Διαφημίσεις

Πώς κλείνει και πώς ξανανοίγει ένα κανάλι που θέλει να κρατήσει το ελάχιστο από το ακροατήριό του; Όχι με τον τρόπο του Σίμου Κεδίκογλου. Ένα κανάλι, που μένει επί μήνες κλειστό, δεν ξανανοίγει εύκολα. Αν θέλεις να το κλείσεις για να “σπάσεις” τη συνδιοίκηση των συνδικαλιστών, το κάνεις το προηγούμενο βράδυ και το ανοίγεις την άλλη μέρα το πρωί.

Αν θέλεις να καταργήσεις τα έξι λογιστήρια που έχει η ΕΡΤ, προσπαθείς να τα ενοποιήσεις, δεν χρειάζεται να την κλείσεις. Αν θέλεις να κλείσεις τους τοπικούς σταθμούς, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τους βουλευτές που αντιδρούν. Αν θέλεις χρηστή διοίκηση, δεν στέλνεις στο πλατό τις κόρες πρώην υπουργών του κόμματός σου. Και αν θέλεις να εξορθολογίσεις τις παραγωγές, δεν επιβάλλεις τις παραγωγές της αρεσκείας σου με σημειώματα που φέρουν την ένδειξη «εντολή υπουργού».

Δούλεψα στην ΕΡΤ και έφυγα μετά από δύο χρόνια διότι δεν άντεχα το εργασιακό κλίμα του «χαλάς την πιάτσα». Οι χθεσινές ανακοινώσεις δεν έχουν τίποτα να κάνουν με πραγματική μεταρρύθμιση. Διότι δεν είναι σχέδιο που αντέχει σε σοβαρή κριτική, να εμπορεύεται τα τηλεοπτικά δικαιώματα ο κ Στουρνάρας και να θέτουμε ως στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατομμυρίων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ χωρίς να γνωρίζουμε τι πρόγραμμα θα υπηρετεί αυτό το τέλος.

Οι συγκρίσεις με τα ιδιωτικά κανάλια δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Η δημόσια τηλεόραση δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει σχέση με τα ιδιωτικά κανάλια. Προκαλώ όποιον θέλει να απαντήσει να σκεφθεί μια εκπομπή σε ιδιωτικό κανάλι που προάγει τον πολιτισμό. Αντίθετα στην ΕΡΤ γνωρίζω μια ντουζίνα τέτοια προγράμματα.

Αλλά ακόμα και με τα κριτήρια της απόφασης Κεδίκογλου, ποιο ιδιωτικό κανάλι είναι βιώσιμο; Μήπως γνωρίζει ένα ο κ Κεδίκογλου; Και αν δεν είναι βιώσιμα από πού επιδοτούνται; Ποιο ιδιωτικό κανάλι συμμετέχει σε συμπαραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ, έχει εκπομπή για το βιβλίο, τη μουσική, το θέατρο ή παιδικό πρόγραμμα έστω και αυτό το υποτυπώδες; Όσο για την ενημέρωση, ο κ. Κεδίκογλου θα έπρεπε να αναζητήσει το λόγο της χαμηλής απήχησης της ΕΡΤ στον τρόπο που αντιλαμβάνονται την δημόσια τηλεόραση εκείνος, οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η ΕΡΤ στον τομέα ενημέρωσης είναι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ένας καθρέφτης του κομματικού μας συστήματος.

Όφελος για τον κρατικό προυπολογισμό; Ούτε ενα ευρώ. Απεναντίας το κράτος καταβάλλει ένα μέρος του τέλους που πληρώνουμε στο όνομα της ΕΡΤ για να πληρώνει τις επιδοτήσεις των φωτοβολταϊκών και άλλες υποχρεώσεις του. Αποτελεί η χθεσινή απόφαση για την ΕΡΤ μέρος ενός σχεδίου για την απομάκρυνση από το δημόσιο όσων δεν χρειάζονται; Μέρος ενός συνολικού σχεδίου; Μήπως μία οριζόντια κίινηση που πρώτα αποφασίζεται και στη συνέχεια αναζητούνται τα επιχειρήματα για να νομιμοποιηθεί;

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε συμπαθείς και 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες είναι άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα μετά την ΕΡΤ να βρεί αλλους 1.200 υπαλλήλους για να διώξει. Δεν τους εχει βρεί. Αλλά το κυριότερο, δεν εχει τα κριτήρια πώς θα τους βρει.

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ψέματα και λάθη”
  1. Αληθεια ειναι, κυριε δημοσιογραφε μου, οι περισσοτεροι του συναφιου σας, δεν ειστε συμπαθεις σε μας τους απλους ανθρωπους.
    Οπως αληθεια ειναιοτι και φαιρεφωνα ειστε,αρκετοι απο σας και βολεμενοι ειστε, αρκετοι απο σας και πουλημενοι ειστε, αρκετοι απο σας και καθαρματα ειστε, αρκετοι απο σας. Τοεχει πει και ο Τριανταφυλοπουλος στις εκπομπες του, αλλα δεν ειναι αυτο το γεμα μας. Το θεμα μας ειναι ο κος Σιμος Κεδικογλου και οι ανακοινωσεις του.
    Και σας, ερωτω, κυριε δημοσογραφε μου, σας ερωτω εγω ο απλος, χωρις ιδιαιτερη μορφωση και εξυπναδα και οξυδερκεια και ολες τις αλλες αραιτες που αναμφυσβητητα διαθετετε εσεις, κυριε δημοσιογραφε μου,Ελληνας πολιτης, φταιει ο κος Κεδικογλου, για τις ανακοινωσεις του και τις οποιες αποφασεις του?
    Οχι, κε δημοσιογραφε μου, δεν φταει ,αυτος. ΡΓΩ φταιω, εγω και ενα σωρο αλλοι σαν εμενα,που του δινουμε το δικαιωμα, με την ψηφο μας να περνει αποφασεις για εμας ,χωρις εμας. Σε αυτον, στον μπαμπα του στον παπου του και δεν ξερω σε ποιους θειους, αδερφια και ξαδερφια του.
    Δημιουργοντας ετσι την δυναστεια του κι ενα σωρο αλλες δυναστειες, κι ενω ξερω/με καλα οτι η μονη δυναστεια που αχιζει να ψηφισουμε ειναι αυτη του Jey Ar απο το Dallas, εγω/εμεις επιμενουμε στην δυναστεια Κεδικογλου κι τις αλλες παρομοιες δυναστειες, που αποκλειστικο σκοπο τους εχουν να μας καταδειναστευουν.
    Κι αφου το ξερεις ,κυριε δημοσιογραφε μου, οτι δικο μου/μας ειναι το λαθος, γιατι δεν μου το πετας καταμουτρα, μπας και ξυπνησω καποια μερα και σταματησω ναμαι ο βλακας και καρπαζοεισπρακτορας δΕΙναστειων και συστηματων, που υπο αλλες συνθικες και καταστασεις, εσεις οι δημοσιογραφοι, συγνωμη, αρκετοι απο σας, εκθειαζετε.
    Θελω, να σας, ευχαριστησω, κε δημοσιογραφε μου, για το βημα, μεσα απο την στηλη σας, να πω τις σκεψεις μου δημοσια κι εγω (καυμο το ειχα). Αν και γνωριζω οτι και να διαβασετε,αυτα που εγραψα, θα με γραψετε εκει που και οι δυο μας ξερουμε, εγω και παλι σας ευχαριστω.
    Ναστε παντα καλα κε δημοσιογραφε μου και να με ενυμερονετε
    Aquirius

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *