19:26 - 09/06/2013

EKTAKTO – Μεγάλες στιγμές στην Κωνσταντινούπολη: Οι διαδηλωτές ξαναχτίζουν το μνημείο γενοκτονίας των Αρμενίων στο Πάρκο Γκεζί!

Διαφημίσεις

Η Πρωτοβουλία “Πες Όχι στο Ρατσισμό και τον Εθνικισμό” ανακοίνωσε ότι θα ξαναχτίσει το Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων που είχε ανεγερθεί το….1919 στην τοποθεσία που είναι σήμερα το Πάρκο Γκεζί, το οποίο γκρέμισαν οι κεμαλιστές μόλις επικράτησαν.

Τη στιγμή που ο Ερντογάν συνθηματολογεί λέγοντας ότι “ξαναχτίζουμε την ιστορία”, για να δικαιολογήσει την ανοικοδόμηση του Στρατοπέδου του Πυροβολικού στο Πάρκο Γκεζί, όπου είχε σχεδιαστεί να λειτουργήσει εμπορικό κέντρο, ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας “Πες Όχι στο Ρατσισμό και τον Εθνικισμό” Τζεγκίζ Αλγκαν (Cengiz Algan) δήλωσε ότι η πρωτοβουλία θα ξαναχτίσει το μνημείο που γκρέμισαν οι εθνικιστές και ότι δεν θα επιτρέψουν να σβήσουν οι μνήμες του παρελθόντος. Ο Αλγκάν δήλωσε ότι το μνημείο θα ξαναχτιστεί τη 10η ημέρα των κινητοποιήσεων, στις 9 Ιουνίου 2013, στις 19:00!

Ο Αλγκάν δήλωσε επίσης ότι ένα μέρος του στρατοπέδου που βρισκόταν στην περιοχή (Harbiye Orduevi) παραχωρήθηκε από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή το 1560 στον μάγειρά του, Μανούκ Καρασεφεριάν, επειδή του έσωσε τη ζωή, ο οποίος με τη σειρά του το παραχώρησε στην αρμενική κοινότητα, η οποία έκανε εκεί το νεκροταφείο της. Όμως το νεκροταφείο μετά τη γενοκτονία και μέχρι το 1940 λεηλατήθηκε, ενώ τα μάρμαρα από τους τάφους των Αρμενίων χρησιμοποιήθηκαν για τα σκαλοπάτια του Πάρκου Γκεζί.

Στη θέση που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο Ντιβάν, το 1919, οι Αρμένιοι ανήγειραν ένα μνημείο, για τα θύματα της Γενοκτονίας, το οποίο κατέστρεψαν οι κεμαλιστές, όταν επικράτησαν.

Συνεχίζοντας ο Αλγκάν είπε:

“Και το νεκροταφείο και το μνημείο της Γενοκτονίας, είναι θέματα που δεν τα γνωρίζει ο κόσμος. Εμείς θελήσαμε να τα θυμήσουμε και να τα κάνουμε γνωστά στον κόσμο εδώ στο Πάρκο Γκεζί, που έγινε σύμβολο της Ελευθερίας. Όσο συνεχίζεται η αγώνας και η αντίσταση στο Πάρκο Γκεζί, όπως οι άνθρωποι ομολογούν και λένε ‘Τους Κούρδους τους είχαμε παρεξηγήσει, ζητούμε συγνώμη’, έτσι πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν γνωρίζουμε και τους Αρμενίους και ότι τους έχουμε παρεξηγήσει. Και δεν τους γνωρίζουμε γιατί υπέστησαν γενοκτονία και εξαφανίστηκαν. Όμως υπάρχουν ακόμα δεκάδες χιλιάδες Αρμένιοι και προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι πρόγονοί τους χάθηκαν σ’ αυτά εδώ τα χώματα. Κι εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε τη Γενοκτονία, να την κάνουμε γνωστή, να κάνουμε το λογαριασμό μας με την ιστορία, να μάθουμε όσα μας έκρυβαν τόσα χρόνια. Οι άνθρωποι που έρχονται στο Πάρκο Γκεζί, θέλουμε, όταν θα φεύγουν από εδών, να γνωρίζουν και να λένε ότι “εδώ το 1919 υπήρχε ένα μνημείο γενοκτονίας”. Σήμερα θα κάνουμε ένα ομοίωμά του και ελπίζουμε στο μέλλον να ανεγερθεί ένα πραγματικό μνημείο της Γενοκτονίας”.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (15)

  1. ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ
    Ο ΕΘΝΙΚΚΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ Η ΟΧΙ ΑΣ'ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ,
    ΓΑΛΑΝΟΜΑΤΙ ΞΑΝΘΕ ΑΡΧΑΙΕ ΕΛΛΗΝΑ

  2. Ανώνυμος 06/09/2013 @ 7:51 ΜΜ

    Πες τα χρυσοστομε

  3. Ανώνυμος 06/09/2013 @ 9:03 ΜΜ

    KAIΡOΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ , ΚΑΙΡΟΣ ΤΑ ΠΑΡΑΓΟΥΛΙΑ… ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ , ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ . Α..10.40 , ΚΑΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΦΙΛΕ , ΠΑΡΤΟ ΛΙΓΟ ΑΛΛΙΩΣ .

  4. Ανώνυμος 06/09/2013 @ 9:37 ΜΜ

    Ποιος παπαρας λεει οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν γαλανοματηδες και ξανθοι;10:40

  5. Ανώνυμος 06/09/2013 @ 11:12 ΜΜ

    12.03 ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΑΜΑΣΗΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ .

  6. πχ ο μέγας Αλέξανδρος και οι μακεδόνες ήταν ξανθοί σωστά ?
    οι αρχαίοι κρήτες ήταν έντονα μελαχρινοί …
    Τί κοινό (βιολογικό) να έχουν αυτοί ?
    Γιατί ένας π.χ. βούλγαρος ,αλβανός κλπ. που θα κάτσει εκατό χρόνια στην Ελλάδα να μην γίνει μέρος του ελληνικού έθνους ( τα παιδιά του προφανώς) ?
    Τί βιολογικό δεσμό έχει ο αρχαίος μινωίτης με τούς μακεδόνες και δεν τον έχει ένας βούλγαρος (ή έστω ένας ξένος της εποχής)?

    όταν έμεινα 1 χρόνο Γιάννενα ,διαπίστωσα πως το αλβανοειδές προσωπείο είναι ίδιον πολλών Ηπειρωτών.

    πολλοί εδεσσαίοι και φλωρινιώτες κάνουν μπαμ πως είναι Σλαύοι.

    Οι Πόντιοι και οι Κύπριοι έχουν γενικά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

    Οι υπόλοιποι λίγο πολύ μοιάζουμε.

    εκει που θέλω να καταλήξω
    είναι οτι οι άνθρωποι μπερδέυονται και θα μπερδέυονται εις τους αιώνες των αιώνων, καθαροαιμοι μαλάκες

  7. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 10:00 ΠΜ

    Καλά μην κάνεις έτσι 10:29 και τα μπάσταρδα τα αγαπάμε, πολύ πολύ μάλιστα.

  8. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 10:38 ΠΜ

    10.29 ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΕ , ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ . ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΕ ΓΕΝΝΗΤΣΑΡΕ .

  9. καλά (1:38) μονό το ανατολικό μπλοκ να βάλεις με συζύγους
    τους ώριμους κυρίους, και οχι μόνο, που ξέρω προσωπικά, έχεις απάντηση μπαρουφά

    και συ (1:00) που αγαπάς τα μπασταρδά μάλλον είσαι ο πρώτος εξ'αυτών γελοίε…

    οσο για το Γεννήτσαρος "κλαιν μαιν" Πατριώτη

  10. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 12:13 ΜΜ

    jon ko εισαι εντελως ανιστορητος

  11. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 12:37 ΜΜ

    Ετσι ειναι 1.00 . Εχουμε μεγαλη καρδια και γαιδουρινη υπομονη , ομως καποια στιγμη κι αυτη εξαντλειται .

  12. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 7:37 ΜΜ

    Δεν ξέρω αν είμαι μπάσταρδο(δεν έχω πρόβλημα με αυτό), αλλά εσύ είσαι πέρα για πέρα ανόητος, από αντίληψη δεν πας καλά καθόλου 2:42, θα σου απαντήσω και γω με το στυλάκι σου είσαι για τα πανηγύρια.

    Σωστά 3:37!!

  13. Ανώνυμος 06/10/2013 @ 11:23 ΜΜ

    Σιγα μη κανουνε και μνημοσυνο στον Παλαιολογο . Ο καθενας λεει τη μαλακια του γιατι ετσι τον βολευει και τα χαιβανια τσιμπανε .

  14. Το νησί νοτιοδυτικά της τουρκίας ποιο ειναι

  15. Το νησί νοτιοδυτικά της τουρκίας ποιο ειναι

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*