στις ειδήσεις οι Σκοπιανοί.
    4)Έχω εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Θεού και τη θεία δικαιοσύνη που καθοδηγεί τα γεγονότα.(Έστι γαρ δίκης οφθαλμός ος τα πανθ' ορά…)

  6. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ!!!!!

  7. Μια χαρά τα έγραψε ο φίλος στο άρθρο. Αυτοί είμαστε και εάν δε μας φταίει πρώτα ο κακός μας εαυτός ας μην περιμένουμε τίποτα προς το συμφέρον μας.

  8. ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ,ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΤΕΠΝΙΓΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ Η'ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟΥΣ ΑΡΓΗΓΟΥΣ (ΒΑΒΑΡΟΥΣ,ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΜΑΣΣΩΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ).Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΑΝΤΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΕΙ,ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ,ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ,ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΛΑΙΑ,ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ.ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.(ΕΛΕΥΣΙΣ+ΟΡΩ-ΑΓΑΠΩ=ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ). ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ "Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΝΤΩΣ ΖΩΗ "Η ΟΝΤΩΣ ΜΗ ΖΩΗ ΑΡΑ ΘΑΝΑΤΟΣ.ΔΙΑΛΕΞΤΕ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ "ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ"

  9. ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.
    7η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ:
    ''ο αντιγραφέας τηλεπερσόνων, και πρωταγωνιστών διαφημιστικών σποτ''
    18η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ:
    ''Τυχαίο; Δε νομίζω.''

  10. ΟΙ Ελληνες αντιδρουν. Οχι οπως οι αλλοι λαοι. Ειδαμε το παιχνιδι.
    Εχουμε αλλαξει συνηθειες και προσαρμοζομαστε για την επιβιωση.
    Οι βαρβαροι δεν κατανοουν τις αλλαγες και πανε πλατειες. Τζαμπα θα πανε οι νεκροι εκει.
    Εμεις βρισκουμε δρομους. Και τρια χρονια τωρα, το σχεδιο τους δεν μπορει να υλοποιηθει.
    Αν θυμαστε το πρωτο πραγμα των μνημονιακων ηταν η απαγορευση του καπνισματος. Σημερα ξαναγινε θεμα στα καναλια. Τυχαια απαγορευση; Καθολου. Και ας μας λετε προββατα.

  11. O STRAKA-STROUKAS ΜΙΛΑΕΙ.
    ME AFORMI OSA GINONTE STIN ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.
    POLI INE AFTI POU ANAROTIOUNTE ME OSA SIMBENOUN STIN ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ GIATI O ΕΛΛΗΝΑΣ DEN XESIKONETE.
    EXOUME FTASI STO SIMIO MIDEN…….
    O ENAS KATIGORI TON ALON.EXI MPI I DIXONIA ANAMESA MAS.
    EXOUME FTASI STO SIMIO NA LEME PIOS INE PIO ΕΛΛΗΝΑΣ APO TON ALON,NA MILAME GIA PRODOTES,NA TROGOMASTE METAXI MAS.
    AFTO THELOUN.TO EXOUNE PETIXI.GIATI MAS EXOUN KIMISI….MEXRI NA MAS
    <>
    LIPON EXOUME KE LEME:
    GIA NA KANIS TIN EPANASTASI SOU XRIAZESE.
    1.ORAMA. EXIS? OXI.
    2.ENALAKTIKI LISI. EXIS? OXI.
    3.KAPIOS I KAPIA OMADA POU THA SE ODIGISI. EXIS? OXI
    GIATI DEN TA EXIS OLA AFTA?GIATI POLI APLA SOU TA STIRISANE ME XIROURGIKI AKRIBIA.
    OTAN THELISOUNE AFTI, OTAN KRINOUNE AFTI, OTAN THA BOLEPSI AFTOUS,TIN KATALILI STIGMI,STO XRONO POU ORIZOUN AFTI,TOTE…..:
    MIKRO MOU PEDI TOTE ΕΛΛΗΝΑ….
    FA SOU DOSOUN TO POLIPOTHETO SE XRONO….TETE.
    SE KLASMATA TOU DEUTEROLEPTOU FA SOU BROUN
    KE ORAMA.
    KE ENALAKTIKI LISI.
    KE ARXIGO.
    KE ESI THA XESIKOTHIS KANONTAS TIN DIKI SOU EPANASTASI THA TREXIS STOUS DROMOUS THA FONAZIS THA FOUSKONIS TA STIFI SOU NOMIZONTAS OTI AFTI I EPANASTASI INE DIKI SOU.
    OMOS GIA ALI MIA FORA FA EXIPIRETOUME TA SIMFERONTA ALON……
    PIOI INE AFTI?ASTA PEDI MOY MIN TA ROTAS DEN KANI.
    THA XINETE TO EMA MAS GIA NA TO PINOUN AFTI.
    ESI MIKRO MOU PEDI NA MIN ISE EKI.
    AKOU TIN FONI TOU
    STRANGER.
    Άκουσε με παιδί μου , εκεί έξω αναζητούν την σπίθα της αιτίας , μας έχουν είδη κάνει το τεστ πριν μερικά χρόνια όταν άλλος ένας άγγελος θυσιάστηκε .
    Εκεί έξω θέλουν τυχαία να βρουν το επόμενο θήραμα για την θυσία στον Θεό του χάους …να μην βρίσκεσαι εκεί παιδί μου!
    Τα λέω τώρα για να μπορέσεις να με ακούσεις έστω και στην υστατη στιγμή , να μπορέσεις να ακούσεις τον ψίθυρο μου….ΤΡΕΞΕ ΜΙΚΡΕ!!
    AKOU TIN MANA SOU
    AKOU TON PATERA SOU.
    ESI THA ISE I SINEXIA.
    O SINEXISTIS TIS ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
    INE THEMA XRONOU NA SIMBOYN………..
    ΜΕ ΑΓΑΠΗ STRAKA-STROUKAS

  12. ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΟΙΩΘΕΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ.ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ, ΠΟΥ ΑΝΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

  13. 2 Ιουνίου 2013 – 3:20 μ.μ.

    Εχεις δίκιο! Αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος ! Κι όποιος δεν το έχει δει γύρω του απλώς δεν έχει παρατηρητηκότητα αρκετή.
    Υπάρχουν άνθρωποι και είναι πολλοί και ίσως οι περισσότεροι που ακόμα δεν έχουν νιώσει τίποτα από στέρηση. Απλώς, σταμάτησαν να ξοδεύουν από φόβο για αυτά που ακούν αλλά δεν τους λείπουν και δε στερούνται. Όλοι αυτοί προσπαθούν να σώσουν ότι προλάβουν και δεν πρόκειται να αντιδράσουν όσο υπάρχουν διέξοδοι για σώσιμο!

    2 Ιουνίου 2013 – 10:31 μ.μ.
    Κι αυτό σωστό βεβαίως……. όλοι αυτοί νομίζουν ότι ήδη "αγωνίζονται" χαχαχαχα αφού ανήκουν σε …… "αγωνιστική" παράταξη!!! άσε που αναμένουν πως και πως την……. "αριστερά" στην εξουσία χαχαχαχαχαχαχαχα

    2 Ιουνίου 2013 – 4:42 μ.μ.

    και ναι, όλοι οι υπόλοιποι, που μας "έπιασε" γερά η κρίση και έχουμε πει το ψωμί ψωμάκι ήδη και δεν έχουμε χρήματα ούτε για μέχρι μεθαύριο, αντιδρούμε όπως λες εσύ. Προσπαθούμε και ελισσόμαστε για την επιβίωση μας, μεταλασσόμαστε αν θες, ήδη έχουμε περάσει σε άλλη αντίληψη ζωής (ρούχα τα βασικά και είναι πολύ όμορφα αν ξέρεις να τα φορέσεις, φαγητό δεκάδες συνταγές που δε φανταζόσουν με λίγα υλικά, διασκέδαση με φίλους σπίτια χωρίς λεφτά χωρίς ποτά, με ότι έχει ο καθένας το μοιράζεται και με τους άλλους) και κάπως έτσι βγαίνει η ζωή μας καθημερινά……… και φυσικά μας είναι αδιάφορο πλέον ποιοί κατεβαίνουν στις πλατείες και γιατί. Εμείς πήραμε απόφαση ότι χάσαμε και αλλάζουμε ζωή ….. και αλλάξαμε ήδη ζωή και μέσα εκεί βρήκαμε τον "έρωτα" που παραπονιόμασταν πως δεν υπήρχε, γιατί δεν είχαμε επαφή με τους ανθρώπους, τη φιλία που παραπονιόμασταν πως φίλους δεν έχουμε γιατί δεν προλαβαίναμε να συναντηθούμε, νόστιμα φαγητά που είχαμε εντελώς ξεχάσει πως υπήρχαν, και πολλά άλλα……..

    Άρα, είμαστε τρεις κατηγορίες…… ποιά θα περάσει τις Συμπληγάδες και θα σωθεί μετά τα χρόνια της κρίσης δεν ξέρω………

  14. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΚΑΝΑΛΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΙΔΟΡΗΘΟΥΝ.
    ΛΥΣΗ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ.

  15. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ….

  16. STRAKA-STROUKAS
    APANTISI PROS 3 Ιουνίου 2013 – 3:04 π.μ.
    AN MPOROYSE NA SOU MINI KATI STO PEDIO SOU THA PROTINA TIN ENOTITA:
    O ENAS KATIGORI TON ALON.EXI MPI I DIXONIA ANAMESA MAS.
    EXOUME FTASI STO SIMIO NA LEME PIOS INE PIO ΕΛΛΗΝΑΣ APO TON ALON,NA MILAME GIA PRODOTES,NA TROGOMASTE METAXI MAS.
    AFTO THELOUN.TO EXOUNE PETIXI.
    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ.ΔΙΑΒΑΣΕΤΟ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΕΙΝΕΙ……..ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

  17. το πιο σωστο και απλο το ειπε ενας,δεν αντιδρουμε γιατι δεν εχουν αδειασει πολλων ακομη οι τσεπες,φανταστητε τα ποστα που κρατουσαν εκατομυρια κοσμου,που ο καθενας απ αυτους εκανε τη μπαζα του με το γρηγοροσημο,σκεφτητε ποσες χιλιαδες υπηρεσιες,υπαρχουν σ αυτο το αδηφαγο κρατος.σκεφτητε ενα απλο επι τη ευκαιρια της διακοπης των ποντιακων συνταξεων,ξανθιες γαλανοματες που δεν ξερουν γρι ποντιακα,ποσοι τα πηραν χοντρα για να τους βγαζουν ελληνικα διαβατηρια και τους μπασανε μεσα.δυστυχως ειναι η μονη αληθεια,οι πολλοι ειναι βολεμενοι,αυτοι που εχουν πληγει ειναι οι ελευθεροι επαγγελματιες,που δεν ηταν στα ποστα

  18. 2 Ιουνίου 10:31 οι Έλληνες δεν αντιδρούν γιατί γεμίσαμε λεφτάδες δεξιούς πατριδοκάπηλους και πωλητές των πάντων (γη,ύδωρ,αξίες).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek