Διαφημίσεις

Την προσοχή όσων χρησιμοποιούν στοματικά διαλύματα για να απαλλαγούν από την κακοσμία εφιστούν επιστήμονες στη Βρετανία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι κάποιες φορές τα συγκεκριμένα προϊόντα όχι μόνο δεν απομακρύνουν τη δυσάρεστη αναπνοή, αλλά επιπλέον την κάνουν χειρότερη.

Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Κλινικής Οδοντιατρικής, τα αντισηπτικά στοματικά διαλύματα μειώνουν τον σχηματισμό πλάκας και ουλίτιδας, που ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή, όμως παίζει τεράστιο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούνται.

Κι αυτό γιατί τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση της πλάκας από τη χρήση τους δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μειώνουν ουσιαστικά την κακοσμία, αλλά και επειδή πολλοί τα χρησιμοποιούν χωρίς να έχουν βουρτσίσει πρώτα τα δόντια τους!

«Υπάρχουν κάποια στοιχεία που δείχνουν ότι η χρήση στοματικού διαλύματος δεν παρουσιάζει τόσο μεγάλα κλινικά οφέλη σε ό,τι αφορά τη μείωση της πλάκας», αναφέρει ο καθηγητής Damien Walmsley, επιστημονικός σύμβουλος του βρετανικού οδοντιατρικού συλλόγου.

«Γι’ αυτό θα έλεγα ότι παρόλο που βοηθά κατά κάποιον τρόπο, δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικαταστήσει το βούρτσισμα τόσο για τον καθαρισμό των δοντιών, όσο και για την υγεία των ούλων».

Μάλιστα, οι επιστήμονες τονίζουν ότι η χρήση των στοματικών διαλυμάτων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί βούρτσισμα, κάτι που συνηθίζουν αρκετοί στη Βρετανία, νομίζοντας ότι αυτό είναι αρκετό!

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η πλάκα και η ουλίτιδα απομακρύνονται μόνο με το καθημερινό βούρτσισμα και τον καθαρισμό με οδοντικό νήμα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Προσοχή στα στοματικά διαλύματα”
  1. μα δεν ειπαμε ποτε οτι θελουμε να καταργηθει το βουρτσισμα και το νημα και να επικρατησει το στοματικο διαλυμα.το καλυτερο ειναι ο συνδιασμος και των τριων.

  2. αποφυγετε παση θυσια τα στοματικα διαλυματα, προκαλουν καρκινο του στοματος.δειτε εδω

    http://www.dailymail.co.uk/health/article-1113422/Mouthwash-causes-oral-cancer-pulled-supermarkets-say-experts.html

    Επίσης οι οδοντοκρεμες περιεχουν πετρελαιοειδη και δηλητηρια, δειτε εδω

    http://www.newsbomb.gr/blogs/story/306845/tha-pathete-plaka-molis-diavasete-ti-periehei-mia-odontokrema

    Η καλύτερη, φυσικη και οικονομικοτερη λυση: βουρτσισμα με πρασινο σαπουνι χωρις κανενα αλλο προσθετο (γλυκερινη κλπ.) δειτε εδω:

    http://greenokla.com/2012/06/ditch-the-toothpaste-brush-with-soap/

    και εδω

    http://www.healingteethnaturally.com/brushing-teeth-with-tooth-soap.html

    Ψαξτε το λιγο και πεταξτε τις οδοντοκρεμες-δηλητηρια που καλυπτουν την τοξικοτητα τους με εντονη (τεχνητη και αυτη) γευση δυοσμου.Εγω το εχω κανει ηδη εδω και μηνες και τα δοντια μου χαιρουν ακρας υγειας. Βρειτε αγνο ελληνικο σαπουνι ελιας χωρις προσθετα και τολμηστε το. Με 0,6Ε θα βουρτσιζετε για 6 μηνες περιπου, συν το οφελος της υγειας. Ψαξτε και καντε το. Σας το προτεινω μεσα απ'τη καρδια μου για το καλο σας. Οπως λεγαν και οι παλιοι, μην βαζεις πανω σου οτι δεν μπορεις να το φας. Θα τρωγατε εσεις ποτε paraben, SLS, φθοριο και ολα τα δηλητηρια σε οδοντοκρεμες, αφροντους και σαμπουαν; Σας εχει πεσει σαμπουαν στο στομα να δειτε τι πικρα βγαζει το δηλητηριο αυτο; Δοκιμαστε αγνο ελληνικο σαπουνι ελιας να δειτε τη γλυκια γευση εχει στο στομα, και αντικαταστηστε ολη τη γκαμα καθαριστικων του σωματος σας με αυτο το αγνο,φυσικο και οικονομικο ελληνικο προιον. Μην τους κανετε τη χαρη αλλο.

  3. Ευχαριστώ πολύ για την ωραία συμβουλή. Με την σειρά μου για την ολοκλήρωση της στοματικής υγειηνής να προσθέσω: 1ον) πρωί με άδειο στομάχι πλύσεις με όποιο έλαιο (ελαιόλαδο, κ.α) το οποίο δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία, παρθενο δηλαδή, για 20` της ώρας ώστε
    να ενεργοποιηθούν τα ένζυμα και 2ον) πριν τον ύπνο βούρτσισμα με μεσοδόντιο με μια πάστα από σόδα και οξυζενέ (η πυκνότητα ομοιάζει
    με υγρή άμμο). Αυτά τα δύο σε συνδυασμό με βούρτσισμα μέτα από κάθε γεύμα αποτελούν επένδυση. Επένδυσε στα δόντια σου , επένδυσε στον εαυτό σου.

  4. Ρε φίλε πες καμιά μάρκα από σαπούνι σκόνη για δόντια. Στο ιντερνετ δεν υπαρχει τιποτα
    Εκτός και αν παίρνεις πλάκες και τις τρίβεις αλλο αυτό όμως

  5. έχει αν ψάξεις στα ράφια σε σκόνη. Το μόνο που κάνεις είναι να προσθέσεις ένα μέρος νερό. Όμως να μην βρεις και να το τρίψεις
    ο ίδιος/α δεν είναι δύσκολη υπόθεση.

  6. αν δεν κάνουν για το στομα μην το πετάξετε, κάνει για να σκοτώνει τους μύκητες των νυχιών ιδιαίτερα στων ποδιών!
    δυο καπάκια στοματικο διάλυμα σε 2 λιτρα νερό σε μια λεκάνη και τα ποδαράκια μεσα για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε, ασ πούμε όσο κρατα ενα ελληνικό δελτίο ειδήσεων καθε βραδυ, σκουπισμα καλό σαγιονάρες και ειναι σίγουρα πιο ανέξοδο και πιο αποτελεσματικο απο οσα θα σας συστήσει ο δερματολόγος

  7. Τρυψιμο ουλων με στεγνο ψιλο αλατι για ουλιτιδα το οποιο αφηνουμε στα ουλα ωστενα ψηθουν(προσθετουμε αρκετογια να μεινει).
    Αφηνουμε για 5 λεπτα και ξεπλινουμε.

  8. Παιδια οποιοδηποτε σαπουνι απο ελαιολαδο χωρις αλλα προσθετα θα κανει. Μιλαμε για πλακα απο σαπουνι, στην οποια τριβουμε την βρεγμενη οδοντοβουρτσα μεχρι να κανει λιγο αφρο και καθαριζουμε τα δοντια. Στο στομα δημιουργει πολυ αφρο. Μπορειτε να βρειτε στο σουπερ μαρκετ μαρκες μεγαλων ελληνικων εταιριων, αλλα προσοχη να μην περιεχει τιποτα αλλο απο ελαιολαδο, ποτασσα και εξισορροπητη pH. Τα καλυτερα βεβαια θα βρειτε απο μικρα σαπωνοποιεια της Ελλαδας (συμβουλη μου, ψαξτε το σαπουνι Σαμου των Αφων Κεντουρη, ειναι πραγματικο μελι στο στομα!), σε καταστηματα με ειδη καλλυντικων, σε παντοπωλεια και καταστηματα βιολογικων προιοντων. Για λευκανση μια φορα την εβδομαδα τριβουμε σε μειγμα απο μαγειρικη σοδα και αλατι.
    Ο 3.07.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *