ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ν.Τ.Π: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η.Π.Α/ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ

· Κατοχικά Νέα

H Ζιμπάμπουε, είναι μεταξύ των πιθανών υποψηφίων για την επόμενη επιδρομή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ για μια στρατιωτική επέμβαση. Είναι ανάμεσα στις μετρημένες στα δάχτυλα χώρες από τις συνολικά 54 της Αφρικής, που δεν έχουν ενσωματωθεί στη νέα αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Africa Command (AFRICOM), και βρίσκεται στο στόχαστρο της Δύσης.

Ο πρόεδρος Robert Mugabe, φοβάται ότι θα έχει την ίδια μοίρα του δολοφονηθέντος ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι και του Σαντάμ Χουσεΐν, που καταδικάστηκε σε θάνατο δι ‘απαγχονισμού.

Σε ένα συλλαλητήριο στο στάδιο Chibuku στο Chitungwiza χθες, ο ηγέτης κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία ότι προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς του, και είπε ότι παραμένει ακόμη στην εξουσία, γιατί έχει την υποστήριξη του λαού.

“Είδατε τι μας κάνουν οι λευκοί στην Αφρική; Φίλοι μας όπως ο Καντάφι είχαν αρχίσει να ξεχνούν την αλληλεγγύη μας και είχαν την υποστήριξη των χωρών που βρίσκονταν σε ανάγκη, δειπνώντας με ανθρώπους όπως ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν έφτασε η στιγμή, τον κατηγόρησαν εσφαλμένα και τον κατέστρεψαν στο φως της ημέρας.”

Ο 89χρονος ισχυρός άνδρας είπε στους υποστηρικτές του, ότι η Δύση κυνηγούσε τον Καντάφι και τον Χουσεΐν σε θάνατο για να καταλάβουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες ».
«Έκαναν το ίδιο και με τον Σαντάμ Χουσεΐν υποστηρίζοντας ότι είχε όπλα μαζικής καταστροφής και τον κατηγόρησαν ψευδώς,” δήλωσε ο Μουγκάμπε.

“Δείτε …. όλοι τους σκοτώθηκαν και αυτά τα έθνη βρίσκονται στο χάος καθώς οι άνθρωποι παλεύουν μεταξύ τους. Πρέπει να τονιστεί τι είναι αυτό που αναζητούν. Ακούτε να μιλούν για την απομάκρυνση του Μουγκάμπε, επειδή λένε ότι είναι το εμπόδιο για τους στόχους μας “.

Ο Σαντάμ, ο οποίος κυβέρνησε το Ιράκ 1967-2003, απαγχονίστηκε ξημερώματα Δεκεμβρίου του 2006 για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενα δραματικό, βίαιο τέλος για έναν ηγέτη ο οποίος κυβέρνησε το Ιράκ για τρεις δεκαετίες πριν είχε ανατραπεί από μια εισβολή των ΗΠΑ το 2003.

Ο Μουγκάμπε, βρίσκεται στην εξουσία από το 1980, αναζητεί άλλη μια πενταετή θητεία, και επιδιώκει μια οικονομική κίνηση ενδυνάμωσης.

Ο Μουγκάμπε κατηγόρησε για ακόμη φορά τη Δύση για τα δεινά της χώρας, λέγοντας ότι η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αχόρταγοι στον τεράστιο ορυκτό πλούτο της χώρας και ως εκ τούτου αναζητούν μια «αλλαγή καθεστώτος» στη Ζιμπάμπουε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΠΗΓΗ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κίεβο Ουκρανία - εικόνα αρχείου για την επίθεση στην SBU. Φωτογραφία Andreas M / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό drone χτύπησε την έδρα της SBU στο κέντρο του Κιέβου – Η αεροπορική σύγκρουση περνά σε νέο επίπεδο

Ορεινό και ερημικό τοπίο στο Ιράν - εικόνα αρχείου για Pickaxe Mountain. Φωτογραφία MeSSrro / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ μπορεί να χτυπήσουν σύντομα το Pickaxe Mountain στο Ιράν – Τι κρύβεται στα βαθιά τούνελ

Παγόβουνο και πλοίο στην Αρκτική - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΕ και Γροιλανδία: Η Ευρώπη στρέφεται στην Αρκτική με επίκεντρο ασφάλεια και στρατηγικές επενδύσεις

Μία απάντηση στο “Ν.Τ.Π: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ Η.Π.Α/ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΚΑΙ ΦΟΒΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΤΑΦΙ”

  1. Δεν ειναι λευκοι αυτοι που τα κανουν.
    Οι εβραιοι που ευθυνονται εχουν μογγολικη προελευση,Α
    ρκετα πια με το παραμυθακι των κακων λευκων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά