Διαφημίσεις

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο την Δευτέρα πρώτη Ιουλίου, έχει αναστατώσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γιατί δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, η οποία επικαλείται το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στις 1 Ιουλίου και ώρα 8,37 λεπτά το πρωί, ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος πετώντας βορειοανατολικά της ελληνικής νήσου Χίου προχώρησε σε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου την πρώτη φορά για έξη ολόκληρα λεπτά. Το ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε την τουρκική ακτή του Karaburnu στην απέναντι από την Χίο μικρασιατική ακτή και πολύ κοντά στην Σμύρνη, προκαλώντας τον συναγερμό στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο καθώς δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί ο τύπος του αεροσκάφους κάτι που εξέπληξε δυσάρεστα τους Τούρκους αφήνοντας τους πολλά ερωτηματικά.

Όπως αναφέρεται, αμέσως το τουρκικό Γενικό Επιτελείο έστειλε σήμα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να προβεί σε διαμαρτυρία προς την ελληνική πλευρά. Την ίδια σχεδόν ώρα ένα φουσκωτό σκάφος με ελληνική σημαία, σύμφωνα πάντα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, παραβίαζε τα «τουρκικά χωρικά ύδατα» στην περιοχή των Ιμίων, η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους ανήκουν στην τουρκική πλευρά.

Η μέρα όμως ήταν φαίνεται πολύ έντονη καθώς πάλι σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς την ίδια ώρα στην περιοχή πέριξ της νήσου Λήμνου τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 συνεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες αερομαχίες με τα ελληνικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας. Η περιοχή ανοιχτά της Σμύρνης όπου έγινε η εμφάνιση του ανεξακρίβωτου ελληνικού αεροσκάφους θεωρείται από τους Τούρκους σαν η πιο εύφλεκτη περιοχή καθώς πολύ συχνά παρατηρούνται εμπλοκές των πλοίων της ακτοφυλακής των δυο χωρών εξ’ αιτίας του μεγάλου ρεύματος των λαθρομεταναστών που επιλέγουν την εν λόγω περιοχή για να προωθηθούν στην Ελλάδα από τις μικρασιατικές ακτές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ίδια τουρκική εφημερίδα, στις 30 Ιουνίου έγινε κυριολεκτικά «πάρτι» πάνω από το Αιγαίο καθώς τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αλλεπάλληλες αερομαχίες στην περιοχή μεταξύ Λήμνου Λέσβου και Χίου στο βόρειο Αιγαίο.

Πάντως το τελευταίο επεισόδιο με το ανεξιχνίαστο ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος για άλλη μια φορά καταρρίπτει τους μύθους περί της τουρκικής υπεροπλίας στο Αιγαίο και καταρρακώνει όλο αυτό το κλίμα της τουρκικής υπερδύναμης που έχει καλλιεργηθεί σκόπιμα από διάφορες ελληνικές πηγές δημιουργώντας ένα κλίμα ηττοπάθειας στην ελληνική πλευρά και εξυπηρετώντας ξένα προς τα ελληνικά συμφέροντα κέντρα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

olympia



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”
  1. ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ… ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΝΑΓΕ!!! ΜΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΕΞΩ Κ ΑΝΑΚΑΤΟΤΑ, ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…

  2. kai meta mou les oneira@@@eida akribws ti kai pou…..tha exoume thema me tous tourkosporous paidia………..kserw akribws ti……………….den einai oneira einai diaisthhsh…….oramata……….tha lokarw ston xarth na katalabete

  3. Από την μία "μυστηριώδες" από την άλλη ελληνικό. Μάλιστα… Δηλαδή από την μία μας λένε ότι δεν ξέρουν την προέλευση και τον τύπο και από την άλλη μας λένε ότι σίγουρα πρέπει να ήταν ελληνικό… Καραμάλιστα….
    Μου μυρίζει πουστιά παίδες…
    Και στο κάτω κάτω η τουρκική στρατηγική πώς μπορεί να επέτρεψε να διαρρεύσει ένα τέτοιο περιστατικό σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας την στιγμή που όταν μυριστεί ένας στρατός ενός κράτους τέτοιο περιστατικό (όπου δεν μπορεί να διαγνώσει εύκολα τί έχει ο αντίπαλος) κανονικά δεν πρέπει να βγάλει τσιμουδιά και να μελετήσει το θέμα για να διαπιστώσει τυχόν συγκριτικό πλεονέκτημα του αντιπάλου…?

    Για 'μένα μάλλον οι ΠΟΥΣΤΟΤΟΥΡΚΟΙ πάνε να στήσουν σκηνικό περνώντας στην μάζα της τουρκικής κοινωνίας το ότι οι Έλληνες κάνουν μαλαγανιές και παραβιάσεις.
    Γαμιούνται και θα γαμηθούν κι άλλο όπως πάνε… Βρωμόσκυλα του κερατά…

    ^Ω^

  4. Επειδή πρόκειται για δημοσίευμα Τουρκικής εφημερίδας, κρατώ επιφυλάξεις. Γράφτηκε για εσωτερική κατανάλωση. Δεν σημαίνει ότι αληθεύει. Επίσης να πω ότι δεν με διακατέχει καμία ηττοπάθεια έναντι των Τούρκων όπως αναφέρεται. Έχουμε το μεγαλύτερο υπερόπλο στον πλανήτη. Την Ελληνική ψυχή. Αυτήν πολεμούν…και δε θα τους ενδιέφερε αν είχαμε και 1000 αεροσκάφη. Αυτό που δεν κατάφεραν ποτέ να δαμάσουν και να κυριεύσουν είναι η Ελληνική ψυχή. Αυτός είναι ο άσσος στο μανίκι μας.

  5. CHRISPOL…Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!! η Ελληνική ψύχη είναι το μεγαλύτερο υπερόπλο,που όταν αφυπνιστεί…μαύρο μουνί που τους σκόρπαγε!!!

  6. CHRISPOL…συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, το μόνο απόλυτο υπερόπλο είναι η Ελληνική ψυχή,που όταν αφυπνιστεί…μαύρο μουνί που τους σκόρπαγε!!!

  7. "…θα γινει κατι που οι τουρκοι θα λενε πως φταινε οι Ελληνες . Εμεις θα λεμε ΟΧΙ , εμεις δεν καναμε τιποτα και θα ειναι η αληθεια , αλλα κανεις δε θα μας πιστευει . Κι ετσι οι τουρκοι θα μας χτυπησουν…" ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΣΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΒΙΑΖΟΝΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ .

  8. ο Ζευς πεταει ρε παιδια με τον Απολλωνα.Γι αυτο το αποκαλουν μυστηριωδες ΕΛ-ΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

  9. Xα χα, μισητοί μας γείτονες, οι Ανουνάκι σας χαιρετάν με το γνωστό μεσαίο δάχτυλο…

    Αριστοφάνης από το Bahrain (ελλ. Τύλος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek