Διαφημίσεις

Με την άρση του σεβασμού προς την πρώτη κατοικία, πλέον οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να “πουλάνε” τα δάνεια που βρίσκονται “στο κόκκινο”, σε μεγάλα επιχειρηματικά funds του εξωτερικού. Αν έχεις πάρει στεγαστικό με ρήτρα την υποθήκη του σπιτιού σου, τότε όσο το δάνειο γίνεται αδύνατο να εξοφληθεί, η τράπεζα έχει πλέον την δυνατότητα να βρει μια “επενδυτική” εταιρεία που θα κάνει την βρώμικη δουλειά.

Ήδη στην Ελλάδα διάφορα κοράκια έχουν μυριστεί φρέσκο αίμα ή καλύτερα “επενδυτικές ευκαιρίες” και οργανώνονται. Γιατί την συμφέρει την τράπεζα να κάνει μια τέτοια κίνηση; Πολύ απλά, για να μειώσει όσο το δυνατόν, την χασούρα της. Η Χ τράπεζα πουλάει το δάνειό σου σε τιμή μικρότερη του ποσού που θα εισέπραττε από σένα σε βάθος χρόνου. Συν ότι έχει εισπράξει ως εκείνη την στιγμή. Βλέποντας πως λόγω της κρίσης και των οικονομικών σου δυσκολιών, μπορεί να μπεις και φυλακή, αλλά ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, προτιμά να πάρει όσα χρήματα προλαβαίνει.

Από την άλλη, η εταιρεία η οποία αγόρασε από την τράπεζα το δάνειό σου, δεν έχει μαγικές δυνάμεις για να σε πείσει να πληρώσεις. Απλά βγάζει το σπίτι σου στον πλειστηριασμό, εισπράττοντας με την σειρά της όσα περισσότερα μπορεί, καλύπτοντας και το ποσό με το οποίο αγόρασε το δάνειο.

Η τράπεζα κερδισμένη, η “επενδυτική” το ίδιο και μεγάλος χαμένος σε όλα τα επίπεδα είναι ο δανειολήπτης, ο άνθρωπος που κινδυνεύει να μην έχει σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα στεγαστικά που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και τα χειρότερα έρχονται, ειδικά με την έναρξη της “βιομηχανίας” των πλειστηριασμών, από διεθνή funds. Το 2014 θα είναι η χρονιά που οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους.

Η τράπεζα έχει δικαίωμα να πουλάει το δάνειό σου σε άλλον, χωρίς να το γνωρίζεις. Οι ελληνικές οικογένειες, θα βρεθούν αντιμέτωπες μ’ έναν μηχανισμό ανάλγητο και επιθετικό, από τον οποίο δεν μπορεί να τους προστατεύσει το κράτος. Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως μεταφράζεται από το κλείσιμο υπηρεσιών, τις απολύσεις και την συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, θα ακολουθήσει και το πλιάτσικο της ιδιωτικής.

Μόνη γραμμή άμυνας για όλους είναι η αλληλεγγύη προς τον γείτονα. Γιατί κατά την γνωστή ρήση, αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα…
πηγη



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

14 σχόλια στο “ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ”
  1. «Οὐ καταισχυνῶ τά ὄπλα,
    Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, οὐδ' ἐγκαταλείψω τόν παραστάτην ὄτῳ άν στοιχήσω· ἀμυνῶ δέ καί υπέρ ἰερῶν καί ὁσίων καί μόνος καί μετά πολλῶν. τήν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί άρείω ὅσης άν παραδέξωμαι. καί εὐηκοήσω τῶν ἀεί κρινόντων, καί τοῖς θεσμοίς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί κρινόντων, καί τοῖς θεσμοίς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί ούστινας άν άλλους τό πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καί ἀν τις ἀναιρῇ τούς θεσμούς ή μή πείθηται οὐκ επιτρέψω, ἀμυνῶ δέ καί μόνος καί μετά πολλῶν. καί ἰερά τά πάτρια τιμήσω. ἰστορες τούτων Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη.

  2. H KIBERNISEI MAS EFTASE SE AFTO TO SIMIO ME MIOSEI MIS8ON,XARATSIA KAI FOROUS KAI APOLISEIS NA MHN MPOROUME PLEON NA PLIROSOUME THS IPOXREOSEIS!!!EINAI IPOXREOMENI NA MAS PROSTATEPSEI APO THS TRAPESES, TOULAXSTON GIA THN PROTI KATIKIA ME EBNOIKO EPITOKIO KAI DOSEI!!PROGITE H EPIBIOSEI(DIA8NES NOMOS)!!MHN KSEXNAME POS O ELLHNIKOS LAOS PLIRONEI KAI THN ANAKEFALEOSEI TON TRAPEZON!!!O POLITHS EXEI TO DIKEOMA NA TON PROSTATEBETE NOMIMA APO THS TRAPEZES!!(EKTOS EAN SINERGASOUNTE ME THN KIBERNISEI!!!) KAI PALI PROGITE O LAOS THS XORAS!!!

  3. Ἄγετ᾿, ὢ Σπάρτας εὐάνδρω κῶροι πατέρων πολιατᾶν λαιᾷ μὲν ἴτυν προβάλεσθε, δόρυ δ᾿ εὐτόλμως ἄνχεσθε, μὴ φειδόμενοι τὰς ζωάς· οὐ γὰρ πάτριον τᾷ Σπάρτᾳ!

  4. Οὐ ποιήσομαι περὶ πλειονος τὸ ζῆν τῆς ἐλευθερίας. Οὐδὲ ἐγκαταλείψω τοὺς ἡγεμόνας, οὔτε ζῶντας, οὔτε ἀποθανόντας. ἀλλὰ τοὺς ἐν τῇ μάχῃ τελευτήσαντας τῶν συμμάχων ἁπάντας θάψω. καὶ κρατήσας τῷ πολέμῳ τοὺς βάρβαρους,τῶν μὲν μαχεσαμένων ὑπὲρ τῆς Ἑλλάδος πόλεων οὐδεμίαν ἀνάστατον ποιήσω. τὰς δὲ τὰ τοῦ βάρβαρου προελομένας ἅπασας δεκατεύσω. καὶ τῶν ἱερῶν ἐμπρησθέντων καὶ καταβληθέντων ὑπὸ τῶν βάρβαρων οὐδὲν ἀνοικοδομήσω παντάπασιν. ἀλλὰ ὑπόμνημα τοῖς ἐπιγιγνομένοις ἐάσω καταλείπεσθαι τῆς τῶν βάρβαρων ἀσεβείας.

  5. Να που ήρθε η ώρα και για τις καραμπίνες..Εδώ θα τελειώσουν τα "όποια" όνειρα τους..Δεν έχει πλέον να χάσει κανείς τίποτα περισσότερο..οπότε θα γίνει της κακομοίρας..

  6. ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ…

    ΑΝ ΕΙΧΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΤΙΣ ΜΟΥ…

    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..

    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΕΑΤΟΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΕΑ… ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ.. ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ… ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ… Ο ΗΛΙΟΣ, ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ.

    ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ… ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ… ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΣ… Η ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΑΣ… ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΤΑΙ… ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΕΤΙΑ ΜΕ ΤΡΙΕΤΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ.

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ… ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

  7. Πριν όλα αυτά τα λάθη το κράτος έκανε και αλλα , όπως το να μάθει σε πόλους το ανταρτοπόλεμο , λοιπόν κύριοι

  8. βρε λυσα κακια με κεινα τα δανεια. Τα πηραν πολλοι με περισια ανεση μη σκεφτομενοι πως το αυριο μπορει να κρυβει κατι δυσαρεστο. Να τα τωρα. Δεν θελω γειτονα Σουηδο η Δανο η ακομα χειροτερα Γερμανο (γιατι εκει θα πουληθουν τα σπιτια) Θελω γειτονα Ελληνα με τα καλα και τα κακα του. Πουφ κριμα μας περιμενουν πολλα παααααρα πολλα. Μακαρι να μην ειχαν τυφλωθει πολλοι απο τα χλιδατα σπιτια (μεσω δανειων παντα) και να μην τα ειχαν παρει. Κανεις δεν θα μας κουνουσε τωρα. Α ρε απερισκεπτε Ελληνα!!!! Αντε κανε εστω μια υστατη προσπαθεια να βαλεις μυαλο μπας και δουμε ασπρη μερα

  9. Εγώ είμαι απερίσκεπτος βρέ ανόητε,που πήρα ένα σπιτάκι με δάνειο τη στιγμή που δουλεύαμε και οι δύο στο σπίτι..ή αυτοί που μας έδιωξαν από τις δουλειές και μείναμε άνεργοι??

    "Μακαρι να μην ειχαν τυφλωθει πολλοι απο τα χλιδατα σπιτια"
    Είσαι πολύ μαλάκας τελικά…

  10. δεν ειναι απλα πολυ μαλακας ειναι ενας μεγαλος μαλακας που λεει αληθιες που πονανε!!!παρολο που η αληθεια αυτη δεν ισχιει για ολους μας,πχ χλιδατα,αλλα η τυφλωση ισχυει,οσο και να μην αρεσει αυτο.και στο λεο εγω που δεν ντρεπομε να το παραδεχτω!!!ετσει πρεπει ολοι να κανουμε,αναγνωριση και παραδοχη τπου λαθους μας,και πορεια εμπρος με οπιο κοστος!!!πεσαμε αλλα πρεπει να σηκωθουμε!!!!
    ετσει ειναι η ζωη!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek