Διαφημίσεις

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο για…100 χρόνια έχει η Ελλάδα!!! Αυτή την απίστευτη ρήση είπαν οι Νορβηγοί ολοκληρώνοντας την έρευνά τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες! Οχι μόνο δε χρωστάμε συνέλληνες, αλλά αν φύγουμε απ το γιούρο και μέσα στα επόμενα 5 χρόνια όταν πέσει και η πρώτη γεωτρυπανιά, η Ελλάδα θα είναι η …νέα Σαουδική Αραβία του 21ου Αιώνα!

Τέσσερις περιοχές καταδεικνύουν μεγάλες δυνατότητες και σημαντική δυναμική σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου).

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως από σήμερα η νορβηγική εταιρεία PGS, που συνέλεξε στοιχεία μήκους 12.500 χλμ., θα πουλάει τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρείες.

Το πρόγραμμα καταγραφής, επεξεργασίας και ερμηνείας των δεδομένων, που ελήφθησαν με τη χρήση Geostreamer GS, μια καινοτόμο τεχνολογία της PGS, η οποία ελαχιστοποιεί θορύβους στα δεδομένα και διευκολύνει την πιο ευκρινή και σε βάθος αναζήτηση.

Η επεξεργασία των δεδομένων είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013, καθώς το αρχικό πρόγραμμα της συλλογής των δεδομένων επεκτάθηκε από τα 8.500 χιλιόμετρα στα 12.500 χιλιόμετρα.

Η πρώτη περιοχή ξεκινά από τα βορειοδυτικά της Κέρκυρας, στα όρια με την Αλβανία, και εκτείνεται προς τα κάτω, στους Παξούς και στους Αντίπαξους, μέχρι και τη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου απέναντι από τον Αμβρακικό Κόλπο.

Η δεύτερη περιοχή είναι δυτικά της Κεφαλονιάς και φτάνει μέχρι την τρίτη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου.

Η τέταρτη είναι η πολλά υποσχόμενη περιοχή νότια της Κρήτης, που εκτείνεται μέχρι τα όρια με τη Λιβύη και δυτικά της Ιταλίας.

Παράλληλα, τα προσεχή 24ωρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, κατόπιν γνωμοδότησης της ειδικής επιτροπής, θα ανακοινώσει τις εταιρείες αναδόχους των τριών πρώτων “οικοπέδων” που θα ξεκινήσουν τις έρευνες με γεωτρύπανα. Πρόκειται για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό Κόλπο και το δυτικό Κατάκολο.

Γύρω στα τέλη του επόμενου χρόνου αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα γεωτρύπανα που θα δείξουν και το τελικό μέγεθος των κοιτασμάτων.

Οι εκτιμήσεις αξιωματούχων του ΥΠΕΚΑ κάνουν λόγο για τη δυνατότητα από την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στον ελληνικό χώρο να εισπράττει το Δημόσιο περί τα 150 δισ. ευρώ σε βάθος 30 ετών!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “Νορβηγοί εμπειρογνώμονες; “Τελικά, είστε πάμπλουτοι! Έχετε πετρέλαιο για 100 χρόνια!””
  1. Εντάξει αυτά ήταν γνωστά εδώ και 10ετίες….απλώς τώρα γίνανε και καλά επίσημα….νομίζω η ελλάδα ποτέ δεν θα πτωχεύσει….και σίγουρα τα παιδιά μας αλλά και τα εγγόνια μας θα τρώνε με χρυσά πιάτα….όσο γι'αυτούς που λένε ότι θα μας τα πάρει η τρόικα ας αλλάξουν πλευρό ,γιατί κανένας δεν ξέρει τη θα γίνει τους επόμενους μήνες………

  2. Σίγουρα βέβαια η μεγάλη προδοσία των πολιτικών είναι ότι ενώ ξέρανε ότι υπήρχε πετρέλαιο εδώ και χρόνια…..κάνανε τα στραβά μάτια και αυτοκτονήσανε 5000 έλληνες………..σ φυσικά θα λογοδοτήσουν όλοι μία μέρα .γιατί όπως έλεγε και ο μεγάλος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ , ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ……

  3. Εάν οι Αμερικανοεβραίοι τα βρούνε με τους Ρώσους και τους Σίνες, όσο αφορά το θέμα Ελλάς, τότε κάτι θετικό μπορεί να γίνει, για τους λωτοφάγους κατοίκους της χώρας των Ελλήνων. Διαφορετικά… ο έμψυχος εργασιακός αλλά και άψυχος ενεργειακός πλούτος μας, θα δοθεί για να εδραιωθεί ως παγκόσμια και όχι απλά ως περιφεριακή δύναμη του 4ου Ράιχ.

    Τα πιόνια στην σκακιέρα θα αρχίσουν να κινούνται, μετά την έξοδο μας από το ευρώ… μέχρι τώρα είμαστε μια χαρά… και μετά το τέλος του Γ΄ Π. πολέμου και του Γ΄ Βαλκανικού, θα δείξει… ποιός ξέρει; Ίσως στην τελική δούμε τον Άδωνι και με καφτάνι!!! και την Ευγενία στον Αντ1 να χορεύει τσιφτετέλι… γιατί όχι;

    Σαλάμ μαλέκουμ!

  4. Ποια 150 δις ???

    Τι λετε…! Το ακουσα κ στον Αλφα αυτο με τα 150 δις. Τα κοιτασματα εχουν αξια ανω του 1 τρις. Δεν εχουν αξια ομως τα λεφτα, γιατι τωρα εχουν τις αναλυσεις, με οτι και αν περιεχουν αυτες. Και ειμαι απολυτα πεποισμενος πως τα αποτελεσματα ειναι αιτια πολεμου….!

    Θα μας την πεσουν, αυτο ειναι σιγουρο. Το ποτε ειναι το θεμα. Γιατι το ποιος ? Αυτο και αν ειναι σιγουρο.

    Σκορπιος

  5. Αυτά είναι αρλούμπες πλέον.

    Οταν χρωστας σε κάποιον 1000 ευρώ σου παίρνει και το σπίτι που κάνει 100.000.

    Το αρθρο θα έπρεπε να έχει τίτλο θα φάμε καλά απο την Ελλάδα. Πέσαμε σε φλέβα λένε οι ξένοι.

    Οι μισες άλλωστε απο τις χώρες του κόσμου που το 90% του πλυθυσμούς τους είναι πάμφτωχοι, είναι αυτές με τα περσσότερα κοιτάσματα και ορυκτό πλούτο.

    Ετοιμαστείτε για ακόμα χειρότερα ! ! !

  6. Τα παντα ειναι γνωστα απο την εποχη της χουντας γι αυτο αλλωστε και η Αμερικη την εριξε και έβαλε τα τσιρακια της να διαφεντευουν το τοπο μας. Τωρα που η Ελλαδα ξεπουληθηκε και βαση του Αγγλικου δικαιου διοικειται γινονται ολα προκειμενου να κομομησουν οι γνωστοι άγνωστοι. Πες μου τι δεν καταλαβαινεις? Οτι και νσ πουληθει οτι και να εισπραχθει οτι και να εξορυχθει οι Ελληνες δεν θα εισπραξουν ουτε σεντ. Εχω αδικο κυριοι
    της εξουσιας?????

  7. Γι αυτο και η βουλη "βαφτισε" τους υδρογονανθρακες ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ , για να μας δωσει να καταλλαβουμε πως για τα επομενα 100 χρονια , το πολυ-πολυ να τη βγαλουμε με καμια μακαροναδα και τελος . ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ…

  8. 11.39 Ο Μεταξας ηταν ο πρωτος που ξεκινησε τις γεωτρισεις στη Ζακυνθο και ενα απο τα πρωτα πραγματα που εκαναν οι γερμανοι ηταν να τσιμεντωσουν το χωρο . Τουλαχιστον απο τοτε ολοι γνωριζαν για τα πετρελαια . ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ , ΕΝΟΟΥΜΕ ΟΛΟΙ . ΑΛΛΑ…

  9. Να δείτε που δεν θα πάρουμε "φράγκο" από το φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Όπως και με τα τέλη που θα εισπράξουμε από τον αγωγό ΤΑΡ, με τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει και εκλέξει.

  10. ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ….ΤΗ ΜΙΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Η ΣΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΥΔΡΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΣΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ ΚΑΠΟΙΑ ΝΗΣΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΜΙΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ ΦΛΕΒΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ?ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ? ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΒΡΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΗ,

  11. Ο παπανδρεου και παγκαλος που κορόιδευαν απο το βημα της βουλης τον χαρδαβελα, και οποιον αναφερόταν σε αυτο το θεμα, δυο περιπτωσεις υπαρχουν, ηξεραν και ελεγαν ψέμματα, δεν ηξεραν και τοποθετούνταν επισημα και δημοσια, οτι και απο τα δυο δειχνει τι ζωα ψήφισαν καποιοι!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *