Διαφημίσεις

Πριν συνεχίσουμε το ταξίδι στην άγνωστη ιστορία των Ελλήνων, θελήσαμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο ελληνικό πείσμα. Αυτό που για αιώνες τώρα κρατάει τον Ελληνισμό ζωντανό.

Πεισματάρηδες οι Έλληνες δεν δέχονταν ποτέ ότι υπήρχε περίπτωση να αφανιστούν από προσώπου γης. Όπου δεν φτούραγε η πολιτική, δεν δίσταζαν να χτυπήσουν την γροθιά στο μαχαίρι και μολονότι αριθμητικά λιγότεροι στέκονταν απέναντι σε οποιονδήποτε εχθρό.

Έτσι ακριβώς συνέβη στην μάχη του Μαραθώνα όπου έλαμψε η ελληνική στρατηγική αλλά και το πείσμα. Στους δαφνοστεφανωμένους νεκρούς εκείνης της ημέρας ανήκει και ο αδερφός του δραματικού ποιητή Αισχύλου, Κυναίγειρος.

Ας δούμε πως σκοτώθηκε ο πεισματάρης αυτός Έλληνας. Καθώς οι ντροπιασμένοι Πέρσες έτρεχαν στην ακρογιαλιά για να ανεβούν στα καράβια και να γλυτώσουν, ο Κυναίγειρος τους παίρνει από πίσω. Η θάλασσα ήταν η τελευταία τους ελπίδα. Ωστόσο, έπρεπε να αποδυναμωθεί όσο τον δυνατό περισσότερο ο περσικός στρατός.

Ο Κυναίγειρος για να εμποδίσει ένα πλοίο να αποπλεύσει το άρπαξε με το χέρι, προκειμένου να προφτάσουν να έρθουν οι υπόλοιποι Έλληνες. Ένας Πέρσης του έκοψε τότε το χέρι με πέλεκυ. Το πείσμα του Έλληνα δεν υποχωρεί. Το μάτι του Κυναίγειρου γυάλισε ακόμα περισσότερο. Αρπάζει την πρύμνη του πλοίου με το άλλο χέρι. Ο Πέρσης του το ακρωτηριάζει και αυτό.

Οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές και δεν γνωρίζουν την ιστορία του Κυναίγειρου, θα σκέφτονται πως ο δίχως χέρια πλέον στρατιώτης, θα έπεφτε ακρωτηριασμένος στα ρηχά νερά. Ο Κυναίγειρος δεν ήταν όμως από αυτούς που υποχωρούσαν. Ήταν Έλληνας.

Αρπάζει μονομιάς την πρύμνη με το στόμα. Ο Πέρσης τα χάνει! Δεν μπορεί να διανοηθεί πως γίνεται αυτό. Από μικρός είχε μάθει πως η θυσία έχει όρια και ότι στο τέλος αυτό που μετράει είναι η προσωπική επιβίωση. Είχε να κάνει όμως με τους «τρελούς» της ανθρωπότητας· αυτούς που δεν διστάζουν να σταυρωθούν για την ελευθερία ολάκερου του πλανήτη. Χωρίς να περιμένουν μάλιστα ανταλλάγματα.

Ο Πέρσης συνέρχεται. Το φονικό του ένστικτό ξαναξυπνάει. Πέφτει η τελευταία τσεκουριά και κόβει το κεφάλι του ήρωα. Οι Πέρσες πήραν όμως γεύση από το ελληνικό ατσάλινο πείσμα. Κάτι που κορυφώθηκε και επισφραγίστηκε με την εκστρατεία του Αλέξανδρου και την απελευθέρωση περιοχών της Ασίας από τον περσικό ζυγό.

Σήμερα προσπαθούν να πείσουν τον Ελληνισμό ότι το πείσμα είναι ανούσιο. Όλοι πρέπει να αποδεχθούμε την μοίρα που μας πλασάρουν. Να υποχωρήσουμε και να αποδεχθούμε μια υποτιθέμενη ειρήνη, η οποία στην ουσία αποτελεί προπύργιο απόλυτης κυριαρχίας πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Τώρα που η μαυρίλα εξαπλώνεται και πυκνώνει, άπαξ και χαθεί το πείσμα των Ελλήνων, δεν θα υπάρχει κανείς, να εκνευρίζει έστω τους παγκοσμιοποιητές. Δεν θα υπάρχει κανείς που θα ξαναδώσει το φως στην οικουμένη. Και μην ακούμε το παραμύθι ότι όλοι οι Έλληνες έχουμε αλλοτριωθεί. Αυτά τα λένε αυτοί που έχουν χάσει το πείσμα τους. Αυτοί που δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να πλησιάσουν το καράβι του εχθρού.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Το πείσμα των Ελλήνων…”
  1. ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!! ΕΛΛΗΝΙΔΑ , ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ; ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ…ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΧΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΝΕΙ . ΔΥΝΑΤΟ DNA…ΑΘΑΝΑΤΟ .

  2. Για τον πεο ειμαστε σαν λαος .εχουμε και κατι πεισματαρειδες πολιτικους που επιμενουν να ειναι στην εξουσια. να επιμενουν να κρατανε τους μισθους του ψυλα και να επιμενουν οτι κανουν θυσιες για τον λαο και μεις ουτε να πεισμονουμε ουτε να συγκινιωμαστε για τιποτα καλα μας κανουν και μας γαμ. ν. ελληνα πεισματαρη του καναπεους λαος γαματος

  3. Δικοπο μαχαιρι το πεισμα. Ισως και καλο ισως και κακο αναλογα την περιπτωση. Απο μικρη ο πατερας μου μου ελεγε ''εσενα το πεισμα σου θα σε φαει'''' Εξαιτιας λοιπον αυτου του πεισματος δεν εχω κλεισει την δουλεια μου και ειμαι ακομα ορθια. Και σκεφτομαι ''θελετε να κλεισουμε ρε πουστηδες αλλα οχι δεν θα σας περασει'''

  4. Για ποιούς Έλληνες και Ελληνίδες μιλάτε?

    Ο Ελληνικός λαός θέλει καθαρή Πατριωτική, Ελληνική Παιδεία για τουλάχιστον 2 γενιές προκειμένου να θυμηθεί τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και να δράσει ανάλογα οπότε δυστυχώς θα έχουμε την τύχη των Αβορίγινων στην Αυστραλία και των Ινδιάνων στην Αμερική.

    Εκτός και εάν υπάρχει Απόλλωνας και Αθηνά και μας λυπηθούν καθότι από τον καλό Χριστούλη σωτηρία δεν βλέπω…

  5. 7.17 ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΚΡΙΒΩς ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΑΤΑς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥς ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙΣΟΥΝ ΠΩς ΕΙΝΑΙ . ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ , ΜΗΠΩς ΓΝΩΡΙΖΕΙς ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ Ας ΠΟΥΜΕ , ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ ; ΚΑΙ ΤΕΛΟς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩς ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΜΑς 1/10 . Ας ΠΟΥΜΕ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΜΑς ΑΥΤΟ ,Η ΓΟΗΤΕΙΑ ΜΑς , ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑς…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek