Διαφημίσεις

Είναι φανερό πλέον ότι η γνώση μας για την αρχαία Ελλάδα είναι ελάχιστη. Έτσι δεν είμαστε σε θέση να συνδέσουμε το παρελθόν με το παρόν. Βλέπουμε σε όλα τα περίπτερα βιβλία με προφητείες του Παΐσιου, αλλά αγνοούμε παντελώς το ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προφυτέψει την έλευση του απογόνου τους, του θαυματουργού γέροντα δηλαδή! Πριν βιαστείτε να μειδιάσετε, ας βουτήξετε λίγο την απιστία σας στην Ελληνική αρχαία παράδοση και θα βγείτε με την μέγιστη ταπείνωση, όπως αρμόζει σε έναν γνήσιο νεοέλληνα δηλαδή.
Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τον μύθο του Ταντάλου με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες συμβόλισαν τον γέροντα Παΐσιο.

Ο Τάνταλος-Παΐσιος λοιπόν σύμφωνα με την Εληνική μυθολογία , χάρη στην ειλικρίνεια της μεταμέλειας του, κατορθώνει να πλησιάσει τις ανώτερες σφαίρες: Γίνεται ο αγαπημένος των θεών. Στο συμπόσιο των Θεών ο Τάνταλος θα κάνει προς τους Θεούς μία παράξενη προσφορά. Μία προσφορά την οποία δεν τόλμησαν ούτε καν οι ποιητές να την πιστέψουν ή να την αναφέρουν. Ο Τάνταλος δεν προσέφερε κάποιο αντιπροσωπευτικό ζώο, αλλά τον ίδιο του τον γιο, τον Πέλοπα. Η τιμωρία των Θεών οι οποίοι δεν ξεγελάστηκαν από την προσφορά ήταν μία θέση για τον Τάνταλο “δίπλα” στον Σίσιφο. Αιώνια να είναι τα πόδια του σε μία λίμνη, αλλά μόλις σκύβει να πιει, τότε τα νερά να φεύγουν και από πάνω του να υπάρχουν δέντρα με καρπούς, αλλά μόλις σηκώνει τα χέρια, τότε να φυσάει ο άνεμος και να σηκώνει τα κλαδιά ψηλά. Έτσι καταδικάστηκε στην αιώνια πείνα και δίψα.

Το ότι κανείς δεν βλέπει με μία πρώτη ματιά την σύνδεση αυτού του μύθου με τον γέροντα, είναι διότι προφανώς δεν μελέτησε την ανάλυση του μύθου από τον ψυχολόγο – συγγραφέα Πωλ Ντυλ. Μεταφέρω και ανακεφαλαιώνω από την μακροσκελέστατη ανάλυση την οποία θα βρείτε στο βιβλίο του συμβολισμός στην Ελληνική μυθολογία, σελίδες 57 έως 72. Μας λέει λοιπόν ο φίλος του Αϊνστάιν και σπουδαίος μελετητής της ψυχολογίας του βάθους:

Οι θεότητες όπως και όλα τα μυθικά πρόσωπα είναι σύμβολα με κρυφό νόημα. Οι θεότητες συμβολίζουν τις εξιδανικευμένες αρετές του ανθρώπου. Όταν βρίσκονται σε ακμή, αυτές οι συνοδεύονται από χαρά, ενώ όταν εκφυλίζονται, γεννιέται το άγχος, η αναστολή, η ανικανότητα, η οδύνη.

Ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να φτάσει την πνευματοποίηση και εξιδανίκευση, δεν μπορεί να είναι σε κάθε στιγμή της ζωής του “φιλοξενούμενος των Θεών”. Πρέπει απαραίτητα να “γυρίζει και στην γη”, δηλαδή να ικανοποιεί, με συγκατάβαση, τις “γήινες” ανάγκες του, τους σωματικούς πόθους του.

Η πνευματική φαντασία, του Τάνταλου-Παΐσιου, από την μεταμέλεια, εξάπτετε λίγο λίγο και μετατρέπεται σε διαστρεβλωμένη φαντασία, σε ματαιοδοξία. Ο Τάνταλος-Παΐσιος, σε κατάσταση ματαιόδοξης έξαρσης, εντείνει τον ουσιαστικό πόθο του και απωθεί τους σωματικούς πόθους του. Πρόκειται για το ουσιαστικό σφάλμα κάθε ανθρώπου που φιλοδοξεί να φτάσει σε υψηλές περιοχές, που στον τύπο Τάνταλος-Παΐσιος εκδηλώνεται στον πιο παράλογο, στον πιο επικίνδυνο βαθμό της.
Εφόσον οι πνευματικές επιθυμίες και οι σωματικοί πόθοι αντιστοιχούν σε μια φυσική ανάγκη, συμβιβάζονται μεταξύ τους, μόνη η έξαρση τους καθιστά αντιφατικούς.

Η μάταια και ψυχαναγκαστική προσπάθεια να διασώσει κανείς τον ψυχισμό του στρέφοντας την απειλη καταστροφής προς το σώμα -ασκητισμός- δεν μπορεί παρά να επιταχύνει την τελική τιμωρία: Την εξουθένωση κάθε ψυχικής δύναμης, την εμφάνιση της ανικανότητας που απαγορεύει έστω και την ελάχιστη πραγματική ικανοποίηση των παραισθητικών πόθων. (Φέρτε εδώ στο μυαλό σας τις σαύρες “που μιλούσαν”, τις αρκούδες “που υπάκουαν”, τα φίδια “που συμφιλιώνονταν” κλπ…).
Η υπέρτατη αυτή μορφή της ένοχης ματαιοδοξίας, η ψεύτικη αγιοσύνη, είναι όπως θα δούμε παρακάτω το θέμα του μύθου του Ταντάλου-Παΐσιου.

Ο συμβολισμός του σκοτωμού του γιου του, είναι η προσπάθεια για τον σκοτωμό των εγκόσμιων πόθων. Δεν θυσιάζει δηλαδή μόνο την διαστροφή του, η οποία θα ήταν και εξιδανίκευση, αλλά τους ίδιους τους φυσικούς του πόθους. Υποκύπτει στη διαστροφή εξαιτίας της έξαρσης που τον ωθεί στις υψηλές πνευματικές σφαίρες. Αλλά οι θεότητες δεν ξεγελιούνται από την προσφορά του. Αναγνωρίζουν την ιεροσυλία. Ξέρουν πολύ καλά να διακρίνουν το πραγματικό από το ψεύτικο πνεύμα.

Η τιμωρία που επιβάλλεται στον Τάνταλο-Παΐσιο από την “προσβεβλημένη θεότητα”, από τον νόμο που διέπει τον ψυχισμό είναι η πιο δίκαια που θα μπορούσε να υπάρξει. Όταν το άτομο προσπαθεί να καταπιαστεί με μία παράλογη επιχείρηση ανάτασης του πνεύματος -περα από τις περιορισμένες ανθρώπινες δυνάμεις- δεν του μένει πια ενεργητικότητα για να ικανοποιήσει ακόμα και τις φυσικές του ανάγκες. Αυτός είναι ο κρυφός νόμος που διέπει τον ασκητισμό. Ο άνθρωπος πιστεύει πως εκτελεί την πιο υψηλή πράξη (εξισώνετε με την θεότητα), ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι παρά το θύμα μια έμμονης νοσηρής ιδέας. Το νερό που αποτραβιέται και οι καρποί που απομακρύνονται αποτελούν το περίτρανο σύμβολο της απώλειας του αισθήματος της πραγματικότητας, το σύμβολο της αδύναμης φαντασίας που έχει πια μετατραπεί σε παραισθητική φαντασία. Η τιμωρία του είναι ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που ζητούσε ν’ αποκτήσει: Είναι η οριστική στειρότητα του πνεύματος που τώρα βυθίζεται στην τρέλα!

Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μέσω του μύθου του Τάνταλου και της ψυχολογίας του βάθους του Πωλ Ντυλ, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Παΐσιος απλά τρελάθηκε, όπως η ίδια τρέλα είναι αυτή που κατασκευάζει τις διάφορες παραισθήσεις των ασκητών. Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία ρέπει προς την τρέλα και για αυτό βλέπει την τρέλα ως λογική και πολλές φορές το αντίστροφο. Αυτό γίνετε διότι η παιδεία μας, τα σχολειά μας δηλαδή, μας διδάσκουν από το δημοτικό ακόμα το μεταφυσικό και το παραφυσικό, ως θαύμα και απόλυτα φυσικό.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

61 σχόλια στο “H αρχαία προφητεία για τον πατέρα Παΐσιο!”
  1. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ.
    ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΤΟΥ ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΣΗΣΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΓΚΟΙΜ-ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ.

    ΣΕ ΛΥΠΑΜΕ!!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΔΕΛΦΕ-ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΕ!!!!

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΣΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ!!!!

    Κ Α Λ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!!!!

  2. α…μπραβο αρα κ ο ερμης ο τρισμεγιστος κ ο απολλωνας ο τυανευς ειναι ο ιησους…ωρε τη κουτος που ειμαι…βρε εβραιε πως στα σκεφτεστε ολα αυτα…ειμαι ο διας κ σε στελνω στο καλο…διαβασε το ΓΚΕΜΜΑ του κ.δημητρη..

  3. Το αυτό μπορουμε να πούμε και για τ ο ν ΙΩΑ ν η… και για πάρα πολ΄λούς άλλους.Τι συμβαίνει στόν πνευματικό κόσμο θα γίνουν αυτά που έχουν ειπωθεί? η…Μηπως υπάρχει μία ιεραρχία σε διαστήματα η οποία δεν εχει μεταβληθεί καθόλου εδώ και αιώνες.Πνευματική ιεραρχηα…εσύ που βρίσκεσε χαμαιλεων?

  4. ANAMΦIBOΛA,OΛH H IΣTOPIKH EMΠEIPIA EΠIBEBAIΩNEI THN AΛHΘEIA OTI O ANΘPΩΠOΣ ΔEN ΘA EIXE ΠETYXEI TO EΦIKTO AN ΔEN EIXE ΞANA KAI ΞANA ΠPOΣΠAΘHΣEI NA ΦTAΣEI TO ANEΦIKTO.MAX VEBER

  5. Σεβομαι την αποψη σου,οχι ομως κ τον σκοπο σου…!! Ευχομαι μοναχα ενα πραγμα : συντομα,να υλοποιηθουν ολα οσα εχουν λεχθει απο μεγαλα πνευματα,ετσι ωστε να αναγκαστουν αυτοι οι οποιοι,οχι απλα δεν πιστευουν,αλλα κυριως δεν σεβονται τους θειους νομους που διεπουν την πνευματικη-ενεργειακη δημιουργια μας,εαν οχι να μετα-νοησουν,να τους καταπιει η ιδια τους η δημιουργια….

    Υ.Γ.

    Ειναι ολοφανερο πως : α) δεν γνωριζεις απο αρχαια φιλοσοφια κ την αποσυμβολιση της!
    β) ο σκοπος σου ειναι η προκληση της διχονοιας και του χαους!

    Ευγε αδερφε μου….αλλα δεν τα καταφερες!!

  6. Θα σε πιστεύαμε εάν ήξερες και λίγη ορθογραφία. Τώρα πως να σε πάρουμε στα σοβαρά;;

  7. Σα δεν ντρέπεσαι λέω εγώ! Θα βάλεις εσύ στο στόμα σου το Γέροντα!! Καλά σκυψίματα στις 12θεΐστικες, εβραϊκές στοές… Ξέρουμε όλοι…….

  8. ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ.Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΘΕΟΣΟΦΙΣΤΩΝ,ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΨΕΜΜΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΡΟΣΗΜΟ.ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΨΕΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ.ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΚΗΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΟΞΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΚΑΘΙΣΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ,ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.Ο ΘΕΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ''ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ''ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20ΧΡΟΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΧΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΜΕΩΝ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΩΣ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΝ ΤΕΛΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΩΦΕΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ Η ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕ ΟΡΘΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.ΑΑΑ!!!! ΞΕΧΑΣΑ…ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ STRANGER ΜΕ ΤΑ ΑΕΡΟ-ΠΛΑΝΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ''ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΕΣ''ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ..

  9. μπραβο ακομη μια φορα στα κατοχικα νεα για τα μισανθρωπα και αντιχριστα αρθρα που δημοσιευει για να μπερδεψει τις ψυχες των αδελφων μας με μισος και πονηρια εναντιον του λαου των προγονων καθε ιερου και οσιου .ωραια επανασταση ετοιμαζετε…..ελενχος δρασης -αντιδρασης…διαιρει και βασιλευε απο τους μελετητες της καμπαλα

  10. ρε 1ΕΠΙΔΗ Ο ΤΡΕΛΛΑΡΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΟΛΙΤΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑς ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΝΤΑΛΟ ΕΣΥ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΣΙΟ ? ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΤΡΕΛΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΘΗΣΙΑ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΜΑΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΜΑΣΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣ ΙΣΡΑΗΛ , ΑΛΩΣΤΕ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΩ, ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΑΛΙΦΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΗ

  11. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ! ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!

  12. Αφού έκανες τόσον κόσμο να χάσει 5 λεπτά από την ζωή του, ελπίζω να σου τύχει το ανάλογο: Να χάσεις 5 λεπτά επί το πλήθος των αναγνωστών.
    Ελπίζω να είναι 1 εκατομμύριο οι αναγνώστες γιατι επιβαρύνεις το περιβάλλον (κοινωνικό και φυσικό)

  13. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙΣ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ!ΚΟΨΕ ΤΟ ΜΠΑΦΟ,Η ΑΝ ΣΕ ΕΧΕΙ ΠΕΙΡΑΞΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ΑΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ,ΒΑΛΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ Κ ΘΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙΣ!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ…

  14. Δε το πιστεύω … Ξόδεψα πέντα λεπτά της ζωής μου για να διαβάσω το άρθρο του κομπλεξικου….

  15. ΗΛΙΘΗΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΛΑΚΕΣ ΕΛΕΟΣ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΘΓΚΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΥΣ 12ΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΧΟΣ

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΟΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΟ ΦΑΣΕΜΠΟΥΚ ΒΓΕΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

  16. ολοι οι παραπανω τα ειπαν ολα και χαιρομαι πυ εχουμε τοσο υγιη μυαλα. εγωφιλε θα σου πω απλα μια φραση του Νιτσε αν και οι δικοι μας τα ειχαν πει ολα. "αυτοι που πετουν ψηλα φαινονται πολυ μικροι στα ματια αυτων που δεν μπορουν να πεταξουν" εσυ που να πιασεις το πνευμα του καθε ανωτερου πνευματικα ανθρωπου οπως ο αγιος Παισιος, οταν το δικο σου σερνεται με τις σαυρες. και μια συμβουλη γιατι εχεις θεματακι μεγαλο: ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ

  17. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΝΑ!
    ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ; ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΤΡΕΛΟ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΕΛΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΡΧΙΚΑ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΡΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΦΟΒΟΤΑΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΣΑΡΟ. ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΑΓΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΗΡΘΕ ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ.

    ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΤΟΣΟ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΦΤΙΑΞΕ…. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!! Η ΠΙΣΤΗ, Η ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΓΝΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΑΝΙΚΗΤΟ. ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΡΕΛΟΣ, Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΑΚΟΥΓΕ ΦΩΝΗ, ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

  18. Αρθρογραφε , ποσες φορες τη μερα "αρθρογραφεις" ειπαμε ; Αυτα παθαινεις οταν δεν ξεκουραζεις καθολου το χερι…περνας απεναντι . Αντε περαστικα και χαιρετισμους στο νυλ και τον κολητο του το αλλο αρχιλαμογιο .

  19. ΕΣΕΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ,ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΟΡΘΔΟΞΙΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΜΑΚΑΡΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΕΟ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.

  20. Στήν πορεία της πνευματικής αναβάσεως μετα απο…..βλέπεις ένα πάπυρο στο βάθως.Ο πάπυρος grαφει ενα ενδιαφέρον κείμενο….εισαι εσυ,ο προορισμός σου σύν όσοι εμπλέκοντε με σένα, όσοι σε επηρεάζουν αρνητικά η θετικά,τότε λές μα πώς ειναι δυνατόν….το σκεπτεσε.. και βλέπεις οτι όντως ετσι ειναι.Ο πάπυρος παρακάτω ειναι θολός και προσπαθείς να τον πλησιάσεις,ανοίγει όσο πρέπει και κλείνει όσο κάνεις λάθη.Υπάρχουν διάφορα σενάρια σε αυτόν και έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις,να πραγματοποιήσεις και να μεταβάλεις.

  21. ΠΟΝΗΡΕ ΣΗΚΩΣΕΣ ΘΥΕΛΛΕΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ. ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΕΙ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ. " ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΡΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ". ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ.
    ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΡΕΛΛΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΤΕΣΤ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΠΗΓΗ. ΤΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ. ΠΟΝΗΡΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΗ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ!!!!!!!!
    ΘΥΜΩΣΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΟΛΟΙ? ΠΑΡΕ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ. ΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΘΗΚΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΧΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΣΠΑΖΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ.

  22. Ρε που πας ρε ; Με ποιους πας να τα βαλεις ; Εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ και μιλας σε ΕΛΛΗΝΕΣ δε μιλας σε γκιουμια…αυτες τις θεωριουλες να τις συζητας με τους φιλους σου στα διαφορα φορα και "συμποσια" που μαζευεστε να τα λετε μεταξυ σας και να παριγοριοσαστε . Μεγαλοι "μελετητες" και "αναλυτες" . Αντε να χαθητε πια αηδια καταντησατε .

  23. ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΕΨΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΨΕΣ ΑΡΕ ΚΑΤΑΚΙΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ!!!! ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ

  24. ευτυχος που ηταν φιλος του αινσταιν,κατι ειναι και αυτο.εσυ ποιανου φιλος εισαι?
    ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ

  25. Αυτός που έγραψε το άρθρο δεν πρέπει να πολυ-στέκει στα καλά του…. Η κοινωνία γενικά δεν πάει καλά… Αφού φτάσαμε στο σημείο σαν κοινωνία να παίρνουμε σβάρνα και τον καημένο τον Παίσιο – τον ασυρματιστή του Θεού – τον δούλο του Θεού – τον ακούραστο υπηρέτη του ανθρώπου…. τί να πω…. λυπάμαι για την πάρτη σου αγόρι μου…. Ρίξε λίγο νερό στην μάπα και σύνελθε.

    ^Ω^

  26. ψυχολόγος-συγγραφέας και πολυμίξερ. Ευτυχώς που τέτοια παραληρήματα δεν πείθουν κανέναν. Για το φαινόμενο Πάγκαλος δεν υπάρχει καμιά προφητεία να γελάσουμε περισσότερο???

  27. Να είσαι καλά αρθρογράφε! Τα σχόλια των αναγνωστών στην ανάρτηση που έκανες, μας δίνουν ελπίδα, αφού αποδεικνύεται ότι ο Ελληνισμός και ο Χριστιανισμός είναι ακόμα ζωντανοί.Κούνα και λίγο το κεφάλι σου μπας και πέσουν τα τρίμματα του δωδεκαθεϊσμού που σε βαραίνουν.

  28. Τσαμπα ο κοπως να τα γραψεις ρε φιλε τα ταγκαλακια ειναι παντου και ο γεροντας βοηθαει συνεχεια παρτο αλλιως απαπαπαπαπαπα.

  29. Σημασια εχει να ασκητευσει καποιος μεσα στην καθημερινοτητα να δοκιμαστουν οι αντοχες του στους πειρασμους κι οχι αν ζει μονος μακρια απο τον κοσμο.Ο Παιισιος ηταν καλος επιχειρηματιας διοτι με την διαφημιση του ονοματος του πιστευω οτι αποκτησε πολλα χρηματα …Θα μπορουσα να δεχτω οτι ηταν ενας ανθρωπος που εδινε σωστες συμβουλες αλλα οχι αγιος…ΜΑΡΙΑ

  30. Και που ξερεις εσυ Μαρια το δρομο που διανυει ο καθε μοναχος-η μεχρι να παρει την αποφαση να μονασει ; Εχεις την εντυπωση οτι φορανε το ρασο μολις βγαλουν τις πανες ; Το τι ειναι σημαντικο και τι οχι για τη ζωη του καθενος ας το επιλεξει ο ιδιος και ας δεχθει και το οποιο τιμημα . Ποιος σου ειπε πως εσυ η εγω ειμαστε πιο σημαντικες επειδη διαλεξαμε την κοσμικη ζωη ; Οσο για τον Παισιο , θα ηθελα πολυ να μου πεις τι εκανε τα λεφτα που λες οτι εβγαλε…και τι ακριβως στον τροπο ζωης του σε κανει να το πιστευεις αυτο ;Πως σπιλωνεις ετσι το ονομα ενος νεκρου που δεν πειραξε ποτε κανενα ; Ισως επειδη ο τροπος που σκεφτεσαι και ενεργεις στη ζωη σου ειναι αυτος ;

  31. Μαρία, ναι, ήταν επιχειρηματίας. Έκανε πρόταση για εξαγορά δεπα δεσφα αλλά δεν έκατσε… Μετά δραστηριοποιήθηκε σε άλλες δουλειές, έκανε εξαγορές επιχειρήσεων, – μπορείς να δεις τους ισολογισμούς των εταιριών του αν δεν πιστεύεις – κατόπιν έπεσε έξω και τέλος έγινε μοναχός από την στενοχώρια του….
    ΔΕ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΡΕ ΜΑΡΑΚΙ ΛΕΩ'ΓΩ… ΜΕ ΤΟ'ΝΑ ΧΕΡΙ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ ΚΑΙ ΜΕ Τ'ΑΛΛΟ ΓΡΑΦΕΙΣ Ο,ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ… ΕΙΧΕΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΣΤΕΙΣ ΜΑΡΙΑ…. 'Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΝΑ ΞΕΧΑΡΜΑΝΙΑΣΩ…. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΡΙΑ… ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΓΑΜΗΤΗ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΑΔΟΡΟ – ΠΟΙΟΝ? – ΤΟΝ ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟ… ΑΙΝΤΕ ΤΡΑΒΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ…. ΔΕΣ ΛΙΓΟ ΤΙ ΥΒΡΗ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ… ΜΑΛΑΚΩ.

    ^Ω^

  32. ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ ΗΤΑΝ Η ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ.

  33. Μου αρεσετε σε αυτην την σελιδα απο τοτε που ειδα οτι τα σχολια ειναι ελευθερα και σας κραζουν κιολας αβερτα!!!

  34. Πρώτη φορά βλέπω στη ζωή μου μία τόση ανεπιτυχής απόπειρα υποβάθμισης του π. Παΐσιου. Το κακό είναι ότι πολλοί πλανώνται και πιστεύουν ότι ανοησίες διαβάσουν. Ο ίδιος, πολλές φορές υποστήριξε την αρχαία ελληνική γλώσσα και πολιτισμό που πρέπει να διδάσκονται από την νεαρά ηλικία στα παιδιά. Τώρα, που γίνεται διαστρέβλωση των λόγων και τα έργα του και εξισώνεται το διαμάντι με την πέτρα τη να πω. Το διαμάντι θα παραμείνει πολύτιμο ακόμα και αν πέσει στις λάσπες και λερωθεί. Ενώ η πέτρα το ίδιο ασήμαντη θα παραμείνει όσο γυαλιστικό και να της βάλει κάποιος. Εξάλλου, στην χάρη και στην δόξα του π. Παΐσιου δεν πρόκειται να τον φτάσουμε ποτέ γιατί αυτός έδινε τα πάντα στους ανθρώπους χωρίς ανταλλάγματα και αγιάστηκε από τον ΕΝΑ ΘΕΟ ενώ εμείς σκεφτόμαστε τώρα αν πρέπει να δώσουμε κάτι στον συνάνθρωπο μας. Ο πάτερ Παΐσιος έχει βοηθήσει πολλές φορές με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ακόμα και μετά τον θάνατο του. Εάν αυτό είναι "έλλειψη ενεργητικότητας" και "διαστρέβλωση της πραγματικότητας", υπάρχουν πολλές αποδείξεις εκεί έξω ότι όποιος τα ισχυρίζεται κάνει ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής του. Καλές αναρτήσεις να έχετε αλλά λίγη προσοχή δεν βλάπτει από όλους μας.

    Ο Θεός μαζί σας.

  35. 3,05, 3 Ιουλ 2013
    Ωραιος φιλε,ετσι ειναι…τελικα πολλοι μας κατηγορουνε οτι ειμαστε υποκριτες και εχουμε μισος(ορθοδοξοι),αλλα αν ειδες ολων των αλλων που το παιζουν και Αθεοι-ελευθερα πνευματα,οι ανθρωποι ειναι διαολοι πραγματικα!Τοσο μισος για τους χριστιανους,πρωτη φορα βλεπω.Και με οργανωμενες,"ματσαρακωμενες" επιθεσεις,ετσι;
    Πρεπει να μας τιμουνε πολλοι απο το "εξωτερικο",και το "εσωτερικο",δεν εξηγειται αλλιως…
    Βρε οσο θελετε χτυπατε.Αντεχουμε εμεις.Τον Θεο απο την ψυχη και την καρδια μας,δεν μπορειτε να τον παρετε,ο κωλος σας,ας βγαλει και καλους.

    Μαρακι,λυπαμαι κοπελα μου,που σε κανανε καποιοι να δεις τον Γεροντα με τετοιον τροπο.Ουτε 35 κιλα δεν ηταν ο ανθρωπος.Αντε και εβγαλε τα λεφτα που λες,(υποθεση κανουμε),ειδες να παχαινει;ειδες να ζει σε βιλες;ειχε αμαξι;ειχε ακριβα ρουχα;ειχε διαμαντια;ειχε λεφτα στην τσεπη του;ειχε πιο ευνοικη μεταχειριση απο κανεναν;κλπ…Απαντω.Εν απλο οχι!
    Εσυ ομως,τι εχεις,και τι εκανες στην ζωη σου;
    Εδω σταματω,και ευχομαι ο Θεος να σε συγχωρει,αλλα και να σου δωσει φωτιση.Ο Θεος να σε εχει καλα,και να μην δοκιμαστεις ποτε στην ζωη σου.Η ζωη ειναι πολυ μικρη για ευτυχια,αλλα ταυτοχρονα,πολυ μεγαλη για δοκιμασιες!

    Ο Θεος μαζι μας,και ας μας λυπηθει για την τυφλοτητα που εχουμε ολοι μας.Και'γω μαζι.

  36. 9,20 ειπες μεγαλες αληθειες,αλλα εγω προσωπικα τους συγχωρω τετοιους ανθρωπους!Το δηλητηριο αυτο,δεν ειναι δικο της-τους.Καποιοι αλλοι τους-της το βαλανε,διοτι αφησανε τον διαολο να παιζει μαζι τους.Οταν δεν αφηνεις το καλο να μπει μεσα στην ψυχη σου,κατι αλλο το συμπληρωνει.Το κακο.
    Δεν πειραζει.Ο Θεος ξερει καλυτερα για τον καθενα.Ελευθερια εχουμε,και μ'αυτην θα κριθουμε,και οτι δρομο επελεξαμε στην ζωη μας.

  37. Ἄν εἶχες μιά ἰδέα τοῦ τί εἶναι πνευματισμός, ἀπάρνηση τῶν δεσμῶν τῆς ὕλης καί ἐξύψωση τοῦ Ἀθανάτου Πνεύματος πού ἐμπεριέχεται στό θνητό σαρκίο μας, αὐτό πού ὀνομάζεται Ψυχή καί εἶναι ἡ Θεῖα Πνοή, τό ἐμφύσημα τοῦ Θεοῦ πού ἀποτελεῖ καί τό δῶρο Του στόν Ἄνθρωπο, δέν θά τολμοῦσες μία τέτοια ἀτυχῆ σύγκριση!
    Ἄν γνώριζες ὅτι ἡ «τρέλλα» πού διακατεῖχε τόν Γέροντα καθώς καί ὅλους τούς ἀσκητές, εἶναι τό «ἀδιαλείπτως προσεύχεσθαι», ὑπέρ τῆς Σωτηρίας καί προστασίας τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων, ὄχι τῶν δικῶν τους, ἀλλά ὁλοκλήρου τοῦ κόσμου, (μαζί καί τῆς δικῆς σου!), ὥστε ἀντικαθιστώντας μέ τίς προσευχές τους, τήν ἀνυπαρξία τῶν δικῶν μας προσευχῶν, νά δημιουργοῦν ἐκείνη την ποσότητα καί ποιότητα τῆς θετικῆς ἐνέργειας, ἡ ὁποῖα θά ἐπιτρέπει στόν Θεό, νά ἔχει ἕναν λόγο γιά νά μήν μεταφέρει αὐτό τό ὄν (πού ὀνομάζεται ἄνθρωπος καί τό ὁποῖο ἔχει ἀπαρνηθεῖ καί ἐξυβρίζει τόν Δημιουργό του, ἀντί νά τόν εὐλογεῖ καί νά τόν Δοξάζει εὐχαριστῶντας Τον), στήν ἀνυπαρξία, τότε θά συνειδητοποιοῦσες τό μέγεθος τῆς Ὕβρεως, τήν ὁποῖαν διαπράττεις!
    Καί μιάς καί θέλεις νά ἐπικαιροποιήσεις καί να συνδέσεις τήν ἀρχαῖα Ἑλληνική φιλοσοφία καί ἀξίες, μέ τά τεκταινόμενα πάνω στό σύγχρονο γίγνεσθαι, θά σοῦ ὑπενθυμίσω ὅτι οἱ Ἐρινύες θά σέ κατατρέξουν, ἀφ΄ὅτου διαπράξεις τήν Ὕβριν, ἔως ὅτου μεταμεληθεῖς, ἔχοντας συνειδητοποιήσει τήν ἱεροσυλία τῆς πράξης σου, ἡ Νέμεσις θά ἀκολουθήσει κατανέμοντας (ἀπό τό ῥῆμα νέμω) σέ ἐσένα τήν προσήκουσα τιμωρία ἡ οποῖα θά ἀποκαταστήσει τήν διασαλευθεῖσα Συμπαντική ἱσορροπία πού προκάλεσε ἡ διαπραχθεῖσα Ὕβρις σου καί ἡ Τίσις θά τήν ἐκτελέσει, ὥστε νά ἐπέλθει ἡ κάθαρσίς σου καί ἡ ἀποκατάσταση τῆς Δικαιοσύνης! Διότι ὅλο αὐτό δέ εἶναι παρά ἕνα Δικαστήριο, ἡ Θεῖα Δίκη, πού σκοπό δέν ἔχει νά σέ τιμωρήσει, ἀλλά νά σέ βελτιώσει.
    Ὅπως βλέπεις λοιπόν, ἔχεις πεδίον συσχετισμῶν τῆς Χριστιανικῆς ἀντίληψης μέ τήν ἀνώτερη ποιότητα σκέψης τῶν Ἀρχαίων μας προγόνων! Ἐκμεταλλεύσου την!
    Ἄφησε τά προβοκατόρικα ἀνοσιουργήματα κατά μέρος, διότι δέν ἀπευθύνεσαι σέ μή γνῶστες!
    Μήν ξεχνᾶς ὅτι αὐτά μέ τά ὁποῖα καταπιάνεσαι, γιά πολλούς ἀπό ἐμᾶς ἀποτελοῦν κληρονομιά καί δομικά στοιχεῖα τῆς ὕπαρξής μας, βαρβαριστί τοῦ DNA μας!
    Δέν εἶναι ἀπλή ἐπίκτητη γνώση… Διά τοῦτο καί ἡ Ἑλληνική λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ, ἀναλύεται στό στερητικό α- καί τήν λέξη λήθη, πού σημαίνει λησμονιά.
    Ἡ ἀ-λήθεια λοιπόν γιά τούς Ἕλληνες, εἶναι τό νά μήν ξεχνοῦν αὐτά τά ὁποῖα ΗΔΗ ἀποτελοῦν τήν Ἀρχέγονη Γνῶση τους. Γνῶση Θεϊκή, γνῶση Θεοῦ!

  38. "ΡΕ ΑΝΤΕ ΚΟΥΡΕΨΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΑΕΡΑ" <—αγαπωωωωωωωω!!!! <3 κλαιω απο τα γελια εδω και κανενα 5λεπτο (αφου βεβαια σταματησα να γελαω με το αρθρο, τι'ν τουυυυυυυτος????)

  39. 1. Γερων Σοφρωνιοs : "Το ετος 2020 πρωτευουσα της Ελλαδος θα ειναι η Κωσταντινουπολη, και η ανοικοδομηση της θα εχει αρχισει 7 χρονια νωριτερα" 2020 – 7 = 2013

    2. Γερων Ιωσηφ Βατοπεδινος, το ετος 2008 : "Σε 10 χρονια, θαμαστε απεναντι" !

    3. Γερων Πορφυριος : "Πεινα -> Πλιατσικο -> Πολεμος" !

    To "Πεινα -> Πλιατσικο -> Πολεμος" που εχει πει ο Γερων Πορφυριος,
    μπορει να αναφερεται στο :
    "Τρια χρονια – τρεις μηνες – τρεις μερες θα κρατησει" του Αγιου Κοσμα του Αιτωλου …
    Διοτι :
    "Τρεις μερες" λενε οτι θα κρατηση η φασαρια με τους Τουρκους.
    Εαν λοιπον τα "Τρια χρονια" αναφερονται στο μνημονιο που εφερε την πεινα,
    τοτε, … αραγε να αναμενουμε το "πλιατσικο" να κρατησει για τρεις μηνες,
    κατι που μπορει να σημαινει οτι μπορει να εχουμε εδω και κατι αντιστοιχο με Κυπρο…
    Tα τρια χρονια του μνημονιου της πεινας που αρχισαν Φθινοπωρο 2010 μπορει και να τελειωνουν σε λιγους μηνες, το Φθινοπωρο 2013 δηλαδη…
    Δυστυχως τελειωνουν με -στο καπακι- τρεις μηνες πλιατσικο, που θα προκυψει απο την αναπαντεχη επισημη αναγγελια χρεωκοπιας καπιο Σαββατιατικο πρωινο.
    Οι τρεις μηνες πλιατσικο, υποθετω οτι αυτο θα ειναι η "αναμπουμπουλα" και το "κατι θα γινει" κατα τον Γεροντα Παισιο, που "δεν θα φταιει η Ελλαδα" και θα τελειωσουν με τις τρεις μερες Ελληνο-τουρκικη συρραξη στο Αιγαιο.

    Τοτε, το "ψευτο-ρωμεικο" οπως απεκαλεσε ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος τους πρακτορες που μας κυβερνανε, θα "φυγει παλι πισω".

    4. Παπα Γιαννης Καλαιδης : "Τη χρονια που το Πασχα πεφτει 5 Μαιου (2013 ή 2024) θα την παρουμε την Κωσταντινουπολη" και επειδη το 2024 πεφτει πολυ μακρια….

    5. Γερων (name witheld) : "Φτωχεια το 2102, Φτωχεια το 2013, Πολεμος το 2014" !

    6. Γερων Νεκταριος, το Μαιο του 2011 :
    "ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΗΞΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ.ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣΔΉΠΟΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΎΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΎΝ ΤΑ ΧΡΕΗ." !

    7. Παπα Γιαννης Καλαιδης : "Οταν δειτε το κακο απο τη Συρια, να αρχιστε να προσευχεστε, διοτι μετα θα ειναι η σειρα σας" !

    8. Γερων Παισιος : "Απο εκει θα αρχισει, απο την Θρακη, μολις θα κυρηξει ….αυτονομια" !

    9. "Οταν σκοτωσουν αυτον που το ονομα του αρχιζει απο ομικρον (Οτσαλαν ?) οι εξελιξεις θα τρεχουνε τοσο γρηγορα, που οι δημοσιογραφοι δεν θα τις προλαβαινουν" …

    10. Εφημεριδα Γκαρντιαν, το Μαρτιο του 2012 "Σε 2 χρονια ο Ερτογαν δεν θα ειναι στην εξουσια"

    11. Γερων Παισιος : "Τοτε η χουντα που ΘΑ κυβερναει την Τουρκια, ΘΑ μας επιτεθει"

  40. ANTE NA ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΡΑΒΑΔΙ!..ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΊΣΙΟ;

  41. ΝΤΡΟΠΗ σου να βρίζεις έναν Άγιο Άνθρωπο !
    Κατά τα λοιπά, "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"………….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *