Διαφημίσεις

Την παραδοχή ότι η Ευρώπη χρησιμοποίησε την Ελλάδα ως ασπίδα προστασίας στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσηςπου χτύπησε δυνατά την πόρτα της μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, έκανε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ μετά το ΔΝΤ. Μας μετέτρεψαν δηλαδή σε χώρα πειραματόζωο για την εφαρμογή πολιτικών λιτότητας προκειμένου να σωθεί η Ευρώπη αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Όποιο μέτρο αποτύγχανε στην Ελλάδα, δεν εφαρμόζονταν σε άλλη χώρα, ή απλά στη χώρα μας δοκιμάζοντας συνταγές θνησιγενής. Οι Έλληνες πληρώνουν και θα πληρώνουν για δεκαετίες αυτή την… αλληλεγγύη της Ευρώπης, που αποδείχθηκε έγκλημα εκ προμελέτης. Ο Γιούνκερ δήλωσε πώς διαφωνεί με το ΔΝΤ ότι η αναδιάρθρωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει από το 2010, και απέρριψε ότι αυτή έγινε τελικά το Μάιο του 2012 προκειμένου να ξεφορτωθούν το ελληνικό χρέος οι ευρωπαϊκές τράπεζες και να εξαναγκαστεί η Ελλάδα να υπογράψει τη θανατική της καταδίκη.

Υποστήριξε πώς η Ε.Ε. δεν είχε τα κατάλληλα εργαλεία να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του χρέος και η Ελλάδα την περίοδο εκείνη είχε ανάγκη «ένεση ρευστότητας». Υποθηκεύοντας βέβαια και βάζοντας ενέχυρο την κυριαρχία της.

Όσον αφορά στην είσοδο του ΔΝΤ στην Ευρώπη ο Γιούνκερ υποστήριξε πώς αυτό ήταν απαίτηση της Γερμανίας και των δορυφόρων της Φινλανδίας και Ολλανδίας και το έθεσαν ως προϋπόθεση προκειμένου να συμμετάσχουν στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ζήτησαν γιατί το ΔΝΤ είχε την τεχνογνωσία και την εμπειρία από προγράμματα διάσωσης», είπε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup. ‘Η διαφορετικά είχε τον τρόπο να δεθεί άμεσα χειροπόδαρα η Ελλάδα.Ο Γιούνκερ παραδέχθηκε επίσης πώς η Ελλάδα έφτασε στην άκρη της εξόδου από την Ευρωζώνη κι αυτό γιατί το ζητούσαν επιτακτικά κάποιες χώρες. Ο ίδιος πάντως απόρησε με την εμμονή αυτών των χωρών για έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. «Οτιδήποτε έκανα, ήταν για να πείσω τους άλλους να απομακρυνθούν από το εγκληματικό εγχείρημα να πετάξουν την Ελλάδα σαν ένα κομμάτι χαρτί, σαν το τίποτα.

Η Ελλάδα δεν είναι το τίποτα», είπε
Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου βλέπει πως έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit και η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης το 2014. Αυτό δηλαδή που βλέπουν Σαμαράς και Στουρνάρας, αλλά δεν αντιλαμβάνεται κανείς άλλος

πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Γιούνκερ: Ναι, χρησιμοποιήσαμε την Ελλάδα ως ασπίδα για εμάς! ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ!!!”
  1. Γιατι βαζετε στον τιτλο '''και δεν ντρεπεστε?'''' και δεν αναφερεστε σε μας ως εθνος??? Γιατι δεν ντρεπεται ο βολεμενος τραπεζιτης που συνανθρωποι του τρωνε απο τα σκουπιδια αλλα αυτον δεν τον πειραζει αρκει να μην χασει την θεσουλα του ο ιδιος??? Γιατι δεν ντρεπονται ολοι οσοι τοσα χρονια το επαιζαν νεοπλουτοι και '''high society''' με τζιπαρα και διακοπες στην Χονολουλου με ξενο χρημα? Γιατι δεν ντρεπονται τα παππουδια που μενουν κολλημενα αιωνιααααα στα ιδια κομματα και προτιμανε να δουν το εγγονι να φευγει Αυστραλια απο το να βαλουν το ρημαδιακο το μυαλο τους να δουλεψει??? Γιατι δεν ντρεπονται ολοι οσοι απαιτουσαν φακελακια αλλιως δεν σε εξυπηρετουσαν που να χτυπιοσουν??? Λοιπον η λιστα της ντροπης ειναι μεγαλη. Ισως καποιοι σκεφτουν πως εκεινοι δεν εχουν κανει κατι για το οποιο να ντρεπονται. Και μονο που ανεχομαστε αυτην την κατασταση ειμαστε ολοι και φταιχτες και συνυπαιτιοι. Κανενας μα κανενας πιστεψτε με δεν θα μας τα εκανε ολα αυτα αν εμεις ολοι ειμασταν συσπειρωμενοι και ενωμενοι εναντια στην νεα ταξη. Αλλα με πολλους κοιμισμενους αλλους τοσους αδιαφορους και λιγους ''ξυπνιους'' μεν που φαινονται γραφικοι δε, ε δεν κανουμε δουλεια

  2. Aγαπητέ μου η ντροπή, μάλλον είναι δικό μας χαρακτηριστικό, όπως και το
    φιλότιμον( που δεν υπάρχει σε καμμιά γλώσσα του κόσμου ως λέξη και ως έννοια). Ιδιότητες που επί σειράν ετών προσπάθησαν με τις ξενόφερτες
    εκσυγχρονιστικές αηδίες να τις εξαφανίσουν. Βεβαίως το εγχείρημα πέτυχε
    στους κομπλεξικούς, οσφυοκάμπτες και ξενόδουλους πολιτικούς μας, το μίασμα άγγιξε και μερίδα του λαού μας που εμπιστεύθηκε τους νωτέρω αναφερομένους, αλλά οι υπόλοιποι μάλλον τις διατηρούμε τις ιδιότητες αυτές και γι αυτό στέκεται κάπως ακόμη η χώρα μας. Ε, ναι μη περιμένετε
    ντροπή από τους ¨φιλέλληνες¨" ξένους. Δεν διαθέτουν το χάρισμα, εξ ου και απολύτως επικίνδυνοι και καταστρεπτικοί γιά την πατρίδα μας.

  3. Να δώ πότε επί τέλους θα μάθουμε να αποφεύγουμε τις παγίδες που μας στήνουν οι εταίρες και με τους πυροβολημένους που κυβερνούν πέφτουμε με μαθηματική ακρίβεια μέσα.
    Πού είναι η Ελληνική ευστροφία και ο κοινός νούς που σε κάνει πονηρό και δεν πιάνεσαι κορόϊδο από τους βάρβαρους?
    Είμαστε σαν το είδος εκείνο του ζωικού βασιλείου που έχει την εξαφάνιση σίγουρη, γιατί? Γιατί δεν δουλεύει το ρημάδι το μυαλό μας. Τέτοια κόπωση και τέτοια ατονία ως προς τη επιβίωση?
    Αλλά από τους προ-βυζαντινούς χρόνους της ιστορίας εμείς ήμασταν η ασπίδα για τις εταίρες που είχαν μόλις κατέβει από τα δέντρα αλλά με ισχυρό αίσθημα επιβίωσης και ήμασταν πάντα καλοί στο να σταματάμε τις επιθέσεις εξ ανατολών. Απόδειξη ότι μόλις κάμφθηκε η ισχύς μας από τους οθωμανούς αυτοί έφτασαν στη Βιέννη και παίχτηκε προδοσία εις βάρος μας βέβαια, που από τότε επαναλαμβάνεται συνέχεια και με ποικιλία μορφών (δάνεια, κατοχές διαφόρων μορφών, επιλεκτικές σφαγές και γενοκτονίες των λαών μας, αποστολή καινούργιων προϊόντων με ζημιές ή αχρήστων προϊόντων καλών μόνο για την Ανατολή, δυσφήμηση και παραμερισμός από τα γνωστά λόμπυ κλπ)
    Οι πολιτικοί μας βέβαια σπούδασαν σε σχολεία που δεν διδασκόταν σχεδόν καθόλου η πραγματική ιστορία μας αλλά δεν έβλεπαν και γύρω τους τί γίνεται διότι είχαν στο τσεπάκι το μέλλον τους και δεν ντρεπόντουσαν καθόλου.
    Όσο για τους κυρίους που λένε ότι μας προστάτευσαν από την έξοδο, εγώ λέω ότι το κωλαράκι τους βόλεψαν πάλι διότι με την έξοδο της Ελλάδας οι πιθανότητες να σταθεί το ευρώ θα είναι σχεδόν μηδενικές. Με τη στάση δε της Γερμανίας φαίνεται ότι κανένα ιδεώδες που μάζεψε την Ευρώπη σε ένα νόμισμα και ένα σύνολο κοινωνικών κανόνων δεν ισχύει και μάλιστα ψάχνουν την αιτία να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Τώρα δε που τα έχουν κονομήσει και έχουν τη δυνατότητα να βάλουν χέρι στα ελληνικά εδάφη… η καλύτερή τους.
    Άρα αυτοί οι κύριοι να μην κόπτονται για τον φιλελληνισμό τους και να μη μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες.
    Εγώ θα κάνω την ερώτηση πάλι κι ας γίνομαι κουραστικός.
    Πότε θα απολύσουμε και θα ζητήσουμε τα ρέστα από αυτούς που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν?

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

  4. Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ. ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ??
    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek